FACEBOOK

Pályahátrány a pályaelőny

Pályahátrány a pályaelőny
hozzászólás, 2014.05.12.

Visszavette a kedvező pozíciót a Szolnok, miután a döntő második meccsén, idegenben nagyon meggyőző játékkal egyenlített a címvédővel szemben.

Bajnoki döntő, második mérkőzés

Eger-Szolnok 5:11 (2:5, 2:2, 1:2, 0:2)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Petik, Molnár
Eger: Bisztritsányi, Bátori, Graham, Gór-Nagy 1, Bundschuh, Hárai, Biros. Cs.: Zalánki 1, Salamon, Kovács G. 1, Bedő, Varga II. Zs. 2, Lőrincz. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szolnok: Decker A., Gocics, Hosnyánszky 2, Jansik D., Kis G. 1, Mitrovics 2, Török 1. Cs.: Tóth P., Nagy R., Vörös, Alekszics 3, Hangay Z., Pásztor 2. Szakmai igazgató: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 2/14, illetve 4/11
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Jansik (26. p)  
Kiállítás cserével, végleg: Vörös, Gocics (20.) 
Sárga lap: Kovács István

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc 1:1-re áll, a következő mérkőzés Szolnokon lesz, csütörtökön, 19.15-kor.


Roszik Ágnes-képek a mérkőzésről

VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

0:1 - Török Béla gólja

1:1 - Gór-Nagy gólja

1:2 - Hosnyánszky első gólja

1:3 - Alekszics első gólja

2:3 - Zalánki gólja

2:4 - Mitrovics első gólja

2:5 - Hosnyánszky csavargólja

3:5 - Varga II. Zsolt első gólja

4:5 - Varga II. Zsolt második gólja

4:6 - Mitrovics második gólja

4:7 - Pásztor első gólja

5:7 - Kovács Gábor gólja

5:8 - Alekszics második gólja

5:9 - Alekszics harmadik gólja

5:10 - Kis Gábor gólja

5:11 - Pásztor második gólja



Dabrowski Norbert nyilatkozata


- Dabrowski Norbert áll velem szemben, a ZF-Eger mestere. Hogyha néztek téged itt a partról, akkor lehetett látni, hogy nagyon sokszor próbáltál integetni a csapatnak, hogy picit gyorsuljanak föl, gyorsítsák a játékot, de mintha nem sikerült volna elérni a megfelelő sebességet. Ez volt a döntő?

- Igen, lassan kezdtünk, a Szolnoknak minden bejött, nyilván a mi hibáinkból. Úgy érzem, elmondtam, hogy ennek a pszichológiája az, hogy ők sebzett vadkanként fognak küzdeni, mert az életükért mennek, mert 0:2-ről nehéz felállni, de sajnos kényelmesek voltunk, vagy tudat alatt készültünk rá, így sikerült. Mindenképpen megérdemelt a sikerük.

- Akkor lehet azt mondani, hogy egy picit elkényelmesedett a csapat, hogy ugye kvázi egy meglepetésszerű győzelem volt Szolnokon.

- Persze, hát… Azt gondolom, hogy nekünk nem volt meglepetés, mi készültünk nagyon, látszik. Ez egy bajnoki döntő, ennyit jelent a pályaelőny, most kezdhetünk mindent elölről.

- Egy ilyen vereség után, ugye a bajnoki döntőben nem számít az, hogy melyik csapat hány góllal nyer, de nagy különbséggel nyilván nem jó kikapni. Nehezebb ebből továbblépni, ebből felállni?

- Mindenki érezte, hogy ez ma nem fog menni. A harmadik negyed végétől hiába beszéltük, hogy adjuk a ritmust, hátha fel tudunk jönni, egyértelmű volt, hogy nem tudtunk ma fölállni. Azt gondolom, hogy teljesen mindegy, az megint egy másik meccs lesz.

- Dabrowski Norbertnek köszönöm szépen, hiszen így van következik majd a folytatás.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kovács István nyilatkozata

- Várjuk ide a Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatóját, Kovács Istvánt, aki meg is érkezett, és akinek gratulálok a mai sikerhez, hiszen remekül játszott a csapata. Támadásban is láthattunk kiváló egyéni teljesítményeket, de én inkább azzal kezdeném, hogy a védekezése volt ma parádés a csapatnak


- Az az igazság, hogy a szolnoki mérkőzésen ott estünk szét, tehát a védekezésünk szállt el teljes mértékben, óriási fegyelmezetlenségek, ezt mondtam is a meccs végén. Nagyon sok egyéni hiba volt. A harmadik negyedig még tartottuk ott magunkat egy nagyon kemény meccsen, illetve két nagyon jó csapatról van szó. Tehát ha valaki egy kicsit belehibázik, a másik, ha tud élni a lehetőséggel, azonnal kihasználja. Nyilván ez történt most is. Tehát nagyon-nagyon jól kezdtünk, az nagyon fontos volt, ugye kértem, hogy nehogy véletlen belealudjunk és nekünk kelljen kapaszkodni. Nagyon jó volt a kezdés, minden játékos mindent megtett azért, hogy azt a csorbát, ami otthon történt, azt megpróbáljuk egálra hozni. Csak dicséret illet mindenkit, mert minden játékos játszott. Próbáltuk pótolni a hiányzókat, igazi csapatmunka volt. Nem is tudok mást mondani, csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Nagyon bízom abban, hogy a következő meccsen is ez lesz.

- Ez egy jellemző momentum volt, hogy az egyébként is sérüléssel bajlódó Kis Gábor, még a végén is, tényleg az utolsó erőtartalékait is bevetve szerzett gólt.

- A legnagyobb. Tehát, ha valakiről beszélnem kell, akkor a legnagyobbak között tudom említeni. Nagyon súlyos dolog, ami történt vele. Tehát ugye Kis Gábornak a kötőhártyája berepedt az első mérkőzésen, másnap reggel véres volt a váladék, ami kijött a szeméből, elvittük orvoshoz, levágtak belőle egy picit, ami zavarta és szúrta a szemét, és össze akarták varrni, de azt mondta, hogy ő nem varratja össze a kötőhártyáját, mert akkor nem játszhat. Szeretett volna játszani, vállalva azt, hogy ha valami olyan baja lesz, hogy fertőzést kap, akkor is inkább vállalta. Saját felelősségére játszik, és azt kell mondanom, hogy le a kalappal előtte, az egész teljesítménye előtt, meg az egész hozzáállása előtt.

- Akkor neki innen is jobbulást kívánunk, és a szolnoki csapatnak pedig további sok sikert. Kovács Istvánnak köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Érkezik a mérkőzés legjobbja, Hosnyánszky Norbert, hiszen a kommentátorok őt választották a mai találkozó legjobb játékosának. Valóban mondhatjuk, hogy az első két gólod megadta az alaphangot ehhez a találkozóhoz, de hát itt a védekezést emeltük ki elsősorban, és neked is ebben rengeteg szereped volt, nagyon sokat hozzá tudtál tenni, viszont a csapat egész védekezése ma tényleg remekül működött.

- Igen, köszönöm szépen. Örülök, hogy sikerült hozzátennem a mai győzelemhez minden poszton. Ugyan kapuban nem álltam, de az volt a jó ebben a mai meccsben, hogy tudtunk egymásból erőt meríteni, és amikor az Eger elkezdett kapkodni a harmadik negyed elején, azt jól reagáltuk le, és tartottuk a labdát. Csak a biztosat lőttük el. Kialakult ez az ötgólos, vagy nem is tudom, hatgólos különbség, nyilván nincs ennyi a két csapat között, de azért ez egy jó kiindulópont a szerdai meccs előtt.

- Azt mondtad, hogy csak a biztosakat lőttétek el, de hát annál a csavargólnál… az is egy biztos dolog volt?

- Ez egy ilyen időn túli csavar… ez általában vagy bemegy, vagy nem, tehát ez egy kicsit lutri. Én sem mindig tudom, hogy hová fog érkezni, csak nagyjából. Idő volt, elcsavartam, bement, szerencsénk volt.

- Foglalkozzunk még a folytatással, hiszen ezzel a győzelemmel ugye 1:1-re áll a párharc, és kvázi sikerült visszaszerezni úgymond a pályaelőnyt, de hát nyilvánvalóan ez a győzelem is akkor lesz majd értékes, hogyha Szolnokon tud nyerni a csapat.

- Igen, én azt gondolom, hogy sok döntőt játszottam már, igazából nagy jelentősége nincsen itt a pályaelőnynek, mert átéltem ezt is, azt is. Szolnokon ugyanolyan nehéz, ha nem nehezebb meccs lesz, mint ami itt volt. Valamilyen szinten nagyobb lesz rajtunk gondolom most a teher, mert mi vagyunk otthon. Izgalmas döntő lesz, ebben biztos vagyok.

- Mi is várjuk a további izgalmas mérkőzéseket, Hosnyánszky Norbertnek köszönöm szépen, hogy a rendelkezésünkre állt.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


GÓR-NAGY MIKLÓS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Sajnos mondhatom azt, hogy az történt, amire számítottunk: nekünk ugrottak. Tudtuk, hogy így lesz, mégsem voltunk képesek felvenni ezt a ritmust, pontosabban: nem tudtunk azzal mit kezdeni, hogy elöl "nem hagytak minket kibontakozni". A lövéseink sem jöttek össze, ezzel párhuzamosan elbizonytalanodtunk a fór-hátrány csatában is, amiben ők jóval magabiztosabbak voltak. Ez sajnos az egész mérkőzésen így maradt, ennek volt az eredménye ez a vereség.

- Mi lehetett ennek a pszichés oka? A teher, hogy itthon mindenképpen nyerni kell?

- Nem éreztük azt, hogy kötelező a győzelem, nem tudom a pszichés okot, de azt igen, hogy min kell változtatnunk. Folytatódik a párharc, most elvettük egymástól a hazai "könnyed győzelmeket", ebből látszik hogy az ilyesmi mennyire relatív. Abban bízom, hogy az elhúzódó párharc nekünk kedvez, hiszen azért az már most látszik, hogy "hosszabbak vagyunk". A Szolnok ma nagyon jól küzdött, gratulálok nekik.


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Köszönöm a sok érdeklődést, egyelőre jól van a szemem, egy kicsit kapar, amikor pislogok, majd kiderül, hogy a lyuk, ami a kötőhártyán keletkezett, a vízben való tartózkodás hatására okozott-e valamilyen gyulladást, fertőzést, remélem, hogy nem és kibírja a rájátszás végéig. Valóban úgy volt, hogy alá kellett írnom egy papírt, amiben magamra vállalom a felelősséget, mert az orvosok mondták, hogy ezzel tilos vízbe menni.

Ami a mérkőzést illeti: jó meccs volt. Ahhoz, hogy hat góllal verjük az Egert, kellett egy kis szerencse is, de a győzelemért megdolgoztunk, azt magunknak köszönhetjük. Fegyelmezettebben, nyugodtabban játszott a csapat, mint az előző mérkőzésen. Akkor még fogalmunk sem volt, hogy mire számíthatunk, de nyilván az Eger is így volt, tény, hogy akkor ők jöttek ki ebből jobban. Kicsit el is fáradtunk annak a meccsnek a végére, szerintem túlpörögtünk, nagyon bizonyítani akartunk. Este azt éreztem a csapaton, hogy mindenki nyugodtabb, és ez érződött is a vízben. Most az Eger lépett be abba a hibába, amibe a múltkor mi és végül sikerült lépéselőnybe kerülnünk. Decki nagyon jól védett, rengeteg blokk volt a védekezésünkben. Mélyebb zónát játszottak védekezésben, nem is kaptam kiállítást, talán a harmadik negyed végén jött az első, így viszont a többiek át tudták lőni a védelmüket. Örülök a győzelemnek, de nem kell túlértékelni, viszont fontos, hogy ebből egy kis önbizalmat tudjunk kovácsolni a következő, hazai mérkőzésre.



Fotók: Fehér Kálmán