FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 9:10 (ötméteresekkel)

Magyarország-Horvátország 9:10 (ötméteresekkel)
hozzászólás, 2014.04.16.

A szerencsekerék most a horvátoknak kedvezett, visszavágtak Sibenikért. Tudósításunk a kedd esti pécsi Világliga-selejtezőről, gólok, nyilatkozatok fotók, folyamatos frissítéssel.

Világliga, európai csoportselejtezők, 6. forduló

Április 15., kedd

A csoport


Szerbia-Oroszország 14:7 (3:1, 4:2, 3:3, 4:1)

(Románia szabadnapos volt - Szerbia már korábban továbbjutott.)

A csoport végeredménye:


1. Szerbia 12,
2. Oroszország 3
3. Románia 3 pont


C csoport

Április 1-jén játszották:

Szlovákia-Olaszország
13:14 (4:2, 3:5, 2:4, 4:3)

Április 15.:


Németország-Montenegró 8:10 (1:1, 3:2, 2:5, 2:2)

A csoport végeredménye:


1. Montenegró 15,
2. Olaszország 15,
3. Szlovákia 3,
4. Németország 3 pont


Montenegró jutott tovább.




B csoport

Magyarország–Horvátország 9:10 (2:3, 1:1, 2:2, 2:1 - 2:3 - ötméteresekkel)
Pécs, v.: Schlunz (német), Zurek (szlovák)
Magyarország: Decker A., Bátori 1, Hosnyánszky 2, Decker Á., Tóth M. 1, Vámos 3, Madaras. Cs.: Bedő, Kovács G., Jansik D., Török, Angyal. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Horvátország: Bijac, Bukics, Loncsar, Buljubasics 1, Muslim, Viskovics 1, Jokovics 3. Cserék: Zovics 1, Krapics 1, Vukicsevics, Buha. Helyettes szövetségi kapitány: Ivan Asics
Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/3
Kipontozódott: Decker Á. (29. p.)

A pontok sorsáról ötméteresek döntöttek. A horvátoknál Muslim, Bukics és Jokovics belőtte, a mieink közül csak Angyal és Hosnyánszky. Így a horvátok két pontot kapnak, mi egyet.

(Görögország szabadnapos volt - Magyarország már korábban továbbjutott.)

A B csoport végeredménye:

1. Magyarország 9,
2. Görögország 5
3. Horvátország 4 pont


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A PÉCSI MÉRKŐZÉSRŐL

Az ellenfél szövetségi kapitánya egy motorbaleset miatt nem tudott a kispadra ülni, Ivica Tucakot Ivan Asics, a Primorje Rijeka vezetőedzője helyettesítette.


vlv-képek a mérkőzésről




VLV-VIDEÓK (DIGIsport és vlv):

0:1 - Loncsar gólja

1:1 - Hosnyánszky első gólja, ötméteres

2:1 - Vámos első gólja

2:2 - Jokovics első gólja

2:3 - Jokovics második gólja

3:3 - Vámos második gólja

3:4 - Jokovics harmadik gólja, ötméteres

Decker Attila kivédi Jokovics ötméteresét

4:4 - Hosnyánszky második gólja

4:5 - Zovics gólja

4:6 - Viskovics ötméteresgólja

5:6 - Vámos harmadik gólja, ötméteres

6:6 - Bátori gólja

6:7 - Krapics gólja

7:7 - Tóth Márton gólja

Az ötméterespárbaj:





Benedek Tibor a meccs utáni sajtótájékoztatón


- Mi jött be ezen a meccsen?

- Sok minden bejött, sok minden nem jött be. Azt gondolom, hogy az elején kicsit túlbonyolítottam a támadójátékunkat. Sokadszor bizonyosodott az be, hogy a kétcenteres játék a nemzetközi mezőnyben nem fizet úgy, mint a hazai bajnokságban. Annak ellenére mondom ezt, hogy az itthon játszó csapatok sokat gyakorolják, sokkal többet nálunk, tehát jobban csinálják, mint mi. De azért látható volt, hogy mi nem tudtunk a kétcenteres játékkal élni. A kiállításainkat egycenteres mozgásból, illetve egyenes betörésekből tudtuk megszerezni. Végig vezettek, az, hogy vezetni tudtak, azt gondolom, abból adódik, hogy a támadásunk az első két negyedben nem volt elég hatásos. Viszont én azért vagyok boldogabb, amiért valószínű a horvát edző idegesebb, csak nem mondja, hogy a végén olyan erős volt ez a csapat, hogy ki tudott egyenlíteni és azokban a helyzetekben, amikor a legfontosabb volt, akkor voltak olyan egyéni teljesítmények, amiért pont ezt a mai mérkőzést szerettem volna. Nagyon pozitív vagyok a meccsel kapcsolatban, örülök, hogy ez így alakult és a jövőben bármelyik ötméteres párbajért szívesen odaadom ezt a mai vereséget.

- A mérkőzés előtt fontos momentum volt, hogy itt most harc folyik majd a nyári Eb-kerettagságért. Mindenkitől azt kaptad, amit vártál, reméltél?

- Most mondhatom azt, hogy igen. De természetesen nem ez alapján a meccs alapján fogok dönteni a fiatalok között. Van még egy bajnoki rájátszás is, természetesen ott is van lehetőség. De látható, hogy egy nemzetközi mérkőzésnek a hangulata, felelőssége mennyire nagy. Igazából itt kell a játékosoknak megmutatni, hogy ők mire is képesek.

- Kicsit fura, hogy Sibenikben is két gól bement, 2:1 volt az ötméterespárbaj, nálunk 3:2. Ez valami speciális hibaállapot vagy a horvát kapusok, van bármi vagy ez csak így alakult?

- Azt gondolom, hogy egy négy negyedes mérkőzés után öt méterről belőni egy ötméterest nem olyan egyszerű dolog ma már. Azt kell, mondjam, hogy ma Attila is nagyon jól védte a büntetőket, de jellemzően ez a horvát kapus kifejezetten jól védi. Ahogy elmondtam már korábban is, ez a harmadik ötméterespárbajunk, innentől erre készülni kell.  Majdnem biztos vagyok benne, hogy az Európa-bajnokságon, ha nem is a mi meccsünk, de nagyon sokszor ötméterespárbajjal fog eldőlni majd a tovább jutás. Bármennyire is szerencse kérdése már, mégis valamiért az egyik csapat meg fogja nyerni azt az ötméterespárbajt. Erre azért figyelmet fogunk fordítani a nyári felkészülés során.

- Nem e mérkőzés alapján fogod eldönteni, hogy melyik fiatalokkal mész az EB-re, de azért lehet valamit tudni, hogy hogyan áll majd a csapat fel az Eb-re?

- Nem. Először még a keretet szeretném majd kiválasztani, úgy, hogy azok a játékosok kerüljenek be abba a keretbe, akikre valóban számíthatok. Hiába vannak 17-en, szeretném, hogyha csata lenn a 13-ért. Ami megnehezíti a dolgomat, hogy miután elkezdődik a nyári felkészülés, két hétre rá megyünk a Világliga-döntőre. Az a 13, akit oda elviszek, 10 napig nem lesz itthon, aki kimarad abból a 13-ból annak nagyon nehéz dolga lesz, mert tavaly is kiderült, hogy aki itthon maradt nagyon nehéz dolga van, hogy azt a játékot pótolja 10 nap alatt, amit egy Világliga alatt tud a csapat játszani.

- A játékosok mai teljesítményei közül kit emelnél ki?

- Mindenképpen a három védő teljesítményét szeretném kiemelni, illetve azt kell mondjam, hogy Bedő Krisztiánt hosszú idő után láttam ilyen jól játszani.

(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert nyilatkozata
-

- Norbi, hasonlóan őrült meccs volt ez, mint a sibeniki, csak most nem sikerült ötméteresekkel nyerni. Hogy értékeled?

- Tényleg hasonló volt, ott is főleg ők vezettek, mint ahogy ma is. A pozitívum az, hogy visszajöttünk a meccsbe, hiszen végül mi egyenlítettünk. Nyilván a negatívum pedig az, hogy ez nem az első alkalom, amikor elmegy az ellenfél, mi meg nagy szívvel visszajövünk! A végét, az ötmétereseket, az különösen sajnálom, érthető okokból…

- Az mindig így van…!

- Igen…

- Hogy látod a csapat fiataljait, milyen volt az ő szereplésük?

- Azt hiszem, az értékelés Tibi dolga, főleg így, a meccs után. De azt mondom, hogy nem könnyű nekik, mert nekem sem az, és senkinek, nagyon sok új dolgot tanulunk, és néhány nap, néhány edzés van arra, hogy ezeket gyakoroljuk! Az szerintem mindenképp pozitívum, hogy a szívük a helyén volt!

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Vámos Márton nyilatkozata


- Marcika, szívből gratulálok. A három gólod gyönyörű volt, nagyon fontos volt. Igazából azt hiszem, hogy neked jól ment a játék.

- Jól. Nagyon elfáradtam, nem tudom hogy látszik-e rajtam. Úgy gondolom, hogy így, ötméteresekkel ki lehet kapni. Ahogy kint Horvátországban „be tudtuk húzni”, úgy most nem sikerült. Ezt én személy szerint a fáradság számlájára írnám, hogy kihagytam az ötméterest. Tényleg nagyon elfáradtam, nagyon úszkálós meccs volt. Úgy gondolom, hogy jól helytállt a csapat, mert ez egy nagyon jó horvát válogatott volt, még ha nem is volt itt két-három meghatározó játékosuk. Tényleg emelt fővel tudunk kimenni az uszodából.

- Hogy láttad a fiatalokat?

- Mármint én fiatal, hogy láttam a fiatalokat? :-Ö

- Te standard csapattag vagy, úgy gondolom.


- Másfél nap gyakorlás után szerintem az, hogy a végén még partiban tudtunk lenni és ki tudtunk egyenlíteni - le a kalappal. Fizikailag szerintem végig bírtuk a versenyt velük, úgyhogy jól helytálltunk.

- Elégedettek lehetünk?

- Abszolút elégedettek lehetünk, remélem Tibi is elégedett.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Tóth Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok neked, azt hiszem, hogy ennyit küzdeni centerként nagyon-nagyon ritka dolog! Hogy látod, milyen volt? Elégedett vagy?

- Köszönöm szépen, nagyon nehéz mérkőzés volt, de a közönséget szerintem mindkét csapat kiszolgálta, mert nagyon izgalmas is volt, és ezúton is köszönjük nekik a buzdítást! Sajnálom, hogy nem tudtuk mi ez győzelemmel viszonozni, viszont azt láthatták, hogy küzdünk nagyon! Ebben az összeállításban először játszottunk, ez is a mérkőzés nehézsége volt. Azt gondolom, jó eredményt értünk el, sajnáljuk, hogy ötméteresekkel kikaptunk.

- A centermunkáról mit tudsz mondani?

- A centermunka nehéz volt, de tudtam hogy nehéz lesz, és ennél csak nehezebb lehet, ez mindig így van, és így is lesz! Fel fogom venni a kesztyűt, és meg fogok dolgozni azért, hogy centerként bekerüljek a csapatba!

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Decker Ádám nyilatkozata

- Ádám, Tiborral beszéltél már?


- Még nem.

- Elmondom neked, hogy a sajtótájékoztatón megkérdezte valaki, hogy kit, kiket emelne ki és ő azt mondta, hogy a három védőt mindenképpen.

- Ennek örülök. Nem illendő azt mondani, de tényleg így volt, hogy nem éreztem a hazai pályát. Nehéz volt mit csinálni. Szivós Marci biztos nevetni fog, ha megnézi ezt a videót, hangoztatni fogja, hogy nem kell mindig kitenni mindkét kezedet, mert akkor könnyebben elmozdul a center. Ha most kitettem volna négy kezemet, akkor is kiállítottak volna. Kicsit úgy éreztem, hogy a védekezésünk lyukas volt. Nem mindig azokat hagytuk lőni, akiket szerettünk volna. Az elején a balkezes eléggé megszórta magát. Örülök, ha Tibi úgy látta, hogy sok munkát fektettünk ebbe a meccsbe és elégedett volt.

- Hogy láttad te a meccset, a bírói ítéleteken kívül? A csapatunk játékát? 

- Amit mindenképpen kiemelnék, hogy úgy játszottunk, mintha az életünk múlt volna rajta. Akár tét nélküli, akár tétmeccs. A horvátoknál és nálunk is számos olyan játékos volt, aki a nyári keretbe jutásért küzdött. Mindenki maximális hőfokon égett és nagyon sok hibával játszottunk, de egy pillanatig nem nehezteltünk a másikra vagy nem történt semmi  "arcrángás", hanem mentünk tovább és átlendültünk a hibákon. Így, hogy hiányosak vagyunk, az összeszokatlanságot éreztem még, nem vagyunk annyira összeszokva, mint esetleg azok a játékosok, akik már többet játszottak együtt.

- Összességében csalódott vagy elégedett vagy?

- Csalódott vagyok egyrészt azért, mert kikaptunk, másrészt azért, mert, nem tudom mi oknál fogva, nem sikerült úgy védekeznem, ahogy szerettem volna. Lehet, hogy több szorost kellett volna játszani, akkor is kiállítanak. Nem voltam elégedett magammal, nagyon jól éreztem magam fizikálisan, de van még hova fejlődni. Remélem a rájátszás ennél pazarabb lesz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Bedő Krisztián nyilatkozata

- Krisztián, valamiért szomorúnak látlak, mi a baj?


- Kikaptunk… Ettől függetlenül szerintem nagyszerű mérkőzést tudtunk játszani, és nagyon jó hangulatot tudtunk itt Pécsett teremteni. Teljesítettük azt, amire Tibi megkért minket, úgy játszottunk, mintha esetlegesen ezen múlna a továbbjutás. Azt hiszem, ezzel nem is volt probléma, végig hajtottunk, végig szoros mérkőzés volt, ami aztán a végén így alakult, de ez lehetett volna fordítva is! 

- Elárulom neked, mert gondolom, még nem volt értékelés, Tibi azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy rég látott téged ilyen jól játszani.

- Nagyon örülök neki, hogy így látja, én is érzek egy kis drukkot, van egy kis plusz motivációm most, hogy közeledik az Eb. Remélem, a továbbiakban is így tudok majd játszani!

- Krisztián, köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Angyal Dániel nyilatkozata

- Dani, gratulálok, egy újabb válogatottság, hogy érezted magad, mennyire vagy elégedett ?

- Jól éreztem magam, nagyon vártam ezt a mérkőzést, örülök annak, hogy a meccs képe alapján sikerült a döntetlent elérni, én ezt egy komoly teljesítménynek tartom. Egy pici hiányérzet van bennem, de összességében pozitívnak értékelem a mai napot!

- A saját teljesítményedről mit tudsz mondani, hogy érzed?

- Megpróbáltam mindent megtenni azért, hogy sikeres legyen a csapat, remélem, hogy ez sikerült is!

- Tibi nagyon dicsérte a védőket a sajtótájékoztatón!

- Örülök neki!

- Mik a terveid most, hogy véget ér ez az összetartás?

- Most a Vasassal van még egy nagy feladatunk, megtartani a bajnokságban az ötödik helyet, erre fogok koncentrálni!

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Török Béla nyilatkozata

- Szervusz Béla. Túl vagy te is egy újabb válogatottságon. Ez egy nagyon kemény meccs volt. Nagyon sokat harcoltál te is. Arra kérlek, hogy értékeld, milyen volt, hogy érezted magad? Mennyire vagy elégedett?

- Győzni szerettünk volna. Ez majdnem sikerült is, mert az ötmétereseknél ez már majdhogynem csak szerencse. Nyilván nem az, semmi se az a sportban.

Ennek ellenére nagyon jó meccset játszottunk a horvát csapattal. Szerintem mindenki foggal-körömmel küzdött a győzelemért, ma ez ennyire volt elég reméljük következő alkalommal még jobb lesz.

- Nem akarlak nagyon kínozni azzal, hogy te látod, hogyan teljesítettél. Mégis azért, hogy látod a reményeidet, a keretbe illetve az EB-csapatba bekerülsz-e?

- Ez nem csak rajtam múlik. A kapitányt kell majd megkérdezni. Erre nem akarok semmit mondani.

- Meg fogjuk kérdezni, május végén.

- El fogja ezt mondani magától.

- A mai meccsen volt olyan dolog, ami valamiért meglepett?

- Nem, talán egyet sem tudnék ilyet mondani. Nem mondom, hogy váratlanul ért de Decker Attilla teljesítményét ki szeretném emelni. Mert egy ilyen ötméterespárharcban nagyon nagyot védett. Még Lévai Mártont is szeretném kiemelni, aki a padon bíztatta a többieket.

- Neki meg is ígértük, hogy ki fogjuk emelni. 

- Ki is kell.

- Így van. Nagyon szépen köszönöm, Béla. Jó utat kívánok és sok sikert nyárra.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Enikő)

Jansik Dávid nyilatkozata

- Szervusz, Dávid, gratulálok! Mivel már megvolt a megbeszélés, gondolom, hallottad, hogy Tibi dicsérte a védőket, ha nem, akkor most tőlem tudod meg, a sajtótájékoztatón elmondta. Hogy láttad, milyen volt a meccs, mennyire vagy elégedett, van-e benned hiányérzet?

- Sziasztok! Köszönöm a gratulációt, a győzelem sajnos nem sikerült, Tibi külön nem emelte ki a védőket, de az egész csapat hajtott, küzdött, így sikerült elérnünk ezt a döntetlent, de az ötméteresekben alulmaradtunk.

- Csalódott vagy?

- Olyan szempontból igen, hogy ha az ember nem nyer, akkor mindig benne marad egy kis tüske.

- Mi az, ami biztató volt, amire azt mondod, hogy erre lehet építeni?

- Ahhoz képest, hogy nem volt itt öt világbajnok, szerintem ez egy jó eredmény a horvát válogatott ellen!

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kovács Gábor nyilatkozata

- Szervusz Cirmi. Köszöntelek itt az uszodában. A meccs óta eltelt egy kis idő. Hogy látod, leülepedtek a dolgok? Milyen volt?

- Jó estét. Végig izgalmas volt. Sajnos ötméteresekkel alul maradtunk egy izgalmas mérkőzésen. Voltak hibák, voltak jó dolgok, így sikerült.

- Hogy látod, hogyan sikerült neked a bizonyítás?

- Szerintem eléggé odatettem magam. Megpróbáltam a maximumot kihozni magamból, de ezt majd Tibi eldönti.

- Jó. Gondolom, hogy számítasz arra, hogy a nyári keretben benne leszel?

- Igen, arra számítok. Remélem.

- Sok sikert hozzá.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)


Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Szervusz Hosi! Jó kis meccs volt, jól is játszottál. Nagyon fontos gólokat lőttél, mert nem csak egyet és mégsem sikerült. Ilyenkor milyen érzéseid vannak?

- Összességében jó érzéseim vannak, mert a célnak megfelelt ez a mérkőzés. Próbáltuk betartani azt a keretet, amit megbeszéltünk együtt. Ez többé-kevésbé sikerült, azért nem száz százalékosan. Egy hajtós meccs volt, mindenki hajtott, mindenki szeretett volna nyerni. Óriási szívre vall, hogy döntetlenre tudtuk hozni a meccset.

- Mi az, ami leginkább biztató volt ma szerinted?

- Leginkább, hogy egy percre sem gondoltuk azt, hogy ez a meccs elúszhat. Tehát senki nem foglalkozott azzal, hogy ők vezetnek végig a meccsen. Mindenkinek az arcán azt láttam, hogy bízik a másikban és bízik abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)