FACEBOOK

Jadranska Liga: 1. Primorje Rijeka

Jadranska Liga: 1. Primorje Rijeka
hozzászólás, 2014.04.13.

A parádés kezdés elég volt, a Primorje Rijeka megvédte címét, Varga Dani és Varga Dumi ismét Jadranska Liga-győztes. Hazaút közben nyilatkoztak a vlv-nek.

Jadranska Liga, döntő:

Primorje Rijeka–Jug Dubrovnik 8:7 (4:0, 0:2, 3:2, 1:3)
Zadar, v.: Stampalija, Peris
Primorje Rijeka: Vican, Radu 1, Peros, Krapics, Varga Dénes, Vrlics, Muslim 1, Petrovics 2, Varga Dániel, Obradovics, Setka 1, X. Garcia 2, Jelovina, Buljubasics 1. Vezetőedző:  Ivan Asics
Jug Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Boskovics 3, Janovics 1, Sutalo, Benics 1, Markovics 1, Buslje, Viskovicsć, Dobud 1, Marelja, Macan, Jarak, Ivankovics. Vezetőedző: Miho Bobics
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 4/16
Gól - ötméteresből: -, ill. -

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Tökéletesen vízilabdáztunk az első negyedben, és bár az utána következő háromban sem játszottunk gyengén, azt kell, hogy mondjam, inkább a szív, mint az ész győzelme volt ez, ami elsősorban az emberhátrányos védekezésben mutatkozott meg. Igazából végig vezettünk, volt már, hogy négy góllal, de a Jug nagyon szívósan jött a nyakunkra. Azt hiszem, jó meccs volt, minden megtörtént, ami egy ilyen fontos mérkőzésen megtörténhet. Összességében az a lényeg, hogy meg tudtuk nyerni, mert azt gondolom, hogy az éves alapszakasz-teljesítményünk után ez így reális is volt.

- Nagy ünneplés volt utána?

- Háromfelé szakadt a csapat, a válogatottak elmentek Zágrábba, a nem válogatottak mentek vissza Rijekába és ott ünnepeltek egy közös vacsorán, mi meg Dumival most hagytuk el a barcsi határt és már csak 60 kilométerre vagyunk Pécstől. Mi így ünnepelünk.

- Gratulálok!

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy behúztuk az idei második trófeánkat. Parádés kezdés után kicsit összeszedte magát a Jug, jöttek fölfele, de tetemesnek bizonyult a 4:0-as előny, úgyhogy nem sikerült utolérniük minket.

- Nektek hogy ment? Nem dobtatok gólt, hiányolom! :-)

- Igen..., én mindent megtettem, hogy nyerjen a Jug..., de annyira jó volt a csapat, hogy simán ellensúlyozta ezt.

- Azért ezt nem hiszem el...

- Az idei szezon leggyengébb teljesítménye volt részemről, remélem, hogy nincs lejjebb...


Nem sokkal a fenti beszélgetéseket követően, a kora hajnali órákban a Varga testvérek megérkeztek Pécsre és csatlakoztak a magyar válogatotthoz.



(Fotók: jug.hr és vaterpolo-primorje.hr)