FACEBOOK

Kupaszerda - eredmények

Kupaszerda - eredmények
hozzászólás, 2014.04.09.

Hengerelt a Pro Recco Pireuszban, a Primorje Rijeka pedig döntetlent ért el Dubrovnikban és ezzel már csoportelső. Az egriek kikaptak Barcelonában.

Bajnokok Ligája, főtábla, 9. forduló

Olympiakosz-Pro Recco 6:12 (1:3, 1:3, 2:3, 2:3)
Pireusz, v.: Alexandreszku (román), Taylan (török)
Olympiakosz: Deligiannisz, Delakasz, Gunasz,Kapocisz 1, Funtulisz 1, Vlahopulosz 1, Pontikeasz, Ntoszkasz, Murikisz, Kolomvosz 1, Mallarach 1, Szcizasz 1, Galanidisz. Vezetőedző: Teodorosz Vlakosz
Pro Recco: Tempesti , Lapenna 1, Madaras, Figlioli 1, Giorgetti 1, Felugo 2, Janovic 2, Aicardi, Figari, Jokovics, Ivovics 4, Giacoppo 1, Pastorino. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Gól - emberelőnyből: 5/15, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Jól indult, már 6:1 is volt és így aztán könnyű dolgunk lett. Ők nyilván fel is adták, a felétől ezt már lehetett érezni. Tipikus dolog, ha vezetsz két-három góllal, onnak kezdve már sokkal könnyebb. Mondjuk, jól is játszottunk, sőt, úgy vezettünk 6:1-re, hogy ők sokkal többször játszhattak emberelőnyben.


Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka 11:11 (1:0, 2:4, 3:4, 5:3)
Dubrovnik, v.: Sztavridisz, Teixido
Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Boskovics 2, N. Janovics 3, Sutalo 2, Benics, Markovics 1, Buslje 1, Viskovics 1, Dobud 1, Marelja, Macan, Bizics. Vezetőedző: Miho Bobics
Promorje Rijeka: Vican, Radu 2, Buljubasics, Krapics 2, Varga Dénes 1, Peros, Muslim, Petrovics, Varga Dániel 2, Obradovics 1, Setka, X. Garcia 3. Vezetőedző: Ivan Asics
Gól - emberelőnyből: 8/11, ill. 7/13

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Kicsit furcsa érzésekkel gondolok vissza a mai meccsre, mert bár végig domináltunk, akkor is, amikor nem vezettünk, de mégis az, hogy a végén 11:9-es vezetésnél az utolsó percben két gólt "tudtunk kapni", egy kicsit elrontotta a hangulatot. Összességében nagyon elégedett vagyok a döntetlennel, azért jöttünk, hogy legalább egy pontot szerezzünk és ezzel meglegyen a csoportelsőség. Túl sok pihenőnk nincsen, mert szombat-vasárnap Jadranska Liga final four lesz Zadarban.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Elég lassan lendültünk játékba, jól védett az elején a kapusuk, de a helyzeteink már akkor is megvoltak. Aztán szépen lassan kezdtünk gólokat lőni, de sajnos továbbra is kaptunk, és minekutána 11 gólt tudtak nekünk lőni, ezért nem gondolom, hogy jól játszottunk, mert szerintem nekünk 7-8 körül kell tudnunk mindenkit tartani ahhoz, hogy azt mondhassuk, jól védekeztünk. Megnyert meccset hoztunk ikszre, aki látta az utolsó percet, abban sok kérdőjel vetődhetett fel. Hogy vajon az utolsó 28 másodpercben, amikor mi támadtunk, hogy sikerült abból gólt kapnunk...? A csoportelsőségnek természetesen örülök, de remélem, most történt meg utoljára, hogy ilyen ifijellegű hibát követtünk el.


CNA Barceloneta-Eger 9:5 (1:2, 3:1, 3:1, 2:1)
G.: Perrone 3, Minguell, Echenique 2-2, Ubovic, Fernandez, ill. Kovács G. 2, Salamon, Biros, Lőrincz



DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A második negyed vége előtt, 3:3-as állásnál, néhány másodperccel a térfélcsere előtt kaptunk egy szerencsétlen gólt, így 4:3-mal fordultunk. Utána kihagytunk két helyzetet, ők belőtték, elmentek hárommal, s kinyílt a meccs. Elöl elkezdtünk kapkodni, még az a szerencse, hogy hátul ebben a periódusban is jól ment, stabilak voltunk, így nem lett még nagyobb a különbség. Még mindig az a gond, hogy amikor nem megy, elkezdünk kapkodni.

SZIRÁNYI BALÁZS (Barceloneta) a vlv-nek:

- Érdekes volt számunkra, hogy hat hónap alatt mennyire fordult a kocka, most úgy mentünk neki a meccsnek, hogy esélyesek vagyunk, az ellenfél játszhatott felszabadultan. Ezt még szoknunk kell, eddig úgy tűnt, hogy ez a nyomás megroppant minket, ezt mutatta az Olympiakosz elleni hazai vereség, Most sikerült igazolnunk ezt az "új papírformát", ezért nagyon értékesnek tartjuk a mai győzelmet. Az egriek jól kezdtek, meg is szeppentünk kicsit, mert nagyon keményen odaálltak. Jól védekeztek, főleg az elején, a támadásuk akadozott egy kicsit, aztán, talán ahogy fáradtak, egyre több hibát követtek el. Főleg a statikus védekezésük volt igazán jó, mi a spanyol vízilabdára jellemző lefordulásokból tudtunk  profitálni. A meccs második felében sikerült kihasználnunk a hibáikat, azokból fordultunk le.

Az A csoport állása:

1. Primorje Rijeka 20,
2. Pro Recco 16,
3. CNA Barceloneta 16,
4. Jug Dubrovnik 14,
5. Olympiakosz 9,
6. Eger 3 pont


Partizan Belgrád-Radnicski Kragujevác 8:9 (0:4, 2:2, 2:2, 4:1) (a FINA-ellenőr Martin György volt)

Spandau Berlin-Galatasaray 10:6 (2:1, 4:1, 3:2, 1:2) (az egyik játékvezető Székely Balázs)

GYÖNGYÖSI ANDRÁS (Spandau Berlin) a vlv-nek:

- Becsületbeli ügy, első rész:-). Már háromszor annyi annyi pontunk van, meg még egy, mint tavaly volt a csapatnak... Tavaly a Galatasaray 13:8 ra nyert Berlinben és azóta Sztepanoviccsal erősödtek! Egyszer, remélem, megadja a Jó Isten, hogy kapjak egy olyan csapatot, amivel BL-t tudok nyerni... Lehet akár magyar is:-)))))

Brescia-Nagyvárad 18:7 (6:1, 6:2, 3:1, 3:3) (az egyik játékvezető Kun György volt)

A B csoport állása:

1. Radnicski Kragujevác 27,
2. Brescia 21,
3. Partizan Belgrád 15,
4. Spandau Berlin 10,
5. Galatasaray 5,
6. Nagyvárad 1 pont


Eurokupa, döntő, visszavágó

Mladost Zágráb-Szpartak Volgográd 9:5 (3:2, 1:1, 1:1, 4:1)

Az első mérkőzésen, Volgográdban az oroszok 11:5-re nyertek, így 16:14-es összesítéssel hódították el a kupát.