FACEBOOK

Szivós Marci visszatért közénk!

Szivós Marci visszatért közénk!
hozzászólás, 2014.04.09.

Rengeteg újságíró várta szerdán reggel a kórház bejáratánál, hogy kilépjen az ajtón az alig több mint négy napja szívműtéten átesett Szivós Márton. Marci türelmesen, 10 percen át válaszolt a kérdésekre, majd beült az érte jött Gergely Pista autójába és hazament. Kezdődik a rehabilitáció, hogy mielőbb visszatérhessen a csapatba is.

Marci első szava a köszönet volt. Nem csak az orvosoknak (Tóni bácsinak és a többi "uzsokisnak", dr. Merkely Béla professzornak, a műtétet végző dr. Molnár Leventének), ápolóknak. Mint most kiderült, amikor péntek este, a Vasas-Szeged meccs után rosszabbul lett a kocsijánál, vadidegen emberek siettek a segítségére, ők foglalkoztak vele addig, amíg Tóth Marci odaért, s elvégezte a szó szerint életet mentő kórházba szállítást. Ugyancsak megköszönte a szurkolóktól kapott szeretetet, ami sokat segített neki.

- Mi lett volna, ha egy kicsit később érsz be...? - szólt az első kérdés.

- Akkor most lehet, hogy nem beszélgetnénk - válaszolta mosolyogva Marci, és bár mindenki égett a vágytól, hogy kérdezhessen, egy pillanatra csend lett a sportolót körülvevő embergyűrűben.

Felidézve a történteket, elmondta, hogy nyomást érzett a mellkasában, a hátában, azt hitte, hogy csak húzódás, de kiderült, hogy nem. Játékostársai látták, hogy komoly lehet a baj. Ő maga nagyon megijedt, amikor megtudta a diagnózist, hogy az infarktus előszobájában járt. Félelmetesnek érezte, korábban még soha nem tapasztalt ilyet.

A műtét során kitisztították az eret és elhelyeztek az ominózus helyen egy két éven belül felszívódó hálót. Az orvosok azt mondták, hogy az élsportba való visszatérés, a magas szintű játék nem jelent számára nagyobb kockázatot, mint bárki másnak. Úgy fogalmaztak, hogy bárkivel megtörténhet ilyen, ami vele történt, s hogy arra számítanak: nyomtalanul el fog tűnni a szívproblémát kiváltó ok a szervezetéből.



A további kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy amikor Marcit legközelebb megvizsgálják, beállítanak bizonyos paramétereket, s gyakorlatilag "használati utasítást" kap, hogy a már fizikailag is megkezdődő rehabilitációs munka során milyen pulzusszámot érhet el. Az már közismert, hogy hat hát múlva következik a sorsát nagy mértékben befolyásoló tüzetes felülvizsgálat.

Marci természetesen szeretne játszani a budapesti Eb-n, megható volt, ahogy fogalmazott, mint mondta, a "hathetes" vizsgálat után dől el, van-e esélye arra, hogy beverekedje magát a csapatba. Ezzel nyilván azt jelezte, tudja, hogy nincs "bérelt helye", de ha az orvosok engedik, mindent meg fog tenni azért, hogy szerepelhessen a magyar közönség előtt az Eb-n.

Ha visszatér majd, nem fog máshogy játszani, mint eddig, úgy tekinti a történteket, mint egy sérülést, amiből sikeresen felépült. Talán egy-két jelre és a társaira jobban fog figyelni. Nincs benne félsz és nem is lesz.

Most egy kicsit többet fog pihenni, azért is, mert rossz alvó. Egyébként nem kell feküdnie, mindent csinálhat úgy, mint eddig.

Az újságírók érdeklődése még arra is kiterjed, hogy a katéteres műtét során sérült-e a barcelonai vb-győzelem emlékére készíttetett tetoválás. Marci elmondta, hogy a műtétet végző Molnár Levente még erre is figyelt, fél centivel arrébb végezte el a bemetszést...

VÁGATLAN VLV-VIDEÓ A KÉRDÉSEKRŐL ÉS A VÁLASZOKRÓL: