FACEBOOK

Kupaszerda-előzetes

Kupaszerda-előzetes
hozzászólás, 2014.04.08.

Szerdán az utolsó előtti fordulót rendezik meg a Bajnok Ligája főtáblájának két csoportjában. A program és előzetes nyilatkozatok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 9. forduló (időpontok helyi idő szerint)

Az A csoport állása:

1. Primorje Rijeka 19,
2. Pro Recco 13,
3. CNA Barceloneta 13,
4. Jug Dubrovnik 13,
5. Olympiakosz 9,
6. Eger 3 pont

19.00 Olympiakosz-Pro Recco

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Ugyanaz a helyzet, mint ami az elmúlt három BL-meccsünk előtt volt: egyszerűen győznünk kell, hogy rajtunk múljon a folytatás. Nyilván ez a cél, de pontosan tudjuk és ezt valahogy át is érzi mindenki, hogy ez most nem lesz olyan könnyű. Látjuk az eredményeiket, tudjuk, hogy mit játszanak, azt mondom, hogy még a válogatottjuk eredményei is figyelmeztetőek, hiszen például győztek a horvátok ellen. Nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk, senkinek nem fekszik, amit csinálnak, igyekszünk majd olyan teljesítményt nyújtani, hogy jó legyen az eredmény. Nehéz lesz... Azt is tudjuk, hogy nincs más út, nem lehet hibázni. Ha nem nyerünk, tehát már egy döntetlen esetén is, azt nézhetnénk, hogy a többiekkel, főleg a Juggal mi van. Nyilván szeretnénk a saját kezünkben tartani a sorsunk irányítását, hiszen tudjuk: ha kétszer nyerünk, akkor másodikok vagyunk.

18.50 Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka


VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Örülnék ha szereznénk egy pontot, hogy ne legyen ekkora feszültség.


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Bár nagyon kedvező helyzetben várjuk ezt a 9. fordulót, ahhoz, hogy biztosan elsőként jussunk tovább a csoportból, még legalább egy pontot kell szereznünk. Ezért is nagyon fontos a szerdai mérkőzés, meg azért is, mert a Jug mindenkori nagy ellenfelünk, szeretnénk rájuk olyan benyomást tenni, hogy az a múltkori nagy vereség, amit tőlünk elszenvedtek, nem volt véletlen. Jó lenne, hogyha nem tudnának erőre kapni, önbizalmat szerezni ellenünk a következő öt-hat hétre vonatkozóan. Arról nem is beszélve, hogy legközelebb feltehetően vasárnap, a Jadranska Liga döntőjében találkozunk velük...


19.45 CNA Barceloneta-Eger (itthon nincs tévéközvetítés)

SZIRÁNYI BALÁZS (Barceloneta) a vlv-nek:

-
A célunk változatlan: pontok alapján is kvalifikálni akarjuk magunkat a final six-re, nyilván minél előkelőbb helyen, ezért a szerdai meccs nekünk nagyon fontos. Próbáltuk átnézni hogy miben változhatott a játékuk az edzőváltás kapcsán, de logikus, hogy nem lesz ég és föld a különbség. Készülünk a meccsre, ahogy tudunk.

BEDŐ KRISZTIÁN (Eger) a vlv-nek:

- Eddig nem volt sok időnk foglalkozni az ellenféllel, hétfőn nagyon kemény napot teljesítettünk, a két utolsó hazai edzésbe megpróbáltunk mindent belesűríteni, amit csak lehetett, volt konditerem, videó, Csernus Imre és természetesen vízi edzés is! Kedden hajnali 4-kor indultunk busszal Bécsbe, ott kezdődött a repülőút Barcelonába. Velünk utazott Gór-Nagy Miki, aki biztosan fog játszani, sőt Pufi is, akinek a szereplése még bizonytalan. Természetesen minél jobb eredményt szeretnénk elérni, remélem, a múltkori Dubrovnik-meccs után újra egy élvezhető, jó mérkőzést tudunk játszani a BL-ben.


A B csoport állása:

1. Radnicski Kragujevác 24,
2. Brescia 18,
3. Partizan Belgrád 15,
4. Spandau Berlin 7,
5. Galatasaray 5,
6. Nagyvárad 1 pont

18.00 Partizan Belgrád-Radnicski Kragujevác (a FINA-ellenőr Martin György)

19.00 Spandau Berlin-Galatasaray (az egyik játékvezető Székely Balázs)

20.30 Brescia-Nagyvárad (az egyik játékvezető Kun György)