FACEBOOK

Ez történt az OB1-ben

Ez történt az OB1-ben
hozzászólás, 2014.04.04.

A Szeged nagyon nehezen nyert a Komjádiban, a Fradi sem könnyen, de elhozta a három pontot Debrecenből. Nyilatkozatok, gólok.

OB1 alapszakasz, 25. forduló

Vasas-Szeged 9:10 (4:2, 2:3, 3:2, 0:3)
G.: Manhercz K., Német T. 2-2, Brguljan, Hőna, Csapó, Steinmetz Á., Angyal ill. Szivós 3, Kunac, Juhász 2-2, Kiss Cs., Decker Á., Seman

A Vasas sokáig vezetett, még négy góllal is.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

1:0 - Drasko Brguljan gólja

2:0 - Hőna gólja

3:0 - Német Toni első gólja

3:1 - Kiss Csaba gólja

3:2 - Szivós első gólja

4:2 - Csapó gólja

4:3 - Szivós második gólja

4:4 - Kunac első gólja

5:4 -Manhercz Krisztián első gólja

6:4 - Manhercz Krisztián második gólja

6:5 - Decker Ádám gólja

7:5 - Steinmetz Ádám gólja

8:5 - Német Toni második gólja

9:5 - Angyal gólja

9:6 - Kunac második gólja

9:7 - Juhász első gólja, ötméteres

9:8 - Juhász második gólja, ötméteres

9:9 - Szivós harmadik gólja

9:10 - Seman gólja

Szivós rosszulléte a meccsen



Vincze Balázs nyilatkozata

- 5:0-as rohammal fordított a Szeged. Mi szeretjük az ilyen izgalmas meccseket, nem tudom, te hogy vagy ezzel.


- Biztos, hogy erősít minket, különösen, hogyha sikerül a végén nyernünk. Az abszolút kiemelendő, hogy hasonlóan kezdtünk, mint a Honvéd ellen, kicsit bent maradtunk az autóbuszban és bugyuta gólokat kaptunk. De szerencsére nagyon hullámzó volt, csúcspontok és borzasztó mélypontok voltak a játékunkban, amiből döntetlenre feljöttünk, de utána megint elmentek, megint följöttünk, megint elmentek négyre.  Szerencse, hogy a héten a Szolnokkal játszottunk egy olyan kétkaput, aminek a harmadik negyede egy katasztrofális 7:0-s etap volt és utána azt félre tudtuk tenni, mint ahogy ma is félre tudtuk tenni azt az időszakot, amikor gyengék voltunk. Utána összeszedtünk egy olyan teljesítményt, amivel eredményesen tudtunk zárni ezen a mai mérkőzésen.

- Igen, az volt az a bizonyos időkérés, amikor ezt emlegetted és utána jött a fordulat a mérkőzésen.

- Igen. Nagyon friss élmények voltak, csütörtök délelőtt kétkapuztunk és ez nyilván nem csak bennem, hanem mindenkiben benne maradt. Abból nagyon jól kijöttünk, mondjuk egy barátságos mérkőzésnek olyan jelentősége nincs, mint, ahogy itt ez beigazolódott. Nagyon örülök, minden tekintetben feljavultunk, de leginkább szívben. A szívünk tudta azt hozni, hogy utána a védekezésünk jobban összeállt, sokkal több lábat, sokkal több mozgást tettünk bele. Nyilván a győzelemnek mindig az lesz a nyitja, hogy mennyire akarod és ahhoz abban a pillanatban mennyi tudást tudsz beletenni.

- Ilyen hangulatban várja, most már biztos a harmadik helyről, a play off-ot a Szeged, bár még egy mérkőzés hátra van. Azért van még mit gyúrni.

- Van bőven. Ne felejtsük el, hogy most két játékosunk harcképtelen volt. Molnár Tamás talán fél percet tudott vállalni. Gyorsan kipontozódtak, vagy összeszedtek két hibát és kipontozódtak, ami ránk nem szokott jellemző lenni. Gyakorlatilag két cserével zártuk a végét. Emberfelettit nyújtott minden egyes játékos, az is, aki a parton sérült meg és az is, aki sérülten eljött és azok is, akik a vízben ehhez a sikerhez hozzá tudtak tenni. A meccs előtt mondtam, hogy a Vasas ellen a Komjádi uszodában borzasztó nehéz. Úgy gondolom, hogy aki ezt a meccset látta, át is tudja érezni.

- Köszönöm szépen és gratulálok.

(Lejegyezte: Tina)



Földi László nyilatkozata

- Nem tudom, hogy hányszor nyerte meg ezt a mérkőzést a Vasas, amit elveszített. Vagy akkor sem nyerte meg, amikor ötgólos előny volt?


- A csapatom egyszer sem nyerte meg ezt a meccset. A vízilabda a mai napig négy negyedig tart, mondjuk az elején még nem így volt régen. De én azt gondolom, hogy sokkal inkább arról szeretnék beszélni - nem tudom hogy ez mennyire érdekli az embereket -, hogy micsoda fantasztikus teljesítmény volt ez, nem is csak a végéig, de az utolsó pillanatig is. Az utolsó negyedben már elfáradtunk, nagyon. És a Szeged azért ilyen jó csapat és azért áll ilyen helyen, ahol áll és fogja majd nyújtani azt a teljesítményt, ami a bajnokság hátralévő részében nyújt majd a rájátszásban, mert nagyon jó csapat és nagyon jól kihasználja az adódó, kínálkozó alkalmakat. Ebben vertek meg tulajdonképpen bennünket. De a végén amit szerettünk volna, még fáradtan is meg tudták csinálni a srácok. Az utolsó támadásban, időkérésnél azt kértem, hogy próbáljunk meg egy kiállítást kiharcolni, nagyon fegyelmezetten, nagyon jól végigjátszották, ott volt tulajdonképpen a lövőhelyzet, és lehet hogy most sokan azt kérdezik, hogy Csapó Miki egy kijátszott lövőhelyzetnél miért nem találja el a kaput, erre én azt tudom mondani, hogy aki ezt kérdezi, az próbálja ki, hogy egy ilyen meccsen négy negyedet végigjátszik és akkor hoz fáradtan egy jó döntést. Én ennek is nagyon tudok örülni és Miki majd legközelebb be fogja lőni, vagy más játékos aki odakerül.

- És hát, ha a jövőt nézzük, akkor nagyon-nagyon pozitív ez a mérkőzés, hiszen a fiatalok nagyon jól játszottak és valljuk be, hogy a mérkőzés feléig meglepőt inkább a Vasas tudott húzni. Meg kell említenem Manhercz Krisztiánt, aki nagyon bátran lőtt gólokat, de a többieket is emlegethetnénk. Tehát a jövő az mégiscsak itt van a Vasasnál.

- Igen, azt kértük a megbeszélésen Mátéfalvy Csaba kollegámmal, hogy bátran és vagányan játszanak. Tulajdonképpen ezen a meccsen nekünk semmilyen vesztenivalónk nem volt, itt ezen csak nyerni tudtunk. Az eredményeket nem befolyásolta. Nem hiszem, hogy a Szeged belekényelmesedett volna az elejébe. Nagyon meglepő és nagyon jó megoldásokat választottak a fiúk, ami még Viktort is meglepte. És ugye főleg olyan játékosok, akiket Viktor nem nagyon ismert eddig, mert nem játszott velük, tehát sok ilyen fiatal játékos volt. Én ennek ellenére nagyon örülök. Ha azt mondják, hogy ki kell kapni, akkor én azt mondom, hogy így kell kikapni, de nem igazán a vereséget nézem, hanem sokkal inkább a jó játéknak örülök és ezt értékelem nagyon-nagyon nagyra ma.

- Amire számíthatunk az Eger ellen is?

- Én nagyon remélem. Ahogy mondtam a mérkőzés elején, ez bizonytalan, hiszen benne van sok minden. Remélem, hogy legalább ilyen játékkal és hátha ott esetleg sikerül majd nyerni, vagy pontot elhozni, vagy pontokat, pontosabban, Egerből.

- Köszönöm szépen, Földi Lászlónak jó munkát kívánok.

(Lejegyezte: Danna)


Debrecen-FTC 5:6 (1:2, 3:1, 0:1, 1:2)
G.: Halek, Kállay 2-2, Chilkó, ill. Martin 3, Bóbis, Szabó B., Swift

VLV-VIDEÓK (SportKlub):

1:0 - Halek első gólja

1:1 - Martin első gólja

1:2 - Swift gólja

2:2 - Chilkó gólja

3:2 - Halek második gólja

4:2 - Kállay első gólja

4:3 - Bóbis gólja

4:4 - Szabó Botond gólja

4:5 - Martin második gólja

5:5 - Kállay második gólja

5:6 - Martin harmadik gólja




Varga Zsolt nyilatkozata


- Szakaszos volt a mérkőzés, hiszen volt 1:2, onnan lett aztán 4:2 a Debrecennek, majd megint tudott újítani a Ferencváros. Nagyon hosszú volt az út, én úgy tudom, mellettem Varga Zsolt, de mégsem volt fásult a csapat. Tehát úgy jól kezdte a találkozót a Fradi.

- Igen, hát ami ugye a legeslegnehezebb volt a számunkra, az a hosszú út leküzdése igazából, megtalálni azt a megfelelő bemelegítést, koncentrációt ami ilyenkor kell. Igazából talán nekem ez jelentette most így a mai napon a legnehezebb feladatot, de azt hiszem, hogy végül is sikerült ezt jól megoldani. Gratulálok mind a két csapatnak, a fiaimnak is, nagyon-nagyon jól küzdöttek. Igaz rengeteget készültünk erre a mérkőzésre. Gratulálok, szuper volt!

- Ott, amikor elment 4:2-re a Debrecen, utána volt időkérése Varga Zsoltnak. Ott mi hangzott el, mert tulajdonképpen hatottak azok a szavak.

- Igen, egyrészről mindenféleképpen csak azt akartam, hogy egy kicsit higgadtabbak legyenek, mert láttam hogy volt egy pici feszültség és egy picit megakartam törni azt a lendületet, amit a Debrecen abban a pillanatban hozott. Akartam csinálni egy formációt, azt végül is azt gondolom, hogy elég gyorsan leolvasta a Debrecen, tehát mondjuk sajnos azt nem tudtuk megcsinálni, de mindenképpen hatékony volt abból a szempontból, hogy egy pillanatra megakadtak, tehát nem tudták folytatni azt a lendületet, amit ott elkaptak.

- Meglesz-e a nyolcadik hely?

- Hát, erre most így nem tudok válaszolni. Az biztos, hogy mi mindent megteszünk érte és ugyanúgy fogunk készülni, rengeteget, ugyanúgy a BVSC-ből is, mint ahogy ezen a héten tettük a Debrecen ellen. Én azt gondolom, hogy a fiúk is ezen vannak, hiszen egész évben erről volt szó. Azt gondolom, hogy ez a csapat 8. helyezett tud lenni. Hát ehhez meg kell dolgoznunk és az utolsó lépést is meg kell tegyük, ami biztos, hogy egy nagyon komoly hetet, koncentrációt, óriási szívet és tüzet igényel.

- Gratulálok a győzelemhez! Köszönöm szépen Varga Zsoltnak.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Tamás nyilatkozata


- A mérkőzés szakaszos volt, 1:0 volt a Debrecennek, utána 1:2, majd volt egy időkérés, ami hatott a csapatra, hiszen utána 4:2-re tudott fordítani a Debrecen. Mi hangzott el annál a bizonyos időkérésnél? Mi az, ami nem tetszett Varga Tamásnak a mérkőzés elején?

- Nézd, nekem az nem tetszett, hogy tudunk az Eger ellen játszani egy jó mérkőzést, amikor mi csak nyerhettünk volna. Természetesen itt most nekünk nyernünk kellett volna. Az biztos, hogy az egész mérkőzés alatt, amennyi lövést zúdítottunk kapura, amilyen minőségben, ez az, ami eldöntötte a mérkőzést. A Fradi nem lőtt annyit kapura, viszont sokkal pontosabbak és koncentráltabbak voltak a lövései. Azt gondolom, hogy a két kapus közti teljesítmény is döntő volt. Játszottuk a kétcenteres játékot, nagyon közel voltak a centereink, voltak lövési lehetőségeink. Ezeket a lövési lehetőségeket például az Eger ellen belövöldöztük, egy Fradinak pedig nem tudtuk belőni ugyanazokból a pozíciókból. Én mindenképpen, ahhoz az akaráshoz gratulálok a Ferencvárosnak, ahogyan játszottak. A mai mérkőzésen jobbak voltak, ezt mindenképpen el kell ismerni. Sajnos olyan, mintha mi picit megijedtünk volna. Az elején nem úgy lőttünk, a végén pedig még jobban nem. Egyszerűen olyan lövések mentek kapura, már én szégyelltem magamat.

- Beszélgettük a mérkőzés elején Szabó Zoltánnal, hogy a 6. hely a Debrecené lehet. Meglesz az a 6. hely?

- Nézd, ettől nem nagyon tartok, mert igazából, nekünk csak annyi lett volna, hogy ha ma nyerünk, akkor biztos, hogy a KSI ellen teljesen mindegy, hogy mit játszunk. A KSI-t meg kell verni és akkor biztos, hogy megvan a 6. hely. A BVSC játszik az Egerrel, csodálkoznék, hogyha az Eger kikapna a BVSC-től. Nem tartom annyira reálisnak. Ha a BVSC megveri az Egert és utána a Fradit is, akkor hetedikek vagyunk. Azt gondolom nagy jelentősége nincs ennek a 6-7. helynek. A rájátszás az, ami a lényeg. Nem, amiatt voltam ma mérges, hogy 6. vagy 7. helyen végzünk, teljesen mindegy, úgyis meg kell verni az ellenfelet kétszer egymás után és akkor tudsz játszani előrébb. Azért vagyok szomorú, mert nekünk ezt a mérkőzést hoznunk kellett volna. Azon a mérkőzésen, amit hoznunk kell, derül ki, hogy melyik játékosok tökös legények. Amikor nincs akkora tét, teljesen máshogy sül el a kéz, mint az Eger ellen. Nekem nagy tanulság volt a mai mérkőzés ebből a szempontból, a jövő évi csapat összeállításában.

- Sok sikert kívánok a továbbiakhoz. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Gárdonyi András nyilatkozata

- És máris érkezik a Ferencváros játékosa, Gárdonyi András. Egyrészt gratulálok a győzelemhez, nem tudom hallottad-e, de a labdarúgócsapat is győzött, tehát ez a Ferencváros számára egy nagyszerű nap. Milyen volt a kapuban? Volt egy olyan szituáció, amikor egymás után folyamatosan a bal kezedhez jöttek a lövések és nagyon szépen hárítottad, Szabó Zoltán is kiemelte, minthogyha ott kottából olvastad volna, hogy mi történik és milyen lövések jönnek.


- Először is üdvözlöm a kedves nézőket. Hát erre készültünk. Megnéztünk egy csomó mérkőzést, ahol játszott a Debrecen, kielemeztük a játékosokat, és ugye nagy arányban lőttek balkéz félmagasan és akkor így..., biztos ez lehetett a nyitja.

- Szakaszos volt a mérkőzés olyan szempontból, hogy amikor 2:1-re ment a Ferencváros, utána 4:2 lett a Debrecennek és utána tudott újítani a Fradi. Ott egyébként mi történt? Mitől fordult meg a mérkőzés menete?

- Semmi nem történt igazából, csak annyi volt Zsolt kérése a meccs előtt, hogy bármi is történik, elmennek két góllal, vagy azonos az eredmény, mi csak csináljuk a dolgunkat, amit elterveztünk, és ez meg is valósult.

- A Ferencváros még mindig küzd azért, hogy meglegyen a 8. pozíció a tabellán. Meglesz az a 8. hely?

- Zsoltnak volt egy kérése a Kaposvár mérkőzés előtt: 9 pont és így meglesz a 8. hely. A részünkről mindent meg fogunk tenni. Két lépést már előreléptünk, még van egy harmadik. Azt akarjuk, hogy rajtunk ne múljon. Igen, bízom benne, hogy meglesz a 8. hely.

- Gratulálok még egyszer és sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen, én meg gratulálok a Fradi futballcsapatának!

(Lejegyezte: Danna)



Szasa Misics nyilatkozata


- 1:2-ről 4:2-re tudott fordítani a Debrecen, de utána mégis volt még egy fordulat a mérkőzésben. Mi történt?

- Nagyon nehéz bármit mondani egy ilyen meccs után. Nagyon szomorú vagyok, mert kikaptunk itthon. Szerintem győzni kellett volna ezen a mérkőzésen. Tudom, hogy nekik fontosabb volt, de ez nem alibi, nekünk volt hazai pálya, itt bárkit meg kell tudnunk verni, pláne a Fradit, főleg, hogy mi jobbak vagyunk, de az eredmény nem ezt mutatta. Kikaptunk, gratulálok a Ferencvárosnak és az edzőjüknek. Nagyon remélem, hogy visszatérünk az utunkra a rájátszás előtt, mert nagyon fontos meccsek következnek. Remélem, hogy jobban fogunk játszani, mint ma este.

- A következő mérkőzésen meglesz a győzelem?

- Igen, remélem, hogy a KSI ellen nyerünk. Most értékes pontokat veszítettünk el, a KSI ellen nagyon fontos mérkőzésünk lesz, amit hoznunk kell és akkor a 6. helyen végzünk a rájátszás előtt. Ha most a hatodik helyen végzünk, akkor nagyobb az esély, hogy a legvégén ötödikek leszünk – ez a célunk.

- Sok sikert kívánok és gratulálok a magyarodhoz. 

(Lejegyezte: Tina)


A forduló további programja:

Április 5., szombat

Szolnok-Pécs 14:3 (2:0, 4:0, 5:2, 3:1)
G.: Gocics, Mitrovics 3-3, Jansik D., Török, Pásztor 2-2, Vámos, Alekszics, ill. Csacsovszky, Hoppál, Bereczki

Kaposvár-KSI 11:7 (2:2, 3:1, 3:2, 3:2)
G.: Berta, Gros, Benics 2-2, Hangody L. 3, Miklós 2, Szabó B., Hangody Gy.

BVSC-Eger 11:12 (2:3, 3:4, 2:1, 4:4)
G.: Borsós, Kotsidis, Létay 3-3, Ambrus F., Nagy S., ill. Bátori 4, Biros 3, Bundschuh, Kovács G., Salamon, Graham, Gór-Nagy

Honvéd-OSC 12:9 (4:3, 3:1, 2:2, 3:3)
G.:Kovács P., Fülöp, Koji 3-3, Tóth B., Mátyás, Szőke, ill. Regős, Delgado 3-3, Korényi 2, Cseh

Ybl-Szentes 10:11 (1:3, 2:3, 6:3, 1:2)
G.: Cserdi 4, Kiss Á. 3, Békési Major, Szilágyi, ill. Kistamás, Kolarik 3-3, nagy M. 2, Szabó I. Z., Pellei, Németh D.

A tabella:

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnoki Dózsa25230214869
 2.ZF-Eger25221217567
 3.DIAPOLO Szeged25201410661
 4.RACIONET HONVÉD2518167455
 5.LACTIV-Vasas2514384545
 6.Debrecen25123102939
 7.BVSC- Zugló25122112038
 8.Kaposvári VK2511113-2634
 9.Széchenyi B.-FTC2510114-1631
 10.PVSK-Füszért257216-6023
 11.KSI SE256217-10020
 12.Valdor Szentes255119-9616
 13.OSC-ÚJBUDA255119-5716
 14.YBL Waterpolo C250124-2421


A góllövőlista élmezőnye:

1. Stefan Mitrovics (Szolnok) 75,
2. Szivós Márton (Szeged) 65,
3. Bátori Bence (Eger) 60,
4. Létay Krisztián (BVSC) 59,
5. Koji Takei (Honvéd) 58 gól.