FACEBOOK

Földi László feláll a Vasas kispadjáról

Földi László feláll a Vasas kispadjáról
hozzászólás, 2019.02.12.

A jelenlegi OB1 legrégebb óta azonos kispadon ülő edzője távozik: Földi László közös megegyezéssel válik meg a VasasPlaket kispadjától. A klub közleménye:


A Vasas hivatalos honlapja tette közzé a hírt kedden délután:

"A döntés közös megegyezéssel történt, Bóbis Máté lesz a megbízott edző az alapszakasz befejezéséig.

A VasasPlaket 15-12-es vereséget szenvedett szombaton a Kaposvár ellen az OB I 12. fordulójában, ezzel elveszítette esélyét a mostani idényre megfogalmazott célok elérésére, a legjobb nyolc közé jutásra.

A Vasas SC vezetősége és Földi László vezetőedző értékelte a jelenlegi helyzetet, és végül közösen úgy határoztak, hogy a szakvezető távozik posztjáról. 

Markovits László, a Vasas SC elnöke így indokolta a váltást:

„Sosem könnyű meghozni egy ilyen döntést, különösen, ha egy olyan szakemberről van szó, akivel számos szép sikert éltünk át. Sok szempontot mérlegeltünk, és végül közösen határoztunk a váltás mellett. Földi László továbbra is marad a szakosztály kötelékében, a nyár végéig kialakul az a struktúra, amely mentén tovább folytatódik a szakmai munka, az ő tudására is alapozva.”

Földi László távozása után Bóbis Máté megbízott edzőként irányítja tovább a VasasPlaketet az alapszakaszból hátralévő két mérkőzésen, a klub- és a szakosztályvezetés pedig hamarosan döntést hoz a végleges utódról.

A keddi döntéssel másfél évtizedes korszak zárul le, hiszen Földi László 2004 júniusában lett a VasasPlaket vezetőedzője, így a mostani a tizenötödik megkezdett szezonja volt a csapat élén. Irányításával ötször nyert bajnoki címet a csapat (először 2007-ben, utoljára 2012-ben), háromszor Magyar Kupát, emellett kétszer bejutott a Bajnokok Ligája (Euroliga) négyes döntőjébe, 2008-ban Barcelonában harmadik, 2012-ben Nagyváradon negyedik lett a csapat."