FACEBOOK

Eger-Szeged 7:9

Eger-Szeged 7:9
hozzászólás, 2014.03.21.

Nem tud magához térni a bajnok, elveszítette hazai rangadóját a Szeged ellen és ezzel gyakorlatilag búcsúzhat az alapszakasz-elsőségtől.

OB1 alapszakasz, 23. forduló

Eger-Szeged 7:9 (3:3, 2:2, 1:2, 1:2)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Vogel G., Német A.
Eger: Bisztritsányi, Graham, Bátori 2, Bundscuh 1, Biros 2, Kovács G., Varga II. Zs. Cs: Salamon 1, Bedő 1, Zalánki, Lőrincz, Sántavy. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szeged: Nagy V., Decker Á., Szivós, Juhász 2, Tóth M., Kiss Cs. 1, Seman 1. Cs.: Kunac 2, Sánta 1, Hegedüs, Molnár T. 2, Jansik Sz. Vezetőedző: Varga Péter (az eltiltott Vincze Balázs helyett)
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: 1/1, illetve 1/1
Kiállítva cserével, végleg: Kiss Cs.
Kipontozódott: Hegedüs

Az egriektől  nem csak Gór-Nagy hiányzott, hanem szintén vállsérülés miatt Hárai is.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

0:1 - Seman gólja

1:1 - Salamon gólja

1:2 - Kunac első gólja

1:3 - Juhász Zsolt ötméteresgólja

2:3 - Bátori első gólja

3:3 - Biros első gólja

3:4 - Kiss Csaba gólja

3:5 - Molnár Tamás első gólja

4:5 - Bundschuh ejtésgólja

5:5 - Bátori második gólja

5:6 - Sánta gólja

6:6 - Bedő gólja

6:7 - Molnár Tamás második gólja

6:8 - Kunac második gólja

6:9 - Juhász ejtésgólja

7:9 - Biros ötméteresgólja



Varga Péter nyilatkozata


- Varga Péter akár kabala is lehet, hiszen talán 2010-ben volt az utolsó meccs, amikor itt veszített az Eger az OB1-ben. Sokat hibázott mindkét csapat, de azt hiszem, a két csalódott gárda közül a Szeged tudott hamarabb kijönni a nem olyan erős kezdésből.

- Igen, azt gondolom, ez óriási csapatmunka volt, mindenki hozzátette azt az apró építőkockát, amit egész héten gyakoroltunk, felépítettünk Balázzsal az élen. Ahogy te is mondtad, aki kevesebbet hibázott, talán az jött ki jobban, illetve kiemelném a védekezésünket, mert az Egert hét gólon tartani, azt gondolom, óriási dolog. Viktor fantasztikusan védett, nagyon jól blokkoltunk, és elöl is türelmesek voltunk.

- A BVSC elleni vereség után ennek a győzelemnek, gondolom, kettőzött értéke van, legalábbis ami a fejeket illeti…

- Így van, abszolút. Az egy olyan pofon volt, amiből szerencsére még a hét elején fel tudtuk rázni a társaságot, és úgy gondolom, ez a mérkőzés megmutatta, hogy mire vagyunk képesek, ha odatesszük magunkat, ha összeszedettek vagyunk.

- Köszönöm szépen, és gratulálok a szegedieknek!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Dabrowski Norbert nyilatkozata


- Két csalódott csapat találkozója volt ez. Úgy tűnik a Szeged jobban ki tudott jönni ebből. Nem hozott annyi rossz döntést vagy nem is tudom, min múlott.

- Úgy gondolom, hogy a csalódottabbak mi lehettünk, mert az ő BVSC elleni vereségükön nem múlott igazából semmi. Tudtuk, hogy nem arra a Szegedre kell készülnünk, hanem arra, amelyik a Szolnokot megverte. Apró dolgokon múlott, sokszor kiesett a kezünkből a labda. A küzdelem megvolt, de a jó játék elmaradt.

- Néhányszor mintha rossz döntéseket hoztak volna a játékosok. Akár Bedő vagy Biros ejtésére gondolok, amit lehet, hogy egyszerűen csak be kellett volna lőni? Fejben lehet az okokat keresni?

- Nyilvánvaló, hogy ezek mind mentális dolgok, Salamon Ferinek is volt egy ejtése, ha jól emlékszem. Viktor jól védett, kicsit elbizonytalanodtunk, de ami pozitív, hogy a hitünket nem veszítettük el, azért ez előrelépés.

- Most, ha úgy nézzük ezen sem múlott olyan sok minden, de ha jól láttuk, az Eger 2010 óta nem kapott itt ki. Menni kell előre.

- Így van. Annyi múlott, hogy valószínűleg így az alapszakaszbeli első helyünket elveszítettük. Jelen pillanatban nem tudom megmondani, hogy melyik a nehezebb vagy a könnyebb út, hiszen látszott a Honvédon is, hogy milyen veszélyes. Ha jól számolom és a papírforma úgy hozza, akkor a Szegeddel játszunk. Állunk elébe.

- Köszönöm szépen az értékelést.

(Lejegyezte: Tina)


Meccs közben három percig állt a játék, mert Nagy Viktor láthatóan komoly fájdalmakkal küszködött, ápolni kellett a medence mellett. Ezért a gratuláció után rögtön azt kérdeztük, hogy mi történt és hogy van.

NAGY VIKTOR (Diapolo-Szeged) a vlv-nek:


-  Örülök a győzelemnek, jól vagyok, köszönöm szépen. Az történt, hogy egy lövés után mind a két lábamba görcs állt. Elég erőteljes volt a fájdalom, úgyhogy muszáj volt kievickélnem a partra és legyúratni, megnyújtani, mert egyszerűen nem bírtam használni a lábaimat. Mindkét lábamon begörcsölt a vádlim is és a combom is, ilyen még sosem történt velem. Kellett a három perc pihenő, hogy megnyugodjon az izom. Vissza tudtam menni és utána nem jelentkezett szerencsére, de óvatos is voltam, nem ugrottam nagyokat.

Ami a meccset illeti, mind a két csapat sokat hibázott támadásban, viszont mindkét részről jó volt a védekezés, örülök, hogy mi jöttünk ki ebből jobban. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy jól védekezzünk, a múltkori BVSC-meccs után ezt tartottuk a legfontosabbnak. Azt mondom, még így is sokat hibáztunk, de ez most belefért, viszont tovább kell javulnunk. Az összkép számomra jó volt. Sokat blokkoltak az előttem álló játékosok, így természetesen nekem is könnyebb volt a dolgom. A lefordulásokon és a visszaúszásos védekezésen kell fejlődnünk, de amúgy nagyon tetszett a védekezésünk. Az Eger teljesítményén pedig azért érződött, hogy Gór-Nagy Miki és Hárai Balázs nem játszott, de szerintem a két játékos hiánya nem kisebbíti az idegenbeli győzelmünk értékét.

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Hiányzott a két ember. A meccsre beírtak közül sem játszottak többen, úgyhogy hiányzott a csere, a végére elfáradtunk. A probléma azonban nem ez volt, hanem sokkal inkább az, hogy nagyon sok helyzetet kihagytunk, nem csak sima támadásban, hanem emberelőnyben is. Kilenc gólt kaptunk, ezt nem tartom olyan nagyon soknak, inkább az általunk lőtt hetet tartom kevésnek.

- Mi volt a sok előny kimaradásának oka.

- Jó kérdés, egyelőre nem tudom, ha megnézem a videót, talán okosabb leszek.

- Mennyire vagytok csalódottak? Ez a vereség az első helybe kerül...

- Úgy néz ki. Csalódottak vagyunk, hiszen az Eger már négy éve nem kapott ki itthon bajnoki meccsen. Fájdalmas. Erősen bíztunk abban, hogy a két sérült ellenére meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést, de sajnos rengeteg hibával játszottunk. Meg kell próbálnunk kijavítani ezeket. A következő mérkőzésekre kell koncentrálni. Úgy tűnik, hogy a Szeged lesz az ellenfelünk a rájátszásban, bízom abban, hogy legyőzzük őket, azt ígérhetem, hogy harapni fogunk.


A forduló további programja

Március 22., szombat

11.00 KSI-Szolnok (Komjádi)

13.45 FTC-Honvéd - Sportklub

18.00 Szentes-Vasas

19.00 OSC-BVSC

19.00 Pécs-Debrecen

20.30 Ybl-Kaposvár

A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.ZF-Eger23201217261
 2.Szolnoki Dózsa22200212360
 3.DIAPOLO Szeged23181410455
 4.RACIONET HONVÉD2216157049
 5.LACTIV-Vasas2212373939
 6.BVSC- Zugló2212192737
 7.Debrecen2211382736
 8.Kaposvári VK229112-3328
 9.Széchenyi B.-FTC228113-1725
 10.PVSK-Füszért227213-3823
 11.KSI SE226115-8519
 12.OSC-ÚJBUDA225017-5115
 13.Valdor Szentes223118-10210
 14.YBL Waterpolo C220022-2360