FACEBOOK

Együttműködő sportcsatornák - még több vízilabda a tévében!

Együttműködő sportcsatornák - még több vízilabda a tévében!
hozzászólás, 2014.03.12.

Végre egy jó hír a sportág rajongóinak: a DIGIsport és a Sportklub rugalmasságának köszönhetően hamarosan gyarapszik a bajnoki mérkőzések tévéközvetítéseinek száma - a Sportklub is ad újra élőben pólómeccseket!  

FARAGÓ ANDRÁS főszerkesztő (DIGIsport) a vlv-nek:

- A elmúlt időszakban együttműködés kezdődött a két csatorna között, amelynek keretében a SportKlub is megosztotta néhány közvetítési jogát velünk, lásd Seria A, francia labdarúgó bajnokság, magyar kosárlabda bajnokság. Ennek a kapcsolatnak a részeként abban egyeztünk meg, hogy amennyiben a vízilabdaszövetség hozzájárul ehhez, akkor a DIGIsportos közvetítéseken felül, tehát nem azok rovására, a jövőben a SportKlub is közvetíthet meccseket. Úgy tudom, a szövetség illetékes vezetői már találkoztak is a SportKlub képviselőivel és ez a terv megvalósul, tehát valóban: a Sportklubon is lesznek vízilabda bajnoki mérkőzések. Ezek az ő saját gyártásukban készülnek majd. Az első választás joga természetesen továbbra is a DIGIsportnál marad.  

A vlv információi szerint a megállapodás keretében a SportKlub tervbe vette március 22-i Fradi-Honvéd és a március 29-i Eger-Debrecen mérkőzés közvetítését.

A DIGIsport legközelebb a magyar-olasz női Világliga-meccset közvetíti (március 18.), majd az Eger Szeged férfi bajnoki rangadót (március 22.).

Természetesen a DIGIsporton lesz látható a magyar válogatott utolsó csoportmérkőzése a Világliga európai selejtezősorozatában. A Pécsen megrendezendő április 15-i találkozó kedden este tét nélkülivé vált, mert a magyar csapat a hazai sikerrel végződött görög-horvát után már megnyerte csoportját, s bejutott a Világliga nyári szuperdöntőjébe. Ennek ellenére Pécsen nagy meccs várható, hiszen a horvátok a jelenlegi olimpiai bajnokok, ráadásul egy csoportban lesznek velünk a budapesti Európa-bajnokságon.

A pécsi meccs részleteinek ügyében (meccsidőpont, jegyárak, vásárlási lehetőség) ígéretünk van információkra, amint ezeket megkapjuk, közzétesszük.


Szerdán kora este megérkezett a SportKlub közleménye:

"Újra vízilabda-mérkőzések a SportKlub műsorán

A Magyar Vízilabda Szövetség, a DigiSport és a SportKlub megállapodásának értelmében ebben a szezonban csatornánk is közvetíti a magyar sikersportág izgalmasnak ígérkező OB I-es meccseit. A tavaly világbajnokságot nyert válogatott vízipólósok hétről hétre saját klubcsapataik színében, hazai vizeken is harcba szállnak – az országos bajnoki címért vívott mérkőzéseket pedig valószínűleg nem csak a férfiak nézik majd nagy örömmel.

Vitathatatlanul az elmúlt évek egyik legnépszerűbb magyar sportága a vízilabda – a válogatott mérkőzései mellett egyre több sportrajongó kíséri figyelemmel a pólósok bajnoki mérkőzéseit is. Jövő héttől a DigiSporttal együttműködve a SportKlub is műsorára tűzi a színvonalas összecsapásokat: március 22-én egy fővárosi derbivel, az FTC-Honvéd mérkőzéssel nyitja meg a közvetítések sorát a csatorna. A SportKlubon az ezt követő hetekben rendszeresen képernyőre kerül egy-egy bajnoki meccs, így a feltörekvő tehetségek mellett az olimpiai és világbajnok pólósokat is újra láthatnak a nézők.

“Nagy örömet jelent számunkra, hogy egy olyan sikersportág találkozóit juttathatjuk el a nézőkhöz, mint amilyen a magyar vízilabda. A SportKlubnak fontos a hazai bajnokságok közvetítése, tudjuk, hogy a világklasszis pólósaink meccseire sokan kíváncsiak. A vízilabdával ismét színesebbé vált a kínálatunk” - mondta el Dávid Bence, a SportKlub produkciós vezetője.

A meccseket közvetítő stáb a 2009 és 2012 közötti együttműködéshez képest változatlan lesz: Hetthéssy Zoltán és Léderer Ákos kommentátorként, a BEK-győztes dr. Szabó Zoltán pedig szakkommentátorként teszi még élvezhetőbbé az OB I-es összecsapásokat."