FACEBOOK

BL - Eger, Szolnok, OSC - DigiSport, Sport TV, M4!

BL - Eger, Szolnok, OSC - DigiSport, Sport TV, M4!
hozzászólás, 2015.10.24.

Ilyen még nem volt! Három csapatunk a BL főtáblán, s mindegyik más tévécsatornával egyezett meg meccseik közvetítéséről! Elvileg mindhárom csapatunk összes mérkőzését megnézhetjük majd.

Jövő szerdán kezddődik a BL főtábla küzdelemsorozata.

A vlv tájékozódott az érintett csapatoknál, hogy meccseik közvetítéséről mely tévécsatornával állapodtak meg. Mint megtudtuk, az a furcsa helyzet állt elő, hogy a három csapat márkőzéseit három különböző sportcsatorna közvetíti!

Az Eger a DigiSporttal, a Szolnok a Sport TV-vel állapodott meg, mindkét helyen hagyományos az együttműködés az adott társasággal. "Új belépő" az OSC, amely legfrissebb információnk szerint az M4 Sportadóval állapodott meg.

Minden, a főtáblán szereplő csapat számára komoly kötelezettségeket írt elő a LEN. Részletes forgatókönyv szabályozza a mérkőzések lebonyolításának minden apró részletét, a bevonulási szignáltól kezdve az uszoda arculati elemein keresztül a tévéközvetítésekkel kapcsolatos előírásokig. Utóbbiakkal kapcsolatban fontos tény, hogy a főtábla-mérkőzés rendezőjének szabad keze van abban, hogy melyik tévétársasággal állapodik meg a közvetítésről (tehát övé a jog), de előírás, hogy minden meccsről HD-minőségű jelet kell adni az Európai Műsprsugárzók Uniójának (EBU). Ez teszi lehetővé, hogy - kölcsönösségi alkapon - az idegenben szereplő csapat országában is megnézhessék a nézők az adott meccset.

Emellett a közvetítések menetét is külön forgatókönyv szabályozza. Előírás a felvezető szignál, a műsor kedetének más kötelező elemei is vannak, miként a meccs lefújása utáni résznek, továbbá meghatározott időn belül háromperces angol változatú összefoglalót is kell készíteni a mérkőzésről, és szonnali edzői nyilkatkozatokat is el kell juttatni az EBU-hoz, szintén angol nyelven.

Mivel a final six közvetítési jogával a magyar szövetség rendelkezik, az már most eldőlt, hogy a 2016. június 2-3-4-i budapesti meccseket az M4 adja majd.


BL-főtábla, 2015-16

A csoport: Barceloneta (spanyol), ZF-EGER, Olympiakosz (görög), Spandau 04 Berlin (német), Primorje Rijeka (horvát), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

B csoport: Pro Recco, Partizan Belgrád, Jug Dubrovnik, Galatasaray, A-Híd OSC Újbuda, Szolnoki Dózsa Közgép

Mint ismeretes, a BL hatos döntője Budapesten lesz 2016. június 2-3-4-én, és annak - a csoportban elért eredményétől függetlenül - házigazdaként részvevője a ZF-Eger csapata. Az A csoportból így csak két csapat juthat be a final six-be, míg a B csoportból három.

Az Eger számára sem mindegy ugyanakkor, hogy a csoportban milyen helyezést ér el. Ugyanis a final six-ben a két csoportgyőztesnek eggyel kevesebb meccse lesz, ők közvetlenül az elődöntőbe jutnak, tehát biztosan éremért játszhatnak (és egymással tehát csak a döntőben találkozhatnak). A negyedöntőben a két csoport második és harmadik helyzettje a final six első napján - keresztbe játszva -. egyetlen meccsen dönti el a továbbjutás sorsát.


1. forduló, október 28. szerda

A csoport

18.00 Jadran Herceg-Primorje Rijeka

18.45 Eger-Olympiakosz - DigiSport, vlv (szöveges élő)

19.15 Barceloneta-Spandau 04

B csoport

20.00 Pro Recco-Galatasaray

20.00 Partizan Belgrád-Szolnok (a meccs egyelőre nem szerepel a Sport TV programjában, de információnk szerint közvetíteni fogják. ez esetben a vlv is szöveges élőt ad)

20.15 OSC-Jug Dubrovnik - M4, vlv (szöveges élő)

A FŐTÁBLA TELJES PROGRAMJA