FACEBOOK

Bajnoki eredmények

Bajnoki eredmények
hozzászólás, 2014.02.28.

Izgalmas meccsen egygólos győzelmet aratott a Kőér utcában a Szolnok. Gólok, fotók, nyilatkozatok. További eredmények folyamatosan.

OB1 alapszakasz, 20. forduló

Február 28., péntek

Honvéd-Szolnok 8:9 (1:2, 4:3, 2:3, 1:1)
Kőér utca, v.: Fekete B., Vogel G.
Honvéd: Gergely, Kovács P., Mátyás, Szőke 1, Kiss G. 2, Koji 3, Fülöp 2. Cs.: Csacsovszky, Boros, Illés, Steinmetz B., Simon, Tóth B. Vezetőedző: Vad Lajos
Szolnok: Decker A., Gocics 2, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Jansik D. 1, Kis G. 2, Mitrovics. Cs.: Vörös, Alekszics, Hangay Z., Pásztor 2,  Török B., Lévai (kapus). Szakmai igazgató: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 1/12, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Kipontozódott: Mátyás, ill. Vámos


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK (DIGIsport és vlv):

0:1 - Vámos gólja

1:1 - Fülöp első gólja

1:2 - Pásztor első gólja

1:3 - Kis Gábor első gólja

2:3 - Koji első gólja, ötméteres

3:3 - Fülöp második gólja

3:4 - Jansik Dávid gólja

4:4 - Kiss Gergely első gólja

Gergely kivédi Mitrovics ötméteresét

5:4 - Szőke Szabolcs gólja

5:5 - Gocics első gólja

5:6 - Kis Gábor második gólja

6:6 - Kiss Gergely második gólja

6:7 - Pásztor második gólja

7:7 - Koji második gólja

7:8 - Gocics második gólja

8:8 - Koji harmadik gólja

8:9 - Hosnyánszky második gólja

Lévai pontmentő védése



Vad Lajos nyilatkozata


- Elvesztette veretlenségét itt, a Kőér utcában a Honvéd, de azt gondolom, a Szolnok ellen ez még akkor sem szégyen, ha játszhatott volna a Honvéd is jobban. Kis Gábort nem tudta tartani? A lényeg, hogy partiban volt a Honvéd sokáig, min múlott?

- Azon múlott, hogy a Szolnok sokkal jobb csapat mint mi. De bebizonyítottuk ma, hogy hihetetlen tartása van a társaságnak, a rutintalanságon múlt. A fiatalok kapkodtak, gólhelyzetben adtunk legalább három rossz passzt. A túloldalon tele vannak világsztárokkal, ők, amikor lehetőség adódott szépen éltek vele. Mi gyönyörűen kijátszottuk az emberelőnyt, de nem tudtuk belőni. Nincsen semmi gond, megyünk tovább, úgy érzem, hogy abszolút nincsen szégyenkeznivalónk. Ha év elején valaki azt mondja, hogy ez a Honvéd így fog játszani a Szolnok ellen, amelyik vezeti a tabellát és ilyen játékoskerete van, akkor azt azért megmosolyogtam volna. Ma már ezen nem mosolygok, úgy érzem abszolút reális sanszunk volt ma a pontszerzésre.

- És ha már a hibákat nézzünk: a Szolnok sem játszott hibátlanul, s a Honvédot is nyugtathatja, hogy hibára tudta kényszeríteni ezt a gárdát. A mai meccsen tényleg a rutin dönthetett, de mi dönthet legközebb? A Vasas elleni összecsapás talán még fontosabb…!

- Az egy másik mérkőzés, egy hét múlva lesz. Az, hogy a Szolnok mennyit hibázott, az legyen az ő gondjuk. Én megpróbálok a saját hibáinkkal foglalkozni, megpróbáljuk kijavítani. Én úgy érzem, nagyon szépen felkészültünk, főleg a játékosok mentálisan, az nagyon sokat számított. A hiba az hiba, de ezeknél a fiatal játékosoknál el kell fogadnom. Négy negyedig folyamatosan mentek előre egytől egyig, és ne feledjük el, ma volt egy tizenhat éves fiatal srác is a vízben a Szolnok ellen, aki a Racionet Honvéd saját nevelése, meg még a többiek is. Szóval szépen haladunk előre, lépegetünk, majd meglátjuk!

- Akkor ez az a vereség, amihez gratulálok Vad Lajosnak, és a Honvédnak is!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kovács István nyilatkozata


- Ha jól tudom Kovács István is szülinapos – Jansik Dáviddal a meccs előtt készítettünk interjút, aki szintén ma ünnepli a születésnapját – talán nyugodtabb mérkőzésre számított ajándékképpen, az eredmény azért meglett, s vele a három pont a Kőér utcából.

- Azt nem tudom, hogy nyugodtabbra számítottam-e, a Honvéd a harmadik helyen áll, igazából mi arra számítottunk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, azt valóban nem gondoltam, hogy ennyire, de csak magunknak köszönhetjük. Az elején a kihagyott emberelőnyök, a kihagyott ötméteres, a Honvéd utána nagyon jól élt a lehetőségekkel, sőt azt kell mondanom, ha igazságot akarok tenni, hogy szerencsénk volt, mert a végén emberelőnyben játszottak, és egy kijátszott helyzetet védett ki a kapusunk. Ezért kell nagyon-nagyon örülni és megbecsülni ezt a három pontot, mert nagyon nehezen jött.

- A kapuscsere viszont egy jó edzői húzás volt!

- Ha a statisztikát nézzük, nem fogja mutatni, hogy Decker Attila rosszul védett, hanem kapott olyan gólokat, amik, azt gondoltam, hogy a lelkében nyomot hagyhattak volna a mérkőzés további részére, ezért cseréltem. Két jó kapusunk van, mindkettő válogatott kerettag, ezért ezt meg kellett lépnem, betettem a másik kapust. 

- Talán ez az amit a Szolnok most tud: olyan meccsen is nyerni, amikor nem feltétlenül játszik jól, akár magára is húzza az ellenfelet. Ez az erőssége!?

- Nemhogy nem feltétlenül játszunk jól, hanem az elején úgy éreztem, annyira biztosra vették a játékosok, hogy ez a meccs meglesz, hogy ez a helyzet megbosszulta magát. A Honvéd nagyon jól játszott, jól alkalmazkodott azokhoz a hibákhoz, amiket mi védekezésben elkövettünk, csak gratulálni tudok nekik. Nagyon lényeges volt az, hogy idejöjjünk, és mindegy, hogy mennyire, de nyerjünk, azért hogy az élen maradjunk. Sikerült az élen maradni rossz játékkal is, ezt elmondtam a múlt héten is, hogy nem baj, csak mindig miénk legyen a három pont. A jövő héten sokkal jobb játék kell otthon a Szeged ellen, mert az utolsó olyan mérkőzésünk következik, ami sorsdöntő lehet az alapszakaszbeli helyezésünket illetően, s nyerni akarunk.

- Gratulálok, és boldog születésnapot kívánok Kovács Istvánnak!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kis Gábor nyilatkozata


- Kis Gábort várjuk ide, akinek elévülhetetlen érdemei voltak, és nemcsak a gólszerzésben. Gábor, annyi emberelőnyös helyzetet teremtettél, hogy azt hiszem, ma elsősorban rajtad múlt, és ezeknek a helyzeteknek a kihasználásán, hogy nyerni tudtatok a Honvéd otthonában. Talán nem számítottatok ennyire szoros meccsre?

- Üdvözlöm a kedves nézőket! Az tény, hogy kemény mérkőzésre számítottunk, de nem ennyire. Most azt kell mondjam, hogy szerencse és emellett Lévai Marci utolsó védése hozta meg nekünk a győzelmet. Persze hosszú volt a mérkőzés, de a döntetlen és a győzelem között az utolsó másodpercben ő állt ott, és nagyon nagyot védett. Tudott váltani. Volt egy kapuscserénk félidőnél, Attilának most nem úgy ment a védés, ilyenkor nagyon fontos, hogy van egy jó cserekapusunk, aki tud segíteni, neki is köszönhetően sikerült megnyernünk ezt a meccset.

- Ne kisebbítsük az érdemeidet, nagyon sok emberelőnyös helyzetet teremtettél, két gólt dobtál is. Talán kicsit rutinosabb ez a Szolnok, és ezzel tudott ma nyerni, egyetértesz?

- Igen, bár nem mondhatom, hogy a Szolnokban az átlagéletkor nagyobb, mert a Honvédban is vannak azért idősebb játékosok, de talán több ott a fiatal, és kevesebb az idős, mint nálunk. Igen, volt benne egy kis rutin, én is örülök, hogy jól ment a játék, már hiányzott nekem egy ilyen mérkőzés, beteg voltam nagyon sokat. Még mindig az vagyok meglepő módon, de az elmúlt két hétben már legalább tudtam edzeni, úgyhogy kezdek magamhoz térni. A legfontosabb az, hogy nyertünk ma!

- Mennyivel kell több jövő héten a Szeged ellen?

- Sokkal! Én nem mondom azt, hogy magabiztos mostanában a teljesítményünk, szerencsére mindig úgy játszunk egy-egy meccsen, hogy azért meg tudjuk nyerni, például a Vasas ellen sem játszottunk olyan magabiztosan, de hál’ Istennek sikerült megnyernünk. Erre most inkább próbálom azt mondani, hogy nem probléma, ha így nyerünk, csak nyerjünk meg minden mérkőzést egy góllal vagy kettővel. Az biztos, hogy a Szeged elleni egy nagyon fontos mérkőzés lesz, mert otthon nyertünk három hete az Eger ellen, és annak akkor volt értelme, ha ezentúl megnyerjük a többi mérkőzésünket. Nagyjából a Szeged elleni meccsünk számít még nagy rangadónak, ha azt hozzuk, utána a többi kötelező győzelem, s talán ezekkel a jó meccsekkel erőt tudunk kovácsolni magunknak a rájátszásra.

- Kis Gábornak gratulálok, és köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Jansik Dávid nyilatkozata


- Szervusz, Dávid! Először is Isten éltessen születésnapodon, sok szeretettel gratulálok! Értékeld egy kicsit ezt a meccset – nagyon nehezen szereztétek meg ezt a három pontot!

- Köszönöm szépen a köszöntést és a gratulációt is! Így van, nehezen... Ez legfőképp annak köszönhető, hogy megbeszéltük, hogy kik azok a játékosok, akik ne lőjenek gólokat, és ezt nem sikerült betartanunk – Kiss Gergő és Koji lőtték a góljaik nagy részét, mi ezt akartuk elkerülni. Emiatt szoros meccset játszottunk.

- Idegesek voltatok meccs közben, hogy nem tudtatok elhúzni?

- Megmondom őszintén, hogy én személy szerint nyugodt voltam, annak ellenére, hogy ki-ki meccs volt, hogy ez meglesz – talán még szorosabb is lett, mint amit közben vártam.

- Végülis akkor minden rendben van, a három pont nálatok…

- Így van, a három pont nálunk. Ez most már a múlt, készülünk a Szegedre. Ott nyernünk kell, hogy megtartsuk a helyünket a tabellán.

- Az a meccs nehezebb lesz, vagy könnyebb?

- Úgy gondolom, hogy az egy nehéz meccs lesz - talán az alapszakasznak a legnehezebb meccse lesz számunkra.

- Gratulálok a győzelemhez!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Steinmetz Barnabás nyilatkozata


- Gratulálok Barna! Kikaptatok, de azt hiszem, így lehet veszíteni – egy góllal a bajnoki cím várományosa ellen. Őszintén mondd meg, hogy mire számítottatok? Gondoltátok, hogy van esély?

- Igen, egész héten arra készültünk, hogy elkapjuk a Szolnokot – ez majdnem sikerült is. Nagyon bosszantó sajnos, hogy a végén támadásban elkövettünk egy hibát, amiből kaptunk egy gólt. Majd utána óriási kapusbravúr volt, nem sikerült azt a fórt értékesíteni, amivel döntetlen lehetett volna. Azt hiszem, hogy azt az egy pontot mindenképpen megérdemeltük volna. Kihajtottuk magunkat, nagyon jó meccset játszottunk, de ha pontokban ez most nem is mutatkozik meg, önbizalomban nagyon jót tett.

- Min múlott az, hogy meglepetést okozzatok – gondolom, azért nem ezen az utolsó akción… Mi volt az, ami ha nem úgy van, akkor sikerül nyerni?

- Azt hiszem, hogy teljesen jól alakult a mérkőzés. Akkor biztos nem tudtunk volna ilyen eredményt elérni, ha a Szolnok több góllal el tudott volna lépni – talán 3:1-re vezettek, de nem sokáig. Ott vissza tudtunk kapaszkodni, utána fej-fej mellett haladtunk, és tudtuk, hogy ha ezt így tudjuk tartani, akkor ők is meg tudnak ingani, bármilyen jó játékosokból is áll a csapat. Őket is el lehet bizonytalanítani. Ez sikerült.

- Hogy látod most így szezon közben: ha ez a forma megmarad, vagy még esetleg javultok, mi lehet a végeredmény?

- Ha ez a forma megmarad, akkor én mindenképpen azt várom, hogy bejussunk a négy közé. Ennél tovább nem szeretnék menni. Ez a nagy célkitűzés, de eddig úgy alakult, hogy reális célkitűzéssé vált. Nem szeretnék jóslásokba menni, mert volt – nem is olyan régen, még egy-két héttel ezelőtt – mérkőzéseken, hogy nemhogy ilyen formát nem mutattunk, de szinte az ellenkező arcunkat. Ha ilyen lelkesedéssel, és ezzel a jó szellemiségű hozzáállással tudunk játszani, akkor látszik, hogy az összes nagy csapattal fel tudjuk venni a versenyt. Ez a cél, hogy a televíziónézők izgalmas mérkőzést lássanak, ne azt, hogy 5:0 az első negyed, és jó, akkor átkapcsolok máshová. Azt hiszem, hogy aki kilátogatott ide, vagy otthon leült a televízió elé, az végig izgalmas meccset tudott figyelemmel kísérni. Ez kell a magyar vízilabdának. Az, hogy van egy nagyon jó RacioNet Honvéd, a magyar vízilabdának az egy nagyon fontos, örömteli dolog.

- Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Eger-Ybl 24:5 (5:0, 5:2, 8:1, 6:2)
G.: Bundschuh 4, Bátori, Lőrincz, Zalánki, Kovács G. 3-3, Bedő, Rusztanov 2-2, Hornyák, Sántavy, Salamon, Graham, ill. Major 3, Kiss Á., Pecz G.

Március 1., szombat

BVSC-Kaposvár 6:8 (1:0, 3:3, 0:3, 2:2)
G.: Nyéki, Létay 3-3, ill. Dőry 3, Gros 2, Juhász-Szelei, Kutasi, Surányi

Debrecen-Vasas 10:9 (0:3, 4:1, 5:2, 1:3)
G.: Kállay 3, Weszelovszky, Misics 2-2, Halek, Marnitz G., Busila, ill. Fazekas, Drasko Brguljan 2-2, Sedlmayer, Angyal, Csapó, Katonás, Steinmetz Á.

Szentes-Szeged 10:13 (1:5, 5:3, 0:3, 4:2)
G.: Pellei 3, Kistamás 2, Szabó I.Z., Nagy M., Józsa, Németh D., Kiss Gy., ill. Szivós 3, Decker Á., Kiss Cs., Juhász, Tóth M. 2-2, Hegedüs, Sánta D.
A találkozó egyik játékvezetője Fodor Rajmund volt.

FTC-Pécs 8:7 (2:0, 2:3, 1:2, 3:2)
G.: Szabó B. 3, Bóbis 2, Martin, Roach Swift, ill. Müller 2, Csacsovszky, Hoppál, Ágner, De Blasio, Pataki

OSC-KSI 14:15 (3:5, 2:5, 3:3, 6:2)
G.: Korényi 4, Tóth Z., Regős, Delgado 2-2, Simon A., Gyárfás, Suti, Szentesi, ill. Kalanovics 4, Hangody L. 3, Kovács G., Hangody Gy., Fejős 2-2, Szedmák, Miklós

A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnoki Dózsa20190111557
 2.ZF-Eger20181115455
 3.A-HÍD SZEGED20161310349
 4.RACIONET HONVÉD2015146746
 5.LACTIV-Vasas2011363536
 6.BVSC- Zugló2011092533
 7.Debrecen2010282032
 8.Kaposvári VK209110-1428
 9.Széchenyi B.-FTC196112-1419
 10.PVSK-Füszért206113-4019
 11.OSC-ÚJBUDA205015-4215
 12.KSI SE205015-8615
 13.Valdor Szentes192116-1037
 14.YBL Waterpolo C200020-2200


A góllövőlista élmezőnye:

1. Stefan Mitrovics (Szolnok) 56,
2. Szivós Márton (Szeged) 55,
3. Kiss Gergely 48 gól.