FACEBOOK

Szerbia még jobb

Szerbia még jobb
hozzászólás, 2014.02.08.

Vereség a szerbektől a Volvo Kupa második napján. Voltak biztató jelek, de el kell ismerni, hogy a szerbek még jobbak. Helyszíni riport fotókkal, gólokkal, videónyilatkozatokkal.

Volvo kupa nemzetközi felkészülési torna, második nap

USA-Németország 12:20 (2:4, 3:5, 2:4, 5:7)

Szolnok, Aréna, v.: Colombo (olasz), Vogel G.
USA: McQuin, Kimbell 1, Dunstan 2, Bonanni 4, Bowen 2, Rosenthal 1, Mann 2. Cs.: Cleary, Obert, Matulis, McClintick, McConnell, Holland (kapus). Szövetségi kapitány. Dejan Udovicsics
Németország: Schenkel, Bukowski 1, Glaser 1, Real 3, Nossek 4, Oeler 5, Eidner 1. Cs.: Obschernikat 1, Jungling, Kalberg, Miers 4, Immermann, Kong (kapus). Szövetségi kapitány: Nebojsa Novoselac


vlv-fotók a meccsről.


Magyarország–Szerbia 9:10 (1:1, 1:3, 3:4, 4:2)
Szolnok, Aréna, v.: Sztavridisz (görög), Korzyna (lengyel)
Magyarország: Nagy V., Madaras 4, Jansik D., Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Hárai. Cs.: Angyal D., Erdélyi, Vámos, Hosnyánszky, Tóth. M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Szerbia: G. Pijetlovics, Mandics 2, Cuk 1, Nikics, Radjen, Dedovics 1, Mitrovics 2. Cs.: Gocics 1, Randjelovics 1, Ubovics 1, Alekszics 1, V. Rasovics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 6/9
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kiállítva cserével, végleg: Hárai (víz feletti ütés), Varga Dániel (szöveg)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL




vlv-fotók a meccsről


VLV-VIDEÓK (DIGIsport és vlv):

Nagy Viktor véd

1:0 - Varga Dénes első gólja

1:1 - Radjelovics gólja

1:2 - Ubovics gólja

1:3 - Dedovics gólja

1:4 - Cuk gólja

2:4 - Madaras első gólja

2:5 - Gocics gólja

2:6 - Mitrovics első gólja

3:6 - Madaras második gólja

3:7 - Mandics első gólja

4:7 - Szivós gólja

5:7 - Varga Dénes második gólja

5:8 - Alekszics ötméteresgólja

Varga Dániel kimaradt ötméterese

6:8 - Madaras harmadik gólja

6:9 - Mandics második gólja

7:9 - Madaras negyedik gólja

8:9 - Tóth Márton gólja

8:10 - Mitrovics második gólja

9:10 - Varga Dénes ötméteresgólja


Benedek Tibor nyilatkozata


- Nyilván az elsődleges cél mindig a győzelem, de hiába nem sikerült megszerezni a győzelmet, elégedett vagyok. A csapat nagyon jól küzdött, felküzdöttük magunkat többször is háromgólos különbségről és támadtunk a végén a döntetlenért. Látom azoknak a dolgoknak a hiba lehetőségeit, amiket szerettem volna gyakorolni, nagyon jó tanulási lehetőség volt ez a mérkőzés. Ennek a tapasztalataival tudunk a már valóban fontos keddi Világliga-meccsre elmenni.

- Gondolom, elsősorban az emberelőnyös helyzetek kihasználásara gondolsz, hiszen a harmadik negyed után még nem sikerült egyet sem értékesítenünk.

- Nem az emberelőnyre gondolok. Az emberelőny azért nehéz, mert a kapufás mozgásokat gyakorolni kell, az nem olyan, hogy háromnapos edzéssel működnek. Kapufás mozgás nélkül ezzel a szerb letámadással nem lehet mit csinálni. Nekünk vannak olyan figuráink, amiket erre használunk, és amiket ma elöl nem is használtunk, mert nem gyakoroltunk. Olyan dolgot kellett volna játszani ellene, ami ma nekünk most nem volt. Próbáltunk azzal főzni, amink van és ez a hátrányos védekezéshez illetve az emberelőnyhöz kevés volt. Inkább azokra a védekezésformákra gondolok, ahol "kilyukadtunk" egyszer-kétszer. Nagyjából ez az én hibám, hogy nem láttam azokat a veszélyeket, de most látom és ezeken tovább fogunk javítani.

- Néhány szóban beszéljünk arról, - hogyha a különböző momentumokat kiemeljük, - a két végleges cserés kiállításnál az egyikről szerintem nem érdemes vitatkozni a másik talán véleményes volt egy kicsit.

- Nem tudom, ha Dani kiszólt, akkor az is jogos. Ha őt azért állították ki, mert durva volt, akkor azon csodálkoznék. Nem azért mert nem játszik keményen, de mindig sportszerűen játszik. Nem tudom én sem, hogy mi volt az ok, de majd meg fogjuk tudni. Ez egy kemény mérkőzés, a szerbekkel játszunk, azt hiszem, hogy a fegyelmezetlenségen kívül ezek a csaták benne vannak. Hárai Balázs fegyelmezetlensége természetesen nem fér bele a játékunkba, hiszen egy világversenyen abszolút a csapat rovására történik, úgyhogy ezen javítani fogunk.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok a holnapi találkozóhoz.

(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Érkezik a mérkőzés legjobbja, Madaras Norbert. A mai találkozón is és hát tegnap már a németek elleni találkozón is lehetett látni, hogy ha kellett, akkor tényleg a válladra vetted a csapatot, remekül mentek a lövések, érezted hogy most neked kell vállalkozni?


- Hát nem feltétlenül. Nyilván - hogy is mondjam - nem ma kezdtem, tehát pontosan tudom hogy ha megy, akkor vállalkozni kell. Tegnap is ment, ma is ment, hát nyilván sajnálom az eredményt... Nem is csak az eredményt, hanem ahogy alakult a meccs.

- Mi az amit leginkább sajnálsz? Azt mondtad, hogy alakult a mérkőzés... a helyzetek kihasználása, az emberelőnyös szituációk?

- Hát most elkezdhetnék elemezni, de azt mondom, hogy az első pillanattól egy picit - nem csak most, ez így van évek óta -, picit alárendelt szerepet játszottunk. Tehát az van, amit ők szeretnének. Összességében mondhatom, hogy egy szinttel feljebb vízilabdáznak. Nem csak nálunk, hanem azt mondom minden csapatnál.

- Ez lehet annak is az oka, hogy most azért sokan vannak, a szövetségi kapitány is próbálkozik, sokan vannak akik tényleg most kerülnek be a csapatba, vagy most próbálkozhatnak válogatott szinten?

- Lehet, de hát ők is pont ugyanezt csinálják. Tehát azt ne felejtsük el, hogy talán a két legjobb játékosuk nem is játszott. Nyilván van helyettük más, sőt azonnal a helyükre lépnek mások, de... Nem, egyszerűen arról van szó, hogy..., nem legyőzhetetlenek, tehát én nem ezt mondom, de sokkal határozottabbak, sokkal keményebbek. Azokat az alapdolgokat hiba nélkül megcsinálják, amibe nálunk még becsúsznak hibák. Nyilván új dolgokat is csinálunk, új dolgokat is gyakorlunk, ami nem is mindegyik működött sajnos, kaptunk is belőlük gólt, de összességében azt mondom, hogy az alapot mindenképpen jobban hozzák mint mi, sőt mint bárki más.

- Viszont lehet gyakorolni és lehet javítani a holnapi mérkőzésen. Ismét az Egyesült Államok lesz az ellenfél. Tudtok még egymásnak valami újat mutatni?

- Hát egész héten velük játszottunk, úgyhogy nem nagyon. De mindenképpen ez a mai volt a fontos és azt mondom egy picit túllépve a holnapin, a keddi Világliga meccs az, ami mostantól számít.

- Akkor én első körben az Egyesült Államok elleni mérkőzéshez, aztán pedig majd a Világliga-találkozóhoz kívánok sok sikert.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Dejan Szavics nyilatkozata


- Benedek Tibor azt szerette volna, hogy egy szoros, izgalmas mérkőzést tudjon játszani a két csapat, de vajon ez volt az Ön óhaja is?

- Természetesen én is egy izgalmas mérkőzésre számítottam és nagyon örülök annak, hogy remek mérkőzést láthatott a közönség. Nem jártam még Szolnokon, fantasztikus hangulatú találkozón vehettünk részt a csapattal. A győzelem külön öröm számomra. Készültünk, hogy mint általában a szerb-magyar csaták, ez a mérkőzés is szoros lesz. Benedek Tiborral mindig jó kis mérkőzéseket sikerül játszani. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, különösen azért, mert ezt a találkozót sikerült megnyerni.

- Három kulcsjátékos is kimaradt ma, kipróbálhatott új játékosokat. Mennyire elégedett?

- A szerb csapat is éppen kísérletezésben van. Nekünk is az a célunk, hogy egy-egy felkészülési mérkőzésen többen szerepet kaphassanak és jó volt azt látni, hogy tényleg mindenki megállta a helyét. Nagyon reméljük, hogy az Európa-bajnokságon hasonlóan izgalmas csatát láthatnak a nézők, akár a szerb és a magyar válogatott között. Van még négy hónap felkészülés, kevés idő, de mindenkinek csak ennyi van.

(Lejegyezte: Tina)



Angyal Dániel nyilatkozata


- Szervusz Dani! Mindenki szomorú, szomorú arcokat látok. Nagyon jó meccs volt és szerintem voltak benne biztató momentumok. Gondolom, ilyen kemény meccset még nem játszottál.

- Abban igazad van, hogy voltak biztató momentumok, abban is, hogy mindenki szomorú, személy szerint én is. Kemény mérkőzés volt.

- Milyen volt a meccs, hogy láttad?

- Azt gondolom, az elején nem sikerült azt a hőfokot elérni, amit a szerbek játszottak, de a végére ez meg változott és tudtunk ritmust váltani, ami pozitív dolog.

- Mit remélsz holnap?

- Egy győzelmet remélek.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata


- Elvesztettük ezt a meccset, de hát gondolom, nagyon sokáig fogjátok elemezni, hogy itt mi történt. Mindenki szomorú. Hogy látod, mi volt ez a meccs? Volt azért pozitívum, vissza tudtatok jönni, Tibi is ezt emelte ki. Hogy értékeled?

- Olyan túl sokáig nem tudjuk elemezni ezt a meccset, mert kedden nagyon fontos, ezeknél a meccseknél még fontosabb Világliga-forduló van Görögországban. De hát egyébként lenne mit elemezni, mert nagyon tanulságos volt. Ritkán játszunk ilyen szintű ellenféllel, ezért mindenképpen pozitív dolog, hogy volt ez a meccs. Ezen kívül is vannak pozitívumok, mondjuk alapvetően negatívumból adódik a pozitívum, miszerint elhúztak elég simám, tartották az előnyüket a harmadik negyedben, talán még a negyedik negyed elején is. Nyilván az a kiemelendő, hogy fel tudtunk jönni, aminek azért sok oka van. Most így hirtelen ennyi.

- Gondolom azért nem hagy bennetek mély nyomokat ez a mai egygólos vereség.

- Nem szabad hogy mély nyomokat hagyjon, mert... Szóval a jó oldalát kell nézni a meccsnek, hogy végre játszottunk olyan ellenfél ellen, amely a legmagasabb szintet jelenti a világon, talán ezt mondhatom és ezek ellen, amit ők csinálnak, meg kell tanulnunk játszani. Ez egy jó lehetőség volt erre. Ma is fejlődtünk, ezt tudom mondani.

- Köszönöm szépen Dani, jó pihenést!

(Lejegyezte: Danna)



Tóth Márton nyilatkozata


 - Szervusz Marci, gratulálok a gólodhoz! Nagyon megviselt téged a végeredmény, láttam a vízben az arcodon. Ez egy nagyon kemény meccs volt és a világ egyik legjobb csapatával játszottatok. Hogy értékeled?

- Először is, köszönöm szépen. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönséget, mert a buzdításuk minimum győzelmet érdemelt volna. Ennek ellenére örülök, hogy sokat tudtam játszani, mert most ízelítőt kaptam, hogy milyen nemzetközi szinten a centerezés komoly védőkkel. Ennek is örülök, mert úgy érzem, hogy ezáltal én több lettem.

- Keményebb volt, mint amire számítottál?

- Én nagyon kemény mérkőzésre számítottam, azért valamennyire én is ismerem a szerbek játékát, úgyhogy egy ilyen kemény, piszkos, verekedős mérkőzésre számítottam. Szoros volt a vége de Tibi is mondta, hogy ezek a szoros meccsek azok, amik minket előrébb tudnak vinni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, jól ment a védés ma is, a csapat viszont kikapott. Mennyire visel ez meg téged ilyenkor?

- Nem visel meg. A szerbek ellen játszottunk. Nagyon jó csapat, ezt tudjuk. Összeszokott, nagyon jó lövőik vannak, jól védekeznek, úgyhogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Nyilván azt nem élveztem annyira, hogy tíz gólt kaptam és kikaptunk. De ugyanakkor szerintem nagyon jó dolgokat is mutattunk a közönségnek. Nagyon jó hangulat volt, ez egy közönségszórakoztató mérkőzés volt. Természetesen jobb lett volna, ha nyerünk, de a fő célunk az, hogy kedden tudjunk nyerni. Úgy érzem, hogy ezzel a meccsel is tapasztaltabbak lettünk és ez szolgálja azt, hogy kedden még jobbak legyünk. Amúgy jól éreztem magam a vízben, tegnap kevésbé. Most jól éreztem magam. Hiba mindig lesz, de ilyen meccseket kell játszanunk és jó volt egy ilyen meccset játszani, úgyhogy örülök.

- Köszönöm szépen Viktor.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz Dumi, nagyon élvezetes meccset játszottatok, azt kell, hogy mondjam. Megvisel a végeredmény?

- Tudjuk, hogy hol tartunk, tehát az eredményt a helyén kezelem. Persze nyerni mindig jobb, de ez most nem annyira számított.

- Meccs közben nagyon hosszú ideig úgy érezte az ember, hogy nem sok esélyünk van. Onnan sikerült visszajönni. Egyrészt, ezt mi okozta, visszavettek ők vagy ti magatokra találtatok? A másik, hogy ebből le lehet-e vonni valami következtetést?

- Mi gyakoroltunk az első félidőben egy bizonyos új taktikai elemet, amit eddig nem volt alkalmunk elsajátítani olyan szinten, hogy ez működjön. Ez csak most derült ki, de tudjuk, hogy ebből majd milyen következtetéseket kell levonni. Ott kezdtünk meccsben lenni, amikor ezen változtattunk. De talán már annyira sok energiát felemésztett bennünk a korábbi, hogy nem volt elég a végére.

- Gondolom, azért ez nem hagy nyomokat…

- Nem, ez egy felkészülési torna, jó volt a szerbek ellen játszani, mert azért még mindig azt kell róluk tudni, hogy a mezőny fölé emelkednek és a Világliga különben is prioritást élvez.

- Köszönöm szépen Dumi, jó pihenést.
 
(Lejegyezte: Enikő)



Zsivko Gocics magyar nyelvű nyilatkozata


- Jó estét kívánok mindenkinek. Elsősorban elnézést kérek, ha hibázni fogok, nem annyira jól beszélek magyarul, de annyit tudok mondani a meccsről, hogy nagyon büszke vagyok, mert itt játszottunk, pont Szolnokon, és mint mindig, amikor játszunk egymás ellen, szerb-magyar, ez egy igazi vízilabdaünnep volt, és remélem, hogy mindenkinek, a szurkolóknak tetszett, hogy hogy játszottunk. Dejan elmondott mindent a meccsről, és én csak sok sikert akarok kívánni a magyar csapatnak Görögországban, és ennyi. Köszönöm szépen még egyszer.


A Volvo Kupa állása két nap után:

1. Szerbia 4,
2. Magyarország 2,
3. Németország 2,
4. Egyesült Államok 0 pont

A záró nap programja:

12.30 Szerbia-Németország - DIGIsport
15.00 Magyarország–Egyesült Államok - DIGIsport, vlv