FACEBOOK

Újra Pino Porzio a Pro Recco vezetőedzője

Újra Pino Porzio a Pro Recco vezetőedzője
hozzászólás, 2014.01.18.

Hétfőn Giuseppe Porzio, a csapat korábbi edzője veszi át az olasz Pro Recco irányítását.

Erről Madaras Norbert, a csapatnak a nemzetközi klubmérkőzéseken szereplő magyar játékosa tájékoztatta a vlv-t szombat este.

A változásról ezzel egyidőben hivatalos közleményt is nyilvánosságra hoztak a klub honlapján.

A Pro Recco szombat este otthonában bajnoki meccsen 18:5-re győzött a Bogliasco ellen, s ekkor még az eddigi vezetőedző: Riccardo Tempestini ült a kispadon. A meccs végén szétszéledtek a játékosok, akik ezt követően kaptak tájékoztatást a változásról.

A 46 éves Porzio 2005-től 2012 nyaráig irányította a Pro Reccót. Ez idő alatt az olasz csapat hétszer nyert bajnoki címet, négyszer Euroligát és háromszor európai Szuperkupát. Lemondása 2012 júniusában váratlan volt, indoklás sem került nyilvánosságra, ami azért is feltűnő volt, mert Porzio egyidejűleg megvált a klub menedzsmentjében viselt vezető tisztségétől is. (Alig több mint egy hónappal később a klubot felvirágoztató tulajdonos, Gabriele Volpi is elhagyta a Pro Reccót, ő a mostani szezon elején tért vissza.)

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Nem ért minket teljesen váratlanul a hír, mert tény, hogy a szezon kezdete óta nem úgy játszunk, ahogy a játékosállomány alapján elvárható lenne. Hozzáteszem rögtön, hogy ez nem csak az edző felelőssége. Kiderült az elmúlt hónapokban, hogy egyes játékosoknak - és ezt nem veszem magamra - igenis kemény kezű edzőre van szüksége.

Természetesen én nagyon jól tudom, hogy milyen volt a munka Porzio időszakában. Azt hiszem, az ő karaktere, mentalitása jobban illik a csapathoz, de ne felejtsük el, hogy a távozása óta sok minden változott, akik már akkor itt voltak, idősebbek lettek, meglátjuk, hogy hogy lesz, ugyanúgy folytatja-e Pino, ahogy annak idején abbahagyta.


A Pro Recco az olasz bajnokság alapszakaszában a Brescia mögött a második helyen áll, a Bajnokok Ligája főtábláján pedig esélye van bejutni az új rendszerű európai klubtorna hatos döntőjébe.

Legközelebb, január 28-án Dubrovnikban szerepel és a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzés lesz a főtábla A csoportjában.


A vlv fotója Nápolyban készült, a BL Final Four 2010-es döntőjének lefújása után, amikor a Pro Recco visszaszerezte az európai elsőséget a Primorac Kotortól