FACEBOOK

Nagykanizsán edzett a csapat - családi program volt

Nagykanizsán edzett a csapat - családi program volt
hozzászólás, 2014.01.12.

Több száz ember választotta vasárnap esti kikapcsolódásul Nagykanizsán a világbajnok férfi vízilabda-válogatott edzésének megtekintését. Jól szórakoztak.

Családok álltak sorba, hogy megnézzék a barcelonai 13-at. Mire a medencébe ugrottak a fiúk a galérián tartott negyedórás taktikai értekezlet és a bemelegítés után, szépen megtelt a medence mindkét oldala, még a földön is ültek.

Rengeteg gyerek nézte végig az edzést és amikor a gyakorlás utolsó szakaszában az emberelőny-emberhátrány különböző formációja került terítékre, egy-egy sikeres akciót komoly tapssal jutalmaztak a kanizsaiak.

A jó hangulatú edzés után nagy mennyiségben írták alá nevüket a fiúk különböző tárgyakra, a papucstól kezdve az éppen viselt ruhadarabon át a Barcelona kulisszatitkai című könyvig, amelynek jó néhány példányát tartották kinyitva egy-egy barcelonai világbajnok elé. (Pontosan úgy, ahogy elképzeltük, ahogy szerettük volna!)

Vacsora után, lefekvés előtt a stáb még egy "vágott mesefilmmel" kedveskedett a fiúknak, akik a közös videózás után hajtották álomra a fejüket.

A csapat hétfőn korán reggel indul Sibenikbe, ahol este edz a keddi mérkőzés helyszínén. A Világliga-találkozóról nem lesz tévéközvetítés, amiért - tudomásunk szerint - a magyar szövetség illetékese kifejezte erős rosszallását a horvát "társszevnél".

A vlv mindenesetre a helyszínről tudósít majd, megteszünk mindent, ami tőlünk telik.


vlv-fotók



VLV-VIDEÓK:


Nagykanizsán edzett a válogatott


Bedő Krisztián nyilatkozata

- Szervusz, Krisztián, hadd ragadjalak ki a tömegből. Milyen érzés volt, ez, itt?


- Nagyszerű ide visszatérni, Nagykanizsára. Hála az égnek, megadatott ez már egyszer az Egerrel is, itt tudtunk játszani még szeptemberben. Ide mindig jó visszajönni, azért csak hazai pálya, látni, honnan indultam, látni a sok gyereket, akik ugyanúgy kezdik, ahogy én, ugyanabban az uszodában. Nagyszerű érzés.

- Elégedett vagy a nézőszámmal?

- Igen, meg vagyok elégedve. Sokan beszélték, hogy vajon mi lesz, kevesen lesznek, vagy sokan lesznek. Sokan vannak, sok gyerek lejött, örülök neki, hogy ekkora az érdeklődés. De nem csoda, hiszen ez egy világbajnok csapat.

- Mennyire volt furcsa így edzeni, azért komoly dolgokat is gyakoroltatok a végén? Nem volt szokatlan nagyon?

- Szokatlan volt, főleg az ismerős arcok miatt. [Szivós Marci is ismerős arc :-)] Sok olyan játékos itt volt a parton, akikkel még anno együtt kezdtük el a vízilabdát és most ők nézhettek engem a partról, ahogy a válogatott színeiben játszom. Talán még van bennem egy kis meghatottság is.

- Köszönöm szépen és jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, köszöntelek Nagykanizsán! Milyen volt ez az edzés, sokszor edzettél így – két-háromszáz néző előtt – pályafutásod során?

- Nem. Nagyon jó volt, és nagyon megható, hogy ennyien kijöttek csak egy sima edzésre vasárnap este. Nagyon örülök neki, és köszönjük!

- A végén azért komolyabb dolgokat is gyakoroltatok. Nem zavart a nézőközönség – időnként taps volt, meg ilyenek, nem szokatlan?

- Érdekes volt. Abszolút nem volt zavaró, nagyon jólesik, hogy kijöttek, mondom, vasárnap este. Ez egy nagy dolog, szerintem.

- Milyen meccsre számítasz kedden?

- Egy nagyon kemény meccs lesz – nem árulok el ezzel nagy titkot. Ennyi.

- Akkor jó pihenést, és jó utat holnap Sibenikbe!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Az utazó csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


A horvátok elleni Világliga-meccs kedden 18 órakor kezdődik.