FACEBOOK

Varga Dénes a világ legjobb játékosa

Varga Dénes a világ legjobb játékosa
hozzászólás, 2014.01.06.

A FINA honlapján csak a szűkszavú tény szerepel: Varga Dénes, 2013 világbajnoka, Világliga-ezüstérmese volt az év legjobb vízilabdázója a földkerekségen, 2013-ban. 

A waterpolo.hu Csurka Gergely (a FINA sajtóbizottságának tagja) révén erről természetesen többet tud, az ott közölt információ szerint a szavazás így alakult:

1. Varga Dénes (magyar) 46,5 százalék
2. Nagy Viktor (magyar) 35,4 százalék

3. Vanja Udovicsics (szerb) 9,1 százalék
4. Sandro Sukno (horvát) 5,1 százalék
5. Alekszandar Ivovics (montenegrói) 4,0 százalék

Elérni viszont nekünk sikerült elsőnek a jó hírrel a világ legjobbját...

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Éljen, pezsgő... Ugyanazt tudom mondani, amit a LEN-szavazás eredményének megismerésekor mondtam. Nyilván örülök, de azt hiszem, ez most már tényleg az a pillanat, amikor végleg lezárul a tavalyi év. Sokkal fontosabb most már előre tekinteni, az Európa-bajnokságra. Karrierem legnehezebb világversenye lesz...


Varga Dénes ezt nyilatkozta az Európa legjobbja cím elnyerésekor a vlv-nek 2013. december 2-án:

- Örülök a díjnak, természetesen. Olyan évvé sikerült tenni ezt a 2013-at, amire jó lesz visszaemlékezni a pályafutásom végén. Sok összetevője volt ennek, kezdem azzal, hogy az előző szezonban, amely végül Barcelonával zárult, elég sok pluszmunkát végeztem és biztos vagyok abban, hogy ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jó formába kerüljek és úgy tudjak játszani, ahogy játszottam. Ezt a pluszmunkát pedig csak olyan háttérrel tudtam elvégezni, amit a családom, a feleségem teremtett meg, leginkább a feleségem, mert ő volt itt velem, ő élte át nagyjából ugyanazt, amit én. Nagyon hálás vagyok neki, de ez még mindig nem lett volna elég, ha nem sikerül egy különleges együtállásnak köszönhetően olyan csapatnak összejönnie, amilyen ez az idén nyári csapat volt - stábostul, edzőstül, játékosostul, mindenki hozzájárult ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Valahogy így tevődik össze ez az én egyéni elismerésem háttere.

Bármi is lesz a jövőben, nyerünk, vagy akárhányadikok leszünk, az biztos, hogy ez az év különleges élmény marad, mert nagyon érdekes volt megélni az egésznek az evolúcióját, azt, hogy ez a siker hogyan alakult ki. Az elmúlt évek sikertelensége után Tibi egész új szemléletet hozott be, s ennek hatékonysága látványosan érzékelhetővé vált, már a nyár elején lehetett érezni, hogy itt nagy változás zajlik, mindenki egy irányba tart. Hozzáteszem: ez csak idénre vonatkoztatható. Innentől más nehézségekbe fogunk ütközni. Erre a szezonra volt "érvényes" és ez akkor is így lett volna, ha nem jön nekünk össze ez a csoda. Nyilvánvalóan nagyon örülök, hogy még össze is jött...

Címkék:
Varga Dénes fina