FACEBOOK

Oscart nekik!

Oscart nekik!
hozzászólás, 2013.12.17.

Szerdától találkozhatnak a tévénézők a DIGIsporton a vlv gondozásában most megjelent, Barcelona kulisszatitkai című könyv rövid reklámspotjával, amelyet két világbajnok, Gór-Nagy Miklós és Vámos Márton részvételével vettek fel a tévétársaság stúdiójában.

A hivatalosan "könyvajánló spot" nevű filmtörténeti kuriózum elkészítését a DIGIsportnál Szedlacsek László "vezényelte". Forgatókönyv nem készült, a könyv szerzője azt kérte a fiúktól: valahogy érzékeltessék, hogy a kötet tartalma még számukra is érdekes, de legalábbis meglepő. És persze jó lenne valahogy a vásárlásra ösztönözni.

A történetet ott, a bluebox technika alkalmazásához használt zöld fal előtt rögtönözték a fiúk.

Persze újra és újra meg kellett ismételni a felvételt, s a két játékos a megadott instrukciók alapján türelmesen, nagy filmsztárokhoz méltó nyugalommal adta elő újra és újra a kis párbeszédet.

A forgatás belefért a tervezett időbe - a következő kuncsaft egyébként Nagy László kézilabdafenomén volt, ő vette át a stúdió terepét Mikiéktől.

A két világbajnok még megpróbált belenézni a vezérlő szobában az elkészült "nyersanyagba", de ezt nem nagyon hagyták a technikai munkatársak, akiknek kérésére nagy számban kellett aláírniuk a Barcelona kulisszatitkai című könyvet.

Így van ez rendjén...

A forgatásról videók is készültek, ezeket vagy örök időre elsüllyesztjük vagy szilveszterkor tesszük közzé a vlv-n...


vlv-képek a reklámfilm forgatásáról


A DigiSport könyvajánló spotja a Barcelona kulisszatitkai című könyvről: