FACEBOOK

Megint csak majdnem

Megint csak majdnem
hozzászólás, 2013.11.21.

Az elején még három góllal is vezetett, de végül kikapott az Eger a Pro Reccótól. Kupaeredmények, nyilatkozatok, fotók, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, első forduló

A csoport

Eger-Pro Recco 7:8 (4:2, 0:3, 2:1, 1:2)
Eger, Bitskey Aladár uszoda, v.: Margeta (szlovén), Franulovics (horvát)
Eger: Bisztritsányi, Sántavy, Bátori 1, Graham, Salamon 2, Kovács, Bedő, Varga II. Zs. 2, Biros 1, Gór-Nagy, Bundschuh, Hárai 1. Vezetőedző: Gerendás György
Pro Recco: Tempesti, Lapenna 1, Madaras, Figlioli 1, Giorgetti 1, Felugo, Giacoppo, Jokovics, Figari 1, Janovics 1, Ivovics 3, Gitto. Vezetőedző: Riccardo Tempestini
Gól - emberelőnyből: 5/13, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott:
Gór-Nagy, Sántavy

SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


VLV-VIDEÓK (vlv és Sport2)

1:0 - Bátori gólja

2:0 - Salamon első gólja

3:0 - Biros ötméteresgólja

3:1 - Ivovics első gólja

3:2 - Ivovics második gólja

4:2 - Hárai csavargólja

4:3 - Lapenna gólja

4:4 - Figari gólja

4:5 - Figlioli gólja

5:5 - Salamon második gólja

6:5 - Varga II. Zsolt első gólja

6:6 - Janovics gólja

7:6 - Varga II. Zsolt második gólja

7:7 - Ivovics harmadik gólja

7:8 - Madaras-passz, Giorgetti-gól



vlv-képek



Biros Péter nyilatkozata


- Hát Péter..., ha valamikor, akkor most nem sok híja volt. Min ment el? Mi volt az az apróság?

- Nem tudom. Talán, hogy a végén a helyzeteket emberfórban nem lőttük be. Ennyi.

- Hogyha az elején, 3:0-nál még egy nagyon picit rátesztek, lehet hogy akkor eldőlt volna?

- Nem tudom. Az elején csalóka vezetni. Hosszú a mérkőzés. Én úgy érzem, mindent megtettünk. Ott is volt szerintem lehetőség még amivel élhettünk volna, de nem sikerült. Az, hogy mi volt, az egy dolog. Azt kell megnézni, hogy min lehet változtatni, mert a fór nem ment a végén, amivel nyerhettünk volna. Majd a következő meccsen... Volt rá lehetőség, hogy megnyerjük, de hát most ez van. Megyünk tovább. Nagyon sok mérkőzés van egymásután. Nem szabad ennél a meccsnél leragadni, mert akkor sorozatban jönnek majd a vereségek. Még ebből is, az Euroligából nagyon sok van, úgyhogy egy meccs alatt nem jut tovább senki sem, meg nem esik ki senki sem. Menni kell tovább, dolgozni, aztán a következő meccsre kell most már figyelni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Feri egy nagyon-nagyon izgalmas meccset játszottatok, és ilyen kevés még sosem hiányzott a Recco legyőzéséhez. Nem emlékszem, hogy mikor volt ilyen, de hát végül is kikaptatok. Hogy értékeled ezt?

- Először is, üdvözlök mindenkit. Hát igen, nehéz bármit mondani, mert azért végül is a világ egyik legjobb csapatáról van szó. Hogyha meccs előtt azt mondják, hogy  egy góllal kikapunk, akkor nem azt mondom, hogy aláírjuk, de az egy tisztes eredménynek minősül. Mindamellett, hogy mi győzni akartunk. Nem lebecsülve a Reccót, de hazai medencében mindenki ellen győzelemre törekszünk. Az a baj, hogy megint a végén egy kicsit elfáradtunk, ami egy ilyen csapat ellen érthető is. Megvolt a lehetőségünk a végén, volt két-három fórunk, sajnos azokat elpuskáztuk, úgyhogy egy góllal kikaptunk, de nem búsulunk, mert jól játszottunk. Szóval ebből azért lehet meríteni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)



Bátori Bence nyilatkozata

- Bence, mesélj erről valamit! El vagy-e keseredve?


- Persze, el vagyok keseredve, kikaptunk, hogyne lennék. Nagyon jól fel voltunk készítve a mai meccsre. Igazából nagyon jól is kezdtük a találkozót. 3:0 után felzárkózott a Recco. Az a bosszantó, hogy úgy zárkóztak fel, hogy nekünk megvoltak a helyzeteink, igazából ezt az egész meccsre mondhatom. A rengeteg kidolgozott helyzetből nagyon keveset lőttünk be.

- Jól védekeztek vagy mi volt ennek az oka?

- Persze, jól védekeztek, Tempesti jól védett. Ha nem lőjük be a helyzeteinket a világ legjobb csapata ellen, akkor ez megbosszulja magát és sajnos a végén így is lett. A végén is volt lehetőségünk, személy szerint nekem is, de sajnos nem tudtam vele élni, ezért is bosszantó.

- A folytatásra mennyi reményt ad egy ilyen meccs?

- Vasárnap megyünk Szegedre, úgyhogy nem tekintünk annál előrébb, mert az egy iszonyatosan fontos meccs lesz. Gondolom te a Barcelonára gondoltál, ami két hét múlva lesz, szerdán. Mindenféleképpen meg akarjuk nyerni és azt a találkozót meg is fogjuk nyerni.

- Köszönöm szépen és jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi gratulálok. Ha nagy nehezen is, de megnyertétek ezt a meccset. És szerintem nektek ez a meccs borzasztóan fontos volt. Hogy értékeled?

- Igen, fontos volt. Nyilván az első meccs mindenkinek fontos. Plusz ugye csak két hely van a csoportban, úgyhogy itt az idegenbeli győzelmek nagyon fontosak lesznek. Azt mondom, hogy a játék nem volt jó, a győzelem megvan. Nem volt jó... Az tetszett, hogy küzdöttünk és a védelem viszonylag jól összeállt, az első néhány percet kivéve. Ugye 3:0 volt nekik. Nem figyeltünk, plusz napok óta center nélküli játékokat próbálunk, ugye nincs itt az első számú centerünk, sőt aztán játszottunk egy negyedet a második nélkül is, de nyilván hosszú távon ezt nem lehet csinálni. De azt mondom, hogy ma többé-kevésbé működött. De az is kellett hozzá, hogy az Eger a végén sokat hibázzon

- Ezt akartam kérdezni, hogy az Eger azt nyújtotta amit vártál, nagyjából?

- Nagyon magabiztosan kezdtek. Hátul is, védekezésben is és elöl is. Ugye az első emberelőnyt belőtték, vagy talán háromból kettőt. vezettek 3:0-ra, 4:2-re. Aztán azt mondom, hála Istennek, annál jobb csapat vagyunk, hogy összezuhanjunk, vagy hogy ne tudjunk egy ilyenből felállni. Egy meccs azért hosszú. És ez aztán ki is jött. Nyilván mentünk tovább, tettük a dolgunkat, meg tudtuk fordítani. Sőt azt mondom, hogy 5:4-nél volt egy előny, amit pont én lőttem kapufára, ha az benn van, akkor 6:4 nekünk. Ehelyett ők vezettek később 6:5-re, de én nagyjából ilyesmi meccsre számítottam. Tehát mindenképpen egy-két gólos különbségű mérkőzésre, arra, hogy a végén kicsi lesz a különbség.A végén ők elrontottak néhány emberelőnyt, vagy kivédekeztünk mi, aztán mi pedig az utolsót belőttük. Ennyi volt, ezen múlt.

- Amikor a "maradék" centeretek megsérült, nem ijedtetek meg?

- Hát nem tudom, ez egy ilyen év. Kapott egy fülest, feldagadt az orra, lehet hogy eltört, nem tudom. Aztán hál' Istennek a végén vissza tudott jönni, majd meglátjuk hogy mi van vele, de nyilván..., nem megijedtem, de hát így is csak egy center van, aztán az se tud játszani... Napok óta gyakoroljuk ezt a center nélküli játékot, hogy ki megy be, meg hogy kivel. Mondom, ez hosszú távon azért nem fog működni, ma még úgy, ahogy, de jól jöttünk ki belőle.

- Mi vár rátok a hazamenetel után?

- Holnap hazamegyünk és pénteken bajnoki meccset játszunk, méghozzá nehéz meccset, mert az Acquachiara az ellenfél. Fontos mérkőzés lesz. Mindenképpen egy olyan csapat, amelyik a legjobb négyben van. Úgyhogy holnapután ilyenkor már egy másik meccsen leszek.

- A következő kupameccs?

- Otthon az Olympiakosz. Nem mondom, hogy könnyebb lesz, bár elvileg talán könnyebb, de a hazai meccseket mindenképpen hozni kell mindenki ellen, hogyha azt szeretnénk, hogy legyen valami keresnivalónk.

- Köszönöm szépen! Gratulálok és jó utazást.

(Lejegyezte: Tina)


Jug Dubrovnik-Olympiakosz 11:9 (1:2, 6:4, 2:2, 2:1)
Boskovics, N. Janovics 3-3 Benic, Markovics, Buslje, Marelja, Macsan, ill. Funtulisz, Kolomvosz, Mallarach 2-2, Delakasz, Vlahopulosz, Pontikeasz

CNA Barceloneta-Primorje Rijeka 8:7 (1:0, 3:3, 2:2, 2:2)
G.: Echenique 3, Munarriz, Espanol, Petkovics, Roca, Ruben de Lera, ill. Varga Dániel 3, Petrovics 2, Varga Dénes, X. Garcia


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nagyon fordulatos meccs volt , még a negyedik negyedben is álltunk vezetésre, de az argentin csodabalkezesük két nagyon szép mozdulattal megvert minket. Természetesen most nem erről kellene beszélni, hogy két villanáson múlik a győzelem. Itt ma nekünk több góllal kellett volna nyernünk - miként a korábbi meccseinken is. Erről már többször beszéltem: a csapatban sokkal több van, de egyszerűen nem jön ki. Nagyon nagy hiányérzetem van amiatt, hogy nem játszunk jól, azt gondolom, hogy egyelőre a tudásunk felét se nyújtjuk ebben a szezonban.


VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nem játszunk jól. Nem jön ki belőlünk a maximum. Nagyon sajnálom, főleg, ha az elnökünkre gondolok, aki támogatja a csapatot, nem tudunk neki örömet okozni. Azért persze nincs veszve semmi, mindössze annyi a dolgunk, hogy megnyerjük az összes, hátralévő meccset... :-)


SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Felszabadultan tudtunk játszani, nem volt rajtunk igazi nyomás, csak annyi, hogy természetesen meg akartunk felelni annak a szintnek, amelyen ezek a csapatok vannak. Ez maximálisan sikerült. A célunk az egyébként, hogy bekerüljünk a final sixbe úgymond "normális módon", tehát ne mondhassák azt rólunk a vízilabdavilágban, hogy csak azért vagyunk ott, mert megvásároltuk a rendezői jogot. Mint korábban is mondtam, nem voltuk képben, nem tudtuk, mire leszünk képesek ilyen csapatok ellen. Jó érzés volt látni, hogy ott vagyunk, külön plusz, hogy még nyertünk is. Jó meccset akartunk játszani, nem volt vesztenivalónk. Nagyon örülünk és most már kicsivel nyugodtabban készülünk a folytatásra.


B csoport

Spandau Berlin-Nagyvárad 8:6 (3:1, 2:1, 2-3, 1:1)
G.: Oeler 3, Jüngling, 2, Schlotterbeck, Schulz, Politze, ill.
Csupics, Popoviciu 2-2, Negrean, Georgescu

GYÖNGYÖSI ANDRÁS (Spandau) a vlv-nek:

- Az elején el tudtunk menni 3:0-ra és onnan nagyjából végig tartottuk a két-három gólos különbséget. Az utolsó negyedre lett kicsit szorosabb, de sikerült megtartanunk két gólt. Baksa Laci nagyon jól védett. Nagyon fontos volt ez a meccs, mert három hónapja dolgozunk együtt és most el tudunk számolni azzal, hogy mit végeztünk. A Nagyvárad komoly menetelésben volt, nagy dolog, hogy sikerült őket megvernünk.

Brescia-Partizan Belgrád 11:6 (1:3, 3:1, 4:1, 3:1)
G.: Bodegas 3, V. Rizzo, Crousillat, Presciutti 2-2, Napolitano, di Fulvio, ill. Mandics 3, Szubotics, Dedovics, Gielen

Galatasaray-Radnicski Kragujevác 7:11 (4:4, 0:2, 1:4, 2:1)
G.: J. Smith, Golsoy, Nikics, Paskovics, Cagatay, Beskardesler, Aksentijevics, ill. Zlokovics, F. Filipovics 3-3, Burics, Gak, Rosenthal, Markovics, Gy. Filipovics


A főtábla következő játéknapja december 4. Az Eger a Barcelonetát fogadja.

A TELJES MENETREND