FACEBOOK

Magyarország-Görögország 8:5

Magyarország-Görögország 8:5
hozzászólás, 2013.11.13.

Nem lehetett tudni, mire lesz képes az új szezonban a magyar válogatott, s most már képben vagyunk: a görögöknek nem volt esélyük, győzelemmel startoltunk a Világligában! Helyszíni riportunk Miskolcról.

Világliga, európai selejtezők, B csoport

Magyarország-Görögország 8:5 (1:1, 4:1, 2:1, 1:2)

Miskolc, v.: Schopp (német), Matache (román)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Vámos 1, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Hárai 1. Cs.: Jansik D., Salamon, Hosnyánszky 1, Tóth M., Bedő 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Görögország: Calkanisz, Milonakisz 1, Vlahopulosz, K. Afrudakisz 2, Delakasz 1, Kolomvosz, Gunasz. Cs.: Guvisz, Pontiekasz, Murinisz 1, Prekasz. Szövetségi kapitány: Kekagiasz Atanasziosz
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/2
Kipontozódott: Vlahopulosz a harmadik negyedben

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK


A magyar válogatott legközelebb január 14-én játszik, Horvátországgal, idegenben.



vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Hárai gólja

1:1 - Afrudakisz első gólja

1:2 - Afrudakisz második gólja

2:2 - Varga Dénes első gólja

3:2 - Hosnyánszky gólja

4:2 - Varga Dániel ötméteresgólja

5:2 - Varga Dénes második gólja

5:3 - Delakasz gólja

6:3 - Bedő első gólja

7:3 - Vámos ötméteresgólja

7:4 - Murikisz gólja

8:4 - Bedő második gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

8:5 - Milonakisz gólja


A Sport24 meccstudósítása



Varga Dániel nyilatkozata

- Köszönjük szépen! Valahogy én is így foglalnám össze. Tegnap is azt mondtam, hogy legyen egy győzelem, ha kell, akkor egygólos, tudjunk neki örülni – tehát az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk. Ehhez képest még nem is nagyon esett vissza a játékunk a vébén mutatotthoz képest. Nem játszottunk csúcsformában, kicsit lassúak is voltunk, volt sok dolog, amin még lehet javítani, de ennek nem most van itt az ideje. Itt most elsősorban az volt a cél, hogy nyerjünk, és ez sikerült.

- Nagyon nehéz volt az eleje, szívósak voltak, még vezettek is, megfordították a meccset. Hogy daráltátok őket be végül?

- Talán az volt a legfontosabb, amit Tibi említett, és megbeszéltünk korábban, hogy nem számít, hogy éppen nem sikerülnek dolgok, vagy vannak kihagyások, a négy negyed alapján, ha végig daráljuk őket, végig dominálunk, és mi irányítjuk a játékot, akkor akár még vezethetnek is – a végére nemcsak, hogy el fognak fáradni, hanem ki kell, hogy jöjjön a különbség.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Benedek Tibor a sajtótájékoztatón


- Örülünk, hogy jól sikerült a kezdés, négy hónap után azért nehéz újra belerázkódni a nemzetközi mérkőzések hangulatába. A játékosok is az elején egy kicsit meg voltak dermedve, de azt gondolom, hogy ez teljesen természetes. Bennük van azért az elmúlt hetek munkája, nehéz kupameccsek. Azon a pár edzésen amit együtt elvégeztünk, fontos volt, hogy emlékezzünk azokra a dolgokra, amiket a nyáron gyakoroltunk. De nyilván az ő képességeik voltak azok, amik lehetővé tették, hogy két nap alatt ilyen teljesítményt tudjunk nyújtani. Köszönjük szépen a miskolci közönségnek. Szeretettel fogadtak minket és én azt gondolom, hogy ez egy szép mérkőzés volt. De hát hosszú azért a Világliga, annak ellenére, hogy négy mérkőzésből áll majd, eltart egészen áprilisig. Úgyhogy lesz majd még lehetőségünk tovább fejlődni.

Kérdés: A görögök játékát hogy jellemeznéd? A világbajnokság előtt ugye nagyon sokat készületetek belőlük. Azt játszották-e amit akkor, illetve ahhoz képest kitaláltak-e valami mást? A másik pedig, hogy mennyire voltál megelégedve a három fiatallal, akik a világbajnokok helyett játszottak?

- Taktikailag hasonló módon játszottak mint a vb-n. Mi is azokból az elemekből készültünk, amikkel ott. Nem okoztak meglepetést. Nyilván az emberelőnyeik, amik a legerősebb taktikájuk, továbbra is nagyon jól működtek. Meg is zavartak minket kétszer-háromszor vele, a kapufás játékukkal. A ritmust továbbra sem gyorsítják föl, hanem igyekeznek minél lassabb játékot játszani, aminek mondjuk egy centerbeadás, vagy egy emberelőny lesz a vége. A mi játékunk azért látványosabb volt, én úgy érzem. A három fiatal pedig..., két fiatal és egy kevésbé fiatal (:-) ), meg voltam velük elégedve. Nincs túl sok lehetősége semelyik játékosnak, hogy a négy Világliga-mérkőzés alatt biztosítsa a helyét a nyári bő keretben. Tehát minden Világliga-mérkőzés nagyon fontos bizonyítási lehetőség. Ők evvel éltek, úgy gondolom. De az, hogy a Világligában a következő mérkőzéseken kiket fogok kipróbálni még, az nem csak a mai teljesítménytől függ.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dániel a sajtótájékoztatón


- Értek minket élmények. A víz nem volt hideg, de mégis kicsit dermesztő volt az első negyed. Ez leginkább annak köszönhető, hogy mindenki a klubszezon kellős közepén van, és ez a két-három edzés, ami rendelkezésünkre állt, igazából csak arra volt elég, hogy felfrissítsük az emlékeket. Azt gondolom, hogy a mai napon elsősorban nem az volt a cél, hogy jól játsszunk, hanem, hogy megnyerjük ezt a meccset, hiszen a csoportból való továbbjutáshoz elsőnek kell lennünk, ahhoz pedig tulajdonképpen minden meccset nyernünk kell. Én nagyon örülök annak, hogy tudtunk nyerni – időnként kimondottan jó játékkal –, és abban is biztos vagyok, hogy ennél csak jobb lesz, mert minél többet gyakorlunk, annál jobbak leszünk.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Jansik Dávid nyilatkozata


- Gratulálok, Dávid! Győztes meccs volt. Hogy érezted magad, teljesült-e, amit vártál, meg tudtad-e mutatni azt, amit szerettél volna?

- Köszönjük szépen! Úgy érzem, hogy jó játékkal tudtuk megverni a görögöket. A védekezés nagyon stabil volt, és nagyon működött mind a hat ember szinkronban mozgása.

- A görögök azt nyújtották, amit vártál?

- Igen, azt játszották, amire számítottunk, amit néztünk videókon, kielemeztünk, amit a vébén is játszottak.

- Ahhoz képest, ahogy korábban megismertük őket, hogy nem voltak olyan harcosak, ahhoz képest te elég sokat birkóztál.

- Igen, két nagyon ügyes centerük van, és Gór-Nagy Mikivel, szerintem, elég jól tudtuk hatástalanítani őket – meg persze a többiekkel is, amikor besegítettek.

- Mondta Tibi, hogy nem mindig ugyanazokat hívja meg, kipróbál másokat is. Hogy látod, jó benyomást tettél ma?

- Úgy gondolom, hogy jól ment a védekezés. Volt az elején egy kommunikációs hiba, ami miatt az ötméterest kaptuk, de összességében jól védekeztünk, és jól ment nekem is.

- Akkor elárulom: a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy elégedett volt azokkal, akiket most hívott meg.

- Örülök neki!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Tóth Márton nyilatkozata


- Gratulálok, Marci! Egy újabb rovátka a válogatottság rovatban. Értékelj, kérlek, milyen meccs volt ez a te számodra?

- Köszönöm szépen! Nagyon jó kis mérkőzés volt, taktikailag nagyon jól felkészültünk, ez látszott a védekezésben és az emberhátrányos védekezésben. Viktor nagyon elkapta a fonalat az elején, ami kitartott a meccs végéig, úgyhogy a kulcs mindenképpen a védekezés volt. Nyilvánvalóan voltak hibák támadásban és emberhátrányban is, de ez normális, hiszen csak két napot tudtunk együtt készülni. Nagyon örülök neki, hogy győztünk.

- Volt valami, ami meglepett a görögök játékában, vagy erre számítottál?

- Nem, nem, igazándiból a tűzriadó lepett meg egyedül :-). Erre számítottunk, szerintem, mindannyian.

- Szerencsére a görögök sem voltak túl tüzesek, és a tűzriadó sem volt igazi…

- Igen, de az, hogy a görögök nem voltak tüzesek, elsősorban miattunk volt. Mi úgy mentünk be a vízbe, hogy érezték rajtunk, hogy nincs itt ma esélyük

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Pufi, engedd meg, hogy – bár már megy a Barátok közt – néhány percre elszólítsalak! Gratulálok a győzelemhez, jól játszottál, szétszedted a görög védelmet néha. Hogy volt ez, mesélj!

- Köszönöm szépen! Éppen azt néztem, hogy Zsolti üvöltözött Kingával, de remélem, ki fognak békülni a végére :-) Nagyon nehéz mérkőzés volt. Az volt a legnehezebb benne, hogy másfél napunk volt felkészülni, és az a munka, amit a klubban végzünk, az egyrészt nem biztos, hogy mindig elég a válogatottban, másrészt attól féltem, hogy nem fog összeállni erre a mérkőzésre. De úgy gondolom, nagyon jól meg tudtuk oldani ezt a feladatot, és eredménytől függetlenül egy góllal mindenféleképpen szerettünk volna nyerni a görögök ellen. Ez sikerült.

- Sőt, ezt még meg is toldottátok néhány góllal. A görögök, szerinted, a megszokott formájukhoz képest hol tartanak?

- A görög csapat ellen mindig nehéz játszani. Ma talán nem voltak annyira fegyelmezettek, mint általában szoktak lenni, és valószínűleg ezért is tudtunk nyerni. Nagyon koncentráltan játszottunk, ami jó volt.

- Pufi, akkor visszaengedlek a Barátok közt nézéséhez, és egyúttal jó utat is kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Nagy Viktor nyilatkozata

- Érkezik Nagy Viktor, aki szakkommentátorunk szavazata alapján a mai mérkőzés legjobbja volt. Azt hiszem, hogy nyugodtan lehet ezt mondani, lassacskán a görög csapatnak rémálmai lesznek tőled – ha visszagondolunk a barcelonai mérkőzésre, és most erre is. Érezted, hogy ha itt az első egy-két lövés megvan, akkor azért tényleg teljesen el lehet bizonytalanítani őket?

- Bíztam benne. Örültem annak, hogy így sikerült számomra a találkozó, mert egy hetet kihagytam betegség miatt, és az elmúlt pár edzésen kívül nem edzettem. Erőben egy kicsit visszaestem, úgyhogy nekem nagyon fontos volt ez a mérkőzés. Örültem, hogy ilyen jól sikerült.

- Látható volt, hogy remekül dolgozott a fal is előtted, például Hárai Balázstól láthattunk fantasztikus védekezést. Szokták mondani, hogy a centerektől nem mindig várják el azt, hogy ők legyenek a legnagyobb blokkolók, de itt tényleg mindenki nagyon jól dolgozott.

- Nagyon örülök, hogy őt emelted ki, mert igen, rajta látom a legnagyobb fejlődést. Már kint a vébén is nagyon nagy fejlődésen ment át, és sokat blokkolt. Ez a mai mérkőzés is megmutatta azt, hogy tud blokkolni, és ezt be is bizonyította.

- Egyébként lehet még csiszolni ezen a védekezésen, hogy érzed?

- Mindig lehet csiszolni, mindig van hiba, hiba nélkül játszani nem lehet. Azt kell csiszolni, hogy minél kevesebb hiba legyen. A mai mérkőzésen – leszámítva az első két falba beadást – a hátrányt is nagyon jól védekeztük. Azt beszéltük meg, hogy a hátrány lesz a legfontosabb, ugyanis a görög csapat erre épít, mert ebben a legjobb. A hátrány védekezésünk nagyon jól sikerült, úgyhogy azt gondolom, hogy nem csak az eredmény, hanem maga a játék is nagyon jól sikerült.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


NAGY VIKTOR A REGGELI STARTBAN:


További európai Világliga-eredmények keddről:

A csoport
Oroszország-Románia 15:5 (3:2, 3:1, 7:1, 2:1)

C csoport
Németország-Olaszország 7:12 (0:2, 2:3, 2:4, 3:3)
Montenegró-Szlovákia 13:11 (5:2, 3:3, 2:2, 3:4)