FACEBOOK

BL - kialakul a főtábla mezőnye

BL - kialakul a főtábla mezőnye
hozzászólás, 2013.11.08.

Szombaton befejeződnek a Bajnokok Ligája selejtezői. A Szolnok hazai döntetlennel a háta mögött utazott Rijekába. Bravúr kell a Kantrida uszodában.

Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör.

Kedden játszották:

Sintez Kazany-Nagyvárad 10:7 (1:1, 5:1, 2:3, 2:2)
A Nagyvárad 21:18-as összesítéssel jutott tovább.

November 9., szombat (időpontok helyi idő szerint)

16.00 Vouliagmeni-.Radnicski Kragujevác
Az első mérkőzésen a szerbek otthon 11:5-re győztek


17.00 Crvena Zvezda-Pro Recco
A Pro Recco az első találkozón 9:5-re nyert

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- A négygólos előny adhat némi magabiztosságot, de ugyanúgy kell hozzáállni, mintha nem lenne. Magyarul: győzelemre kell játszani. A plusz négy gól a meccs második felében lehet érdekes, amikor már kevesebb idő lesz hátra. Nem mondhatom, hogy különösebben jó formában vagyunk, nagyon hullámzó a teljesítményünk. Ennek okait nagyjából ismerjük, igyekszünk javulni.


20.00 Primorje Rijeka-Szolnok
V.: Borrell (spanyol), Bender (német)
Az első mérkőzésen, Szolnokon 10:10-es döntetlen született.

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Úgy tűnik, hogy két, jó formában lévő csapat játszik egymás ellen szombaton. (Két nagyon tapasztalt kapussal.) A héten nagyobb hangsúlyt helyeztünk a védekezésre, hiszen Szolnokon túl sok gólt kaptunk. Ezért elsősorban nagyon masszív védekezést szeretnénk kialakítani és végig nagy iramot diktálva felülkerekedni a Szolnokon.

- Gondolom, ott alapvető elvárás a továbbjutás, nyilván nem is fordul meg a vezetők fejében a kiesés...

- Nem tudom, hogy megfordul-e ilyesmi a fejükben, mindenesetre valóban alapvető elvárás a továbbjutás, s ez mindenkinek a saját elvárása is. Nem azért, mert a Szolnokot lebecsülnénk, hanem azért, mert ez a csapat szeretne nagyot alkotni a Bajnokok Ligájában is, meg mindenhol, ahol elindul. És idén először erre a játékosállomány alapján reális az esély. Szombaton szeretnénk megmutatni, hogy milyen jó csapat vagyunk.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Sokat okultunk a Szolnok elleni legutóbbi meccsünkből. Többek között abban is, hogy mennyire felpaprikázta a csapatukat az, hogy milyen magabiztosan nyilatkoztunk a mérkőzés előtt... Igyekszem ezért most a lehető legszerényebben és legvilágosabban fogalmazni: a Rijeka már két évvel ezelőtt, gyengébb összetételben eljutott a Bajnokok Ligája döntőjéig, és azóta kritikus posztokon erősödtünk, tehát azt gondolom, hogy lehet hasonló a célunk, még ha a mezőny azóta változott is. Ennek tükrében ez a mostani fázis - ellenféltől függetlenül! - nekünk nem jelenthet akadályt. Tehát mindenképpen tovább kell jutnunk. Nyilván rajtunk van a teher, a Szolnok úgy jön ide, hogy ha nyernének, az óriási bravúr lenne, és ez ad nekik egy nyugalmat, hiszen ha nem győznek, senki nem fogja levágni a fejüket, inkább a korábbiak, a nagyváradi "megcsúszás" miatt lehet őket hibáztatni.

VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Jó eredménynek tartom a 10:10-es döntetlent, amit otthon elértünk ellenük, mert változatlanul fenntartom azt a véleményemet, hogy a Primorje Rijeka a világ egyik legjobb csapata, ha nem a legjobb. Attól, hogy hazai pályán nyilván ők az esélyesebbek, nem feltett kézzel megyünk, egy mérkőzésen bármi megtörténhet, megpróbáljuk megnyerni ezt a meccset, ha egy góllal, akkor egy góllal, ha döntetlen lesz, akkor ötméteresekkel.Ha sikerül, nagyon elégedett leszek.

- Gyakoroltátok külön is az ötmétereseket?

- Nem, de nem is kell, mert egyrészt ha oda eljutunk, akkor nem hiszem, hogy gond lenne, másrészt pedig ha így dől el a továbbjutás, akkor mindenképpen emelt fővel térhetünk majd haza.

- Van-e valami különleges taktikátok?

- Ugyanazt igyekszünk produkálni, mint Szolnokon: higgadt, türelmes játék, a támadóidő maximális kihasználása és hát nagyon erős koncentráció a fór-hátrány játékban, szerintem itt fog eldőlni a meccs.

DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon készültünk, rengeteget gyakoroltunk. Tényleg úgy megyünk oda, hogy felkészültünk, megnéztük őket videón. Olyan taktikai dolgokat beszéltünk meg, amik valószínűleg jó ellenszert jelentenek az ő támadási és védekezési megoldásaikra. Bizakodó vagyok, bár ugye Alekszics nem játszik, ami nekünk nagy hátrány, mert egy jó védőjátékosról van szó. Ettől függetlenül..., vért iszunk meccs előtt és mindent megteszünk, hogy feljussunk a főtáblára. Sokat készültünk, ez ki kell, hogy jöjjön!

VÖRÖS VIKTOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Hát igazából azt tudom mondani, hogy nyugodtan utazhatunk ki Rijekába, nekünk nem sok teher nyomja a vállunkat, az inkább rajtuk van. Az itthoni döntetlen, azt hiszem, arra elég, hogy most egy teljesen más, nyitott meccset játszhassunk. Félnünk nem kell, mi is nagyon erős csapat vagyunk és egyre jobbak. Nyilván ők otthon játszanak, ezért az esélyeket tekintve feléjük billen a mérleg nyelve, gondolok itt a bírói nyomásra is, de úgy vélem, készen állunk, rajtunk nem fog múlni a siker, ami óriási szenzáció lenne.