FACEBOOK

Madaras Norbert: Ez újra a régi Recco

Madaras Norbert: Ez újra a régi Recco
hozzászólás, 2013.10.28.

A Pro Recco tetemes, négygólos előnyt szerzett szombaton a címvédő Crvena Zvezdával szemben a BL harmadik selejtezőkörében. Madaras Norbertet kérdeztük a meccsről.

Pro Recco (olasz)-Crvena Zvezda (szerb) 9:5 (2:2, 2:1, 4:2, 1:0)
Sori, v.: Sztavropulosz (görög), Koryzna (lengyel)
Pro Recco: Tempesti, Lapenna, Madaras, Figlioli, Giorgetti 1, Felugo, Janovics 1, Jokovics 1, Figari 1, Ivovics 1, Aicardi 4, Gitto, Pastorino. Vezetőedző: Riccardo Tempestini.
Cvrena Zvezda: Sefik, Rasovics 1, Strahinja., Radjen, Ivosevics, Kljajevics, Vukcsevics 1, Avramovics 1, V. Rasovic, Rangyelovics, Vapenski 1, Prlainovics, Mann 1, Draksimovics. Vezetőedző: Dejan Szavics
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -



MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon jó csapattal. Sajnálom hogy egyikünk már ebben a szakaszban elbúcsúzik a BL-től és nyilván valami ilyesmi igaz a Rijeka-Szolnok párosra is. Szinte biztos vagyok benne, hogy a final sixbe jutott volna mindkét csapat, ha nincs az igazságtalan, wild card-helyeket ugyan pénzért, de valójában ajándékba adott kiemelési rendszer.

Ami a mi párharcunkat illeti, Pillanatnyilag közelebb állunk a továbbjutáshoz, mint a szerbek, de óvatosnak kell lennünk és nem szabad megnyugodnunk. Nehéz meccs vár ránk november 9-én Belgrádban. A szombati mérkőzésen, úgy érzem, megérdemelten szereztünk négygólos előnyt. A szerbek nagyon nagy iramot diktáltak az elején, amiben ők fáradtak el jobban. Ahogy felvettük a ritmust, egyre inkább föléjük kerekedtünk. Már a harmadik negyed utolsó percében négygólos előnyünk volt. Akkor még feljöttek háromra, de az utolsó negyedet 1:0-ra nyertük.

Személy szerint nagyon elfáradtam. Ezt elsősorban a lövéseimen éreztem, illetve a taktikánk talán legfontosabb eleme a kapásoldaluk kiiktatása volt. Szóval a védekezés talán a kelleténél több energiát emésztett fel.

- Milyen volt a bíráskodás?

- Érdekes, mert a bemutatás előtt külön szóltak, hogy ne legyen kétkezes fault meg birkózás, mert minden ilyesmiért kiállítást ítélnek. Ennek ellenére elég kemény fizikai küzdelem folyt, a bírók nem mindig vezettek az elmondottak szellemében. Az első két negyedben szerintem ez a Zvezda kárára történt, aztán amikor elkezdünk elmenni, akkor a miénkre. A szokásos dolog, hogy próbálják "szűkíteni a meccset". Emlékeim szerint elég sok kiállítást kivédekeztünk a harmadik és a negyedik negyedben.

- Annak tükrében, hogy sokat voltatok együtt a múlt hét elején a rijekaiakkal, mit szólsz a szombati szolnoki 10:10-hez?

- Nekünk nagyon jót tett a Rijekával lezajlott kétkapuk során elszenvedett pofon. Ebben - megmondom őszintén, - reménykedtem is. Nem az első alkalom a Recco esetében, hogy amikor nagy a baj/tét, akkor hatalmasat fordul minden. A szombati Recco az elmúlt évek Reccója volt, míg a rijekai egy olasz középcsapat. Ezt csak azért fejtegettem ilyen hosszan, mert a Rijekát ugyanez az élmény némiképp elaltathatta. Meg talán a Szolnok eddig szereplése is. Mindkét csapattal kétkapuztunk az elmúlt egy hónapban. A Szolnok szerintem idővel jobb lesz, a Rijeka viszont késznek tűnik. Kár hogy az egyik ki fog esni. A szombati eredmény reális lehet, főleg, hogy Szolnokon játszottak. Fontos lesz az első másfél-két negyed Rijekában. A Primorje esélyesebb jelenleg és szerintem jobb csapat is, de nem annyival, hogy megnyugodhasson vagy hátradőlhessen.

- Rátok mi vár a november 9-i visszavágóig?

- A bajnokságban jövő pénteken a Bresciával játszunk idegenben, aztán a Como következik.

- Más? Esetleg edzőtábor valakikkel?

- Nem hiszem. Részben, mert a Brescia nehéz ellenfél lesz, másrészt nem lehet kéthetente elutazni valahova. Gondolom, játszunk majd egymás között. Meg amúgy sincs lassan kihez utazni, már mindenkivel játszottunk. :)

- Köszönöm a tájékoztatást!