FACEBOOK

Madaras Norbert olasz állampolgárságot kapott

Madaras Norbert olasz állampolgárságot kapott
hozzászólás, 2013.09.25.

A Pro Recco klubirodájában szerdán átvette az olasz köztársasági elnök határozatát Madaras Norbert, aki ettől a pillanattól kezdve olasz állampolgár is a magyar mellett. Megkérdeztük Norbit, hogy akkor ez mit is jelent a sportpályafutása szempontjából.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Semmit! Ha arra célzol, hogy melyik válogatottban fogok játszani, akkor: természetesen továbbra is magyarban, fel sem vetődött, hogy olasz nemzeti színekben vízilabdázzak. Sőt, azt is hozzáteszem, még a klubban való szereplés szempontjából sem jelent előnyt az olasz állampolgárság, ugyanis különlegesek a szabályok, hiába olasz állampolgár valaki, ha másik ország válogatottjában szerepel, akkor idegenlégiósként játszhat csak a klubjában.

- Akkor miért kérelmezted az olasz állampolgárságot?

- Tizedik éve vagyok itt, minden szükséges feltételnek megfeleltem, így másfél évvel ezelőtt beadtam a kérelmet, de semmilyen jelentőséget nem tulajdonítottam ennek, nem jelent változást az életemben. Úgy tudom egyébként, hogy több itteni klub, például a Recco is lobbizik azért, hogy a bajnokságban minden olasz állampolgár azonos státuszba kerüljön, ilyen szempontból lehet még esetleg következménye a dolognak.

Még egyszer megnyugtatok mindenkit: semmilyen változást nem jelent a sportpályafutásom szempontjából az, hogy mától kettős állampolgár vagyok, ugyanúgy a magyar sikerekért küzdök, mint eddig.


Madaras Norbert 2004 óta folyamatosan a Pro Recco játékosa. Egy bronzérem mellett ötször nyert olasz bajnokságot a klubbal. Ötszörös olaszkupa-győztes, négyszer nyert Bajnokok Ligáját a Pro Reccóval. Ötszörös európai Szuperkupa-győztes és Jadranska Liga-aranyérmet is őriz a vitrinjében.