FACEBOOK

Türelmes készülődés Ausztrália ellen

Türelmes készülődés Ausztrália ellen
hozzászólás, 2013.07.25.

Utolsó csoportmeccsére készül a magyar válogatott Barcelonában, a világbajnokságon. Az ausztrálok elleni találkozó nagyon fontossá vált, ugyanis a csoport második helyét dönti el, s úgy tűnik, hogy ez a hely valószínűleg nagyon "jól fizet".

Videózás és egy nagyon hosszú nap közbeni vizes edzés szerepelt a fiúk csütörtöki programjában, majd még késő délután is tartottak egy megbeszélést a fiúk.

A videónézés során a stáb vágott anyaga alapján térképezték fel az ausztrálokat és többen is egyértelműen megállapították, hogy nehéz ellenfél vár ránk, láthatóan érződik az auszik játékán a horvát szövetségi kapitány munkájának hatása.

Délben a tengerparti Barceloneta-uszoda várta a mieinket, pontosabban kiderült, hogy a pálya foglalt (a németek gyakoroltak éppen), jó fél óra várakozásra kényszerült a csapat és ezt az időt nem volt célszerű a párás, meleg levegőjű uszodában tölteni, így a váratlan szabadidőt a csapat az uszoda előtti strandon ütötte agyon. (Itt készült csapatképünk is.)



Az edzés hosszú és keménynek tűnő úszással kezdődött, mad konkrét támadási és védekezési variációkat gyakoroltak "egy kapura" a fiúk. Benedek Tibor többször megállította a játékot és magyarázta az apró részleteket egy-egy játékosnak.

A vége mintegy jutalom volt: támadók és védők játszottak öt találatig tartó meccset. Ha a támadók egy akció végén nem találtak a kapuba, akkor az a védőknek jelentett pontot. Talán nem kell mondani, hogy vérre ment az ütközet...

A védők kivédett és blokkolt lövésekkel 3:0-ra elhúztak, de a támadók megrázták magukat és 4:3-ra fordítottak (Dumi, Dumi, Madaras Norbi, Dani),. A védők egyenlítettek, ám a győzelmet érő pont a támadóké lett.

A vlv kamerája elé két olyan játékost kértünk, aki még nem nyilatkozott nekünk a szerbek elleni találkozóról, de a fő téma már természetesen a péntek délelőtti utolsó csoportmeccs.

Természetesen egyelőre csak találgatás-szintű okoskodás, de amennyiben nyerünk az ausztrálok ellen és második helyen jutunk tovább, nagy valószínűséggel a kazahok következnek majd a nyolcaddöntőben, ezt követően, a legjobb négy közé jutásért folyó meccsen jó eséllyel elkerüljük Montenegrót, a házigazda spanyolok vagy a görögök jöhetnek. (De mondom, ez még csak "valószínűségszámítás".)

A Magyarország-Ausztrália mérkőzés pénteken 10.50-kor kezdődik. Az M1 felvételről, 15.35-ös kezdettel sugározza. A vlv a helyszínről szöveges élő tudósítást ad - amennyiben a technika ezt lehetővé teszi, de az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy e téren nem lesz probléma.


vlv-fotók a csütörtöki edzésről

VLV-VIDEÓK:



Szivós Márton nyilatkozata

- Szervusz Marci! Ilyen környezetben még te sem nyilatkoztál a vlv-nek, és senki sem. Egy picit ettől vonatkoztassunk el. Holnap van az utolsó csoportmeccsetek, Ausztrália az ellenfél. Nem tudom, mennyire figyeled a többi csoport alakulását, ez egy elég fontos meccs nektek.

- Üdvözlök mindenkit. Igen ez egy nagyon fontos meccs, hiszen a csoport második helyéért harcolunk az ausztrálokkal. Nagyon kemény mérkőzésre számítok. Horvát edzőjük van, tehát ezért biztos, hogy azt a kemény stílust, ami jellemző rájuk, azt tartják és szervezettek is lesznek. Azt gondolom, hogy nagyon jó csapat. Ezt már bebizonyították az olimpián is, mindenkinek nagyon kemény ellenfél. Készülünk rájuk és meg fogjuk verni őket.

- A szerbek elleni meccs nem vett ki belőletek sokat fizikailag, lelkileg esetleg? Túl vagytok rajta?

- Fizikailag fárasztó mérkőzés volt, de tudtuk előre, hogy az lesz. Azt gondolom, hogy lelkileg inkább meg kell, hogy erősítsen minket ez a szerbek elleni mérkőzés. Nagyon jó volt, hogy találkoztunk velük és olyan dolgokat tudtunk megtapasztalni ezen a mérkőzésen, amiket más csapatok ellen nem sikerült volna. Megnéztük, elemeztük, tanulunk a hibáinkból.

- Marci, köszönöm szépen. Jó felkészülést kívánok, és holnap délelőtt találkozunk.

- Kövessetek a vlv-n minket, mert az M1 nem adja a mérkőzést. Sziasztok!

(Lejegyezte: Tina)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Szervusz Miki! Bár már túl vagyunk rajta, beszéljünk pár mondatot a szerb meccsről. Te hogy láttad?

- Úgy éreztem, hogy nagyon jó meccset játszottunk ellenük. Nagyon jó ritmust diktáltunk az elején. Mi diktáltuk a mérkőzésnek a tempóját, amit nehezebben is vettek fel - utána sajnos felvették. Nagyon magabiztosak voltak, az előnyöket kihasználták. Igazából szerintem ebben kell javulnunk, mert a támadásuk rendben volt, a védekezésünk íbszolút rendben volt. Talán a hátrányban nagyon magabiztosan csinálták azt amit tudnak, amire készültünk. Ennek ellenére többször megvalósították azt, hogy feladták a fához, illetve hátulról jól átlőtték apró pici hibákból. Ezekben kell fejlődnünk. Ritkán van ilyen, de egy vesztes meccs után is. végül is elégedettek voltunk.

- Térjünk át a holnapi meccsre. Ausztráliát mindenki úgy könyveli el, hogy nem jelenthet akadályt, de azért elég veszélyesnek tűnik ez a csapat. Különösen így, hogy mindenki biztosra veszi a győzelmet.

- Nem gondolom biztosnak a győzelmet, illetve biztosnak gondolom, rosszul fogalmaztam, de nagyon nehéz mérkőzés lesz. Láttuk a videón, hogy nagyon összedolgozott csapat. Iszonyatosan jól fel vannak készülve, dinamikusak, pörgősek. Taktikailag is nagyon okosak. Biztosan nagyon nehéz meccs lesz. Ennek ellenére magabiztosak vagyunk, és úgy gondolom, hogy győzni fogunk holnap. De az biztos, hogy mindenben nagyon jól kell teljesítenünk.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Tina)