FACEBOOK

Magyarország-Montenegró 5:8

Magyarország-Montenegró 5:8
hozzászólás, 2013.07.14.

Lerontotta Montenegróval szembeni mérlegét a Benedek-csapat: a Vodafone Kupa második napján viszonylag sima vereséget szenvedtünk. Ha tanulunk a hibákból, akkor megérte. Tudósításunk nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Vodafone Kupa, második nap

Görögország-Németország 13:9 (4:2, 4:2, 3:1, 2:4)
G.: Fontulisz 4, Milonakisz, Murikisz, Kolomvosz, Gounasz 2-2, Ch. Afrudakisz, ill. Nossek, Oeler 2-2, Bukowski, Rohe, Real, Miers, Schüler


vlv-képek


Magyarország-Montenegró 5:8 (1:2, 1:3, 2:1, 1:2)
Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda, nyitott, v.: Bottlik (szlovák), Ceccarelli (olasz)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Bátori 1, Szivós, Varga Dénes 1, Bedő 1. Cs.: Vámos 1, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai 1, Jansik Sz. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Montenegró: Radics, Drasko Brguljan, Petrovics 1, Crousillat 1, M. Janovics 1, N. Janovics, Klikovac. Cs.: Paskovics 1, Darko Brguljan, Draskovics 2, Misics, Jokics 1, Csucskovics 1. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics
Gól - emerelőnyből: 2/8, ill. 3/12
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott: Decker Á. (27. p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A meccs elején, 1:0-nál vezettünk először és utoljára. A montenegróiak frissebben mozogtak és végig vezetve, magabiztosan győztek.

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Sajnálom az eredményt, nagyon hajtottak a fiúk, a lövésekkel volt probléma. A helyzetkihasználásunk nem volt megfelelő sem emberelőnyben, sem egyenlő létszámnál.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (Digi Sport és vlv):


1:0 - Varga Dénes gólja


1:1 - Jokics gólja


1:2 - Paskovics gólja


1:3 - Csucskovics gólja


1:4 - Petrovics gólja



2:4 - Bedő gólja


2:5 - Draskovics első gólja


3:5 - Vámos gólja


3:6 - Crousillat gólja


4:6 - Bátori gólja


4:7 - Mladen Janovics gólja


4:8 - Draskovics második gólja


5:8 - Hárai gólja



Benedek Tibor és Madaras Norbert a sajtótájékoztatón

Benedek Tibor: - Azt gondolom, hogy kicsit lassúak voltak a támadásaink – nyilván Hárai betegsége azért látszott a centerjátékunkon. De leginkább a lövéseink nem voltak olyan dinamikusak, és olyan átütőek, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Emberelőnyben a kitámadásos védekezésük nagyon sokszor megzavart minket, sok rossz passzt adtunk belőle, és emiatt kevésbé tudtuk kihasználni az emberelőnyöket.

Madaras Norbert: - Összesen szerintem nem volt tíz egészséges lövésünk. Ezen mindenképp változtatnunk kell. Akárhogy védekezünk, akármilyen fegyelmezettek vagyunk, az emberelőnyökon és a lövéseken nagyon-nagyon sokat lehet még javulni.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Szervusz Norbi, eléggé el van keseredve mindenki, ezt meg is értem, nagyon sima vereség volt.

- Sima, felesleges tagadni. Tényleg annyira egyértelmű volt, hogy nem tudok semmi olyat mondani, hogy „ha ez jobb lett volna vagy más, akkor fordítva van…” Két hete, amikor játszottunk velük, azt éreztem, hogy ők vannak még messze a csúcstól, akkor tompábbak voltak, mi pedig frissebbek, nyertünk is akkor viszonylag simán. Most ennek az ellenkezője volt, mi vagyunk tompák, nem mennek az előnyök, nagyon gyengén lövünk, a kapuig alig mennek el a labdáink, ez nem jó. Úgy játszottunk, mint tegnap, csak ez egy sokkal jobb csapat!

- Mondj valami bíztatót!

- Egy meccsből azért nem szabad kiindulni, és még mindig van egy hetünk. Talán azért is van ez, mert  még mindig nagyon sokat és keményen edzettünk, amiből most a napokban vettünk vissza, de igazából ez még nem is jött ki a meccsen. Egyszerűen nagyon tompák voltunk, lassúak, főleg a lövések, az katasztrófa volt.

- Jó pihenést kívánok!

- Köszi!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Bátori Bence nyilatkozata

- Szervusz, Bence. Kérlek, hogy mondj valamit erről a meccsről. Elég simának tűnt, sajnos.

- Üdvözlöm a nézőket. Belülről nem így éreztem, de az eredmény, azért az valamilyen szinten ezt mutatja. Úgy érzem, hogy elöl iszonyatosan pontatlanok voltunk, nagyon rosszak voltak a lövéseink, most a támadásunk jóval alulmúlta a védekezésünket. A nyolc kapott gól, az sem jó, de a támadás volt ma az, ami miatt ilyen rosszul játszottunk.

- Fásultak voltatok, vagy mi volt az oka ennek? Vagy jól védekezett Montenegró?

- Montenegró egy jó csapat, persze, hogy jól védekezett, de attól még nekünk nem kell ilyen gyengén lőni. Sok esetben nem találtuk el a kaput. Ki fogjuk videózni, ki fogjuk elemezni, és ez még nem a vb volt, úgyhogy tanulni fogunk a hibákból. Azt mondom, hogy kaptunk valamilyen szinten egy pofont itthon, hazai közönség előtt, ebből is tanulnunk kell, ugyanúgy, mint minden másból.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, ez a győzelem ma nem jött össze, és a játék is "hagyott némi kívánni valót maga után" – ezt én laikusként is meg tudom állapítani. Mit mondasz te, profi játékosként?

- Először is szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan kijöttek, nagyon nagy élmény volt! Köszönjük, hogy itt voltak, és szurkoltak! Azt gondolom, hogy három negyedig nagyon jó meccs volt, izgalmas, jól védekeztünk. Természetesen Montenegró nagyon komoly játékerőt képvisel, ezért több helyzetet kell kidolgoznunk, és bátrabban lőnünk. Jobbakat kell lőnünk, ha egy Montenegró szintű csapatot el akarunk verni – nem elég jól védekezni. A végén, az utolsó negyedben, 6:4-nél pedig már az volt, hogy szerettünk volna, próbáltunk volna fordítani, de abból ők lőtték a gólt, ami megnyugtatta őket, és utána már csak tartották az eredményt. Van ez így, szerintem nincs semmi probléma. Jobbak lesznek majd a lövések, a védekezésünk maradjon ugyanilyen, de még az is egy picit jobb lesz, és akkor jó lesz.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Jansik Szilárd nyilatkozata

- Szilárd, nem tudok ma gratulálni, de mégiscsak egy válogatott meccsen játszottál, és nem túl nagy az eddigi válogatottságaid száma, hogy élted meg ezt a meccset?

- Sajnos ma tényleg nem tudsz gratulálni. Jól éltem meg a meccset, vagyis nagyrészt igazából szurkolással. Amikor bent voltam, igyekeztem mindent megtenni, hogy ne okozzak csalódást, de összességében szomorú vagyok a meccs végkimenetele miatt.

- Hogy láttad belülről és kívülről, mi volt az oka a mai játéknak és vereségnek ?

- Úgy láttuk, meg is beszéltük, az az oka, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a védekezésre, ami nem baj, csak nem marad erő a támadásra. Tehát annyira koncentrálunk a védekezésre, hogy utána a lövések már nem az igaziak, nem találjuk el a kaput.

- Ez most pillanatnyi formahanyatlás szerinted?

- Ez most abszolút pillanatnyi! Mindenki fáradtabb még, igazából két hét múlva hétfőn kell a topon lenni a fiúknak, plusz addigra már itt lesz Dani is, az is óriási segítség, és most Pufi sem volt teljesen egészséges.

- Szilárd, köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Na, Miklós, hát össze kéne foglalni, hogy történt ez a mai meccs, mi zajlott a vízben? Mondj valami olyat, amit nem láttunk.

- Amit nem láttatok? Egyszer volt egy víz alatti nadrágfogás, ezt valószínűleg nem láttátok, de a viccet félretéve, szerintem minden elhangzott. Annyiban mondjuk pontosítanék, hogy szerintem nem formahanyatlás van, mert nem érzem azt, hogy csúcsformában játszottunk volna mi. Formahanyatláshoz az kell, hogy formában legyünk, de úgy gondolom, hogy ez még azért várat magára, tehát mindenféleképpen ez a hátralévő napok feladata, hogy formába lendüljünk. Igazából szerintem ennyi.

- Holnap van egy görög meccs, és annak azért egy kicsit több jelentősége van, mint itt a tornán a két vagy három pont. Van miért visszavágni. Össze tudjátok szedni magatokat most lelkileg?

- Azt gondolom, hogy össze, habár nincs honnan összeszedni magunkat, mert nem hullottunk szét, tehát semmi baj nem történt, ez a felkészülésnek egy állomása. Igaz, hogy a vége felé van, és mindig sokkal jobban néz ki, hogyha nyerünk, pláne hazai pályán, de ez most így sikerült. Holnap ugyanúgy kőkeményen beugrunk a görögök ellen, ahogy ma tettük, és biztos vagyok benne, hogy jó eredmény lesz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Pufi, először is az aktuális kérdés az, hogy hogy vagy? Mi történt a manduláddal, és milyen állapotban vagy?

- Be van gyulladva, igazából két napig feküdtem az ágyban otthon. Sajnos ez elég sok erőt és energiát kivett a teljesítményemből. Javulok, jobban vagyok, mint tegnap, de még nem az igazi.

- Hogy fáztál meg? Vagy mit kaptál el?

- Nem tudom, be van gyulladva a torkom, nem kapok levegőt, nem tudok nyelni.

- Centerposzton nem egy előny, ha nem kap az ember levegőt.

- Hát nem…

- Na, mesélj a mai meccsről. Milyen volt ez?

- Úgy gondolom, hogy küzdöttünk, hajtottunk, mindent megtettünk, ennyire volt elég. Talán jobban fel voltak pörögve a montenegróiak. Mentünk az eredmény után, és nem értük utol magunkat. Ma ennyire futotta.

- Voltak a játékban azért olyan elemek, amiket biztatónak tartasz, vagy teljesen betli?

- Persze, nem volt ez rossz, csak elkövettünk néhány olyan hibát, amit könyörtelenül megbüntettek és kihasználtak a montenegróiak.

- És akkor meg lehet csinálni, hogy ne kövessétek el?

- Persze. Ezt mindenkinek otthon át kell gondolni, aki hibázott, és bízom benne, hogy a világbajnokságon ezeket a hibákat már nem fogjuk elkövetni. Holnap van még egy mérkőzésünk, és már ott ki fogjuk javítani ezeket a hibákat, amiket ma elkövettünk.

- Játszol holnap?

- Valószínűleg igen.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Az utolsó nap programja:

Július 14., vasárnap
10:00 Montenegró-Németország - Digi Sport1
12:00 Magyarország-Görögország - Digi Sport1, vlv