FACEBOOK

Magyarország-Németország 9:3

 Magyarország-Németország 9:3
hozzászólás, 2013.07.12.

Nehezen lendült játékba a magyar csapat a Vodafone Kupa nyitó napján, de végül magabiztos győzelem született a németek ellen. Riportunk videókkal, fotókkal, gólokkal.

Vodafone Kupa, első nap,  Budapest, Margitsziget

Montenegró-Görögország 11:4 (2:0, 3:2, 3:1, 3:1)
G.: Ivovics 3, Darko Bguljan, M. Janovics 2-2, Petrovics, Crousillat, Draskovics, ill. Vlakopulosz 2, Milonakisz, Fontulisz


vlv-képek


Magyarország-Németország 9:3 (0:0, 1:1, 2:0, 6:2)
Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda, nyitott, v.:Kokagarac (török), Ceccarelli (olasz)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 1, Bátori 1, Szivós, Varga Dénes 2, Bedő 1. Cs.: Vámos 2, Hosnyánszky 1, Decker Á. 1, Jansik D., Jansik Sz. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Németország: Schenkel, Bukowski, Rohe 1, Real 1,, Nossek, Oeler, Eidner. Cs.: Schulz, Schüler, Obschernikat, Schlotterbeck 1. Szövetségi kapitány: Nebojsa Novoselac
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 0/5 (a magyar csapat egy alkalommal kettős emberelőnyben játszitt - kimaradt egyébként)
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek




Kellemetlen fordulata volt a pénteki napnak, hogy Hárai Balázs torokgyuladást kapott. Láza nem volt, de a biztonság kedvéért Benedek Tibor úgy döntött, hogy nem játszatja a Vodafone Kupa nyitó napján, a németek ellen. Így mindkét Jansik szerephez jutott, de egyikük sem centerben, mert Bedő Krisztián váltótársa Decker Ádám lett. (Bedő maga vallotta be meccs után, hogy már felszólítást kapott a vudu-baba elhajítására, ugyanis rendkívül gyanús módon hullanak mellőle a centerek és a jelek szerint ezen az sem változtat, hogy immár biztos a helye a vb-csapatban...)

Ebédnél "száraz köszöntéssel" gratuláltak a fiúk a meccs napján 41 éves szövetségi kapitánynak. Ezt úgy kell érteni, hogy pezsgővel koccintottak, de igazából nem ivott senki az italba, hiszen mindenki autóval közlekedik.

Az előmeccsen a montenegróiak szabályosan alázták a görögöket, a mérkőzés láttán az ember nem nagyon értette, hogy kaphattunk ki Lamiában Afrudakiszéktól.

A magyar német furcsán keződött és furcsán is folytatódott. Ugyanis sok minden volt a vízben, de gól az nem. Sőt, a németek szereztek vezetést a második negyedben, de Vámos egyenlített. Az 1:1-es félidei állás  világrekordot sejtetett, de nem bánjuk, hogy nem erről marad emlékezetes a találkozó. Aztán ahogy haladtunk a vége felé, a németek egyre kevésbé bírták tartani a tempót, szép  folyamatosan elhúztunk és nagyon magabiztos győzelem lett a vége.

Szombaton, Montenegróval szemben nehezebb lesz.



VLV-VIDEÓK (Digi Sport és vlv):


0:1 - Real gólja


1:1 - Vámos első gólja


2:1 - Varga Dénes első gólja, ötméteres


3:1 - Vámos második gólja


4:1 - Madaras gólja



5:1 - Bedő gólja



6:1 - Varga Dénes második gólja


7:1 - Decker Ádám gólja


7:2 - Rohe gólja


8:2 - Hosnyánszky gólja


9:2 - Bátori gólja



9:3 - Schlotterbeck gólja



Benedek Tibor a sajtótájékoztatón

- Meg voltunk egy picit illetődve az elején, ahogy ez általában jellemző a hazai tornák kezdésekor. Először játszik ez az új csapat a nyáron hazai közönség előtt. Nagyobb az elvárás is, nemsokára itt a világbajnokság, tehát sokat várunk már magunktól is. Ennek ellenére most a csapatban volt egy-két olyan változás, ami mindenkit váratlanul ért. Elsősorban Hárai Balázs hiányára gondolok. Bedő Krisztián is hosszabb idő után játszott újra válogatott mérkőzést, mert a Világliga óta nem szerepelt meccsen. Tehát a centerjátékunk kicsit nehézkes volt az elején, az átlövéseink nem sikerültek, ezért nem nagyon tudtunk gólt lőni. Ennek ellenére a csapat védekezésével maximálisan elégedett vagyok, az egész mérkőzést ioletően is. És hát azért a harmadik negyedben már elkezdtünk akciógólokat lőni, lefordultunk. Úgyhogy összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel.

(Lejegyezte: Danna)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Hát Norbi, skandálják a nevedet, de nem az igazi még :-). Légy szíves értékeld egy picit a meccset. Az elején olyan ijesztő volt egy kicsit...

- Hát..., mert nagyon nehezen indult. Azzal, hogy nincs Pufi, egy kicsit megilletődtünk. Nem nagyon tudtuk bedobálni centerbe a labdákat. Azt gondolom, hogy a centereink is hibásak ebben, meg mi is, mert valahogy azt vártuk, hogy a támadások végén majd valahogy beadjuk, aztán amikor meg be lehetett volna adni, addigra már nem lehetett. Így elment másfél negyed, hogy ezen nem tudtunk valahogy átlendülni. Aztán ők is belejöttek, meg mi is. Nyilván, ha átkötöm a holnapi napra, holnap sokkal nehezebb lesz, Montenegró ellen. Így ez nehéz lesz. Ma végig azt éreztem, az elején is, hogy sokkal jobbak vagyunk, tehát előbb-utóbb ez ki fog jönni. Ők, azt mondom, hogy sok esetben nem is akartak vízilabdázni. Az elején az volt a céljuk, hogy megakadályozzák a lefordulásainkat. A végén ellőtték menekülésből, meg kidobálták, de..., és akkor felvettük ezt a lassú, ritmustalan játékot. Amint ez változott, akkor ki is jött a különbség. Főleg az utolsó negyedben.

- Akkor holnap lesz az igazi erőpróba?

- Ha nem játszik a Pufi, akkor igen. Nehéz lesz, meglátjuk holnap.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dénes nyilatkozata

- Dumi, gratulálok a győzelemhez. Nagyon furcsa meccset játszottatok. Ha úgy marad végig, ahogy az első fele volt, akkor egészen ritkaság lett volna, történelmi ritkaság.

- Igen.

- Mesélj egy kicsit a meccsről, légy szíves.

- Az utolsó negyedben tudtunk úgy elszakadni tőlük, hogy 6:1 lett, vagy 6:2, mert érezhető volt, hogy az elején annyira egymásnak feszültünk, hogy…, tehát én gondoltam, hogy a végére mindenképpen elfárad a német csapat, és így is lett, mert ők ezt nem bírják hosszabb ideig tartani, így… Valószínűleg felkészültek ránk, gyúrtak ránk, de azért ezt nem lehet ellenünk ennyire sokáig csinálni, hogy kevés gólt kapnak, ennek megfelelően elöl sincs annyi energia támadni.

- Mennyire tudtátok játszani a saját játékotokat?

- Tudtuk, hát azt játszottuk. Támadásban voltunk egy kicsit… hogy mondjam… kevésbé dinamikusak, mint amire szükség lett volna, de én ezt ennek az egész heti kemény munkának tulajdonítom, meg annak, hogy Gór-Nagy Miki rendszeresen akadályozza a komoly felkészülést. Lépjünk túl, jön Montenegró, az számít!

- Ok, kösz Dumi. Jó pihenést!


(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Decker Ádám nyilatkozata

- Vészcenter úr, gratulálok a mai teljesítményhez, gólt is dobtál. Értékeld légy szíves a meccset!

- Köszönöm. Hát..., nem úgy indult, ahogy elterveztük. Nagyon döcögős volt a támadás. Annak örülök, hogy a védekezést maximálisan megcsináltuk. Nem tudom hogy értékeljem, a végeredmény 9:3 lett, az önmagáért beszél. Nagyon magabiztosak voltunk. Szép lassan felőröltük őket.

- Te hogy érezted, az új szerepkörödben milyen a játék?

- Jó. Én szeretek centerezni, is. Remélem, hogy Pufi hamar felépül és visszaáll ebbe a pozícióba, mert azért "munkás" ez is. Örültem neki. Hogyha egy kicsit többet gyakorolnám edzéseken, vagy több lehetőség lenne erre, akkor biztos hogy jobban menne, de elégedett voltam. Tibi azt kérte, hogy ne legyenek kontrák, meg ne forduljanak le. Mondjuk egy-kettő belecsúszott, de úgy érzem hogy azért megálltam centerként is a helyem.

- Köszönöm szépen. Gratulálok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Bedő Krisztián nyilatkozata

- Gratulálok, Krisztián! Gólt is dobtál, nyertetek is. Nagyon kemények voltak a németek?

- Nem mondanám. Inkább mi voltunk egy kicsit fáradtabbak az elején. Nehezen tudtunk ráhangolódni a mérkőzésre. Szerintem ebbe benne van az is, hogy hiába kevesebb az edzés, azért az intenzitás ugyanolyan erős, mint eddig. Úgyhogy egy kicsit fáradtabbak voltunk az elején, de úgy gondolom, hogy félidőtől már felvettük a meccs ritmusát és át tudtuk fordítani a meccset.

- Elég sokat játszottál. Mit szóltál amikor megtudtad, hogy te leszel az egyetlen center. gyakorlatilag?

- Dabrowski Norbi azt mondta, hogy lassan kidobhatnám a vudu-bábumat, mert mindegyik centert eltüntetem magam elől. Hát ez most így alakult, de remélem hogy Pufi már holnapra jól lesz és tud szerepelni.

- Hát egyre biztosabb a helyed, ez igaz...

- Igen, így alakult.

- Jó pihenést kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dániel nyilatkozata

- Szervusz, Dani. Köszöntelek a Margitszigeten. Láttam, itt voltál, nézted a meccset. Milyen volt kívülről?

- Szia. Ami az én érzéseimet illeti, nekem elég nehéz volt, mert nagyon szívesen játszottam volna. Ami a látottakat illeti, teljesen rendben volt ez a meccs. Kiemelném, hogy fantasztikusan jól működött a védelem. Hogy a gólok nem jöttek az első félidőben, annak több oka van. Nehéz azért elkezdeni egy Vodafone Kupát hazai közönség előtt. Sok játékosnak ez az első Vodafone Kupája, illetve ugye Hárai Balázs is hiányzott, ez azért nagyban meghatározza a támadásunkat, és éppen ezért nagy dolog, hogy mindeközben hátul stabilak tudtunk maradni. Ha ez a stabilitás meglesz, akkor…, nem mondom, persze, hogy mindegy, hogy hány gólt lövünk elöl egy félidő alatt, de az fogja meghatározni, hogy nyerünk-e végül, hogy hátul milyenek vagyunk.

- A kezedet mutasd, légy szíves, és mondd el, hogy hol tartasz a gyógyulásban.

- Nem mutatom, mert az már bulvárba nyúlik. Jól  vagyok, köszönöm. Jövő hét csütörtökön kiveszik a drótokat az ujjamból, és utána már fogok tudni labdát fogni.

- Hogy tartod magad karban fizikailag most?

- A megbeszélés után, és a meccs előtti időszakban úsztam egy 10x200-at, egyébiránt tornateremben edzem a srácokkal, amennyit tudok, és a tegnapi edzésen már a blokkoló gyakorlatokba be tudtam állni, a bal kezemet kellett használni.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Vámos Márton nyilatkozata

- Gratulálok Marci a mai játékodhoz. Te törted meg a jeget és nagyon fontos gólokat dobtál. Jól is játszottál. Értékeld a mai meccset. Nem volt benned egy kis félsz közben? Ott az első részben?

- Köszönöm a dicséretet. Nem volt félsz. Régóta nem játszottunk tétmeccset, két hete, vissza kell rázódnunk, ez látszódott a játékunkon. Amíg védekezésben történt, ugye három gólt kaptunk, az tükrözi, hogy elég jól ment. Viszont elől kimaradtak a helyzetek, illetve Pufit egyelőre nem nagyon sikerült pótolnunk. Úgyhogy remélem Pufi minél hamarabb visszatér. Ezen kívül a góljaimról annyit, hogy ha otthagynak, akkor ugyanúgy be kell lőni, nem csak a németek ellen, hanem akár a szerbek, illetve akárki ellen.

- És most úgy érezted, hogy be kell lőni?

- Igen.

- Köszönöm szépen. Gratulálok és holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Danna)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Viktor gratulálok. Nyert a csapat, három gólt kaptál. Mondtam Dabrowski Norbinak, hogy volt egy kis szerencséd is, de tényleg nagyon jól védtél. És ő erre azt mondta, hogy nem, nincsen szerencse, nincsen szerencse, azért ment oda, mert jó helyen voltál és jók voltak a blokkok.

- Kösz Norbi. :-)

- Te hogy láttad?

- A védekezés az mondhatom, hogy nagyon-nagyon jó volt, igazából csak a támadásunk döcögött az elején, de egy kicsit talán meg is lepődtünk hogy..., nem vártuk, hogy nekünk fognak fújni, de egy kicsit úgy mellkason ütött, hogy folyamatosan kontrákkal bombáztak minket és nem kaptunk ítéleteket. Néhány pontatlan lövés és utána már ugye nehézkes volt bevenni a német kaput. Nagyon jól tartottuk magunkat, daráltunk, végül is bedaráltuk az ellenfelünket. A végére elég nagy arányú győzelmet sikerült aratni. Úgyhogy én meg vagyok elégedve a védekezéssel, annak ellenére, hogy a végén kaptuk ezt a bolond gólt, de belefér. Ha szorosabb lett volna, akkor ez valószínűleg nem ment volna be. Úgyhogy összegezve, úgy gondolom, hogy jó játékkal tudtuk felköszönteni Tibit. A közönséget is kielégítettük, elég sok gólt lőttünk a meccsen. Holnapra szeretnék mindenkit invitálni, hogy jöjjön és drukkoljon. Még keményebb meccs lesz, Montenegró nagyon erős ellenfél, úgyhogy jöjjenek minél többen a kedves szurkolók és szurkoljanak nekünk!

- Köszönöm, jó pihenést kívánok.

- Köszi.

(Lejegyezte: Danna)


A torna további programja

Július 13., szombat

17:00 Görögország-Németország - Digi Sport1
19:00 Magyarország-Montenegró - Digi Sport1, vlv

Július 14., vasárnap
10:00 Montenegró-Németország - Digi Sport1
12:00 Magyarország-Görögország - Digi Sport1, vlv

(A Digi Sport televízió a torna valamennyi mérkőzését közvetíti, a vlv-n a magyar csapat meccseiről olvasható a szokásos szöveges élő tudósítás.)