FACEBOOK

Universiade - sima győzelem Kanada ellen

Universiade - sima győzelem Kanada ellen
hozzászólás, 2013.07.10.

Universiade-válogatottunk a várt magabiztossággal győzte le Kanada csapatát a főiskolai és egyetemi világjátékok csoportkörének negyedik fordulójában.

Universiade, vízilabdatorna, Kazany (Oroszország)

Csoportkör, negyedik forduló


Kanada-Magyarország 3:14 (0:2, 1:4, 1:3, 1:5)
G.: Halek 4, Erdélyi 3, Mezei, Somogyi 2-2, Kovács G., Tóth M. Chilkó


VINCZE BALÁZS Universiade-szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Kicsit nehézkesen mozogtunk, ami a védekezésen, a kapott gólok számán nem látszik, inkább a támadásokban vártam többet, jobb összjátékot. Ezen a meccsen elkezdtük alkalmazni azokat a variációkat, amelyek esetleg a végjátékban elővehetőek és hasznosak lehetnek. Meg kellett kockáztatni, mert nem biztos, hogy elég az az egy-két gyakorlás amennyit edzéseken foglalkozhatunk ezzel, hanem mérkőzéseken is ki kellett próbálni, még akkor is, ha  gyengébb ellenfélről volt szó. Védekezésben ezek egész jól működtek, támadásban, ahogy mondtam, jobban kellett volna összpontosítani, pörögni.

A holnapi meccs előtt egyértelművé vált, hogy Japán ellen nekünk csak a győzelem elég a harmadik hely elkerüléséhez, tehát ha nyerünk, akkor vagyunk csak másodikak. Én úgy gondolom, hogy egy magyar vízilabdacsapatnak nem szabad, hogy a győzelem gondot okozzon. Mondom ezt annak tudatában, hogy ez a japán csapat nagyjából megegyezik azzal, amely a Világligában Montenegró ellen döntetlent ért el, majd ötméteresekkel győzött is.

HALEK MÁRTON a vlv-nek:

- Igazából az egész meccshez úgy álltunk hozzá, hogy egy komoly gyakorlás legyen. A védekezési repertoárunkat akartuk próbálgatni, hogy a későbbiekben magabiztosan tudjunk válogatni a lehetőségek közül. A csapat eléggé álmosan, fáradtan mozgott a vízben, mintha nem pörögtünk volna rendesen. Ha holnap így fog menni a japánok ellen, annak csúnya vége lehet, de szerencsére a kanadaiak ellen jókor jött ez a figyelmeztetés. Ezt a meccset ugyanis annak tekintem, jelzés volt, hogy kapjuk össze magunkat, mert a japánok ellen nem lehet ilyen álmosan, fáradtan mozogni a vízben.

- Nagyon fontos a csoport második helye, úgyhogy gondolom, holnap ráhajtotok keményen.

- Igen, a másik csoportban elég komoly körbeverések vannak, muszáj lenne megtartanunk a második helyet, hogy a nyolc között viszonylag könnyebb ellenféllel találkozzunk, bár az is igaz, hogy a szóba jöhető ellenfelek közül mindegyik mutatott már olyan teljesítményt, amely alapján egyiküket sem szabad lebecsülni.

- A japánok ma 35 gólt dobtak a grúzoknak, nem ijesztő ez egy kicsit?

- A grúzokat mi is elég könnyen lefordultuk az első mérkőzésünkön. Tőlünk Balázs külön kérte, hogy próbáljunk minél többet hat hat ellen játszani, így gyakorolni a támadást. Nem tudom, nem beszéltem a japánokkal, de gondolom, az ő edzőjük ezt nem kérte. Mi is tudtunk volna nagyobb arányú győzelmet aratni ellenük, de egyelőre még az a cél, hogy gyakoroljuk a hat hat elleni játékot, mert az olaszokat, a szerbeket, az oroszokat ne fogjuk tudni lefordulásokkal megverni.

- Valamit mondj a saját teljesítményedről, négy gól az négy gól...

- Balázs azt kérte, hogy önbizalmat növelő módon, hátulról fejezzük be a támadásokat. Úgy gondolom, azokat a lehetőségeket vállaltam el, amiket el is kellett lőni, szerencsére jól eltalált lövések voltak és a kanadai kapus nem tudott hárítani. Örülök, mert személy szerint sokat számít nekem, hogy ilyen eredményes voltam, növelte az önbizalmamat. Védekező játékosként vagyok itt, elsősorban ez a feladatom, hogyha persze támadásnál otthagynak, bezónáznak rólam, akkor beleállok legjobb tudásom szerint.

- Gratulálok és sok sikert holnap Japán ellen!


A Japán elleni meccs csütörtökön - magyar idő szerint - 16.30-kor kezdődik.


A nap további eredményei:

A csoport


Japán-Grúzia 35:6 (10:1, 9:1, 6:3, 10:1)
Oroszország-Ausztrália 12:7 (1:2, 2:3, 4:2, 5:0)

B csoport

Szerbia-Brazília 14:8 (3:2, 5:2, 2:2, 4:2)
USA-Belgium 19:2 (6:1, 5:0, 3:1, 5:0)
Montenegró-Olaszország 13:9 (2:2, 3:4, 5:1, 3:2)