FACEBOOK

Románia-Magyar juniorválogatott 10:7

Románia-Magyar juniorválogatott 10:7
hozzászólás, 2013.07.07.

A nagyváradi torna zárónapján csapatunk jól helytállt a vb-részvevő románokkal szemben, kétszer is visszajöttünk a meccsbe négygólos hátrányból. Az összes magyar gól és nyolc nyilatkozat a főszereplőktől.

Nemzetközi felkészülési torna, Nagyvárad, harmadik nap.

Románia-Magyar juniorválogatott 10:7 (3:0, 2:3, 3:4, 2:0)

Nagyvárad
Románia: Dragusin, Ianc 1, Negrean 2, Diaconu, Teohari 1, Popoviciu, Matei 1, Chioveanu 4, Goanța, Georgescu, Ghiban 1, Cretu. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu
Magyar juniorválogatott: György, Sánta, Jansik Sz. 2, Sedlmayer 1, Tóth B., Manherz K. 1, Gyárfas T. 1, Csapó, Lőrincz B. 1, Szabó B., Telegdy, Német T. 1., Dőry, Szövetségi kapitány: Horkai György
Gól - embverelőnyből: 3/9, ill. 2/11
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/2

A meccs jól kezdődött, de sajnos emberelőnyt, sőt ötméterest is kihagytunk és ez lelkileg kicsit megviselte a csapatot. A románok 4:0-ra elhúztak, de 5:4-nél akár egyenlíthettünk is volna. A házigazdák azonban ismét elhúztak, s újra négygólos hátrányt kellett ledolgozni. Ez majdnem ismét sikerült, ám a végére elfáradt a csapat és a fiatalokhoz képest azért komoly fizikai erőfölényben lévő románok behúzták a meccset.

A torna végeredménye:

1. Románia 9,
2. Szlovákia 6,
3. Magyar juniorválogatott 3,
4. Nagy-Britannia 0 pont

TUDÓSÍTÁSUNK AZ ELSŐ NAPRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A MÁSOIK NAPRÓL


VLV-VIDEÓK (Digi Sport):


Német Toni gólja


Lőrincz Bálint gólja, ötméteres


Jansik Szilárd első gólja


Gyárfás gólja


Manhercz Krisztián gólja


Sedlmayer gólja


Jansik Szilárd második gólja


György Dávid ötméterest véd

HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Ma nem játszottunk szerintem jól. Voltak ugyan biztató dolgok, de hát nem lehet elengedni az ellenfelet ennyire! Az elején mi vezethettünk volna, és úgy érzem, kicsit megfogta a csapatot, hogy 0:0-nál kihagytuk az ötméterest. Utána pariban voltunk, s nekünk azért ez nem rossz eredmény két héttel a barcelonai világbajnokság előtt a felnőtt román válogatottal szemben. A tornával elégedett vagyok, nagyon hasznos volt, az itteni játék rávilágított sok hibára, amit elkövetünk, ezeket kell elemezni és kijavítani. Segítettek a mérkőzések a végső csapat kialakításában is, hiszen ezek azok a meccsek, amelyeken bizonyítani lehet, s az ilyenkor nyújtott teljesítmény alapján dől el, hogy kik kerülnek be a szombathelyi világbajnokság 13-as csapatába.

CSAPÓ MIKLÓS csapatkapitány a vlv-nek:

- Az elején sajnos használtuk ki az adandó lehetőségeinket, ami az én hibám is volt…, ha azokat belövöldözzük, máshogy alakulhatott volna a meccs. A végére lényegében ugyanaz a háromgólos hátrány maradt meg, amit az elején szedtünk össze. Becsülendő, hogy sikerült feljönnünk, visszajöttünk a meccsbe, de úgy érzem, hogy fejben és fizikálisan is elfáradtunk. Azért ez mégiscsak egy felnőtt román válogatott volt! Szerintem a felkészülésnek ebben a stádiumában meglepetés lett volna, ha ezt a tornát megnyerjük. A tanulság az, hogy dolgoznunk kell tovább.

LŐRINCZ BÁLINT a vlv-nek:

- A mai mérkőzéssel kapcsolatban egy kicsit deja vu-érzésem volt, elmentek három-négy góllal és ez többször előfordult már velünk, az elejét nem nagyon tudjuk megfogni. Sajnos kapaszkodnunk kellett, de tudtunk váltani, s úgy érzem, hogy jó játékot produkáltunk. Ennek köszönhetően feljöttünk és szoros meccset tudtunk játszani egy kiváló román válogatottal. Ez a csapat erejét mutatja. A meccsek elejére kell jobban koncentrálni, ehhez fejlődnünk kell. Nagyon hasznos volt ez a torna sokat tudtunk gyakorolni. A felkészülés közepén tartunk, nagyon sok munka van még, jönnek tovább az edzések...

GYÖRGY DÁVID a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy egy remek mérkőzést játszottunk a csúcsformában lévő román válogatottal, ugye ők már két hét múlva a világbajnokságon játszanak, mi meg felkészülésből, munkából jöttünk. Ahhoz képest szerintem teljes mértékben helytálltunk. A mai meccsel kapcsolatban a legnagyobb hiba szerintem az volt, hogy az elején elengedtük őket 4:0-ra, innentől már csak kapaszkodni tudtunk. Feljöttünk, volt esélyünk egyenlíteni is, de nem sikerült, s újra elmentek néggyel. Onnan megint visszajöttünk egyre, de az egyenlítés már nem sikerült és a végére, úgy érzem, egy picit már elfáradtunk. A románok fizikálisan azért sokkal erősebbek. Azt hiszem, a három meccs közül most volt a legerősebb a védekezésünk, de még nagyon sokat kell fejlődni. Leginkább a blokkokat kell "helyre rakni" és az emberhátrányos védekezésen javítani, mert nagyon sok gólt kaptunk hátrányból. Ami engem illet, személy szerint is érzem, hogy munkából jöttünk, egyelőre nem nagyon vannak védések az edzéseken, inkább úszás és lábtempó. Sokat kell gyorsulnunk, de talán a tegnapi mérkőzéshez képest fejlődést jelez, hogy nem igazán tudtak ma minket átlőni, ez mindenféleképpen pozitívum. Egy nagyon jó román válogatottal sikerült szoros meccset játszanunk.

- Az ötméteres-védés hogy történt?

- Gyuri bával megbeszéltük a meccs előtt, hogy tegnap az angolok elleni ötméteresnél elmozdultam. Gyuri bá mondta, hogy jöjjek ki a laposra, hogyha eltalálja a felsőt, akkor az az övé. Úgyhogy a megbeszéltek szerint cselekedtem és sikerült kivédenem.

NÉMET TONI a vlv-nek:

- Szerintem nagyon jól játszottunk az egész tornán - kisebb-nagyobb hibákkal. Ezek még kijavíthatók, hiszen  mi még a felkészülés elején járunk, a tornán részt vett többi csapat pedig már a közeljövőben fontos tétmeccseket játszik az EB-selejtezőn, illetve a világbajnokságon. Nekünk még öt hetünk van a vb-ig, és az alapozás után csak a jövő héten kezdünk el "finomítani" a játékon. Szépen lassan haladunk a cél felé.

- Mi ez a cél?

- A cél egyértelműen az, hogy megnyerjük a világbajnokságot Magyarországon. Ilyen lehetőség nem mindenkinek adódik, hogy otthon nyerjen.

GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon hasznos volt ez a torna, jó felkészülési meccseket játszottunk felnőtt csapatok ellen. A mai mérkőzésen rendkívül jól tartottuk magunkat. Sajnos gyengén játszottuk a fórokat, de a védekezés rendben volt. Úgy gondolom, hogy hét gólt lőni a felnőtt román válogatottnak nagyon jó teljesítmény és a 10 kapott gól sem vészes. Kezd összeállni a csapatunk, hasonló, mint a 2012-es perth-i válogatott, szeretjük egymást, úgy gondolom, hogy a vb-n jó esélyekkel indulhatunk majd.

SÁNTA DÁNIEL a vlv-nek:

A mai meccsel kapcsolatban annyit, hogy rosszul kezdtünk, utána feljöttünk, de a harmadik negyedben nem jött össze az egyenlítés. A fórokat nem játszottuk jól, de a vb-ig van még időnk csiszolni rajta. Ugye a tornára munkából jöttünk, ez meglátszott, de én úgy érzem, teljesítettük azt, ami talán elvárható volt. Összességében elégedett vagyok a csapattal!

JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Valahogy át kellett vészelnünk, hogy elején elhúztak. A blokkokat rendbe kell tennünk, ebben látom a fő feladatot, tehát a védekezésünkön sokat kell csiszolni. Azzal elégedett vagyok, hogy újra és újra fel tudtunk állni, de azzal természetesen nem, hogy többször is elengedtük őket négy góllal, amikor egyenlíthettünk volna. Ami az egész tornát illeti, hasznos volt számunkra, mert igazából még nem játszottunk tétmérkőzést, ez a három volt az első és mivel felnőttekkel, fizikálisan erősebb ellenfelekkel játszottunk, szerintem mindenképpen jó hatással volt ránk. Remélem, egy hónap múlva még nagyobb erőt fogok érezni a csapatban, de már most is úgy gondolom, hogy lesz keresni valónk a szombathelyi tornán. Mindenesetre azért a következő egy hónapban még sokat kell fejlődnünk..


ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK

Románia-Magyar juniorválogatott 10:7 (3:0, 2:3, 3:4, 2:0)
G.: Jansik Sz. 2, Német T., Lőrincz, Gyárfás, Manhercz K., Sedlmayer

VÉGE


Diaconou lövését szögletre védi György.

Az előny kimarad, blokkolták a lövést. Az utolsó percen belül vagyunk.

Fórt kapunk. Most Horkai György kér időt.

Matei mellé ejt a balszélről.

1.39 van hátra.

Labdát szereznek a román védők, szövetségi kapitányuk kikéri második idejét.

A túloldalon ötméteres. Chioveanu lövését György Dávid kivédi.

Egy lövés után Német Toni elé pattan a labda - hiába nyújtja a kezét, nem éri el. Nincs ítélet.

Három perc még.

György megint szépet véd.

Elveszik, majd visszaadják a labdát a románoknak.

Román előny, már csaknem lejár, amikor Teohari belövi - 10:7

Jansik nagy lövést enged el, Dragusin szögletre véd.

Román kapufa.

Lőrincz lövése után harc van a kipattanóért, fórt kapunk. Szép játékot követően Csapó lő, de Matei blokkolni tud.

Lefordulnak a románok és Chioveanu klasszikus centergólt lő - 9:7

Csapó veszi észre, hogy lyuk van a rövid kapufa mellett, ellövi, de a fát találja el.

György erős lövést véd.

A románok hozzák el.

SZÜNET

Jó védekezés, majd felúszás közben újabb fór. Jansik lövését blokkolja egy védő.

53 másodperc van még a szünetig.

Jansik óriási gólt lő - 8:7

Páros kiállítás, mi támadunk.

Ismét jó védekezéssel szerzünk labdát hátul.

Német Toniról kiállítanak, nem veszi észre, hogy azonnal dobják neki a labdát, így visszaszerzik a románok, balszerencse.

Jansik elcsíp egy passzt, így kimarad a román előny.

A román centerről fórt kapnak. Időt kérnek.

Három perc még a negyedből.

Sedlmayer hozza végig a labdát a pályán. Amikor felér, nem nagyon állnak elé, így rálövi, óriási gól - 8:6

Fórt kapunk, Manhercz felső kapufás gólt lő - 8:5

Ianc
centergólt lő akcióban - 8:4

Telegdy lövését védi a kapus.

Még csak 2.20 telt el a negyedből.

Fordulás után Chioveanu betalál - 7:4

Kontra ellenünk.

Ghiban sokat lóbál, aztán sajnos el is lövi - 6:4

Német Toni beforgatja Cretut, a fórban Gyárfás gyönyörű gólt lő a hosszúba - 5:4

Gyárfást kiküldik, kivédekezzük.

Román landaelhozatal.

FÉLIDŐ

Sánta most sem kap ítéletet.

Tóth Bendegúz megy ki, már kiegészülünk, amikor Negrean bedobja - 5:3

Ziccerben szereljük a kapura forduló centert, meg is szerezzük a labdát, ami a kezén volt.

György centerpasszra ugrik ki a kapuból, meg is szerezzük valahogy, s mivel Jansik elöl maradt, abszolút ziccer következik. Szilárd be is lövi - 4:3

György véd.

Három perc még a térfélcseréig.

Gyárfás szépen fordul be a jobboldalon, ötméteres. Lőrincz bevágja a kapu jobboldalába - 4:2

A fór nem jön be, a lövés kapufára megy, utána elpasszoljuk.

Georgescu lövését megfogja az egyik védőnk, Lőrincz azonnal meglódul, védőjét kiállítják, Horkai György kikéri első idejét.

Kontra a pozícióért harcoló Német ellen.

Német Toni belepöccint Jansik passzába, szép gól - 4:1

A hazai előny végén Chioveanu közelről, a fától behúzza - 4:0

Miénk az első előny a negyedben, sajnos sok passz után sem tudunk lövőhelyzetet kialakítani, Lőrincz kényszerlövését a végén blokkolják.

Elhozzuk a labdát.

SZÜNET

Chioveanu egyedül marad a baloldalon, ziccer, be is lövi - 3:0

Most sem kap ítéletet Sánta.

György közeli félcsavart hárít szépen.

Nincs ítélet a centerünknél. Másfél perc még a negyedből.

Jansik nagy helyzetben, de fejbe lövi Dragusint. Utána kontrával elveszik tőlünk a labdát. Megúsztak a románok, hátrány is van - oldalháló!

György véd, aztán kontrával miénk a labda.

Előnyt kapunk, Jansik lövését blokkolja Negrean.

Újabb román előny, blokkoljuk a lövést.

Szabó Bendegúzt küldik ki, Negrean szemben a kapuval, hátulról belövi - 2:0

Kontra ellenünk.

Matei a balszélről lő, a labda becsúszik a rövidnél - 1:0

Goanta lövését szögletre védi György.

Német Toni szép passzt kap Csapótól, ötméteres! Csapó lövését védi Dragusin, Manhercz megszerzi a kipattanót. Utána fórt kapunk. Manhercz blokkon megpattanó lövését kis szerencsével védi a kapus.

A románok nyerik az első ráúszást. Mellé lövéssel ér véget az első támadásuk.

Lezajlott a bemutatás, elhangzottak a csatakiáltások, kezdődik a meccs.

Horkai György mára csak egy kapust nevezett, György Dávid védi végig a meccset és Manhercz Krisztián ismét játszik.

Az angolok a végére teljesen szétestek, a végeredmény: Nagy-Britannia-Szlovákia 3:10 (2:1, 0:2, 0:2, 1:5)

Az első vasárnapi mérkőzésen a szlovákok szoros első félidő után egyre jobban elhúznak az angolok ellen. Pedig brit győzelem esetén még a tornagyőzelemre is lett volna esélyük a magyar fiataloknak - ehhez "mindössze" Romániát kellett volna megverni.

A meccs 10.15-kor kezdődik.

A találkozót a Digi Sport1 közvetíti.