FACEBOOK

Varga Dani műtétje jól sikerült - van némi remény...

Varga Dani műtétje jól sikerült - van némi remény...
hozzászólás, 2013.06.19.

Szerdán az Uzsokiban megműtötték Varga Dániel jobb kezét, drótokkal rögzítették a letört csontdarabot. A csapatorvos lát némi reményt arra, hogy Dani felépülhet a világbajnokságig.

DR. GÁBOR ANTAL csapatorvos a vlv-nek:

- Tóth Ferenc főorvos úrral együtt operáltuk, ő volt a "fő-matador", én pedig az az "al-matador". Három darab dróttal lett megtűzve az ujjacska és nem kellett nagy feltárást csinálni, hanem bőrön át történt a beavatkozás, csak a drót csinált lyukakat a bőrön. Jó pozícióban van, talán így van egy kis remény arra, hogy Dani keze használható lesz a világbajnokságon. Várhatóan egy hét múlva kaphat olyan speciális gipszrögzítést, amivel vízbe is tud menni. Fogni, cibálni, lőni még nem fog tudni, de úszni, lábtempózni, bal kézzel passzolni igen.

- Meglepetés nem ért titeket?

- Nem. Minden rendben volt.

- A beteg aludt vagy ébren volt?

- Helyi érzéstelenítést alkalmaztunk, úgyhogy végigdumcsiztuk a műtétet.

- Mikor "szabadul" tőletek Dani?

- Most lent van a röntgenen, aztán bebújik az ágyikójába. A felvételeket megnézzük és holnap dél felé hazaengedjük.

- Köszönöm a tájékoztatást!


Varga Dániel, a magyar válogatott csapatkapitánya a Világliga cseljabinszki tornájának döntőjében, a második negyed közepén sérült meg, amikor egy szerb játékost úszónadrágjába kapaszkodva próbált lelassítani visszaúszásnál. Ujja érzékennyé vált, bedagadt, Benedek Tibor nem is engedte már vissza a vízbe a meccsen. Itthon szinte első útja a kórház röntgenosztályára vezetett, s kedden derült ki, hogy a sérülés súlyos, műtétre van szükség.