FACEBOOK

Kis Gábor nélkül a Világliga-szuperdöntőben

Kis Gábor nélkül  a Világliga-szuperdöntőben
hozzászólás, 2013.06.03.

Kis Gábor fájdalmai nem teszik lehetővé, hogy a hét további részében a válogatottal gyakoroljon, így nem utazhat a Világliga cseljabinszki szuperdöntőjébe. A szigeten így 19-en hétfőn gyakoroltak. Riportunk.

Kicsi ma kezdte (volna) a felkészülést, de amint a vízben megtette az első tempókat, jelezte, hogy baj van, jelentős fájdalmakkal küszködik. Mire a média képviselői megjelentek a parton, ő már ruhában állt, mintha csak a stáb tagja lenne.

Az edzésen ők 18-an vettek részt:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

A keretedzésekre meghívott Jansik Szilárd egyelőre csak a reggeli videófoglalkozáson vett részt, ő majd június 19-én csatlakozik "teljes erővel" a többiekhez..

Benedek Tibor szövetségi kapitány edzés után türelmesen állta a riporterek rohamát, mint mindig. Újra és újra elmondta, hogy a váratlan sérülés kicsit felborítja a terveit, de alkalmazkodni fog az előállt helyzethez. Első lépésként kicsit átalakult az olasz bajnokságtól a Savonának lőtt 6 góllal búcsúzó Tóth Márton szerepe, most már nem afféle jolly joker védőként számít rá a kapitány, hanem kifejezetten a centerezés a feladata. Hárai Balázs és Bedő Krisztián mellett tehát ő is számításba jön ezen a poszton és nyilván nem hátrány, hogy a védekező munkája is kimagasló.

A következő hónapokat tekintve mindenki bizakodó, "valami jó dolog van a levegőben", mondták többen is és most kifejezetten kedvezőnek tűnik, hogy a még formálódó csapatnak nincs veszíteni valója. Senki nem várja el tőlük, hogy rögtön világverők legyenek, egyszerűbb így, s persze eközben mindenki szeretne jó nagy meglepetést okozni. Erről nem nagyon beszéltek, de érezni...

A  médiaedzés után sajtótájékoztatón Benedek Tibor még egyszer elmondta mindazt, amit már egyenként is ismertetett valamennyi jelenlévő újságíróval. Kemény Dénes bejelentette, hogy elindult a szövetség új honlapja és bemutatta az MVLSZ új támogatóját, az Univert.


Edzés és sajtótájékoztató a Margitszigeten - vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Bedő Krisztián nyilatkozata

- Szervusz Krisztán! Azt hiszem, hogy elég jó évet zártál, ami a bajnokságot illeti és reméljük, hogy egy jó évet kezdesz. Hogy érzed magad?


- Nagyon jól érzem magam, köszönöm szépen. Nagyon örül annak, hogy itt lehetek. Ez egy nagyon nagy álom volt. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy olyan mintha tegnap lett volna, hogy arról beszéltünk a családdal, barátokkal, hogy milyen nagy szó lenne esetleg együtt edzeni nyáron a felnőtt válogatottal és most itt vagyok, hála az égnek ilyen hamar sikerült.

- Egy kicsit már rutint is szereztél, mert nem az első eset, sokat voltál itt a keretben. Kezded megszokni a légkört?

- Igen, mindenféleképpen. Egyre jobb a hangulat, egyre jobban befogadnak. Tényleg nagyon szeretek itt lenni.

- Mesélj egy kicsit a posztodról! Mik az esélyeid, hogy látod?

- Most jött le először Kis Gábor az edzésre, vele kezdeném. Beugrott a vízbe és azt mondta, nem valószínű, hogy a Világligára be tud ugrani, mert nagyon fáj a bordája. Egyelőre azt mondta, hogy feküdni is alig tud, nemhogy játszani. Szóval nem tudom, rajta is múlik - főleg. Először is a Világligában látok esélyt, oda könnyebben tudnék utazni esetleg, mint a világbajnokságra.

- Így ez most nagyon nagy esély neked és ott lehet bizonyítani esetlegesen, sok meccs van.

- Igen, elég sok, úgyhogy ott lehet bizonyítani, az biztos.

- Krisztián, sok sikert kívánok neked. Azt kívánom, hogy sikerüljön.

- Nagyon szépen köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Vámos Márton nyilatkozata


- Szervusz Marci! Nagyon fáradt az arcod. Mi történt?

- Edzettünk egy öt órát, úgyhogy elfáradtam.

- Hogy érzed magad? Milyen reményeid vannak? Most kezdődik az egész...

- Jól érzem magam. Örülök, hogy egy ilyen új csapatba ismét meghívót kaptam. A reményeim? Optimistán nézek a nyár elé, minden esélyünk megvan, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

- Hogy érzed a társaságon, fásultság van, fáradtak vagytok még, vagy mindenki friss, üde  kipihent és várja a meccset?

- A reggelek nem annyira az üdeségről szólnak, de úgy gondolom, hogy mindenki ki tudta pihenni magát, amennyire ki tudta. Volt mindenkinek körülbelül egy hete. Én is ki tudtam pihenni magam, úgy ahogy. Tehát mostantól a munkáról kell, hogy szóljon a nyár a VB-ig.

- Hogy érzed, a posztodon mennyire biztos a helyed a csapatban?

- Biztosnak szerintem soha senki nem érezheti a helyét. Mindig meg kell tenni a lehető legtöbbet, kihozni magamból a legtöbbet a felkészülés alatt, s akkor jó eséllyel pályázhatok esetleg a VB-csapatba.

- Mivel lennél elégedet a nyár végén?

- Nyilván, ha egy aranyérem lógna a nyakamban, de egy érmes helyezés is egészen jó lenne.

- Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Kis Gábor nyilatkozata

- Hát Kicsi..., már elterjedt a rossz hír... Láttuk is, hogy állsz a parton edzés közben. Arra kérlek, mondd el, mi a helyzet veled?

- Sajnos nem úgy alakult a mai nap, ahogy terveztem. Úgy volt, hogy ma elkezdem a felkészülést a Világligára és a világbajnokságra a csapattal együtt. Tudtuk azt, hogy a sérülésemből adódóan még lesznek fájdalmas pillanataim, de sajnos a vízben sokkal rosszabb minden, mint a szárazföldön, egyszerűen még lazán úszni sem tudok, mert akkor is nagyon fáj a mellkasom. Sajnos úgy tűnik, hogy számomra nem lesz, elúszott a Világliga, úgyhogy..., egyelőre most nem tudok semmit pontosan, ez egy olyan 45 perccel ezelőtt történt, hogy kiderült, hogy nem fogok tudni semmit se csinálni, s egyelőre úgy alakul, hogy ezen a héten nem is fogok tudni edzeni. Az se lett volna jó, hogy ha esetleg tudok menni a Világligára úgy, hogy csütörtök-pénteken kezdek el edzeni és két hét kihagyás után hirtelen azt veszem észre, hogy ott vagyok a rivális csapatok bekkjeinek az ölelésében, ahol nem tudom azt csinálni, amit elvárnak tőlem, meg én is magamtól. Úgyhogy..., egyelőre, mondom, úgy tűnik, hogy sajnos nem fog összejönni a Világliga, nem valószínű, hogy az edzéseket a héten e l ogom tudni kezdeni, kezelésekre fogok járni, hátha meg tudjuk gyorsítani a gyógyulási folyamatot.

- Kicsi, nagyon gyors gyógyulást kívánok és ne keseredj el azért, mert Barcelona még összejöhet!

- Igyekszem, köszönöm!



Tóth Márton nyilatkozata

- Szervusz, Marci! Kivételesen azt kérem, hogy ne a válogatottal kezdjük, hanem az utolsó olasz meccseddel.  Az hogy is volt?

- Köszöntöm a VLV nézőit! Úgy volt, hogy a Savona ellen játszottunk az ötödik helyért, és az első meccsen egy bravúros győzelmet arattunk idegenben, a második meccsen pedig szépen megvertük őket egy még jobb játékkal. Ott nekem is nagyon jól kijött a lépés, hatékony voltam, eredményes voltam, minden rendben volt.

- Hat gólt dobtál.

- Igen, hat gólt dobtam:-)

- Ehhez gratulálok, és nem tudom, hogy ez az utolsó meccs befolyásolja-e a további pályafutásodat…

- Köszönöm szépen! Nem tudom. Mindig szeretek jól játszani, meg ez a célom is. Most itt vagyok, ennek nagyon örülök, és azért dolgozom, meg azért teszek meg mindent, hogy itt minél eredményesebb legyek.

- Beszéljünk akkor a válogatottról: mik a reményeid, hogy látod a védő-poszt helyzetét a válogatottban jelenleg?

- Center-poszt:-), úgyhogy centerezni fogok itt. Én nem foglalkozom másokkal, magammal foglalkozom ebben a tekintetben, és megteszek mindent azért, hogy ott legyek. Tudatosan készülök, február-március óta már kint Nápolyban is centereztem, úgyhogy abszolút nem idegen ez tőlem. Várom nagyon, nagyon bizakodom, és nagyon jól érzem magam! Egységesek vagyunk.

- Kifejezetten csak center feladataid vannak most az edzésen?

- Most igen.

- Ez érdekes, nem?

- Érdekes, de szeretem ezeket a kihívásokat.

- Jó, ismered a csoportot, ha sikerül kijutni, ha nem sikerül kijutni, hogy látod a magyar csapat esélyeit Cseljabinszkban?

- Szerintem jók az esélyeink, ugye a montenegrói meccs lesz valószínűleg a csoportban a csúcsmeccs, de Amerika ellen is nagyon oda kell figyelni, mert ők is nagyon erősek. Én nem ismerem annyira a mezőnyt, de itt van még egy hét, hogy felkészüljek belőlük – fel is fogok –, és Tibi is mindent meg fog tenni, hogy minket felkészítsen. Én nagyon várom, és azért az bizakodásra ad okot, hogy minket még senki nem vert meg a Világligában, úgyhogy kellő önbizalommal kell odamenni, és úgy kell játszani.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

Benedek Tibor nyilatkozata

- Szervusz Tibor, köszöntelek első alkalommal az új vlv kamerája előtt. Úgy látom, hogy nem minden probléma nélküli ez a mai kezdés. Kérlek, foglald össze, hogy áll a társaság, milyen problémáid vannak?

- Az egyetlen problémánk Kis Gábor fájdalma, ami annyira erős, hogy nem is fogja tudni megoldani valószínűleg a Világliga-szereplést. Ez most picit átalakítja a terveimet, illetve a csapat szerkezetét. De hát ez a sport! Mindig vannak nehézségek, meg fogjuk oldani ezt is. Különben meg készülünk a Világligára gőzerővel, sőt, a hét hetes felkészülésünknek ez az első hete, tehát a Világliga mellett nekünk azért ez egy fizikális felkészülés is, ez a hét, illetve azt mondom, hogy a jövő hét is. Tehát a Világligán se tudunk megállni a munkával, nem tudunk csak a mérkőzésekkel foglalkozni, hanem azért dolgozni is fognak a fiúk rendesen.

- Hogy vált be ez a "lépcsőzetes munkakezdés", itt ugye minden nap új és új ember jött a múlt héten megkezdeni a munkát. Teljesen frisssek és harcra készek, edzésre készek voltak?

- Szerintem nagyon jól kitaláltam ezt... :-)

- A fiúk nem ezt mondták egyébként...

- Nem baj! Nekem tetszett az ötlet. :-) Ök nyilván ma jöttek volna először, csak akkor szerdáig nem szedték volna össze magukat. Így már ma rendesen tudtak dolgozni, egyből kaptak is szegények, de szerintem nagyobb a lelkesedésük, mint a fáradságuk és azért a hét úgy fog alakulni, hogy kedd este is és csütörtök este is kapnak pihenőt, azon kívül meg nagyon sok taktikai gyakorlás lesz, hogy az elfelejtett dolgokat, s az új dolgokat, amiket már vettünk tavasszal, felelevenítsük.

- Megvan már az elképzelés a fejedben a csapatról? Nyilván most nem fogod megmondani, de úgy tudom, hogy sok időd nincsen a 13 kijelölésére. Mikor lesz ez?

- Igen, szerdán szerintem ki fogom jelölni az "utazót". Váratlanul ért egyébként engem is Kis Gábor problémája, mert neki ma kellett először jönnie. Már beszéltünk pénteken, mondta, hogy fáj még neki, de azt reméltem, hogy hátha ez a három nap számít - de nem számított. Úgyhogy ez egy picit módosítja az elképzelésemet. Nagyjából tudom az utazók nevét.

- Akkor szerdán csapathirdetés. Mikor utaztok?

- Vasárnap este. Moszvában alszunk és hétfőn indulunk tovább.

- Addig még találkozunk, jó felkészülést kívánok.

- Köszönjük.

Madaras Norbert nyilatkozata
- Szervusz Norbi, milyen érzés itt lenni? Milyen volt ez a nap?

- Csütörtökön és pénteken már egyet-egyet edzettünk. Jó, abból a szempontból egy picit különös, hogy eddig amikor elkezdődtek a felkészülések, akkor nekünk hónapokkal, de legalább egy hónappal később volt az igazán fontos esemény. Most viszont már a jövő héten Világliga-döntőt játszunk, ami hat meccs, tehát ebből a szempontból ez tényleg eléggé rövid távú cél, azon vagyunk, hogy már ott minden jól menjen.

- Nem vagytok egy kicsit leeresztve? Úgy értem, a bajnokság most ért véget, nem sok idő maradt pihenni. Fel tudtok pörögni?

- Szerintem fel tudunk, de saját tapasztalatom az, hogy könnyebb felpörögni, amikor már ott vagyunk a helyszínen, tehát megérkezel hétfőn, keddtől vannak a meccsek, és úgy közben belejössz. Az első héten az a fontos, hogy mindenre még jobban figyeljünk. Itt más emberelőnyöket játszunk, kicsit más a védekezés, más a támadás, mások a számok, ezeket kell ezen a héten begyakorolni, és minél jobban elsajátítani.

- Azt nem kérem, hogy mondd meg, hányadik helyen fogtok végezni Cseljabinszkban, helyette azt mondd meg, van-e már elképzelés a fejedben erről a csapatról, hogy mit fog játszani, mennyire lesz eredményes?

- Az előbb azt mondtam valakinek, hogy az olasz és a szerb csapat mindenkinél előrébb van. Egyrészt nagyon jók is voltak, másrészt nem nagyon volt bennük változás, mennek tovább ugyanúgy, ahogy az elmúlt két évben, és ahogy Londonban is játszottak. Azt gondolom, hogy hozzájuk kell felnőni, szerintem fogunk mindkét csapattal találkozni, a szerbekkel biztosan, akár már a jövő héten is. Talán ők egy picit előttünk vannak, ők az elérendő cél, a jó példa, ami után mennünk kell.

- Inkább arra gondoltam az előző kérdésnél, hogy a mi teljesítményünket be tudod-e kalibrálni, hogy körülbelül mire számíthatunk?

- Nem tudom, pont ezért nem tudom. Azt gondolom, hogy benne van sok minden, kicsit máshogy, mint ahogy az elmúlt években volt. Két hét múlva már meg tudom neked mondani, mert hat meccs egymás után azért sokat fog számítani. Hat nap alatt fogunk hat meccset játszani, meglátjuk, milyen lesz, amikor napról napra jól kell játszani, figyelni, koncentrálni kell. Ez azért különös feladat, főleg egy ilyen fiatal csapatnak.

- Nagyon kíváncsian várjuk az első cseljabinszki meccsek eredményét, és sok sikert kívánunk!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga Dániel nyilatkozata


- Szervusz, Dani! Ez az első olyan év, hogy nagyon nagy felelősség van a válladon, amikor kezdődik a felkészülés. Átérzed-e, mire lehet számítani, hogy látod a helyzetet?

- Szia! Átérzem, persze, hogy átérzem, de azért azt is látom, hogy lesznek olyan dolgok is, amikről még nem tudok. Itt most nagyon sok minden van, nagyon sok újdonság van, nem csak számomra, hanem mindenkinek. Új a stáb, újak a csapattársak, ami azt jelenti, hogy új a taktika, új az edzésmódszer, új a szellemiség, új minden igazából. Tehát az, hogy mire számítok, azt most egy jóslás – de fel vagyok rá készülve, hogy ahhoz képest teljesen más is lehet.

- Jósolj!

- Jósoljak? Nem szívesen jósolok, de azért azt elmondhatom, hogy elég optimista vagyok a csapat fejlődését, és a csapat jövőbeli várható szereplését illetően. És inkább úgy mondom, hogy minden megvan ahhoz, hogy ebből valami nagy dolog történjen. Itt vagyunk most húszan, húsz játékos, nagyon egy irányba megyünk, és jók az érzések, és minden stimmel igazából. Nem tudsz belőlem kihúzni ennél konkrétabb dolgokat…

- Akkor annyit mondj, hogy mennyire várod az első nagyon-nagyon komoly meccset Montenegró ellen?

- Várom, és bármilyen furcsa, hogy majdnem egy hét, kilenc nap múlva lesz, de egyáltalán nem az foglalkoztat még. Annyi minden van, most ötórás edzésünk volt, tehát fél 9-re jöttünk, most fél 2 van mindjárt. Elég dolog van ahhoz, hogy a jelennel foglalkozzak, de persze, hogy várom, belül várom. És majd ha eljön, az tényleg egy nagyon nagy meccs lesz, de egyelőre most a jelenben kell élni.

- Akkor a következő 4-5 napra jó felkészülést, és utána szorítunk értetek!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)