FACEBOOK

Péntek-szombat - BL final four

Péntek-szombat - BL final four
hozzászólás, 2013.05.30.

Pénteken kezdődik meg Belgrádban a Bajnokok Ligája négyes döntője. Az egyetlen magyar részvevő a Barceloneta centere, Szirányi Balázs. Hosszú idő után először egyik magyar televízió sem közvetíti a Final Four mérkőzéseit.

Bajnokok Ligája, Final Four, Belgrád (Szerbia, Banjica uszoda)

Péntek

17.00 Partizan Belgrád (szerb)-Jug Dubrovnik (horvát)

20.15 Crvena Zvezda (szerb)-CNA Barceloneta (spanyol)

Szombat

17.00 Bronzmérkőzés

20.15 Döntő


SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a napokban, a spanyol bajnoki cím megszerzésekor nyilatkozott a vlv-nek, s a beszélgetésben kitért a pénteken kezdődő final fourra is:

- Lelkesen, optimistán várjuk a belgrádi négyes döntőt, és persze tudjuk, hogy mostantól nem a mi sikerünk számít papírformának... Ez valamennyire történelmi esemény a spanyol vízilabdában, mert amióta a BL-t ebben az új lebonyolítási rendben működtetik, tehát final fouros rendszer van, spanyol csapat még nem jutott be oda. Nagyon pozitívak vagyunk, örül mindenki, hogy összejött ez az eredmény a klub százéves évfordulójára. Úgy megyünk ki, hogy gyakorlatilag nincs veszíteni valónk, hiszen ez is hatalmas eredmény, főleg azt látva, hogy milyen jó magyar csapatok maradtak ki. Nagy fegyvertényként értékeli mindenki, hogy ott tudunk lenni. Arra számítok, hogy hatalmas élmény lesz, ráadásul Szerbiában, ahol majdnem olyan jó a közönség, mint Magyarországon.

- Az elődöntőben a Crvena Zvezda lesz az ellenfeletek, tudtatok, tudtok rájuk készülni?

- Természetesen, ez nem kérdés. A bajnoki döntő előtt is már csak róluk néztünk videókat.

- És milyenek, hogy látod az esélyeket? A Zvezda megnyerta a szerb bajnokságot, s ezzel az ország függetlenné válása óta először nem a Partizané az aranyérem...

- Nagyon-nagyon jó csapat... Szerintem, mivel egyetlen meccsen dől el a továbbjutás és annyival nem jobbak, hogy nagyon megverjenek minket, a játékstíluson fog múlni a dolog. Ha el tudjuk vinni mi oda a meccset, ahova szeretnénk, tehát ha rájuk tudjuk erőltetni a gyorsabb, ütemesebb vízilabdát, akár sok hibával, de sok lefordulással, akkor nagyon jó esélyünk van. Ők a pozíciójátékban jobbak, s itt sajnos sokat számíthat az, hogy én még közel sem vagyok száz százalékos.

- Szóval a szokásos spanyol "őrületgenerálás" lehet a fegyveretek...?

- Igen, :-), magyar szemmel talán így lehetne legjobban jellemezni, de egyébként ez nem teljesen így van. Ez egy nagyon lendületes védekezési és támadási rendszer, ahol gyakorlatilag a védekezéssel készíted elő a támadást is, amelyben nagyon nagy szerepet kap a lefordulás, s aránylag kevesebb hangsúlyt kap a régi iskola, a klasszikus pozíciójáték, hogy a centernek lepasszolom a labdát. Nyilván ezt is műveljük, mert e nélkül nem lehet jó pólót játszani, de igen, amúgy csináljuk az őrületet, na :-).

- Sok sikert, Balázs, gratulálok a bajnoki címhez és drukkolunk a belgrádi jó szereplésetekért!




A final four-csapatok vezető edzői: Dejan Szavics (Crvena Zvezda), Veszelin Gyuho (Jug Dubrovnik), Vladimir Vujasinovics (Partizan Belgrád) és  Santiago Fernandez (CNA Barceloneta) a csütörtöki belgrádi hivatalos sajtótájékoztatón

1 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2013.05.30. 22:43

Stream-et tud valaki?