FACEBOOK

Jadranska Liga - Final Four Zágrábban

Jadranska Liga - Final Four Zágrábban
hozzászólás, 2013.04.12.

A hétvégén rendezik meg a Jadranska Liga 2012-13-as versenysorozatának négyes döntőjét. Varga Dániel és Varga Dénes nagy reményekkel várja a tornát.

Az alapszakaszt a Primorje Rijeka nyerte a Jug Dubrovnikkal azonos pontszámmal, az ellenük elért jobb eredménnyel. Így Daniék az elődöntőben az alapszakasz negyedik helyén végzett Budvával találkoznak és a meggyengült montenegrói csapat legyőzése nem jelenthet akadályt.

A másik ágon a Jug a Mladost Zágrábbal találkozik és bár a zágrábiak szintén nem képviselik a korábbi években megszokott erőt, azért megnehezíthetik az ellenfél dolgát, hiszen a négyes tornának a horvát főváros ad otthont, tehát Raduék hazai pályán játszanak.

A final four előtt nyilvánosságra hozták, hogy a versenysorozat gólkirálya Alekszandar Ivovics (Jug Dubrovnik) lett, 66 góllal (a szezon közben sérülés miatt több meccset kihagyó Varga Dénes 45 góllal zárt, így is közvetlenül az élmezőny után találjuk a nevét). Az év játékosának Sandro Suknót (Primorje Rijeka) választották meg.

A hétvégi zágrábi torna programja:

Elődöntők (szombat)

16.00 Primorje Rijeka-Budva
18.00 Jug Dubrovnik-Mladost Zágráb

Vasárnap (a harmadik helyért nem játszanak)

17.30 Döntő

A Jadranska Liga eddigi győztesei:

2009 - Jug Dubrovnik (horvát)
2010 - Jadran Herceg Novi (montenegrói)
2011 - Jadran Herceg Novi
2012 - Pro Recco (olasz)

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Készülünk, jól átrágtuk a taktikát már sokadszor és ez így van jól. Visszaemlékezve a Jug elleni legutóbbi meccsünkre, amelyből annak ellenére, hogy csak négy gólt lőttünk mégis jól jöttünk ki - nagyon nehéz meccsre számítok. Addig persze el is kell jutni, szombaton a Budva vár ránk, de mélyen legbelül szerintem mindegyikünk már a vasárnapi párharcait játssza magában.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- A hét első három napján a Dubrovnik ellen készültünk, csütörtökön és pénteken pedig a szombati ellenfél, a Budva ellen. Ennek az az oka, hogy várhatóan döntőzni fogunk, méghozzá a Dubrovnik ellen, viszont a Budvát is komolyan kell venni, részben mert nem rossz csapat, részben pedig azért, mert nem mindegy, hogy milyen játékkal érjük el a döntőbe jutást, tudunk-e kellő önbizalmat szerezni. Ami a döntőt illeti: úgy gondolom, hogy most is 50-50 százalék az esély, két nagyon jó csapat találkozik.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen játékstílussal fog kiállni az ellenfél, legutóbb ugyanis felvállalták az egész pályás szoros taktikát, ami ellen legutóbb talán serdülő koromban kellett játszanom, viszont ez ott Dubrovnikban sok problémát okozott nekünk. Jó formában vagyunk, mindenki egészséges, tűkön ülve várjuk már a final fourt...

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk39030
2013.04.13. 19:27

Úgy tudom, még egy évük van.

Török Szultán hozzászólása
2013.04.13. 11:38

Varga testvéreknek idén jár le a szerződésük Rijekában?