FACEBOOK

Szeged-Szolnok 9:11

Szeged-Szolnok 9:11
hozzászólás, 2013.05.05.

Megrázta magát a Szolnok és az alapszakaszbeli gyengélkedés után magabiztos játékkal meglepetésgyőzelmet aratott Szegeden. Ha szerdán is nyer, döntős. Nyilatkozatok.

Vodafone OB1, elődöntő

Szeged-Szolnok 9:11 (3:4, 2:3, 1:1, 3:3) (visszavágó május 8-án 18.30-kor Szolnokon)
Szeged, v.: Juhász Gy., Székely B.
Szeged: Baksa, Kunac 1, Kayes 3, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Szivós 2, Török B. Cs.: Decker Á., Varga P., Molnár T. 2, Juhász, Younger, Somogyi. Vezetőedző: Vincze Balázs
Szolnok: Decker A., Gocics 2, Hosnyánszky 1, Nyéki, Alekszics 3, Kis G. 1, Negrean 1. Cs.: Kovács O., Vörös, Marnitz G. 1, Pásztor 2, Georgescu. Vezetőedző: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 1/11
Gól - ötméteresből: 1/3, ill. 1/1
Kiállítás cserével, végleg: Juhász Zs., ill. Kovács O.
Kipontozódott: Somogyi

Kísértetiesen hasonlított a meccs a szombati egri elődöntőre - fordított előjellel. Itt a Szeged ment el 3:1-re, de ekkor a vendégek zsinórban négy gólt dobtak és már soha nem adták ki a kezükből a vezetést. Ráadásul úgy, hogy közben már négygólos előnyük is volt, tehát tudtak miből "gazdálkodni".


TT-képek


VLV-VIDEÓK (TiszapArt Televízió):

Decker Attila kivédi Török ötméteresét

1:0 - Kunac első gólja


1:1 - Alekszics első gólja

2:1 - Kiss Csaba gólja

3:1 - Molnár Tamás első gólja

3:2 - Pásztor első gólja

3:3 - Gocics első gólja

3:4 - Gocics második gólja

3:5 - Marnitz Gergő gólja

4:5 - Szivós első gólja, ötméteres

4:6 - Hosnyánszky gólja

5:6 - Kayes első gólja

5:7 - Pásztor második gólja

Decker Attila védi Szivós ötméteresét

6:7 - Molnár Tamás második gólja

6:8 - Alekszics második gólja, ötméteres

6:9 - Kis Gábor gólja

6:10 - Alekszics harmadik gólja

7:10 - Kayes második gólja

7:11 - Negrean gólja


SZIVÓS MÁRTON (A-Híd Szeged Beton) a vlv-nek:

- Gratulálok a Szolnoknak, jól játszottak, kihasználták a buta hibákat, amiket elkövettünk. Boldog Anyák napját kívánok minden anyának!

DECKER ÁDÁM (A-Híd Szeged Beton) a vlv-nek:

- Sajnálom, hogy fontos szituációkban rossz döntéseket hoztunk, nem jó megoldásokat választottunk. Ebből azonban nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Jól játszott a Szolnok, magabiztosak voltak. Annyi történt, hogy a négy meccsből, amit velük játszottunk, most egyet elvesztettünk, de újra indul az egész. A magunk játéka miatt vagyok kicsit rosszkedvű, de nem dőlt össze a világ, odamegyünk és egy új meccset játszunk, amelyen kiharcoljuk a győzelmet.

DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Elindult a play off, úgyhogy elindultunk mi is fölfelé. Az alapszakasz más tészta volt, úgy tűnik, a csapat mostanra ért össze. Természetesen nem szeretném elkiabálni, de ez a mai játék nagyon-nagyon jó volt. Mindenki odatette, amit tud, jöttek a klasszisteljesítmények is, amelyekre mindig szükség van egy ilyen meccsen, és akik kevesebbet szoktak játszani, azok is nagyon odatették magukat. Ez volt a siker titka, csapatként tudtunk működni, ami eddig ugye nem nagyon sikerült. A Szeged láthatóan nagyon idegesen játszott, még veszekedtek is egymással. Nagy volt a teher a vállukon, de igazából ez minket nem kell, hogy érdekeljen. Szeretnénk szerdán nyerni és így két meccsel a döntőbe kerülni. Ez a célunk és ezért mindent meg fogunk tenni.

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Hála Istennek, jól sikerült a mérkőzés, nagyon örülök ennek a győzelemnek! Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de számunkra, akik sátor alatt készültünk, valóban jobb körülményeket jelentett a nyitott medence, jól tudtunk pörögni, jobban bírtuk a strapát. Mondjuk, ez a következő mérkőzésen nem így lesz, de ezzel a helyzettel az ellenfélnek is meg kell majd birkóznia. Igazából most tényleg egy olyan Szolnokot lehetett látni, ami nem volt jellemző az elmúlt időszakra, ez most igazi csapat volt és úgy gondolom, hogy ezután is az lesz, mert ez olyan része a bajnokságnak, amikor már tényleg csak egymásért, egymással együtt tudunk jól játszani. Ezt kellett elérni és ezt mostanra mindenki megértette. Nem csináltunk különleges dolgokat, de úgy játszottunk, ahogy egy csapatnak kell. Márpedig ez a gárda így nagyon ütőképes tud lenni. Nagyon örülök, hogy nyertünk. Fegyelmezett játékkal már 10:6-ra is vezettünk a negyedik negyedben, akkor kicsit kiengedtünk, feltámadt a Szeged, de szerencsére a végén nem fenyegette veszély a győzelmünket. Most szépen hazamegyünk, holnap pihenünk aztán elkezdjük a felkészülést a következő mérkőzésre. Nem szeretnénk nagyon "örömködni", ez még csak egy mérkőzés volt, ki lehet kapni innen kétszer, de mi inkább nyerni szeretnénk szerdán... Ezzel olyan eredményt érnénk el, amit két-három hete még senki nem nézett ki a Szolnokból. Gratulálok mindenkinek, így kell menni tovább!

HOSNYÁNSZKY NORBERT (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Minden egyes játékos hozzátette azt, ami kellett ehhez a győzelemhez. Felkészültünk taktikailag a Szegedre és örülök, hogy sikerült megvalósítani az elképzeléseinket. Szívvel játszottunk, egymásért, ami szerintem nem volt jellemző ránk ebben a szezonban talán egyszer sem. Mindenki betartotta, amit kértek tőle, fegyelmezett volt, Decki nagyon jól védett, úgyhogy ez volt a kulcs. Most némi pihenés következik, nagyon fontos a regenerálódás. Valószínűleg videózni is fogunk, átbeszéljük a taktikát. A sátor alatt nehéz lesz játszani, kíváncsi vagyok, mennyi oxigén lesz, remélem sok néző is kijön és megszeretik Szolnokon is a vízilabdát!


Az 5-8. helyért:

Debrecen-Szentes 10:9 (2:2, 2:3, 3:1, 3:3)
G.: Misics, Kállay, Halek, Giorgetti 2-2, Palotás, Somlai, ill. Regős 3, Pellei, Tóth P. 2-2, Tóth Z., Hegedüs

Visszavágó május 8-án 18.00 órakor.


A 12-14. helyért:

FTC-Kaposvár 12:8 (3:2, 4:2, 2:2, 3:2)
G.: Paján 5, Francsics 3, Kolozsi 2, Ernyey, Deutsch, ill. Benics 4, Burburan, Pataki, Horváth D., Hoppál



8 régi hozzászólás

szukesz hozzászólása
szukesz39184
2013.05.07. 10:40

A Szolnok a maximumot nyújtotta, a Szeged kb. 70%-os volt. Ha a Szeged nyugodtan játszik és a helyzeteit kihasználja a Szolnoknak nincs esélye. Reményt adhat a Szegednek, hogy ilyen rossz játékkal is partyban voltak. Kár a kihagyott ötméteresekért. A Szolnoknak gratula, majd meglátjuk mennyire van együtt a csapat, ha több tétmeccsen a maximumot kell nyújtani. Hajrá Szeged!!!

APREAND hozzászólása
APREAND39183
2013.05.07. 10:38

Korrigálhat a Szeged, van még két találkozó.

Rolling hozzászólása
Rolling39179
2013.05.06. 16:49

Félreértettetek. Persze, hogy ilyen a rájátszás, de máshol nem 2 győzelem kell, hanem több, és így az alapszakasznak van értelme. Most az van, hogy egy csapat végiglazsálja az egész évet, és meghajt 3 hetet, mert elég neki egyszer idegenben nyerni. Malaccal, bírói segítséggel, vagy akárhogyan. Én azt tartom a korrektnek, ha az egész évi teljesítmény számít, és lehessen egy kihagyát korrigálni.

APREAND hozzászólása
APREAND39177
2013.05.05. 23:39

Egyetértek,aki bajnok akar lenni az végig legyen a legjobb!! Ha focit nézzük ,lásd Spanyolország,milyen Barcelona lesz most bajnok?Ha a Győr kapott volna 7-et a BL-ben még azt is megszólnánk. A Szegednek is Bl álmai voltak,akkor mit akarunk ha: egy végig nívó alatt játszó Szolnoktól otthon kikap. Persze ettől még lehet bajnok.Tessék megmutatni,nem elég a gatyát bedobni a vízbe.

Török Szultán hozzászólása
2013.05.05. 22:45

Rolling! Nálunk sokkal profibb sportkörnyezetben is hasonló a rájátszás (lásd NBA), legfeljebb több a meccs. Alapvető igazság: a bajnokság végén is jó formában kell lenni. Azt hiszem a Szeged volt az a csapat, aki így már elszórakozott egy bajnoki döntő lehetőséget (a végén fulladtak ki). A 2 győzelmes elődöntők pedig a válogatott programjai miatt vannak (szerintem).

bezanne hozzászólása
bezanne39175
2013.05.05. 22:14

a rájátszás nem igazságtalan. aki bajnok akar lenni, annak az igazi tétmeccseken nyerni kell. nem elég a langyos alapszakaszt megnyerni.

buvar-kn hozzászólása
2013.05.05. 19:46

megneztem volna Vince Balazsnak a kepet meccs utan :/ gratula a Szolnoknak

Rolling hozzászólása
Rolling39173
2013.05.05. 16:08

A Szeged még nyerhet Szolnokon, és lehet döntős, de megint igazolódott a rájátszás igazságtalansága. Lehet egy csapat egész évben szar, ha 3 hétre összeáll, akkor simán bajnok lehet, és mindenben neki van igaza. Ezen a meccsen a Szeged rosszul, sok hibával, és szétesően játszott, a Szolnok pedig szinte hiba nélkül. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy a bajnoki cím az egész éves produktum után járna. Nem a rájátszással, hanem a rájátszás magyar rendszerével van bajom. Egy meccset elég idegenben hozni, és utolsókból lesz az első. Korábban az alapszakasz helyezések bónusz pontokat jelentettek, illetve nem 2 győzelem kellett a döntőbe jutáshoz. Azok sokkal korrektebbek voltak, hiszen az alapszakasznak sokkal több szerepe volt. Most van egy pályaelőny, ami egy rosszabb nappal semmivé válik. Jó lenne egy igazságos, az egész évet figyelembe vevő rendszert kialakítani, és azt évekre stabilizálni, mert az elmúlt években nem volt 2 egyforma lebonyolítás. Szerintem a legjobb egy mini oda-visszavágós bajnokság lenne a legjobb 6 csapattal (10 forduló összesen), és az alapszakasz helyezés alapján induló pontokkal.