FACEBOOK

Magyarország-Oroszország 8:6

Magyarország-Oroszország 8:6
hozzászólás, 2013.03.29.

Már 6:0-ra is vezettünk az oroszok ellen, majd zsinórban kaptunk öt gólt. Egy picike izgalom után azért behúzták a fiúk. Hat győzelem, nulla vereség a Világligában.

Világliga európai csoportselejtező, utolsó forduló

Magyarország-Oroszország 8:6 (2:0, 2:0, 2:3, 2:3)
Kecskemét, v.: Szkalokoritisz (görög), Kokaragac (török) - delegátus: Martin György
Magyarország: Lévai, Madaras 2, Decker Á. 1, Szivós, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Kis G. 1. Cs.: Bátori, Tóth M. 1, Vámos, Hosnyánszky 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Oroszország: Ivanov, Ogyincov, 1, Ryzov-Alejnyicsev, Asajev, Nagajev 2, Liszunov, Sepeljev 1. Cs.: Lazarjev, Zinnatulin, Timakov, Latipov 1, Andrukov 1. Szövetségi kapitány: Vlagyimír Karabutov
Gól - emberelőnyből: 5/13, ill. 2/10
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Ogyincov és Zinnatulin

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL



vlv-képek



SZEGEDma.hu, Maróti János-képek


VLV-VIDEÓK (Digi Sport és vlv):

1:0 - Decker Ádám gólja

2:0 - Madaras első gólja

3:0 - Kis Gábor gólja

4:0 - Tóth Márton gólja

5:0 - Varga Dénes első gólja

6:0 - Hosnyánszky gólja

6:1 - Latipov gólja

6:2 - Ogyincov gólja

6:3 - Andrjukov gólja

6:4 - Sepeljev gólja

6:5 - Nagajev első gólja

7:5 - Madaras második gólja

7:6 - Nagajev második gólja

Lévai fontos védése

8:6 - Varga Dénes második gólja



Benedek Tibor a sajtótájékoztatón


- Azt kell, hogy mondjam, hogy ebből a nehézségből is tudom a jót értékelni, tudtunk reagálni egy mélypontra. Nekünk direkt ilyen mérkőzések kellenek, ahol krízishelyzetből újra talpra tudunk állni, ezért teljes mértékben meg vagyok elégedve a mutatott játékkal. Az, hogy egy kicsit kiengedtünk, annak a következménye, hogy a csapat nagyon felpörgött a mérkőzés elején – abból kifolyólag, hogy meg akarta mutatni, hogy egy olyan hatalmas siker, mint az olaszországi győzelem után is képes két nap alatt újra reagálni egy új kihívásra hazai környezetben. És 6:0-nál azért természetesen egy kicsit megnyugodott a csapat – köztük én is. Viszont ahogy ilyenkor lenni szokott, ahogy elveszítjük a fonalat, az ellenfél megszerzi, nagyon nehéz újra elkezdeni jól vízilabdázni. A csapatnak ez sikerült, a legfontosabb helyzetekben mindig gólt tudtunk lőni, és igazából nem forgott veszélyben a győzelmünk. Azt kell, hogy mondjam, az, hogy mi hogy reagáltunk erre a helyzetre, ez csaknem a legfontosabb része ennek a mérkőzésnek, hiszen a mérkőzéseket egy-egy góllal kell megnyerni majd a legfontosabb pillanatban, és ha ott higgadtak tudunk maradni, akkor igazából bárki ellen lesz esélyünk. Itt egy kicsit ez a helyzet valahol azt demonstrálta, hogy milyen erőim vannak.

- Lezárult a Világliga első szakasza, hogy értékeli ezt a hat mérkőzést, milyen tapasztalatokkal gazdagodott (Nemzeti Sport)?

- Százalékot kérdezel? :-)

- Azt majd a végén!

- Azt gondolom, hogy a bari olasz mérkőzés volt az egész Világliga-csoportmérkőzéseinknek a csúcsa, és talán a lényege is. De nem lehet egyik mérkőzést sem lebecsülni, hiszen minden pillanatban, az elsőtől az utolsóig, végig koncentrálva és nagy győzelmi akarattal tudott játszani a csapat. Ha a legelején híján voltunk még a taktikai gyakorlásnak, most már így hat mérkőzés után egészen gazdag repertoárral rendelkezünk. Természetesen ezeknek a berögződésére, a gyakorlására időre van szükség. Időnk túl sok nincsen, ezért is csak három napot tudtunk készülni erre a két mérkőzésre. Azon az úton járunk, amit én kitűztem magam elé, illetve a csapat elé is. Tökéletes következő felmérő pont lesz majd a júniusi Szuperdöntő, ahol már a csoportmérkőzéseknél olyan csapatokkal találkozunk, mint például Montenegró, vagy akár mondhatom esetleg – lehetőség szerint –  Ausztráliát, akik később még a világbajnokságon is csoportellenfeleink lesznek.

Ami a közeljövő programját illeti, az idegenlégiósok nem fognak tudni jönni a bajnokság befejezéséig. Azokkal itthon lévőkkel, akik nem vesznek részt a nemzetközi kupában, lesz még egy összetartás április 14-15-16-án, aminek a 16-a délutánja egy felnőtt-junior válogatott mérkőzéssel ér véget a Komjádi-uszodában. Ez tulajdonképpen az elkövetkező két hónapnak az egyetlen közös programja.

- Dani, érdemes Tibinek Rijekába látogatnia?

- Ti összejátszotok, most akkor ugye meghívtad Tibit hozzánk:-) Egyébként azt gondolom, hogy igen, nem csak szakmailag, hanem minden más szempontból is. Mi egyébként két Jadranska Final Fourt fogunk játszani, illetve várhatóan a bajnoki döntőt. Várjuk szeretettel Tibit!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel a sajtótájékoztatón


- Magasra teszitek magatoknak a mércét, és a kihívás most már nem csak meccsről meccsre, hanem lényegében, ha minden meccset megnyertek… Mi a következő lépés?


- A következő lépés az, hogy hazamegyünk, és kipihenjük ezt a hetet. Egyébiránt valóban igaz, hogy saját magunknak köszönhetjük, hogy ez a mai győzelem elvárássá alakult, mert januárban, amikor először játszottunk az oroszokkal, akkor abszolút háromesélyes meccset várt mindenki. És mire ideértünk a harmadik meccsre, már továbbjutóként, ciki lett volna nem nyerni. Nehéz a pszichológiája egy ilyen meccsnek, hiszen nagyon friss az olasz mérkőzés élménye, és nagyon nehéz a körülmények változása mellett megtartani azt a jó formát, amiből két héten keresztül profitáltunk – és ez mégis sikerült az első félidőben. Nem mondom, hogy törvényszerű, de tulajdonképpen majdnem ugyanígy álltunk Volgográdban, ott 6:1-es vezetésnél jöttek fel, nyilván nekik könnyebben sült el a kezük, lőttek egy-két szerencsés gólt is. Az a lényeg, hogy 6:5-nél, amikor mélyen voltunk, abból ki tudtunk jönni. Most is ez volt a célunk. Nem játszottunk tökéletesen, viszont pszichés fordulatokat oldottunk meg, ami előremutató.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Tóth Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok, győztesen tértél vissza a válogatottba! Nagyon érdekes meccset játszottatok, foglald össze, légy szíves, te hogy érezted?

- Köszönjük szépen a gratulációt! Valóban érdekes volt. Magas szinten védekeztünk az első két negyedben, esélyt sem adtunk arra, hogy az oroszok gólt tudjanak lőni. Úgy gondolom, ez a második félidőben is folytatódott, de kaptunk szerencsétlen gólokat – blokkról bemenő labda, kapusról bepattanó labda –, és ezzel tudták szorossá tenni a mérkőzést. De higgadtak maradtunk, és a végén ez kamatozott abban, hogy győzni tudtunk.

- Most őszintén: 6:0-nál egy kicsit a motivációtok megszűnt, vagy…?

- Nekem személy szerint semmiképpen, szerintem senkinek. Mondom, olyan gólokat kaptunk, ami nem volt benne a játék képében, kifejezetten balszerencsénk volt. Nagyon örülök, hogy győztünk, és nagyon élveztem a játékot!

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Lévai Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok, győztesen hoztad le a meccset, az első félidő utánig úgy tűnt, gólt sem tudsz kapni. Belülről hogy láttad?

- Először is köszönöm! 6:0-ig nagyon erős volt a védelem, ami kapura jött lövés, az szinte mind középre, utána kaptak pár ítéletet, amivel éltek, és talán mondhatom, hogy volt pár szerencsés góljuk is, amivel meccsbe jöttek, így zárkóztak fel.

- Tudtad, hogy az egész meccset végig fogod védeni? Így jöttél be?

- Igen, így jöttem be, már tegnap tudtuk, ki lesz a kezdő, így álltam hozzá.

- Az elején lövéseket sem kaptál, aztán magabiztosan védtél, és a végén megint nagyon jókat fogtál, az fontos is volt. Hogy érezted ezt bent a vízben?

- Belülről ez nagyon gyorsan történik. Igen, az elején nem nagyon kaptam lövéseket, utána védtem pár lövést, az felhozott, aztán megint nem nagyon értem labdához, de a végére sikerült egy jó befejezést hoznom.

- Milyen érzés? :-)

- Nagyszerű!!! :-)

- Köszönöm, gratulálok, sok sikert!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Bátori Bence nyilatkozata


- Gratulálok, Bence. A végén itt nehézzé tettétek egy kicsit a meccset, de alapjában véve ez egy nagyon szép teljesítmény volt. 6:0-nál senki nem gondolta, hogy izgulni kell a végén. Mesélj!

- Üdvözlök mindenkit! Köszönjük a gratulációt. Szerintem mi nem is izgultunk a végén amúgy, mondtad, hogy 6:0 után izgulni kellett, de én úgy érzetem, hogy egy másodpercig nem forgott veszélyben az, hogy mi itt győztesen hagyjuk el a medencét. Igaz, hogy 6:0 után talán egy nagyon kicsit kiengedtünk védekezésben, de én azt gondolom, hogy ha azt nézzük, 6:0-ig nagyon jól, zseniálisan védekeztünk, és Tibinek minden szavát betartottuk.

- Az olaszok elleni meccset, gondolom, láttad. Milyen érzés volt nézni, drukkoltál, gondolom...

- Természetesen nagyon drukkoltam a fiúknak kívülről, ugye ilyenkor mindig sokkal jobban izgulok azért, hogyha így, tévéből nézem, meg mondjuk annyival könnyebb a dolgom, minthogyha simán nézném, hogy éppen tudom, hogy melyik figura mit takar, és mi következik. Azt mondom, hogy azon a meccsen is, és a mai meccsnek az utolsó másfél negyedét nem számítva, nagyon jól védekezett a csapat. Az látványos volt, hogy mennyire jól védekeztek.

- Valószínűleg ez lesz a legfőbb fegyveretek.

- Ez is lehet, igen. A védekezés nagyon fontos alapja a játéknak.

- Bence, köszönöm szépen a beszélgetést, gratulálok, és jó pihenést.

- Én is köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dumi a győzelemhez! Kicsit nehéz volt, dobtál egy nagyon fontos gólt. Milyen érzéseid vannak egy ilyen meccs után?


- Mivel tét nélküli volt, igazából ez nem is igaz, mert a tét a presztízs volt, hogy az ellenfeleink lássák, hogy hibátlanul megnyertük a csoportot. Nagyjából ennyi csak, hogy elégedettség van rajtam most, hogy ez sikerült.

- Meglepett titeket az elején az a gyenge ellenállás? 6:0-ig zsinórban dobtátok a gólokat.


- Az nem a gyenge ellenállás miatt volt, hanem azért, mert mi nagyon jól mentünk. Utána kicsit belefáradtunk a saját tempónkba, de ha jól tudom Volgográdban is ilyen volt a meccs képe (ahol én nem voltam), hogy a végén felerősödtek az oroszok. Tehát úgy néz ki, hogy ez egy ilyen csapat.

- Elégedett vagy?


- Mint már mondtam, igen.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.


(Lejegyezte: Tina)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Miklós, gratulálok megnyertétek a meccset, pontvesztés nélkül csoportelsőség. Minden rendben van?


- Minden rendben van, köszönöm kérdésedet. Nagyon jól érzem magam, nagyon büszke vagyok a csapatra, úgyhogy tényleg minden rendben van.

- Mi történt 6:0 után?


- 6:0 után feljöttek 6:5-re, ha jól emlékszem. Komolyra fordítva a szót, igazából e meccs kapcsán arról beszéltünk, hogy mindenféleképpen elkezdjük játszani a saját játékunkat, még akkor is, ha kicsit döcögősebben indul, hiszen azért nem olyan könnyű ilyen meccsekre beugrani, ha már megvan a továbbjutás mind a két csapatnak. Nagyon jó meccset játszottunk szerdán. Kicsit tartottunk attól, hogy döcögősebben fog indulni, ennek az ellenkezője történt. Szenzációsan kezdtünk, aztán egy kicsit lelassultunk, de úgy gondolom egy pillanatig sem forgott veszélyben, hogy itt ma nyerjünk.

- Köszönöm szépen és jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata


- Gratulálok, Marci! Egy nagyon érdekes és furcsa meccset játszottatok. Az elején jól szórakoztunk, a végén meg még izgultunk is, minden volt tulajdonképpen...


- Nem az volt a célunk, hogy izguljon a közönség a végén:-) Nagyon jól elkaptuk a fonalat a mérkőzés elején, tényleg majdnem minden bejött elöl-hátul, és ennek volt köszönhető, hogy így el tudtunk húzni. Utána egy kicsit talán megnyugodtunk, kiengedtünk – nem szánt szándékkal, hanem egyszerűen így alakult. Ők találtak azért gólokat, amiben szerencséjük is volt, a bírók is ilyenkor azért egy picit könnyebben adnak kiállításokat, amik nem jogosak. De én úgy gondolom, hogy magabiztosan és megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést.

- Köszönöm szépen, Marci! Gratulálok!

- Én köszönöm! Üdvözlök mindenkit!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

4 régi hozzászólás

V7 hozzászólása
V738967
2013.03.30. 12:52

Gratulálok a CSAPATNAK a győzelemhez! Úgy néz ki ez a Mártonok Csapata lesz! :)

Krisz hozzászólása
Krisz38965
2013.03.30. 11:04

Annyit még az oroszokról, hogy feltűnően fiatal csapatuk van: Nagaev, Timakov, Shepelev 93-as születésűek, akikkel meggyűlt a bajuk A Horkai fiúknak is a Canetben rendezett U19-es EB-n, ahol legyőztek minket az 5. helyért játszandó meccsen. Ott ki is emelte a juniorok mestere a balkezes Nagaevet, hogy mekkora lövőerővel rendelkezik.....de rajtuk kívül is sok a fiatal,pl: Andrukov, Rizov, Latipov és Zinnatulin, Török Béla korosztályához tartozik..... a legidősebb játékosuk az elsőszámú kapus Ivanov, aki 84-es születésű. Szerintem pár év múlva velük is mindenképp számolni kell majd a világversenyeken!

Krisz hozzászólása
Krisz38963
2013.03.30. 10:05

Először is gratulálok a csapatnak. Az olasz meccsen nagyon jól játszottak a fiúk, Decker jól védett, Kis tarthatatlan volt, de a fiatal Bedő is remekül centerezett. Az orosz mérkőzésen szenzációsan kezdtünk, kifogástalan volt a védekezésünk és Lévai is jól állt a lábán, kár érte, hogy utána engedtük feljönni az oroszokat. Kis Gábor ezen a meccsen is szállított 6! emberelőnyt a gólja mellett , de Tóth is szerzett 4 fórt.....tehát center poszton nem állunk rosszul Hárai nélkül sem, az már biztos. Kecskeméten még Dumi és Madaras játszott átlagon felül, de a többiek is dícsérhetőek, mert a fegyelmezett,taktikus, pontos csapatjáték Bari után, most is visszaköszönt.Úgy látszik ennek az\"új\" csapatnak ez lesz az erőssége,hogy nincs különösebb egyénieskedés, hanem a csapatjáték dominál és ez Tibi-nek köszönhető jórészt.....Reméljük a délszlávok ellen is így fogunk játszani és akkor nem lehet gond!

Galgó hozzászólása
Galgó38962
2013.03.30. 01:57

Hatalmas gratula a fiúknak, megérdemlik! A VLV-nek meg a tudósítást (a gyorsaságot a Dani riportjában sikerült egy rakás elütéssel fűszerezni!)!