FACEBOOK

Árverés a koraszülöttekért

Árverés a koraszülöttekért
hozzászólás, 2013.03.18.

Fertőzés miatt a vártnál egy hónappal korábban jött világra, és két hetet töltött inkubátorban a most egyéves László Róza, akinek édesanyja, Rádi Kata elhatározta, alapítványt hoz létre a szegedi gyermekklinika koraszülött intenzív osztályáért. Most a vízilabdázók is segítenek.

Évente körülbelül 200-250 babát kezelnek itt – tudta meg a delmagyar.hu –, a dél-alföldi régió legsúlyosabb állapotban lévő koraszülöttjei és újszülöttjei kerülnek ide. A 17 ágyas osztály hamarosan 30-ra bővül, a kevésbé súlyos eseteket ellátó újszegedi részleg ugyanis átköltözik a Tisza-partra. Akkor pedig akár 600 babát is kezelhetnek itt évente. A kicsik egy része csak egy-két hetet tölt náluk, de egy 700-800 grammal született baba akár három-négy hónapig is az inkubátorban van. A legkisebb, akit eddig sikerült megmenteniük, körülbelül 550 grammosan érkezett, ma pedig egészséges, úgy fejlődik, akár a kortársai.

Az osztály közben napi gondokkal küzd, rendszeresen előfordul, hogy a nővérek és orvosok saját pénzükből vesznek pelenkát, probiotikumot, hasfájás elleni szert a babáknak, ha a szülők nem tudnak hozni.

Az alapítvány – amelynek kuratóriumában szerepet vállalt Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója és Varga Zita magyar bajnok vízilabdázó is – első pénzgyűjtő akciója most indul a delmagyar.hu-n.

Azonnal igent mondtak az alapítvány árverésötletére az A-Híd Szeged játékosai, Drávucz Rita és a Pick Szeged. Pénteken 12 óráig lehet licitálni a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok tagokkal büszkélkedő vízipólócsapat dedikált labdájára. A válogatott Szivós Márton saját fürdőköpenyét ajánlotta fel, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízipólós pedig baseballsapkáját és pólóját adta az árverésre. A Pick Szeged kézisei is aláírtak egy labdát – a tárgyak kikiáltási ára 20 ezer forint. A felajánlásokat a delmagyar.hu-n várják, az összegyűlt pénz teljes egészében a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány számlájára (Unicredit Bank 10918001-00000026-89160011) kerül.


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Megkerestek minket a szegedi koraszülött-osztályról, a támogatásunkat kérték, és a természetesen egyetlen másodperc alatt meghoztuk a döntést a csapattal. Azt gondolom, nincs olyan ember, akit ne érintene meg egy ilyen kérés, hiszen tudjuk jól, emberfeletti munkát végeznek az orvosok, az ápolók ezekkel a kisgyerekekkel, megpróbálják kihozni a lehetőségeikből a maximumot, de nagyon nehéz körülmények között dolgoznak. Remélem, hogy a közeljövőben segítséget kapnak, ezt a célt szolgálják ezek a felajánlások is.

Bízunk abban, hogy ez a felhívás sokakat meg fog érinteni és a licitálás végére magasra szökik fel a sportrelikviák ára.


Valamennyi tárgyra külön, de akár egyszerre is lehet licitálni. Minden felajánlott relikvia kikiáltási ára 20 ezer forint. A licitet 5 ezer forinttal lehet növelni. Licitálni március 22-én délig lehet. Amennyiben két vagy több olvasó is ugyanakkora összeggel emeli a tétet, úgy azé a felajánlott tárgy, aki elsőként emelte az összeget. Az utána következő olvasókat tájékoztatjuk arról, hogy már valaki megelőzte őket, egyúttal rögtön rá is emelhetnek, ha akarnak.


Fotó: Schmidt Andrea, delmagyar.hu