FACEBOOK

Nagy Viktor: szalagszakadás

Nagy Viktor: szalagszakadás
hozzászólás, 2013.02.10.

Nagy Viktor, a magyar válogatott első számú kapusa a románok elleni Világliga-meccs bemelegítésekor sérült meg. Szerdán lesz végleges diagnózis, de a következő hetekben Viktor biztosan nem áll a magyar csapat kapujában.

Hétfőn 18 játékossal kezdődik meg a magyar válogatott következő felkészülési hete, amelynek utolsó három napján Kecskeméten - a Volvo Kupa keretében -  három hivatalos találkozó vár a mieinkre.

Hétfőn és kedden ott lesz ugyan a Komjádi uszodában Nagy Viktor, a magyar válogatott jelenlegi elsőszámú kapusa, azonban nem edz a többiekkel, mivel jobb kezének csuklója megsérült.

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

Szalagszakadást szenvedtem, de még nem tudni, hogy mennyire komoly ez a sérülés. A románok elleni Világliga-meccs előtti bemelegítésnél volt egy rossz lövés, amit védtem, s eléggé megfájdult a kezem. A második negyedre már rosszul éreztem magam, émelyegtem, fájt a csuklóm, aztán már a labdát sem tudtam megfogni. Akkor kértem a cserét és utána kiderült, hogy komolyabb a dolog. Fájt is, és gyakorlatilag meg se bírtam mozdítani a csuklómat. Először egy félmegoldással, fáslival rögzítettem gipszet rá, mert MR-vizsgálatra csak később kaptam időpontot. Ezen kiderült a szalagszakadás ténye, de az még nem, hogy teljes vagy részleges szakadásról van szó. Tóni bácsi (dr. Gábor Antal, a csapat orvosa) azzal biztat, hogy valószínűleg nem kell műteni. Szerdán tér haza külföldről az a specialista, aki kimondja majd a végső szót, bízom abban, hogy olyan megoldást talál, aminek segítségével a legrövidebb idő alatt meggyógyulhatok. Arra számítok, hogy úszógipszet kapok, vízbe mehetek, vagyis a formámból nem fogok teljesen kiesni, csak védeni nem tudok néhány hétig.


A hétfőn kezdődő felkészülési hétre meghívottak névsora:

Kapusok:

Bisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok)

Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas).

5 régi hozzászólás

ikuvihar hozzászólása
2013.02.11. 20:57

Jó estben felgyógyulhat, ha jól értelmezem. Egyébként az Egerrel játszik először rangadót a Vasas. És ha minden kötél szakad, Barabás is jó kis kapus. Az Eger elleni idegenbeli meccset vele hozta x-re a Vasas ősszel.

Török Szultán hozzászólása
2013.02.11. 12:59

Na szegény, ismét (nem olyan rég volt egy műtéte is a karjával). Kíváncsi leszek hogyan abszolválják az addigi meccseket: Szeged és Szolnok bukó? Inkább a Honvéd és a Debrecen ellenire koncentrálnak? (A többit kötelező lenne hozni még a 2. számú kapussal is...) Jobbulást Viktor!

Rolling hozzászólása
Rolling38585
2013.02.11. 10:41

Eléggé elterjedt, hogy egy kapust neveznek fontos meccsre az edzők azért, hogy több mezőnyjátékos legyen nevezhető. Az ilyen esetek is bizonyítják ezen elv hibáját. Viktor érthető okból nem igazán tudott jól védeni a románok ellen, és a győzelemhez kellett a cserekapus. Ha nincs cserekapus az orosz meccshez hasonlóan, akkor lehet, hogy kikapunk a románoktól, és azzal egy olaszországi vereség esetén nem jutottunk volna ki a döntőre. Ami a jövő érdekében komoly tragédia lett volna. Minden meccsre kell a két kapus.

vgisti hozzászólása
vgisti38584
2013.02.11. 10:37

Érdekes, ugyanakkor teljesen érthető. Én eddig nem értettem, hogy miért volt ketettag.

Pedró hozzászólása
Pedró38583
2013.02.11. 08:46

Érdekes a kapusposzton Baksa mellőzése (most és a múlt hónapban is).