FACEBOOK

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban
hozzászólás, 2013.01.21.

Bemutatta a magyar férfi válogatott új másodedzőjét, Dabrowski Norbertet a Digi Sport Reggeli Start című műsora hétfőn. Szombathy Pál megszenvedett riportalanyával, de végül számos új információt megtudtunk Benedek Tibor jobbkezéről.

Az biztos, hogy Dabrowski Norberttel nem lesz könnyű feladatuk a riportereknek. A 38 éves szakembert Benedek Tibor múlt szerdán nevezte meg másodedzőjeként, s bemutatásakor mi is megszenvedtünk, hiszen Norbert általában az egyszavas válaszok híve :-). Valósággal a bravúr kategóriájába tartozik, hogy Szombathy Pál hétfő reggel hosszabb mondatokat is kicsikart tőle, s így azért gazdagabbak lettünk jó néhány információval.

A BVSC mestere mindenekelőtt elmondta, hogy semmilyen barátság, közelebbi ismeretség nem fűzi Benedek Tiborhoz, a sportág iránti alázat, a szorgalom lehet az, ami összehozta őket. Ő maga is nagyon meglepődött a felkérésen.

Megtudtuk, hogy néhány játékos ügyében már a keret összetételének meghatározásakor kikérte a véleményét az új szövetségi kapitány, s azt is, hogy másodedzőként egy kicsit más lesz a munkája, hiszen például ő fogja videóra venni a csapat mérkőzéseit. Szombathy Pál konkrét kérdésére szerényen válaszolt, de szavaiból azért kitűnt, hogy a videóelemzések terén nagy tapasztalata és hozzáértése van. Kényes kérdésnek nevezte az idősebb, nagy tudású játékosok szereplésének problémáját, s kiemelte, hogy e téren is Benedek Tiboré a döntő szó. A BVSC-edzőség és a válogatottnál végzett munkája összeegyeztethetőségét illetően viccesen megjegyezte: a vasutasoknál is szükség lesz majd egy másodedzőre.

Az egész beszélgetés talán leginkább meglepő része az volt, hogy Dabrowski Norbert nagyon határozottan érzékeltette, várakozása szerint az új csapat már a kezdetekben jó lesz, ő például nem csupán a legjobb négy közé jutásra számít (ez ugye a hivatalos elvárás) az idei barcelonai világbajnokságon, hanem kifejezetten érmet vár.

Úgy legyen, Norbert!

A teljes beszélgetés:


Dabrowski Norbert a Reggeli Startban







2 régi hozzászólás

Constans hozzászólása
2013.01.25. 10:44

Szerintem is rendben van! Hajrá Magyarok!!!!!

apropo hozzászólása
apropo38388
2013.01.21. 22:02

Na most akkor mi a baj a Dabrowskival???????? Szerintem rendben van!!!!!!!!! Sok sikert!!!!!