FACEBOOK

Vodafone OB1 - eredmények

Vodafone OB1 - eredmények
hozzászólás, 2013.01.19.

Nehezen nyert a Debrecen Szentesen - egyebekben mindenütt a várt eredmény született a Vodafone OB1 szombati fordulójában. Minden mérkőzést sikerült megrendezni.

Vodafone OB1, alapszakasz, 14. forduló

Március 16-án játsszák: Junior válogatott-Vasas

Január 19., szombat

Pécs-Honvéd 8:13 (0:3, 3:4, 1:4, 4:2)
G.: Dragics, Bóbis 2-2, Csaba, Lajkó, Kistamás, Ágner, ill. Kiss G. 4, Tóth B., Mátyás 3-3, Fülöp 2, Kovács P.
  

BVSC-Kaposvár 12:4 (4:1, 4:1, 4:2, 0:0)
G.: Kotsidis 3, Czigány 2, Borsós, Szűcs L., Mészáros, Rajna, Zsoldos, Létay, Szabó B., ill. Berta 2, Juhász-Szelei, Hoppál


Szentes-Debrecen 8:9 (0:2, 2:1, 3:3, 3:3)  
G.:  Regős, Tóth Z. 2-2, Tóth P., Bálint G., Hegedüs, Pellei, ill. Halek 3, Misics 2, Kállay, Vindisch, Letica, Süveges


OSC-Szeged 7:19 (1:4, 3:8, 2:2, 1:5)    
G.: Szőke 2, Korényi, Szentesi, Pecz G., Simon A., Szécsi D., ill. Molnár T. 5, Szivós 4
, Kunac, Younger, Kiss Cs. 2-2, Juhász, Török B., Hegedüs, Kayes


TT-képek


EKF--Eger 7:13 (0:1, 3:3, 2:3, 2:6)
G.: Sántavy, Jakab 2-2, Keresztes,, Bánhidy A., Takács J., ill. Bátori 4, Chilkó, Bundschuh 2-2, Mezei, Seman, Varga II. Zs., Lőrincz, Graham

FTC-Szolnok 4:9 (1:4, 1:2, 1:1, 1:2)
G.: Paján 2, Deutsch M., Pohl, ill. Georgescu 3, Alekszics, Hangay Z., Nyéki, Negrean, Gocics, Kis G.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Pijetlovics véd

Deutsch Máté gólja

Georgescu harmadik gólja

Lévai véd

Alekszics gólja

Lévai-védés


Lévai Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok a mai teljesítményedhez is, két negyed alatt két gólt kaptál, de különösen gratulálok ahhoz a meghívóhoz, amit a múlt héten kaptál a válogatott keretbe. Mivel - ha jól emlékszem - még nem álltál a vlv kamerája előtt, arra kérlek, mutatkozz be. Mi történt veled az eddig a pályafutásod során?

- Lévai Márton vagyok, 20 éves. Tatabányai vagyok, Tatabányán kezdtem el vízilabdázni, felkerültem a Honvédhez, ott voltam utánpótlásjátékos, ott kezdtem el az OB I-es pályafutásomat és most vagyok első évben a Szolnokban.

- Hogy ért a hír, hogy meghívót kapsz?

- Én is a vlv-ről tudtam meg, illetve a Vörös Viktor telefonált, hogy gratulál és akkor megnéztem a vlv-t és azon keresztül tudtam meg.

- Megfordult a fejedben? Számítottál rá, hogy esetleg szóba kerülsz?

- Nem, nem igazán számítottam rá.

- Akkor mit éreztél amikor hallottad?

- Szerintem, amit mindenki érezne ilyenkor, hatalmas boldogságot, de azért egy nagy adag meglepetés is ért.

- Mik a terveid? Mit szeretnél elérni, bizonyítani a közös edzések során? És hát hosszabb távon hogy gondolod a jövődet?

- Az edzések során először szeretném bizonyítani, hogy méltó vagyok a meghívásra. Továbbá, nem tudom mennyi lehetőséget kapok, de a lehetőségeimhez mérten próbálok majd minél biztosabb tagja lenni a válogatott keretnek.

- Gondolkodtál magadban azon, hogy minek köszönheted ezt a meghívást?

- Igazából nem. Talán, gondolom Tibi jobban ismeri a játékosokat, meg hogy Gergely Pista lett a kapusedző, vele éveken keresztül dolgoztam, ő ismer...

Lehet, hogy jó véleményt mondott rólad.

- Lehet.

- Emlékszem, hogy nekem is dicsért téged. Ki a kapus példaképed? Most Gergely Pistát vegyük ki a pakliból. Van-e a nemzetközi, vagy a hazai mezőnyben olyan, akitől...

- A hazai mezőnyben példaképem Kardos Pista. Ő is volt kapusedzőm a Honvédban, továbbá Kósz Zoltán, aki jelenleg is kapusedzőm a szolnoki csapatban.

- Marci nagyon sok sikert kívánok neked a hosszú pályafutásodhoz.

(Lejegyezte: Danna)



Varga I. Zsolt nyilatkozata


- Szervusz Zsolt, gratulálok! Azt hiszem, hogy ez egy nagyon hosszú és sikeres edzői pályafutás kezdete, amit ezekben a hetekben a Fradinál látunk. Arra kérlek, hogy foglald össze, mi történt, milyen a mostani Ferencváros, mire számítasz ebben a szezonban és egy kicsit magadról, a jövődről, a terveidről, mit szeretnél ezen a pályán, amit most elkezdtél?


- Reméljük, hogy mindezt, amit elmondtál! Köszönöm szépen és én is szeretettel köszöntelek. Remélem, hogy sikeres és jó lesz. Azt gondolom, hogy ugyanúgy lesz, mint a játékospályafutásomban. Ha bárki elmondaná, még azok is, akik a legtöbbet nyerték ebben a sportban, ugyanúgy vissza tudnak emlékezni a kudarcaikra és azokra az évekre, amikor nagyon sokat kellett dolgozni és nem gondolni igazából az eredményre. Azt gondolom, hogy általában egy karrier hullámzó, sikerekből és "kevésbé sikerekből" tevődik össze. Amit én tudok, az az, hogy egy picit át kell alakítani azt az alapvetően magyaros mentalitást, magyaros hozzáállást a vízilabdához, amit mi tudunk. Egy picit elment mellettünk a vízilabda – én azt látom. Érzékeltük utánpótlás-szinten is, ezt próbáltuk az elmúlt egy évben "utolérni". Többé-kevésbé sikerült, azt gondolom, az eredmény egy része a dolognak, egyszer lehetett látni, egyszer nem. Azt gondolom, hogy az út mindenféleképpen ez. Ebben a pillanatban a cél a biztos bentmaradás a Fradival, hogy stabilizáljuk egy kicsit ezt a helyzetet, ami most kialakult, mind anyagilag, mind pszichésen. Ez biztos, hogy nagyon megterhelő a játékosoknak és mindenkinek. Azt gondolom, hogy összességében ez a legfontosabb dolog, hogy egy stabil rend kialakuljon mind a játékban, mind az  anyagi hátteret illetően és akkor el tudunk kezdeni gondolkozni, hogy ha bentmaradunk ebben az évben. Számomra mindenképpen nehéz, hiszen még serdülő játékosaink is vannak, tehát összességében ebben a pillanatban a játékosállományunk nem túl acélos. Nagyon jó lehetőségekkel bíró játékosok vannak, de sok edzésre van szükségünk.

- Mi a helyzet az utánpótlás válogatottaknál? Beszéltetek-e már Tibivel, lesz-e ott valami személyi változás vagy ti viszitek tovább? Mit lehet tudni?


- Az utánpótlásnál Hores (Horkai György - a szerk.) a szövetségi kapitány, beszéltem vele erről, hogy én vezetőedző leszek a Fradinál. Ő azt mondta, hogy próbáljuk meg úgy összeegyeztetni, hogy ne legyen kevesebb a jelenlétem, mint eddig volt.  Én azt gondolom, hogy ezzel nem lesz hatalmas probléma. Tiborral is beszéltünk és azt gondolom, hogy nagyon jó az együttműködés. Fentről lefelé lehet igazából együtt dolgozni. Tibivel ugyanúgy együtt dolgozunk, megyünk tovább Horessel, csináljuk a dolgunkat, tehát azt gondolom, hogy minden rendben van.

- Erre az évre mit jósolsz? Nagyon fontos torna lesz Magyarországon az utánpótlás szintjén. Mire viheti a csapat?


- Ez egy jó kérdés, megmondom őszintén. Talán azért egy picivel (nem akarok megbántani senkit) talán a 93-as korosztály nálunk egy picit az átlagos nemzetközihez képest gyengébb. Tényleg nem akarok megbántani senkit, úgy átlagban mondom. Kevesebb olyan kiemelkedő játékos van, mint amit láttunk akár a szerbeknél, a horvátoknál, az olaszoknál. A mi 94, 95-ös garnitúránk egységesebb, homogénebb garnitúra, viszont nyilvánvalóan azért az egy év korkülönbség nagy. Most elkezdtük újra dolgozni, rengeteget játszanak a gyerekek OB1-ben. Ez egy óriási lökést fog adni. Mivel, hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, ezért tényleg szinte megjósolhatatlan, hogy mi lesz. Beszélgettünk erről sokat Horessel, pszichológiai szemnpontból is, hogy hogyan hathat a srácokra az, hogy itthon játszunk, jön 2 ezer ember, itthon vagyunk. Itt van mindenki, mennek az sms-ek „édesem, drágám”, jobbra-balra mindenki. Ez lehet kicsit zavaró tényező, fel kell erre készülnünk rendesen. A gyerekek ehhez nincsenek hozzászokva. Bizakodóak vagyunk, ugyanúgy csináljuk tovább a munkánkat. Igazából azt gondolom, hogy az utánpótlásnak a legeslegnagyobb feladata az, hogy játékosokat neveljen, olyan játékosokat, akik bekerülhetnek a felnőtt válogatottba. Azt gondolom, hogy ezt mi megpróbáljuk minden téren úgy csinálni, hogy tényleg kiszélesítjük úgy a centerképzést, a védőképzést, a szélsőket és a kapusokat, hogy tényleg megfelelő bázisa legyen a felnőtt válogatottnak az elkövetkezendő években. Az eredmény pedig, reméljük, hogy a munkát valamilyen szinten igazolni fogja.

- Köszönöm szépen. Sok sikert kívánok.


- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


A tabella:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  A-HID Szeged 14 13 1 0 66 40
2.  ZF-Eger 13 11 1 1 85 34
3.  TEVA-Vasas 12 10 2 0 44 32
4.  Szolnoki D-K 14 10 1 3 81 31
5.  Debrecen 14 9 1 4 33 28
6.  Groupama-Honvéd 13 8 0 5 0 24
7.  BVSC- Zugló 14 8 0 6 24 24
8.  Orvosegyetem SC 13 4 1 8 -46 13
9.  Szentesi V 13 4 0 9 -31 12
10.  JuniorVálogatott 11 3 1 7 -23 10
11.  PVSK 13 3 0 10 -46 9
12.  EKF-EgerFood-Imo 13 2 0 11 -58 6
13.  FTC Waterpolo 12 2 0 10 -51 6
14.  Kaposvár 13 0 0 13 -78 0

7 régi hozzászólás

Hal úr hozzászólása
Hal úr38391
2013.01.22. 07:14

Elég szomorú, hogy még hisznek emberek a Debrecennek. Szerződés nélkül hülyítik a fiatal játékosokat, de ahogy látom az eligazolásokból, a \"sztárok\" sem jártak jobban. Nyártól jöhet ott is az új edző....

realista hozzászólása
2013.01.21. 23:31

A Debrecen egy nagy üres lufi. Tavaly is az volt most is az.10 játékos ment el es most is el fog. Hiteles normalis vezetőedző kell ha akarnak meg csapatot.

balzs hozzászólása
balzs38387
2013.01.21. 18:51

http://www.digisport.hu/video/12586 \"Nincsenek anyagi gondok, csak szervezeti problémák...\" Gondolom ezt nem csak én nem értem.

Rolling hozzászólása
Rolling38384
2013.01.21. 17:28

Állítólag Giorgetti és Korolija otthagyta a Debrecent anyagi okok miatt. Mit lehet erről konkrétan tudni?

Daret hozzászólása
Daret38381
2013.01.21. 15:31

Egy évvel ezelőtt biztosan nem volt még ilyen elvi lehetőség, mert akkor a Honvéd játékosok úgy szétröppentek volna, hogy öröm lett volna nézni. Így viszont lehetett haknizni a \"mi vagyunk a tiszta magyar csapat, csak magyar játékosok, pénz nélkül is edzünk, és kiáll a csapatunk, hatalmas a csapategység...\" szöveggel. Vagy én gondolom rosszul!

szerk hozzászólása
szerk38379
2013.01.21. 11:49

Rajta vagyunk. Hangsúlyozottan elvileg - lehetséges.

Daret hozzászólása
Daret38378
2013.01.21. 09:36

Szerk! Milyen átigazolási időszakról van itt szó? Ilyen tényleg létezik a vízilabdában? Mióta? http://www.vizilabda-szolnok.hu/index.php?&mid=1&nid=224