FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 6:5!

Magyarország-Olaszország 6:5!
hozzászólás, 2012.11.03.

Második Világliga-győzelmét is megszerezte a magyar válogatott. Székesfehérváron, nagyon kemény, nehéz mérkőzésen sikerült legyőzni az olaszokat. Videónyilatkozatok, gólok, fotók a helyszínről.

Világliga, európai csoportselejtezők, második forduló

A csoport

Törökország-Horvátország 3:17 (1:3, 1:3, 1:6, 0:5)
(Isztambul) -  az egyik játékvezető Fekete Balázs volt

Montenegró-Görögország 11:9 (2:4, 4:1, 3:3, 2:1)
(Budva)

A csoport állása két forduló után:

1. Montenegró 6, 2. Görögország 3, 3. Horvátország 3, 4. Törökország 0 pont

B csoport

Szerbia-Spanyolország 10:8 (3:1, 3:2, 3:3, 1:2) (A vendékeknél játszott, de nem lőtt gólt Szirányi Balázs)
(Belgrád)

(Németország szabadnapos volt.)

A csoport állása két forduló után:

1. Szerbia 3, 2. Németország 0, 3. Spanyolország 0 pont
(Csak Szerbia játszott két mérkőzést.)

C csoport

Oroszország-Románia 13:14 (5:4, 1:2, 2:2, 2:2 - az ötmétereseknél 3:4)
Kirishi
Oroszország: Ivanov, Zsitnyik 2, Odincov 1, Rizov-Alejnyicsev 4, Zinnatullin, Timakov, Latipov 2, Asajev 2, Holod 1, Visnyakov, Liszunov, Sepeljev, Rasztorgujev. Szövetségi kapitány: Vlagyimir Karabutov
Románia: Stojenescu, Popecky, Negrean 4, Diaconu 2, Popoviciu, Busila, Matei 2, Chioveanu 2, Georgescu 1, Giban 1, Goanta 1, Goszpodinov, Dragusin. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu

MAGYARORSZÁG-Olaszország 6:5 (3:3, 1:0, 2:1, 0:1)
Székesfehérvár, v.: Franulovics (horvát), Adzics (montenegrói)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Bátori, Jansik, Vámos, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Kis G., Hárai 1. A kispadon Benedek Tibor dirigálta a csapatot, Kemény Dénes szövetségi kapitány a partról nézte játékosait.
Olaszország: Tempesti, Vergano, Rizzo 1, Di Fulvio, Giorgetti, Felugo, Figari, Gallo 3, Ch. Presciutti, D. Fiorentini, Baraldi 1, Sadovyy, Luongo. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 4/16, ill. 2/19
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Vergano, Figari, Fiorentini, ill. Gór-Nagy, Hosnyánszky, Jansik, Hárai

A csoport állása két forduló után:

1. Magyarország 6, 2. Olaszország 3, 3. Románia 2, 4. Oroszország 1 pont

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DIGI Sport és vlv):

0:1 - Gallo első gólja


0:2 - Rizzo gólja

1:2 - Varga Dénes első gólja

2:2 - Varga Dénes második gólja

2:3 - Baraldi gólja

3:3 - Hárai gólja

4:3 - Szivós gólja

4:4 - Gallo második gólja

5:4 - Varga Dániel gólja

6:4 - Hosnyánszky gólja

6:5 - Gallo harmadik gólja



Kemény Dénes nyilatkozata

- Dénes, újból gratulálnom kell, nagyon nagy meccset nyert meg a magyar válogatott.

- Azt hiszem nem árulok el különleges szakmai titkot ha azt mondom: jól játszottuk az emberhátrányt. Ez volt az egész mérkőzés kulcsa, de azért érezhető volt, hogy a csapat eltérő lelki állapotban van, amit az idézett elő, hogy egy idegenben játszott és verhető csapat után jött egy nehezebben verhető - hazai közönség előtt. Ugyanakkor rajtunk volt a nyomás, hogy a közönség elvárja, hogy győzzünk. A támadójátékban ez több hibát hozott, de szerintem egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek, sőt, azt is megmutatta ma a csapat, hogy a lelkesedésével, karakterével egy ilyen nehezen megnyerhető mérkőzést végülis megnyert. Az egy nagy dolog, amikor nehéz a mérkőzés és akkor tud valaki nyerni, mert simát könnyebb.

- Rendkívül motiváltak voltak, elképzelhető, hogy egy kicsit Tibiért is játszottak?

- Nem tudom, ezt tőlük kell megkérdezni, én úgy gondolom, hogy egy játékos mindig az edzőjéért is játszik, mert az edzője az, aki felkészíti őt, s neki kutya kötelessége, hogy ezért cserébe mindent megtegyen. Én úgy érzem, hogy Tibi ezen a két meccsen azt, hogy alkalmas erre a posztra, egyértelműen jelezte, ettől függetlenül ez majd nyilván későbbi történet. A legfontosabb az, - ha mondhatok valami személyeset - hogy azért szövetségi kapitányként az utolsó két mérkőzésen Tibi és a játékosok segítségével javult a meccs-statisztikám.

- Dénes, nem tudom, hol fogunk találkozni legközelebb, de remélem, hogy minél előbb találkozunk!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Benedek Tibor nyilatkozata

- Tibor, szívből gratulálok a mai győzelemhez. Nagyon nagy meccs volt, mindenki odatette magát, szerintem egy kicsit érted is játszottak. Értékeld először is a mérkőzést, aztán beszéljünk talán arról, hogy mi vár rád a közeljövőben.

- A mérkőzést értékelni csak annyira tudom, amennyire így a nagy lelkesedésben emlékszem rá :-). Voltak az elején hibáink, de ezek olyan hibák voltak, amiket igazából tudtunk volna kezelni. Én azt kértem a játékosoktól, hogy ha ilyen hibáink lesznek, mert nyilván egy hét alatt nem rögzül minden száz százalékosan, akkor tegyük túl magunkat rajta, és higgyünk abban, amit csinálunk, amit megbeszéltünk. És hát ez abszolút így is történt. A játékosok borzasztóan akartak, lelkesek voltak, én is úgy éreztem, hogy egy kicsit értem is játszanak. Nyilván ez egy ideiglenes, kicsit más helyzet, mint mondjuk januártól egy végleges csapaté, de nagyon-nagyon jól esett, ahogy tényleg küzdöttek és akartak egész héten. Akár bármelyik edzésre gondolhatok, akár a mérkőzésekre, tényleg le a kalappal előttük, és megérdemelten nyerték meg ezt a két mérkőzést.

- Ez a két mérkőzés, ez a két győzelem reményt ad arra, hogy esetleg a csapat tovább tud jutni a Világliga szuperdöntőjébe. Ehhez ugye visszavágókat is kell nyerni, meg még ide jönnek az oroszok és a románok. Hogy lesz ez? Mi a menetrend? Mindenki tudja, hogy pályázol, szeretnél kapitány lenni. Mi a jelenlegi helyzet ezzel kapcsolatban?

- Igazából el is mondtad. Most jön egy átmeneti időszak. Ebből az átmenetiből jön egy másik átmeneti időszak, hiszen új elnökség lesz, és az az elnökség fog dönteni, hogy mikor írja ki a pályázatot. Úgyhogy ez valószínűleg januárban van. Ez most alkalmas időszak arra, hogy mindenki átgondolja azt, hogy mit is szeretne, mik is a tervei annak, aki mondjuk jelentkezni szeretne a kapitányi posztra. Hogy mik a terveik, amit leírnak mondjuk egy pályázatban, ugyanígy nekem is, és hát kíváncsian várom én is, hogy mi fog történni. Nyilván az elmúlt hetek, akár azt mondom, az elmúlt hónapok is avval teltek, hogy készültem erre a hétre, most egy kicsit én is úgy a semmiben leszek holnaptól, mert nagyon megszoktam ezt az állapotot ezen a héten, azt, hogy milyen jó volt itt együtt dolgozni.

- Ez a két meccs, ez a fiatal, új válogatott változtatott egy picit az elképzeléseiden a tekintetben, hogy mennyi idő telhet el, amíg egy magyar csapat elér valahová? Megerősített? Vagy hát gondolom, hogy nem foszlatta szét a reményeidet semmiképpen.

- Reményeim nekem mindig is voltak, tehát a játékosok képességei azok adottak. Egy magyar vízilabdázó jól tud lőni, jól tud úszni, itt a legfontosabb az, hogy a taktikai fegyelem, illetve a csapategység, az hogy épül fel. Az, hogy mikor lesz ütőképes csapat, nyilván nem egy rövid időszak azért, mert a megalakulás időszakában ez a lelkesedés minden hibát áthidal, kijavít, ez egy dolog. Sokkal nehezebb, amikor már egy kicsit elhisszük, hogy jók vagyunk, akkor azt fenntartani. Ennek van egy folyamata.

- Tibor, gratulálok még egyszer a két meccshez, a két győzelemhez, és nagyon remélem, hogy minél előbb találkozunk.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Jansik Dávid nyilatkozata

- Dávid, szívből gratulálok első válogatottságod alkalmából! Mondd el, milyen érzéseid vannak, milyen volt ez a meccs?

- Köszönöm szépen! Így utólag nagyon jó érzés, hogy nyertünk! Nagyon pörgős meccs volt, nagyon pörgős ez az olasz válogatott. A védekezésre odafigyeltünk, úgy érzem, hogy ez annak ellenére is összejött, hogy elég sok hátrányt kaptunk. Összességében több gólt tudtunk lőni mint ők, ez elég a győzelemhez! :-)

- Kaptál valami tanácsot Tibitől, amikor közölte veled, hogy játszol? Mit mondott, mire figyelj?

- Igazából azt mondta, amit a többi védekező játékosnak is, hogy védekezésben szoros, elmondta a zónát, és hogy hol álljunk.

- Válogatott vagy! Ha össze kellene foglalnod…?

- Jó érzés, nagyon! Jó debütálás volt a válogatottban a győzelem!

- Milyen lesz ez a csapat, hogy érzed?

- Nagyon jó csapat lesz, a hangulat is nagyon jó lesz! :)

- És a játék milyen lesz?

- A játék tökéletes lesz! :) Csak oda kell figyelni, edzeni kell sokat. Még azért van min dolgoznunk!

- Dávid, remélem, hogy megragadsz a csapatban, sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Bátori Bence nyilatkozata

- Szervusz, Bence! Szeretnélek emlékeztetni arra a beszélgetésünkre, amit akkor folytattunk, amikor nem kerültél be az olimpiára utazó csapatba, illetve a keretbe. Nem bánkódtál, és valami olyasmit mondtál, hogy tudod, hogy a jövő a tiéd. Ez a jövő, ez itt van már, szerinted?

- Igen, én úgy érzem, hogy itt van. Mindent megteszek annak érdekében, hogy minél jobb legyek, de így gondolom.

- Mesélj erről a mai meccsről! Nagyon-nagyon kemény küzdelem volt, és meg tudtátok nyerni úgy, hogy veszélyben volt a győzelem az utolsó negyedben.

- Veszélyben volt, ezt kívülről így lehetett látni, de belülről – az első perctől kezdve – akkora tűz volt bennünk, és olyan motivációval mentünk be, olyan elszántsággal, hogy nekünk ez nem volt kérdéses. Szerintem látszott is a védekezésen, nagyon sokat gyakoroltuk, minden nap, úgyhogy meg is lett az eredménye, mert csak öt gólt kaptunk.

- Egymás között beszéltetek arról, hogy ez a meccs egy kicsit Tibiért is folyik?

- Megmondom őszintén, hogy szerintem erről nem kellett beszélni, mert mindenki tudja.

- Bence, sok sikert kívánok, és remélem, hogy találkozunk a következő válogatott keretben is!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Hosi, gratulálok! Kicsi, azt tanácsolta, hogy kérdezzem meg, hogy mit mondtál a meccs végén?!

- Nem emlékszem.

- Kiment a fejedből :-). A vége nagyon hiriges lett. Jó kis meccs volt ez.

- Jó meccs volt. Különösen az utolsó másfél negyedet élveztem, ahol lehetett érezni, hogy az embert már csak a szív viszi előre, küzd és mégis győztesen jön ki a vízből. Ezért érdemes csinálni ezt az egészet.

- Nagyon elfáradtatok a végére, nem?

- El, mi is, de ők is elfáradtak. Ez egy ilyen meccs volt, sok kiállítással, sok ütéssel, de szerencsére jobban jöttünk ki.

- Ez a két meccs mennyire alapozhatja meg az új válogatott jövőjét?

- Nagyon megalapozhatja. Két ilyen sikeres meccsen szerintem el lehet indulni. Nyílván nem kell, azért elkapkodni és elragadtatni magunkat itt a nyilatkozatokban, hogy így meg úgy. Szépen lassan fel kell építeni szerényen és jó lesz ez.

- Tibi...? Jó lesz?

- Nagyon jó lesz!

- Köszönöm szépen és gratulálok!

(Lejegyezte: Nagy Anita)



Varga Dénes nyilatkozata

- Dumi, nagyon nagy meccset játszottatok, komoly szerepet vállaltál aabban, hogy a magyar csapat visszajött a játékba. Mesélj egy kicsit, ha lenyelted a falatot, addig megpróbálok én beszélni! :)

- Addig kérdezzél! :)

- Milyen volt a meccs? Hogy érzed magad ebben az új csapatban? Milyen a Tibi, mire számíthatunk a következő években? :)

- Akkor elkezdem ilyen udvariatlanul :-). A meccs nagyon-nagyon fárasztó volt, a végén alig bírtam felúszni, egyébként már a meccs előtt is rosszul éreztem magamat, azért is gondoltam, hogy az elején vállalkozom, mert tudtam, hogy a végére már nem marad erőm, de ez most csak ilyen személyes dolog. Nagyon örülök, hogy végre nem egy ad hoc győzelmet arattunk az olaszok ellen, hanem nagyon kiélezett taktikai csata volt. Ennek eredményeképpen csak tizenegy gól esett a meccsen, és nagyon kielégítő, hogy csak öt gólt kaptunk.

- A csapat jövőjéről mit tudsz mondani?

- Hogy van!

- Meddig vihetitek, és mikor?

- Fölösleges szerintem most találgatni, sodródni kell az árral, meg az adott lehetőségből mindig ki kell hozni a maximumot. Azt gondolom, hogy ez Tibi részéről meglesz, nagyon ambiciózus, és ezáltal a csapatot is magával viszi, nem mintha bármiféle probléma lenne a motiváltságunkkal, megyünk előre, fejlődünk, együtt csinálunk mindent, úgyhogy majd meglátjuk!

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Viktor, gratulálok! Régen láttalak ennyire mosolyogni a vízben, a gólvonalon. Milyen meccs volt?

- Rég láttál... Fantasztikus mérkőzés volt! Igazából, ha elemezni kéne, akkor a közönségtől a játékosokig, a játékosainkon át, egyszerűen minden fantasztikus volt. Nekem nagyon tetszett. Kicsivel több hibával játszottunk ugyan, mint Nagyváradon, de elképesztően nagy volt az alázat és az odaadás a másikért. Óriási szívvel játszottunk, úgyhogy kijött a két csapat közötti különbség. Nagyon fárasztó meccs volt, nagyon sok kiállítással. Örülök nagyon a győzelemnek, jól elfáradt mindenki, de így jó kimászni a vízből, amikor a tábla azt mutatja, hogy mi nyertünk.

- Azt mondtad, hogy kijött a két csapat közti különbség. Ez azt jelent, hogy komolyan úgy gondolod, hogy jobb ez a magyar válogatott, mint az olimpiai ezüstérmes olasz?


- Én a mai meccsre mondtam ezt. Úgy érzem, hogy ma uraltuk a medencét, és ezért mondtam azt, hogy ma kijött a két csapat közötti különbség. Igazából az olasz csapat annyival erősebb talán, hogy összeszokottabb. Én ezt a csapatot, amely ezen a héten játszott, nagyon erős csapatnak ítélem és igazából ezekkel a játékosokkal, ezzel a taktikával úgy gondolom, hogy mindenkit meg tudunk verni. Ezt a mai meccsen és szerdán be is bizonyítottuk. Várom a folytatását.

- Legyen igazad és verjetek meg mindenkit. Köszönöm szépen és gratulálok.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, neked is gratulálok! Nagy részt vállaltál ma is a csapat sikeréből. Egy kicsit már tényleg úgy érzi az ember, hogy az idősebbeknak, a húzóembereknek kijáró feladatokat kapod, és végre is hajtod ezeket. Kérlek, értékeld a mérkőzést! Hogy volt? Nagyon nehéz meccs volt.

- Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki itt a helyszínen, vagy a tévéképernyő előtt, vagy az interneten szurkolt nekünk! Ez is kellett ahhoz, hogy ma le tudjuk győzni az olaszokat. Úgy gondolom, hogy ezen a héten rengeteg munkát elvégeztünk – Tibi mondta, hogy ennél többet nagyon nem is tudtunk volna –, és ez meglátszott. Mindenki hitt abban, amit gyakoroltunk, és próbálta megvalósítani a legjobb tudása szerint. Úgy gondolom, hogy ez többé-kevésbé sikerült is. Jól védekeztünk, és a védekezésünkkel vertük meg az olasz válogatottat.

- Az a Tibi-féle új stílus, amit már beharangozott, és nagyjából szerintem már a laikusok is látják – ez a letámadás, gyors mozgás, dinamizmus –, ez mennyire nehéz, illetve mennyire tudtátok már elsajátítani?

- Ugye, mint az előbb mondtam, egy hete gyakorolunk bizonyos dolgokat. Én azt gondolom, hogy elég jól ment. Természetesen rengeteg munka vár még ránk, de hogy ha ezt elvégezzük, akkor nagyon jó lesz.

- Az olaszok okoztak valami meglepetést, akár pozitív, akár negatív értelemben? Vagy azt hozták, amire számítottál?

- Én úgy gondolom, hogy nem okoztak semmifajta meglepetést. Egy nagyon jó csapat, taktikailag, összeszokott, és hosszú évek óta együtt készülő, együtt játszó válogatott. De az elég nagy öröm számunkra, hogy egy hét ilyen munka után el tudtuk verni őket. Ez azt jelenti, hogy jó irányba indultunk el, ezt kell folytatni!

- Marci, gratulálok, és köszönöm szépen!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Pufi, szívből gratulálok mind a két meccshez, a románhoz is, meg ehhez is! Hogy érzed magad? Értékeld egy kicsit ezt a két mérkőzést!

- Köszönjük szépen! Jól érzem magam. Igazából még a bajnokság elején vagyunk, úgyhogy több a konditermi munka, meg a kemény edzés, ezért leszek még sokkal jobb állapotban is. De összességében úgy gondolom, nagyon fontos volt az, hogy mind a két mérkőzést megnyerjük, és az új csapatnak – ami épülőben lesz –, nagyon nagy lökést adhat ez, hogy egyből az elején győzelemmel kezdünk.

-  Nagyon nehéz volt ez a mostani meccs, belül?

- Nem nagyon szeretem, hogyha színészkednek, én jobban szeretek vízilabdázni, mint színészkedni. Sajnos az olaszok, tudjuk, hogy ezt csinálják mindig, de pontosan ezért nehéz ez a mérkőzés, mert nem annyira erősek, és inkább ezzel a színészkedéssel próbálják kihozni magukból azt, ami hiányzik.

- Érezted veszélyben a győzelmet az utolsó perc körül?

- Nem, pedig a bírók mindent meg akartak tenni ennek érdekében!

- Jól van, Pufi! Sok sikert kívánok neked a következő szezonra, és remélem, hogy találkozunk a válogatottban!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel nyilatkozata

- Csapatkapitány úr, gratulálok a győzelemhez! Azt hiszem, igazából nem nagyon lehet semmi rosszat mondani erről a mai meccsről, kicsit értékeld, légy szíves!

- Rosszat én sem szeretnék mondani, köszönjük a gratulációt! A mai meccsen nagyon sok minden történt, ami "vízilabda" címszó alatt történhet, az minden megvolt, támadtunk négy a négy ellen, vezetett 2:0-ra az ellenfél, feljöttünk, aztán mi vezettünk kettővel és ők jöttek fel, de nem jöttünk zavarba, a végén három hátrányt kivédekeztünk. Nagyon kemény meccs volt, az esetleges taktikai hibákat, - amiket vétettünk, hiszen időnk nem nagyon volt, hogy gyakoroljuk -, szívvel és az agresszivitásunkkal tudtuk kompenzálni. Annak fényében, hogy mennyit tudtunk gyakorolni hétfő óta, ez egy óriási eredmény, a játék képe is sokkal jobb volt.

- Mi lesz most?

- Hazamegyünk!

- És hosszabb távon?

- Azokról a dolgokról, amik nem rajtam múlnak, vagy nem a játékosokon, nem tudok mit mondani. Nagyon örülök, hogy ezen a héten csapatkapitánya lehettem ennek a fantasztikus csapatnak, annyit még hozzátennék, hogy ez nem egy négyéves ciklus lezárása volt, hanem egy új kezdete, annak az első két meccse. Ha tudjuk folytatni a munkát, akkor azt hiszem, hogy minden adott ahhoz, hogy a végén a csúcsra érjünk. Ismét. Jansik Dávidnak szeretnék még gratulálni, hiszen ő ma debütált, hosszú, sikeres pályafutást kívánok neki!

- Nem kívánom azt, hogy minden egyes nyilatkozatod végén gratulálj valakinek, de biztosan jól esett nekik is! :-) Én sok sikert kívánok, és remélem, hogy találkozunk minél előbb!

- Köszönjük szépen, úgy legyen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


A magyar válogatott további Világliga-csoportmérkőzései:

Oroszország-Magyarország - 2013. január 30.
Magyarország-Románia - 2013. február 2.
Olaszország-Magyarország - 2013. március 27.
Magyarország-Oroszország - 2013. március 30.





10 régi hozzászólás

apropo hozzászólása
apropo37750
2012.11.05. 23:36

Gratulálok mindkét győzelemhez! A juniorokat eléggé símán vertük ez nem rossz jel a jövőre nézve! Azért egy kicsit más válogatott ez.......kicsit másképpen, kicsit más taktikával, kicsi még jobban védekezve, kicsit magasabban blokkolva, kicsit Benedek Tibis! Jó volt látni a parton pedig féltettem egy \"kicsit\"... De alaptalanul! Nem hazudtolta meg önmagát az irányítás is magas szinten ment mint a játék régebben! GRATULÁLOK!!!! Most volt igazán olyan érzésem először, hogy van azért jó játékos ( KISS, BIROS, KÁSÁS MEG A TÖBBIEK!!! )után is!! Az is jó volt, ahogyan szurkoltak a nézők! Tele lelátók jó játék mi kell még????

balzs hozzászólása
balzs37744
2012.11.05. 16:14

Daret, többé-kevésbé sejtem a BKK-val kapcsolatos problémákat, lehet hogy pont emiatt akarják népszerűsíteni... Kicsivel kapcsolatban az utóbbira tippelnék.

Krisz hozzászólása
Krisz37743
2012.11.04. 23:30

A közvetítésről annyit, hogy a kommentátor Bátorit 23 évesnek titulálta, aki mellesleg most tölti be a 21-et és Varga Danit is kicsit öregítette Faragó úr, őt 33-nak mondta, mikor jövőre lesz 30.......Gyarmati egy korábbi nyilatkozatában mondta, hogy a nagy generáció visszavonulása után is maradnak remek játékosaink, például: Hosi, Dumi, Dani, Marci és még lehetne sorolni, viszont abban csak részben értek vele egyet, hogy a Vargák klasszisjátékosok \"test\" nélkül....kérdem én: a digóknál az elsőszámú bekk! Gitto 185 cm és 82 kg, Giorgetti 187cm és 78! kg vagy a mostani centerük Baraldi 185cm és 84 kg és mégis felvették a versenyt pl. a szerbekkel és mind a vb döntőben, mind az Olimpiai elődöntőben megverték őket......szóvel megfelelő taktikai felkészítés, kellő agresszivítás, koncentráció és persze önbizalom és a délszlávok is simán megverhetők.....úgyhogy mindent bele fiúk, sok sikert, szorítunk az új csapatért......Még annyit, hogy Madaras még kéne ebbe a csapatba(remélem visszatér) és a fiatal védőt, Angyalt is ki lehetne próbálni...

Krisz hozzászólása
Krisz37742
2012.11.04. 23:04

Nagyon tetszett a csapat, főleg a védekezés és az, ahogy Viktor védett, tény az Olaszoknál hiányzott a kezdő center Aicardi és az elsőszámú bekk Gitto, valamint az egyik legjobb lövőjük Figlioli,(bár nálunk meg Madaras, ami legalább +2 gól) de ettől eltekintve is remek győzelem volt, Tibiben eddig nem voltam biztos, de most már egyre inkább eltudnám képzelni a válogatott élén, nem semmi ahogy felkészítette és motiválta a fiúkat erre a mérkőzésre.......

Daret hozzászólása
Daret37741
2012.11.04. 22:35

balzs, majd egyszer elmondom, hogy mi a baj a BKK-val! Viszont Kicsinek személyes szponzora az Uniqa, vagy csak mosásban volt a másik köntöse?

balzs hozzászólása
balzs37740
2012.11.04. 16:46

Daret, mivel fővárosi önkormányzati cég a BKK, ez azt jelenti hogy a főváros is támogatja a magyar pólót, szerintem ez inkább jó dolog. (Valószínűleg úgy gondolták hogy a fővárosi cégek közül a BKK szorul imázsépítésre, és ezért nem mondjuk valamelyik fővárosi tulajdonban lévő fürdőt vagy uszodát reklámozták, aminek esetleg köze is lehetne a vízilabdához.)

Daret hozzászólása
Daret37738
2012.11.04. 10:52

BKK mint szponzor? Sic transit gloria mundi.

Chicago hozzászólása
Chicago37735
2012.11.04. 07:05

Szep volt fiuk \' (ismet) B.. ezt talan nem kellett volna az unnepi hangulatban.. Nehogy mar az is a mi problemank legyen , hogy az ellenfel hogyan all ki.. Mindig az adott meccsen kell gyozni, kesobb mar mindenki csak az eredmenyre emlekszik. Ez egy lelektanilag fontos gyozelem volt az uj uton..

anya hozzászólása
anya37734
2012.11.04. 01:50

Mint ahogy a magyar sem...Gratulalok a gyozelemhez, tovabbi sok szep sikert!

B (régi) hozzászólása
2012.11.03. 21:13

Nagyon szép siker ez, de azért tegyük hozzá, hogy ez az olasz válogatott nem sokban hasonlít az olimpián szerepelt, illetve a teljes olimpiai ciklusban számos szép sikert elért olasz válogatotthoz.