FACEBOOK

Kiszállt az UNIQA - bajban a Vasas

Kiszállt az UNIQA - bajban a Vasas
hozzászólás, 2012.08.25.

Felfüggesztette magyarországi szponzorációs tevékenységét az UNIQA Biztosító Zrt. A fejlemény érzékenyen érinti a férfi bajnoki cím védőjét. A klub által közzétett péntek esti információ szerint az elnökség is foglalkozott a kérdéssel, s a kialakult helyzetben "új lehetséges forgatókönyvek" kidolgozására kérték fel a szakosztály vezetését. A bajnokság október 13-án kezdődik.

Az alábbiakban szó szerint ismertetjük a klub honlapján péntek este 21.23 órakor nyilvánosságra hozott információt.

A Vasas SC tegnapi rendkívüli elnökségi ülésén kiemelt témaként tárgyalták a klub felnőtt vízilabdacsapatát eddig névadó szponzorként segítő nemzetközi biztosítótársaság közelmúltbeli döntését.

A UNIQA Biztosító Zrt. felfüggesztette magyarországi szponzorációs tevékenységét.

Miután az UNIQA az elmúlt években a Teva Magyarország Zrt.-vel közösen névadó szponzora volt sikert sikerre halmozó vízilabdacsapatunknak, és az éves költségvetés jelentős részét állta, a döntés komoly nehézségek elé állítja a Vasas SC és a szakosztály irányítóit.

A 2012/2013-as idény ugyanis rövidesen rajtol, és a nyár folyamán a csapat keretének kialakítása, a jóváhagyott támogatói szerződések alapján rendelkezésre álló anyagi források tükrében került kialakításra. A tervezett költségvetés jelentős része azonban mostantól bizonytalanná válik.

A Vasas SC elnöksége felkérte a vízilabda szakosztály vezetőségét, hogy jövő héten dolgozza ki az új helyzet kezelésének lehetséges forgatókönyveit.

Markovits László a Vasas SC elnöke:

- Természetesen nagyon sajnálom, hogy a UNIQA Biztosító osztrák központi vezetése így döntött, hiszen a cég magyarországi leányvállalata hosszú éveken keresztül bőkezű támogatója volt nemcsak vízilabdázóinknak, hanem az egész klubnak. Az időzítés is nagyon kellemetlenül érint minket, hiszen már kialakult a hazai és nemzetközi versenynaptár, valamint aláírt szerződéseink vannak a játékosainkkal. Ez az új helyzet bizony nehéz döntésekhez is vezethet, de hiszem azt, hogy találunk valamilyen megoldást arra, hogy a Vasas felnőtt vízilabdacsapata továbbra is a topon maradhasson.

Az UNIQA biztosítónak és vezetésének pedig nagyon köszönöm az elmúlt nyolc évben nyújtott kiemelt támogatásukat, számos sikerünkhöz járultak hozzá. Tudom, hogy ők is nagyon nehezen hozták meg ezt a döntést, mivel a szponzori együttműködésen túl, kiváló személyes kapcsolatom alakult ki Othmar Michl elnök-vezérigazgató úrral és vezetőtársaival.

Címkék:
Vasas szponzor UNIQA

5 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska37107
2012.08.28. 00:40

lézer????

qqcska hozzászólása
qqcska37087
2012.08.26. 22:18

lézer, eléggé szánamas ez a \"na én megmondtam\" örömteli hozzáállásod... az utánpótlásról írt sorod pedig kifejezetten gusztustalan. egyébként már egy másik cikknél is írtál hasonlót - akkor most itt az ideje, hogy kifejtsd: mi a bajod az utánpótláspótlás bajnoksággal? mi a fenén kell változtatni, ami a bp-i csapatok javára és a többiek kárára van???

Gábor hozzászólása
Gábor37077
2012.08.26. 10:39

Én nagyon bízom valamilyen megoldásban és abban, hogy ez a mostani keret így, ahogy van, együtt marad. Emlékezzünk vissza, hogy a 90-es évek közepén Bp-en még élcsapatként \"funkcionált\" a Kordax, a Fradi,a Vasas, az UTE,a BVSC...Megszűnt a Kordax, visszaesett az UTE, jó jött a \"nagy\" Honvéd...Következett a Fradi visszaesése, a BVSC leköltözése Egerbe majd átalakulása... Maradt Pesten élcsapatként a Honvéd és Vasas...A legutóbbi szezon befejezésével szétesett a Honvéd marad(na) fővárosi reprezentánsként egyedül a Vasas...Örülök a régebbi és új vidéki fellegvárak - Eger ,Szeged,Szolnok,Debrecen - létének,de mi lesz azzal aki \"pesti pólószurkoló\"....? Egyébként nagyon aggódom a klubvízilabdázás miatt is úgy \"általában\" ... A BL-ben pld. csak egy olasz csapat indul, nincs ott a Mladost, a Rijeka , és egyetlen! montenegroi csapat sem...

szamóca hozzászólása
2012.08.25. 10:08

\"ez a 4 év arról szólt, hogyan tud lecserélni...\" aha. Szecska által említett nüanszokról: pl. , ha Viktor véd a fontos meccseken...nem valaki, akiről úgy tartják \"szerelmes\" belé a Főnök, és a fejétől fél méteres távolságba kapja 8-ról a gólokat, akkor talán. a jelentől függetlenül amit elért, és, ahogy védett valaha, az másolhatatlan.

lézer hozzászólása
lézer37057
2012.08.25. 08:35

Hmmm, micsoda időzités,mármint a Vasas részéről,mintha most tudták volna meg. qqcska Látod Kedves,erről beszéltem,hogy az lesz mint a kosárlabdában,szép lassan,vagy nem is olyan lassan megszűnik a főváros vezető szerepe a vizilabdában. Az utánpótlásnál még mesterségesen fenntudják tartani a dominanciát ebben az évben,de remélem ott is az új elnökség,gyorsan helyre teszi a dolgokat. Szerkesztő Úr Itt a megfelelő alkalom egy kis újságirásra,(ha látta a tegnap esti Fókuszt?remélem igen,esetleg a VLV-re is felkerülhetne?) Meglehetne kérdezni a Szécsi Zolit,hogy mi is volt az elmúlt négy évben?,és Londonban? Mááá csak azért ,mert ha itt került volna az leirásra amiket mondott kb.3másodperc alatt került volna törlésre. Tisztelettel egy törékeny szőke.