FACEBOOK

Szoros meccsen nehéz győzelem

Szoros meccsen nehéz győzelem
hozzászólás, 2012.08.10.

A végén hátrányból fordítva nyerte meg helyosztóját a magyar válogatott és így az ötödik helyért játszhat vasárnap a spanyolokkal. Helyszíni jelentésünk nyilatkozatokkal és fotókkal.

Londoni olimpia, helyosztó az 5-8. helyért

MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA 10:9 (4:2, 2:4, 1:0, 3:3)

London, Waterpolo Arena, v.: Csirics (szerb), Moller (argentin)
Magyarország: Szécsi - Varga T., Madaras 3, Varga Dénes 2, Kásás, Hosnyánszky 2, Kiss G., Szivós, Varga Dániel, Biros 3, Steinmetz Á., Hárai, Nagy V.. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Ausztrália: Dennerley, Campbell, Cleland 1, Cotterill, Younger 1, Beadsworth, Roach, McGregor 2, Whalan 2, Woods, Howden 1, Miller 2, Clark. Szövetségi kapitány: John Fox
Gól - emberelőnyből: 7/14 (kétszer játszottunk kettős előnyben), ill. 3/5
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -/-
Kipontozódott: Younger (24.p.), Varga Dániel (30.p.)
Kiállítás - cserével végleg: Hárai (27.p.), McGregor (27.p.), Whalan (32.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


A magyar csapat legközelebb vasárnap, magyar idő szerint 12.40-kor játszik, az ellenfél Spanyolország, a tét az 5. hely.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Dénes, gratulálok a győzelemhez! Gondolom, hogy ez egy lelki dráma lehetett. Először azt kérdezem, hogy mit csináltatok tegnap, hogy ráztad fel a csapatot, mi történt?


- Én szerintem nem nagyon sikerült annyira felrázni, mint egy olimpiai mérkőzéshez kellene, de hogyha ezt valaki nem érti meg, akkor az a kockát labdának nézi. Úgy gondolom, attól rázódott fel a csapat, hogy elmentünk 4:1-re. Majd amikor kicsit lenyugodtunk, akkor attól rázódott fel, hogy rájöttek a nyakunkra, és elkezdtek rendszeresen vezetni. Az ember soha nem érezheti a fontosságát egy-egy szituációnak, amikor vezet három góllal, holott én úgy gondolom, hogy bőven volt esélyünk arra, hogy még nagyobb különbségre tegyünk szert – és akkor jó eséllyel nem kapnak lábra ők. Az egyetlen reményem, hogy a csapat harcolni fog a meccsen, az az volt, hogy ismerem az ausztrálok stílusát – ez nagyon brusztos, verekedős –, és abban biztos voltam, hogy ez fel fogja ébreszteni a játékosokban a küzdeni tudást. Szakmailag nem túl sok jót tudok mondani, de aki volt már ilyen helyzetben, az tudja, hogy ilyenkor ez nagyon nehéz.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Gratulálok, megnyertétek ezt a meccset. Nagyon-nagyon nehéznek tűnt, én úgy gondolom, hogy elsősorban lelkileg. Gondolom, fizikai problémátok nincs.


- Szerintem mind a két okból nehéz volt. Lelkileg azért, mert ugye nem olyan helyért játszunk, ahol szerettünk volna, fizikálisan azért, mert valljuk be, azért nem vagyunk már fiatalok, de próbáltuk összeszedni magunkat. Úgy érzem, hogy nagyjából sikerült, a jó rajt, az jó volt, de aztán utána magunkra húztuk az ellenfelet, úgyhogy ahhoz gratulálok, hogy végig kitartott a hitünk és lelkesedésünk. Reméljük, két nap múlva is sikerrel járunk, és megszerezzük az ötödik helyet, ami ebben a helyzetben az elérhető legjobb helyezés.

- Nagyon össze vagytok törve lelkileg?

- Szerintem mindenkiben hullámzó érzések vannak. Van, amikor valaki jól érzi magát egy órára, másfélre, aztán egy órára rosszul. Legszívesebben hazamenne mindenki a P-betűsbe, el innen, de hát még ugye le kell játszani saját magunkért, a szurkolóinkért, akik bíznak bennünk, a saját magunk önbecsüléséért, úgyhogy megyünk tovább. Gratulálok ahhoz, ahogy nyertünk, Spanyolország ellen megszerezzük az ötödik helyet, és emelt fővel hazamegyünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

- Meg kellett nyerni ezt a meccset, meg is nyertétek, gratulálok! Milyen érzéseid vannak?

- Hát, semmi különös igazából. A kötelező győzelmet hoztunk. Annak örülök, hogy a végére azért megmutatkozott, hogy van szívünk és tudtunk nyerni egy ilyen szoros meccset. Van még egy spanyol, szeretnénk azt is megnyerni. Ennyi.

- Lelkileg mennyire vagytok magatok alatt?

- Hát úgy gondolom, hogy amennyire csak lehet. De profik vagyunk, ezeket a meccseket is hozni kell. Tehát nincs mese. Az ötödik hely, nem azt mondom hogy jó, de jobb mint a 7. Tehát ennyi.

- Mi volt ma a legnehezebb neked?

- Fölpörögni, de hála Istennek, a meccs alakulása felpörgetett mindenkit a végén. Annyira izgalmas lett, hogy a végén bepörögtünk és nyertünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Az egész meccs jellemezte szerintem mindenki lelkivilágát. Nagyon jól kezdtünk, aztán kicsit meg is nyugodtunk. Találtak néhány gólt, ezzel ők ugye erőre kaptak és felvállalták azt, hogy egy verekedős, nagyon kemény meccsen megpróbálnak minket megverni. Egy kicsit szerintem mindenkit megzavart, hogy ilyen kemény, verekedős meccsbe ment át a játék. Felvállalták azt, hogy hátrányokat fognak, mi pedig nem olyan jól értékesítettük az emberelőnyöket, ami azért ilyen lelkiállapotban valahol érthető. A fór akkor megy igazán, amikor egy csapat jól van. De azért a szív, az nagyon ott volt mindenkiben, egyedül emiatt tudtunk ma nyerni.

- Köszönöm szépen, Viktor.

(Lejegyezte: Danna)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Szervusz, Dani! Gratulálok, megnyertétek! Lelkileg mikor kaptatok lábra a meccs közben? Azért az látszott rajtatok, hogy benneteket maradt még az előző meccs.

- Kezdeném ott, hogy a vereség után azért mindenki a saját lelki alkatának megfelelően dolgozta fel azt a meccset – ha egyáltalán feldolgozta, vagy inkább: élte meg azt a vereséget. És ebben nem csak egy vereség van, ebben benne van az egész olimpia, az egész négy év, benne van az egész tizenhat év, van, akinek a múltja, van, akinek a jelene, van, akinek a jövője. Ez azért fontos – hogy a kérdésedre tudjak válaszolni –, mert emiatt nincs olyan, hogy egyféleképpen dolgoztuk fel a dolgokat, hanem, azt hiszem, hogy mindenki a maga módján. Én legalábbis úgy láttam. Mindenki a maga módján örült, mindenki a maga módján örült a másiknak, feszült meg, és küzdött. De mondjuk az biztos, hogy mindenki megtette a jelenlegi legtöbbjét azért, hogy ma nyerjünk.

- Van még egy meccs, és jó lenne azt is megnyerni. Spanyolok – ott játszik Garcia –, mire számíthatunk?

- Mondom a lehetőségeket: nyerünk 10:3-ra, vagy 10:9-re, vagy a kettő között bárhol.

- Tehát csak a kapott gólok száma kérdéses.

- Azt akarom mondani, hogy nyerhetünk hét góllal is, nyerhetünk egy nagyon küzdelmes meccsen egy góllal is. Valahogy nyerni fogunk.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Szabó Zoltán értékelése


További pénteki eredmények


USA-Spanyolország 7:8 (1:3, 1:2, 2:1, 3:2) (az 5-8. helyért)

Horvátország-Montenegró 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2) (elődöntő)

Olaszország–Szerbia elődöntő 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2) (elődöntő)


Döntő, helyosztók (augusztus 12., vasárnap)

11.20 USA–Ausztrália (a 7-8. helyért)
12.40 Spanyolország–Magyarország (az 5-6. helyért)
15.30 bronzmérkőzés: Montenegró–Szerbia
16.50 döntő: Horvátország–Olaszország

OLIMPIAI ALOLDALUNK AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL, JEGYZŐKÖNYVVEL, A MAGYAR JÁTÉKOSOK NACIONÁLÉJÁVAL

10 régi hozzászólás

ak47 hozzászólása
ak4736934
2012.08.12. 11:31

Csinálni kell egy MAGYAR Recco-t sok jó magyar játékossal és akkor felnövünk az olaszokhoz 4 év alatt! GRATULÁLOK A CSAPATNAK A 16 ÉVÉRT! MINDENKI NAGYON BÜSZKE RÁTOK! HAJRÁ MAGYARORSZÁG

aZegyfejű hozzászólása
2012.08.12. 08:17

Kedves margitsziget! 1-2 momentum kivételével a kritikus pillanatokban a nagy, általad visszavonulásra ítélt játékosok vitték a hátukon a csapatot. Az ifjoncok sehol sem voltak! És ezzel nem azt mondom, hogy nekik köszönhető, hogy (csak) az 5. helyért játszhatunk, mert ez egy csapatsport, mindenki hozzátette a magáét, de tévhitben élsz, ha azt gondolod, hogy jobb lett volna, ha a háromszorosok nem lennének itt! Nem tudhatod, hogy jobb lett volna úgy, lehet, hogy a csoportból sem jutottunk volna tovább! Majd 4 év múlva... Előttünk a példa (lásd olaszok), hogy miként kell frissíteni.

margitsziget hozzászólása
2012.08.11. 21:02

Fantasztikus gratula a csapatnak, remélem az ötödik helyezéshez de ezt minden szakember és vízilabdához közel álló érezte hogy most nem fog sikerülni aranyat nyerni, valamiért nem volt elég tűz. Az olimpiai bajnokokat nem sajnálom, de azokat a korosztályokat akiket eltemettek ő miattuk azokat igen, mert nekik kimarad az a földön túli érzés hogy olimpián vehetnek részt. Molnár T. és Benedek T. volt a bölcs mint anno Darnyi Tamás győztesként vonultak vissza a válogatottságtól. 2008 ban pekingi arany után el kellett volna kezdeni a fiatalítást erről már elkéstünk. Fiuk Dénes olyat tettek a magyar pólóért hogy véleményem szerint soha többé nem lesz ilyen, de most vonuljatok vissza és engedjetek utat másoknak is. B( régi ) biztos uszodai vagy mert majdnem mindenben igazad van, de neked akkor tudnod kell hogy semmit nem lehet az uszodában újítani mert kinyírnak, már akkor is ha a véleményed más mint az övék. tiszteletem

Adrienne hozzászólása
2012.08.11. 20:15

Igen,nagyon kell, hogy okoskodj itt és kritizáld a többi hozzászólót is.Otthon nyilván nem hallgat meg senki,jó nagy papucs lehetsz.Ezért itt bölcselkedsz.De mivel nem fizetsz semmit az oldalnak,így befoghatnád.

B (régi) hozzászólása
2012.08.11. 16:56

Azért csak, hogy egy kicsivel több tartalom is legyen a hozzászólásokban, szeretném megjegyezni, hogy összejött a Szerbia-Montenegró álommeccs, de nem a döntőben, ahogy azt a két délszláv eltervezte, hanem ahogy Pekingben is, a harmadik helyért. Akkor Pekingben az amerikaiak, most az olaszok törtek borsot a szerbek orra alá. Nekik legalább sikerült. Így legalább nyugodt szívvel, mindkét csapatnak drukkolva nézhetem majd meg a döntőt. Az olasz győzelemmel végződött szerb-olasz elődöntő kapcsán szeretnék beidézni egy hozzáértő hozzászólást még az USA-magyar meccs kommentjei közül ladorján szakértőtől: \"... az olaszoknak pedig se Montenegró, sem a szerbek ellen nincs esélye, csak a teljesség kedvéért...\" Ladinak ezúton kívánok lendületes és töretlen fejlődést a vízilabda szakértelem terén. Mélyről indulsz, ladi, de legalább van hová fejlődnöd. A mi tegnapi meccsünkre nem érdemes sok szót fecsérelni, ismét vergődött egyet a fogatlan oroszlán. Akiket ki lehet emelni, azok az igazán erős mentális képességű játékosok, az igazi profik, akik valójában hozták ezt a meccset: Madaras Norbert, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert és Varga Dénes, akit a két gólja miatt annak ellenére emelnék ki, hogy neki gyakorlatilag az egész olimpián nem megy. Még egy meccset végig kell szenvedni ezen a tornán, mert most már ez is csak egy torna, aztán szépen mindenkinek lezárnia magában ezt a kinek hosszabb, kinek rövidebb korszakot. Én kíváncsian várom a folytatást abban bízva, hogy az olaszokhoz hasonlóan mi is meg tudjuk valósítani azt, hogy egy nagy generáció leszereplése után a névtelen fiatalokból álló új csapat visszaküzdi magát a világ legjobbjai közé.

gòliàt hozzászólása
2012.08.11. 12:30

Szep volt, fiuk! Szivbol koszonjuk az elmult 16 evet, a csodalatos gyozelmeket, az \"aranyesot\". Mi Olaszorsz?gban elunk, es itt is kitartunk mellettetek, es mindenkinek rolatok meselunk. A legnagyobbak vagytok es maradtok!!! A vizilabda ORIASAI! Barki nyerjen is iden, az csak egy arany, egy ido utan senki nam fog mar torodni vele. A ti arany-sorozatotok viszont TORTENELEM, amire orokre emlekezni fog mindenki! En biztos vagyok benne, hogy lesz meg arany-eso a magyar vizilabda torteneteben. Ti mar a szivembe vagytok vesve, es amig elek, sok-sok szeretettel, tisztelettel gondolok ratok. Szivbol koszonunk mindent, fiuk! Hajra magyar vizilabda ORIASOK!!!

gyurex72 hozzászólása
2012.08.11. 10:17

Köszönjük az elmúlt 12 évet!!!! Még most is imádom ezt a csapatot!!!! Kár hogy múlik az idő...Ti vagytok a legnagyobbak!!!! Hajrá Magyarok!!!!

Petre87 hozzászólása
Petre8736923
2012.08.11. 05:00

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Tudom, hogy durvák voltak az ausztrálok, de biztos lennének itt érdekes nyilatkozatok Csirics és Moller tevékenységével kapcsolatban, ha a másik oldalon állnánk: Gól - emberelőnyből: 7/14, ill. 3/5 Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -/- (forrás: vlv.hu) S ha bár 5 méterest csak mi lőttünk, Younger viszonylag korai kipontozása ügyes, és annál inkább hasznos volt! Sok LEGENDA utolsó válogatott -Kásának talán tét...:(- mérkőzésén küzdeni tudás, becsület, stb. mellett remélem játék is lesz, mert eddig Londonban csak USA ellen volt. Mindent bele! Hajrá MAGYAROK!!!

gabika23 hozzászólása
2012.08.11. 04:06

Gratulálok a magyar kéziseknek !!!

lili hozzászólása
lili36918
2012.08.10. 22:25

Az életben és szakmailag azért sokszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember eltervezte, nem igaz?! Ami engem rendkívül boldoggá tesz ebben a történetben az az, hogy itt sokkal többször alakultak a dolgok az elképzeléseitek szerint, mint amennyiszer nem. Ez több mint elég,... Ha megelégszünk...akkor senki más véleményével igazából nem érdemes foglalkozni. Tudom,...több mint méltatlan a befejezés, a szívem már rég megszakadt emiatt, de akkor is rendkívüli csapat ez és leírhatatlan büszkeséggel tölt el, hogy részese lehettem (nézőként) az eredményeiteknek! Kemény Dénes pedig egy LEGENDA!!! A Legnagyobb Alázattal, Köszönöm Szépen.