FACEBOOK

Az USA-nak nem volt ellenszere

Az USA-nak nem volt ellenszere
hozzászólás, 2012.08.06.

Nagyon jól játszó magyar válogatott győzte le simán a Londonba éremesélyesként érkező amerikaiakat a csoportkör utolsó fordulójában. Helyszíni jelentésünk sok nyilatkozattal és fotóval.

Olimpia, London, csoportkör, 5. forduló

MAGYARORSZÁG-USA 11:6 (1:0, 5:2, 4:1, 1:3)
London, Waterpolo Arena, v.: Flahive (ausztrál), Stavridisz (görög)
Magyarország: Szécsi - Varga T. 1, Madaras 1, Varga Dénes, Kásás 1, Hosnyánszky 3, Kiss G. 1, Szivós 1, Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á. 1, Hárai, Nagy V.. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
USA: Moses, Varellas, Hudnut 1, Powers 1, Wright, Buckner, Beaubien 1, Azevedo 1, Bailey, Hutten, Smith 1, Mann 1, Lapin. Szövetségi kapitány: Terry Schröder
Gól - emberelőnyből: 4/6, ill. 4/8
Gól - ötméteresből:  3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Wright (24.p.), Powers (29.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Csurka Gergely blogbejegyzése

Szabó Zoltán értékelése

A magyar csapat szerdán, magyar idő szerint 19.40-kor játszik az elődöntőbe jutásért. Ellenfelünk a világbajnok olasz válogatott. Amennyiben őket legyőzzük, az elődöntőben az Ausztrália-Szerbia mérkőzés győztese lesz az ellenfél.


vlv-képek


KEMÉNY DÉNES
a magyar sajtó jelenlévő képviselőinek nyilatkozott.

- Dénes mi változott? Mi történt?

- Ha emlékeztek arra, hogy két napja vagy négy napja mit mondtam, akkor az változott, hogy most visszaszereztük a biztonságunkat. Védekezni előtte is tudtunk, csak kaotikusan játszottunk, inkább pszichésen, mint koncentrálókészségben. És ezért jöttek a hibák, sok gólt kaptunk. Ma a meccs első perceiben a csapatnak jól ment a védekezés, és utána meg úgy védekezett, ahogy egyébként az elmúlt másfél évtizedben azért szokott, amikor jól játszik. Mert az, hogy 17 gólt lőttünk a román csapatnak, azt jelenti, hogy azon a meccsen is jól játszottunk, csak hátul káosz volt a fejekben.

- Az amerikaiak játéka meglepett?

- Megmondom őszintén, tisztában voltunk azzal, hogy van egy sáv a csapaton belül, egy viszonylag rövidebb sáv, ahol nagyszerű játékosaik vannak és körübelül egálban vagyunk, és van egy nagyobb sáv, ahol meg mi vagyunk a jobbak. Az volt a kérdés, hogy meg tudjuk-e oldani, hogy az derüljön ki a meccsen ami a játékosok tudása.

- Mekkora megkönnyebbülés volt ez a mai meccs nektek?

- Hát én megkönnyebbülni más szituációban szoktam, de az tény, hogy miután negyeddöntőben könnyű meccset senki nem várhat, én azt mondtam a fiúknak, ne azért nyerjünk, mert ettől is függ, kivel játszunk majd, hanem azért, mert ha szívvel-lélekkel játszunk és tudásunk javát nyújtjuk, akkor az amerikai csapatot meg tudjuk verni. Tehát akkor meg kell őket verni. Tehát saját magunk miatt nyerjünk, egy olimpián az egy élmény.

- Önbizalom és magabiztosság szempontjából egyébként az első három meccs után volt némi visszaesés a srácoknál?

- Annak ellenére, hogy ugye a csapat tele van olimpiai bajnokokkal, nagyon sokat kellett dolgozni a lelkükkel, mert azért ameddig valaki élsportoló, addig gyerek. Ezt magamról is tudom.

- A számszerű végeredményen túl lesz-e bármiféle plusz értéke ennek a győzelemnek?

- Én úgy gondolom, hogy a számszerű eredmény is, ha valaki nem látta ezt a meccset, csak olvassa a negyedeket és a végeredményt, el tudja képzelni ezt a meccset. Tehát itt a számszerű eredmény "aláhúzta". A Montenegró-meccset követően ha valaki arra gondol, hogy na, megverték a magyarokat, akkor az talán nem annyira tájékozott, mint aki végignézte.

- Nem kívánságműsor, de mindegy, hogy olasz vagy spanyol? Van különbség?

- Én úgy gondolom, hogy egy negyeddöntőn, ahogy az előbb mondtam, nincs könnyű ellenfél. Rohadt nagy a tét, vagy azért, mert erős az ellenfél, vagy ha nem annyira erős, csak mondjuk egy góllal gyengébb, akkor lehet, hogy a lelki hozzáállás könnyebb, mert ha mi vagyunk inkább az esélyesek, akkor az is egy teher lehet. Még annyit, hogy a mai győzelmet a csapat a vasárnap elhunyt Zwack Péter emlékének ajánlja.

(Lejegyezte: Danna)


STEINMETZ ÁDÁM A vlv-nek:
 
- Végre egy ilyen győzelem, gyakorlatilag két negyed után eldöntöttük a találkozó sorsát. Fantasztikusan védekeztünk. Kicsit túllihegtük, nem teljesen indokolatlanul, a védekezést összeraktuk, nagyon stabilak voltunk, el is bizonytalanodott az amúgy rendkívül jó állapotban levő amerikai válogatott. Nagyon kellett ez a győzelem a negyeddöntő előtt.

VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- Összeállt, amiről beszéltünk az előző mérkőzések után, nem csak az angolok ellen, hanem a nehezebb rangadón is. Bár itt már minden mérkőzés rangadó, de a csoportból a szerb, Montenegró és ez a mai volt. Összeállt újra, hogy úgy játszunk, ahogyan kell hátul, elöl szerencsére mindig megy, és most hátul is úgy játszottunk, ahogyan kellett.

(Lejegyezte: Tina)

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Arra készültünk, hogy egy nyögvenyelős, egygólos meccsen akár, de a harcosságot kidomborítva nyerjünk. Tehát hogy most azzal fejlődjünk, azzal pallérozódjunk tovább, hogy nehéz meccsen is tudunk nyerni. Ehhez képest 1:0 volt az első negyed ugye, és utána elhúztunk négy góllal félidőre, és 10:3-nál már teljesen egyértelmű volt a mérkőzés. Szóval a védekezés nagyon dicsérendő mindenkinél, úgyhogy gratulálok a csapatnak.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


HOSNYÁNSZKY NORBERT nyilatkozata:

- Nem gondolom, hogy túl kell ragozni ezt a mérkőzést ennyire, ez is csak egy meccs volt a végső célunkig. Jól játszottunk, jól ment a védekezés, reméljük, most már elhisszük, hogy ez működik. Hátul dőlt el ez a dolog, ez így fog működni csak. Két nap múlva élet-halál meccsünk van, hogyha így megy a védekezés, akkor ott is nyerni fogunk.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Norbi, azt láttam, hogy meccs közben mosolyogtak a társaid, rajtad kívül szinte mindenki…


- Én is..., de azért sokat voltam a vízben, ott nincs időm meg kedvem mosolyogni, de kint a kispadon már mosolyogtam! Igaz, alig voltam a kispadon, kiúsztam, akkor is a vízben voltam, aztán egy perc múlva visszamentem, annyi időm sem volt, hogy kiüljek a kispadra. Én inkább a végén szeretek mosolyogni, nem közben!

- Ez helyes! Mesélj a meccsről, légy szíves!


- Fontos volt, hogy jól kezdtünk. Ők pont egy olyan csapat, hogy vízilabdázni tudnak, de ha vezetsz ellenük három-négy góllal, és nem működnek azok a dolgok, amiket kitaláltak, elterveztek, akkor zavarba jönnek, és ez ma nagyon igaz volt. Egy délszláv csapat attól, hogy kettővel mész ellene, vagy akár néggyel is, játssza tovább a játékát, ők pedig látszott, hogy elbizonytalanodtak, azért ez fontos volt. Az elbizonytalanodásban a kapusuk járt az élen, aki az előző meccseken – ha láttad – üvöltözött, öklözött, most meg nem nagyon találkozott az elején a labdával, ez jó volt!

- Akárhogy is van, ez egy nehéz csapat volt, és az előzmények miatt – kétszer kikaptatok – ez egy olyan győzelem lehet, ami lelkileg is pluszt ad, nem?


- Mindenképpen. Vagy mondhatom azt is, az adott volna nagyon nagy mínuszt, ha ma sem megy. Jó, nyertünk a britek és a románok ellen, de ez nem ugyanaz a szint, kellett egy ilyen meccs nekünk a nagyon-nagyon negatív kezdés után!

- Bizakodó vagy?


- A mai után lehetünk bizakodóak, de most kezdődik a lényeg, vagyis nekünk a maival kezdődött a lényeg, pont ez kellett ahhoz, hogy elinduljunk egy úton. Bizakodó vagyok, meglátjuk. Innentől minden lehet, hosszú az út, messze még a vége azért!

- Köszönöm szépen!
 

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Tomi, gratulálok! Mondtam Norbinak is, hogy én azt láttam, hogy meccs közben már nevettek, vigyorogtok, mosolyogtok a kispadon, vízben, és ez úgy azért nagyon nagy felszabadultság érzést mutat.


- Mert fantasztikusan együtt van a csapat, tehát amilyen rosszul kezdtünk a tornán, annyira tényleg így egymást kihúztuk a gödörből, és nagyon-nagyon sokat beszélgettünk egymással. Úgyhogy ennek szerencsére most már látni az eredményét a vízben, ami nagyon jó a csapat számára.

- Két mondatot arról, hogy szakmailag mi történt ezen a meccsen. Eldőlt rögtön ott az elején 3:0-nál, vagy mi volt?

- Nem tudom. Egyszerűen olyan mindent elsöprő erővel mentünk be és koncentrációval, és főleg, amit megbeszéltünk, azt be tudtuk tartani, és most már mindenki tudja, hogy hol a helye és mi a dolga. Úgyhogy ez nagyon fontos, és ha ehhez még megvan a tűz is, a kellő tűz, ami egy ilyen olimpiai tornán elengedhetetlen, akkor bármelyik ellenfélnek nagyon-nagyon nehéz ellenünk.

- Mit tudtok tenni azért, hogy tartható legyen ez a tűz, meg ez a lendület, meg ez a precizitás, ami a védelemben ma volt például?

- Úgy gondolom, hogy a tűz meg fog maradni, mert ahogy megyünk előre, egyre közelebb van ugye a cél, ezt fenn fogjuk tartani. nagyon fontos az is, hogy hagyjuk a másikat pihenni a pihenőnapon, mert ugye azért ez nem egy fiatal csapat, úgyhogy nagyon fontos, hogy rendesen tudjunk pihenni. Tehát folytatni kell, ezen az úton.

- Mindegy, hogy ki ellen? Spanyol vagy olasz? Mit szeretnél jobban?

- Mindegy, mindegy, mind a kettő nagyon nehéz ellenfél, kellemetlen ellenfél, úgyhogy teljesen mindegy, nekünk azt kell nyújtanunk, ami ma volt.

- De verhetőek?!

- Hát hogyne lennének verhetőek?

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


HIVATALOS NYILATKOZATOK (nemzetközi sajtóközpont):

BIROS PÉTER:


- Ez valóban nagyszerű győzelem volt. Az eredményből úgy tűnik, mi jobban akartuk a győzelmet, mint az ellenfelünk. Nem akartuk két vereséggel kezdeni a tornát, de most már jól játszunk, megyünk előre, győzni fogunk a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben is!

TERRY SCHRÖDER, az USA szövetségi kapitánya:

- Lehetett volna jobb is. Egyébként jól kezdtünk, ahogy a többi mérkőzésen, de a támadás nem ment. Újra kell szerveznünk, össze kell szednünk magunkat és meg kell találnunk a szívünket. A torna még csak most kezdődik, a negyeddöntőkkel. Én hiszek ezekben a fiúkban és ők is hisznek magukban.

TONY AZEVEDO:

- A magyarok jól játszottak, végig nagy nyomás alatt tartottak minket. Mi különösen támadásban követtünk el sok hibát. Mind emberek vagyunk, de ez nem mentség. Úgy kell játszanunk, mint amikor amikor gyerekek voltunk és csak a játék szeretete hajtott minket.

JESSE SMITH:

- Bazdmeg, egyszerűen nem játszottunk jól! Nagyon régóta vízilabdázunk együtt, most elkezdünk majd egymásért játszani. Átvesszük a brit szurkolók mentalitását: mindent vagy semmit... Most már a kieséses szakaszhoz értünk, a legjobbat kell nyújtanunk.


További hétfői eredmények:


vlv-képek a Románia-Szerbia mérkőzésről

A csoport

Kazahsztán-Horvátország 4:12 (0:4, 1:1, 2:4, 1:3)

Görögország-Ausztrália 8:13 (2:3, 3:5, 1:3, 2:2)

Spanyolország-Olaszország 7:10 (0:2, 3:4, 1:2, 3:2)

A csoport végeredménye:

1. Horvátország 10, 2. Olaszország 7, 3. Spanyolország 6, 4. Ausztrália 4, 5. Görögország 3, 6. Kazahsztán 0 pont

B csoport

Románia-Szerbia 4:12 (0:3, 1:3, 0:4, 3:2)

Nagy-Britannia-Montenegró 4:13 (1:4, 2:4, 1:2, 0:3)

A csoport végeredménye:

1. Szerbia 9, 2. Montenegró 7, 3. Magyarország 6, 4. USA 6, 5. Románia 2, 6. Nagy-Britannia 0 pont

Negyeddöntők (augusztus 8., szerda):
15.30 Horvátország-USA
16.50 Olaszország-Magyarország
19.40 Spanyolország-Montenegró
21.00 Ausztrália-Szerbia

OLIMPIAI ALOLDALUNK AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL, JEGYZŐKÖNYVVEL, A MAGYAR JÁTÉKOSOK NACIONÁLÉJÁVAL

32 régi hozzászólás

dossantos hozzászólása
2012.08.10. 02:43

pösze... nem becsültem le őket... tartom most is, h nem jobbak a mieinknél... hogy mégis miért nyertek? 1.) rajtuk nem volt semmiféle teher... velük szemben nem volt elvárás, h aranyat kell nyerni... és gyanítom, ők a saját szurkolóiktól sem azt kapták, h bocs, de szarok vagytok... 2.) ha nem kapnak olyan hátszelet, amilyet kaptak, nem verték volna meg a srácokat... ha a mieinket tolták volna úgy a bírók, az idei olasz meccsekhez hasonlóan hozták volna a 3-4 gólos különbséget... szóval nem az olaszokat becsültem le... csupán ott tévedtem, h azt hittem, h a felfüggesztett bíró esetét látva a többiek is visszavesznek majd magukból... persze gondolhattam volna arra, h pl görög \"barátunknak\" nem eshet bántódása... hiszen hát miért függesztenék fel éppen azok, akik \"véletlenül\" mindig a mi meccseinkre irányítják őt... csupán ebbe nem gondoltam bele... nem az olaszok verték meg a csapatot... talán csak emiatt fájó az egész... ha tiszta játékkal nyertek volna (habár tudjuk, h a tiszta játék amúgy is távol áll tőlük), azt mondanám, h ennyi, kész, jobbak voltak... de nem ők döntötték el a meccset... lézer, a véleményem mit sem változott, ahogy a számok sem... ha az említett emberek nincsenek a csapatban, kb a britek is megvertek volna minket, és a csoport hatodik helyéről jöhetett volna haza a csapat... azt aláírom, h a csapat átlagéletkora magasabb az ideálisnál... sztem nincs még egy csapat, hol az átlagéletkor 31-32 között van... de felteszem a kérdést századjára is... miért jobb egy fiatal, ámde rutintalan, és megközelítőleg sem olyan tehetséges csapat, mint egy olyan csapat, akik bár idősebbek, mégis kenterbe verik a fiatalokat...?????? most jobban éreznéd magad, ha nulla ponttal jött volna haza egy fiatal csapat már napokkal ezelőtt????

pösze hozzászólása
pösze36791
2012.08.08. 20:58

dossantosnak: na erről beszéltem. Eléggé lebecsülted az olaszokat...

lézer hozzászólása
lézer36770
2012.08.08. 11:02

Magyarország,Szerbia,Montenegró,Horvátország A második,és harmadik mondattal egyetértek,és persze van még,-nem kevés-buktató és rizikó faktor,ezeket már korábban felsoroltam,most nem ismételném magam.

lili hozzászólása
lili36769
2012.08.08. 08:42

Én úgy látom elfelejted, hogy a top 4 csapatban mi is benne vagyunk. Saját magukat kellett a fiúknak helyre tenni, és ez megtörtént hála Istennek. Ha olyan szépen, összeszedetten játszunk, ahogy USA ellen, akkor még bármi lehet. Hajrá fiúk!!!

lézer hozzászólása
lézer36766
2012.08.07. 20:43

Majd kiderül.Szeretném,ha igazad lenne,bár én azt gondolom sokkal reálisabban látom a jelent és a jövőt,de mindez csak jóslás,latolgatás. Tény,hogy az olimpián a top 4 csapatból kettővel játszottunk,és kikaptunk. Szerintem az sem lehet vita tárgya,hogy az amerikaiak tényleg gyengén játszottak,a kapus gyengén védett,Azevedot pedig nagyon megfogtuk.Irtam,hogy jól játszottunk! Amit beidéztél,várjunk legalább két mecset még,és ezek után alkoss véleményt,légyszives.

dossantos hozzászólása
2012.08.07. 16:32

V7, senki nem mondta, h az EB-n Tempesti védett, és a volvo kupát is kihagyta... de a cosenzai tornán pl. ő védett, ha jól emlékszem... a Tepmesti-parádét pedig a vb-döntő kapcsán írtam... ami tavaly nyáron volt, és ott bizony ő védett... nem is rosszul :) és most vodán is ő védett, a ausztrál-olasz meccsen kifejezetten siralmasan... (vagyis ha jól emlékszem, első nap az ausztrálokkal játszottak)

dossantos hozzászólása
2012.08.07. 16:25

pösze, ne azzal foglalkozz, h mi hajthatja az olaszok malmára a vizet, csak azzal, hogy mi miért vagyunk sokkal esélyesebbek... és ha sok ember így tesz, simán bevonzzuk ezt a győzelmet :) egyébként a bírókkal azért nem érdemes foglalkozni, mert ha jól játszik a csapat, nincs az a bíró, aki meg tudja fogni a meccset, max. ha nagyon látványosan belenyúl... ezt meg nem fogják kockáztatni, hiszen nyilván ők is értesültek pl. arról, h a spanyol-horvát meccsen hibázó bírót felfüggesztették... meg hát ez mégiscsak egy olimpia... sztem itt túl sok veszítenivalójuk van a bíróknak is... és ahhoz képest, hogy mennyire mondta mindenki, h majd mennyire ellenünk fognak fújni, azért annyira nem... az első két meccsen magunkat vertük meg... ok, volt hozzá egy kis bírói alap, de nem azon múlt... a győzelmek meg magukért beszélnek, nem kell a bírókkal foglalkozni... :) a jó napot kifogó Tempestivel szemben pedig ott lesz nekünk az amúgy is parádés Szecska, pláne ha még igazán jó napja lesz neki is :))) és ha holnap kapcsolódik be a játékba úgy istenigazából Gergő, Dumi, Ádi, Pufi, a többiek pedig hozzák azt, amit tegnap is, akkor Tempesti jó napja el lesz rontva :))))

V7 hozzászólása
V736758
2012.08.07. 14:50

Tisztelt Szerkesztők! Az lenne a kérdésem, hogy a magyar női vízilabda válogatottról miért nem olvashatunk többet? Tudom, hogy ez a férfiak oldala, de ha megoldható, igazán készülhetnének riportok, beszélgetések, fotók a női válogatott játékosairól is! Az eddigi teljesítményükkel igazan rászolgáltak erre! Előre is köszönöm a válaszukat! Hajrá magyarok!

gulyasandrea84 hozzászólása
2012.08.07. 14:43

Szép volt fiúk, csak így tovább, ti vagytok a legjobbak. Győzzük le az Olaszokat. Hajrá magyarok!

V7 hozzászólása
V736756
2012.08.07. 14:28

Attól még nem nyertük meg az olimpiát, hogy legyőztük az USA-t, de rém gyengének egyáltalán nem nevezném őket! Szerintem lefogják győzni a horvát válogatottat! A másik csoport a mienkhez képest egy gyógy szanatórium volt! A horvátoknak igazán kemény ellenfelük nem is akadt a csoportjukban! De az olasz csapatot sem írnám le, ha másért nem akkor Lonzi miatt (a FINA vízilabda bizottsága vezetője, elvileg a bíróküldésért is ő felel, ha jól tudom), okozhat nekünk még problémát a bíróküldéssel az olimpia folyamán! Úgy emlékszem, hogy az elmúlt EB-n Tempesti sérülés miatt nem játszott! De holnap úgyis minden kiderül! :) Hajrá Magyarok!

pösze hozzászólása
pösze36755
2012.08.07. 14:23

dossantos, oké, de még van egy dolog, méghozzá a bírók. Néztem a spanyolok elleni meccsüket, nagyon nyomták őket. Sőt a korábbi meccseiken is ez volt a jellemző. Szóval egy jó napot kifogó Tempesti, picit szellősebb védekezés plusz bírók miatt is azért van bennem egy kis félsz a holnapi naptól, ne legyenigazam!!! Hajrá Magyarok!!!!

dossantos hozzászólása
2012.08.07. 14:11

pösze, sportban nincs \"mi lett volna, ha...\" :) és nincs is jelentősége, mert van nekünk egy Biros Petink, aki képes egymaga a nyakába venni a csapatot :) szóval örüljünk neki, h van, becsüljük meg nagyon :) az olaszoktól egyébként sztem nem kell tartani... januárban a volvo kupán simán nyertünk ellenük (3 góllal, ha jól emlékszem), az EB nyitómeccsén és bronzmeccsén szintén 3-4 góllal vertük őket, most nyáron a cosenzai tornán, ahol azért ők otthon voltak, ha emlékezetem nem csal, szintén hasonló gólkülönbséggel kerekedtünk föléjük... ok, a vodán 1 góllal megvertek minket... de azért azt ne felejtsük el, h a vodára a Kemény-legények nem egyhetes wellness nyaralásból érkeztek... :) szóval nem gondolom, hogy itt gond lesz... náluk van egy kiemelkedő játékos, akinek kapus lévén nem reszortja a góllövés, és van néhány átlag feletti játékos, mint Giorgetti, Felugo, Figlioli, ill. jó játékosok, mint Presciutti, Fiorentini, Gallo, Gitto, Aicardi, akik a maguk kis dolgait hozzáteszik a meccsekhez, de nagy győzelmeket nem rájuk építenek... ezzel szemben nekünk van 13 kiemelkedő játékosunk... ha logikusan gondolkozunk, akkor ugye nem kérdés, hogy melyik csapat esélyesebb... pláne, ha megnézzük, hogy az olimpián eddig miket játszottak... azért ilyen meccsekért még nem kerül az ember neve dicsőségtáblára (főleg a kazahsztán elleni harmatos meccs szembetűnő... 9:6... a spanyolok, görögök, horvátok 7-8 góllal verték kazahsztánt... az ausztrálok 3mal... de ők csak 4 gólt kaptak, nem 7et... pedig az ő kapujukban nem Tempesti áll... de csúnyán elpáholták őket a horvátok, a görögökkel döntetlen, az ausztrálok ellen mindössze 5:8as győzelem, és az egyébként véleményem szerint nem túl acélos spanyol csapat ellen egy 7:10es győzelem...) a lényeg, hogy bár ők az aktuális világbajnokok, azért azt ne felejtsük el, hogy a vb-n a döntőben minden segítséget megkaptak... plusz ott parádézott Tempesti... nem mondom, hogy 10 góllal megverjük őket, kemény meccs lesz, sok Oscar-t érő alakítással... de sokkal-sokkal nagyobb esélye van a mieinknek :)

dossantos hozzászólása
2012.08.07. 13:52

egy rém gyenge amerikai válogatott, akikről itt többen is állították, h kizárt, h megverjük őket, meg majd ők úgy alakítják ezt a meccset, h azzal játszhassanak a négy közé jutásért, akivel akarnak... na, már most, vagy mindenképp a horvátokkal akartak játszani, vagy tényleg ennyivel jobbak voltunk náluk... ja, és arról a rém gyenge amerikai válogatottról beszélünk, akik csak legyőzték montenegrót........ bírói hátszelet én nem éreztem egyébként a meccsen, és a számok sem azt mutatják, hogy megtolták volna a magyar csapatot... nem kell elfelejteni ezt a meccset... emlékezzenek csak rá a srácok, hogy ha így koncentrálnak, akkor bárkit meg tudnak fogni, és emlékezzenek arra is, hogy amint lankad a figyelem, milyen könnyen elindulhat az ellenfél... olasz mentalitásból sztem az idei, talán 5 meccsen felkészültek, plusz nem ma kezdtek játszani, pontosan tudják, hogy az olaszoktól mire lehet számítani... Tempesti meg a sérülése óta hullámzó teljesítményt nyújt... aki kint volt a voda kupán, láthatta pl. az első napon, hogy \"védett\"... túl van dimenzionálva sztem egy kicsit Tempesti... persze, még mindig a legjobb kapusok egyike, de önmagában egy jó kapus kevés ahhoz, hogy egy csapat nyerjen... pláne ha a szemközti kapuban pl Szecska áll... lézer, ha már kérted, hát másolok... \"Az én véleményem szerint,2008 Peking után,6-8 embernek nagy tisztelettel az érdemei maximális elismerése mellet meg kellett volna köszönni azt a csodálatos teljesitményt,és épiteni egy új csapatott. Benedek és Molnár T ezt nagyon jól érezte és saját maga döntött igy,Gergely szembe ment a Kapitánnyal és igy mennie kellett,Varga T,Kásás T,Kiss Gergely,Biros P,Szécsi Z,Madaras N ,mind IKONOK ebben a sportban,de nem érezték meg azt,hogy mikor kell dicsőségben befejezni,egyrészt a saját nimbuszuknak nem tesz jót ez a vesszőfutás,másrészt hihetetlen kárt okoznak,okoztak a magyar vizilabdának,hogy a maradás mellett döntöttek.\" - akármelyik irányból olvasom, nekem elég lehúzós szövegnek tűnik ez... ha ráérsz, számold össze, hogy ezek az emberek hány gólt lőttek az eddigi meccseken, ill. Szecska hány góltól mentette meg a csapatot... és az említettek nélkül hány meccset nyertünk volna meg... amúgy meg szinte viccesen hat, hogy te beszélsz észről...

lézer hozzászólása
lézer36752
2012.08.07. 12:36

Gyerekek,kezeljétek már helyén a dolgot,egy rém gyenge amerikai válogatottat vertünk meg,jó játékkal,kis birói hátszéllel. Már el is kell felejteni,és készülni Tempestiből,és az olasz mentalitásból. dossantos Másolj!,minden bejegyzésem ma is állja a helyét. hiribi Veled még beszélgetni sem lehet a vizilabdáról,persze az is igaz,hogy ez egy ész játék. Kopj le rólam!

pösze hozzászólása
pösze36751
2012.08.07. 12:11

dossantos: Persze tudom, hogy kétszer is megvertük őket az EB-n, de a bromzmeccsen azért nekik állt a zászló, ha nincs a Bíros Peti, na mindegy, nem lesz könnyű ellenük most sem.

zsolt68 hozzászólása
zsolt6836750
2012.08.07. 12:08

SZIASZTOK KEDVES MINDANNYIAN ! NAGY-NAGY ÖRÖMMEL GRATULÁLOK A GYÖNYÖRŰ GYŐZELEMHEZ. AZ ELSŐ HÁROM NEGYED OLIMPIAI BAJNOKI SZINT VOLT. EBBEN AZ IDŐSZAKBAN MINDEN KLAPPOLT, MINDEN STIMMELT. EZT ÁLMODTAM MEG NEKTEK. HA AZ OLASZOK ELLEN IS ÍGY JÁTSZOTTOK AZ EGÉSZ MECCS ALATT,AKKOR NEM LESZ SEMMI GOND.APRÓ DOLGOKAT SZERETNÉK MÉG ELMONDANI. ÉN MÉG MINDIG FOKOZOTTAN KÉRLEK BENNETEKET ,HOGY HÁTULRÓL ? EMBERELŐNYBEN IS ? TÖBBET LŐJJETEK, ENGEDJÉTEK EL AZOKAT A BOMBÁKAT. NÉHA ÚGY ÉREZTEM A NEGYEDIK NEGYEDBEN, HOGY EGY-KÉT CSÍNBE ELADOTT LABDÁNÁL,MINTHA UNALMASNAK TARTANÁTOK EZEKET A LÖVÉSEKET. EGYÁLTALÁN NEM ! OLYAN KLASSZISOK VAGYTOK ,HOGY SZINTE MINDEGYIKŐTÖK KÉPES HÁTULRÓL BETALÁLNI. VOLTAK NAGYON SZÉP PÉLDÁK ,ÉS EZT KELL KEMÉNYEN KÖVETNI ! AZ EMBERELŐNYÖKBEN IS ! AZTÁN NEM KELLENEK ? A MÁR EMLÍTETT ? RIZIKÓS PASSZOK. LEGYETEK BIZTOSAK ,NE SZÓRJÁTOK EL A LABDÁKAT. NAGYON NAGY ÉRTÉKE VAN MINDEN LABDÁNAK ! A SZERBEK ELLEN LEHET , HOGY EGY GÓL FOG DÖNTENI, ÉS EZÉRT IS MEG KELL BECSÜLNI MINDEN LABDÁT ! LEGYETEK FEJBEN ERŐSEK , SZELLEMILEG VÉGIG FRISSEK. VÁLASSZATOK JÓ MEGOLDÁSOKAT ! NAGYON SZURKOLOK NEKTEK ! LASSAN INDULOK LONDONBA, ÚGYHOGY A HOLNAPI MECCSET LEHET , HOGY MÁR ÉLŐBEN NÉZEM. HAJRÁ ,MAGYAROK !!! HAJRÁ, FIÚK !!! HAJRÁ, CSAJOK !!! A CSAJOKNAK IS NAGYON SZURKOLOK. BÍZOM BENNE , HOGY SIKERÜL NEKIK AZ ELŐDÖNTŐ. ÉS REMÉLEM , HOGY CSÜTÖRTÖKÖN OTT LEHETEK A DÖNTŐN. LEGYETEK BÁTRAK ! EZ A LEGFONTOSABB ! NE FELEJTSETEK EL SEMMIT A KORÁBBIAKBÓL ! MINDENT BELE ! ISTEN VELETEK ! VÁGVÖLGYI ZSOLT

dossantos hozzászólása
2012.08.07. 10:42

EB? az idei? amin kétszer vertük meg őket? amúgy sztem is jobb így annyiból, h a spanyolokat könnyebben tudtuk volna verni, mint az olaszokat... és a játékstílust tekintve az olaszok közelebb állnak a délszlávokhoz, mint a spanyolok... uh hangolódásnak se rossz... na, meg akkor lehet tesztelni dolgokat, és amik ott működnek, azokat lehet továbbvinni az elődöntőre, döntőre, vélhetően a szerbek, majd pedig montenegró ellen... (legalábbis esélyesebbnek érzem, hogy a másik ágon az usa-horvát meccset a horvátok, a horvát-montenegróit pedig montenegró nyeri... persze láttuk már meglepő dolgokat... lehet, h kiejtik az amerikaiak a horvátokat... és a horvát-montenegró eredményére se mernék nagy összeget tenni)

pösze hozzászólása
pösze36748
2012.08.07. 10:19

Kifejezetten jól játszottunk a némileg enerváltnak tűnő amerikaiak ellen, önbizalom növelőnek is megfelelt a meccs. Őszintén szólva az olaszoknál jobb ellenfelet nem is kaphattunk volna, ugyanis ez a meccs - azon túl. hogy 4 közé jutunk - mentálisan is óriási lökést adhat az olimpia megnyerése felé, mivel velük komoly elszámolnivalónk van ( EB, Vodafone kupa) és szerintem nagyjából egyforma játékerőt képviselünk velük. Egy biztos, a legfontosabb, hogy Szecska és Viktor méltó vetélytársai legyenek Tempestinek, ez fogja eldönteni a meccset.

hiribi hozzászólása
hiribi36747
2012.08.07. 09:10

Egyetértek dossantossal. Én sem neveztem nevén senkit. Kedves lézer. Már abból gondolhattam volna, hogy egy még fejletlen gyermeki pszichével van dolgunk, hogy mindent magadra veszel, utólag állandóan magadat próbálod igazolni (felnőtteknek való megfelelés kényszere, \"nem én vagyok a hibás\" effektus), magyarázkodsz (\"én vagyok a legokosabb óvónéni\"), és hogy a kedvenc szavad a buta. Ki beszélt itt rólad ? Na irány a homokozó vagy megmondlak a dadusnak.

dossantos hozzászólása
2012.08.07. 02:53

lézer kedves... ismered a mondást... akinek nem inge... ugye nem kell, h befejezzem...?! én nem neveztem nevén senkit... ha te úgy érezted, h rád is vonatkozik, annak nyilván oka volt, nem? ezt a 3 sort meg egyébként úgy másoltad be ide, mintha mást nem is írtál volna... akarod, h másoljak tőled olyan szöveget, ami egészen bátran nevezhető fanyalgásnak? elég ha csak az x helyre bemásolt nyugdíjazási tervedre gondolsz... mindig is irigyeltem az olyanokat, mint te... akiknek szelektív a memóriájuk és a saját hülyeségüket képesek elfelejteni, mintha sosem mondták volna...

ladorjan hozzászólása
2012.08.06. 23:54

Ne haragudj B, más is úgy értette a beírásod, hogy nem világos, ezért lepődtél meg, hogy nem úgy kezdtek, ahogy befejezni kell! Ha viszont mindent értettél, miért kell csodálkozni az egészen? Azt pedig, hogy úgy nyerhetünk olimpiát, hogy nem kell megverni délszláv csapatot te sem gondolhattad komolyan, az olaszoknak pedig se Montenegró, sem a szerbek ellen nincs esélye, csak a teljesség kedvéért...

B (régi) hozzászólása
2012.08.06. 22:48

Az olimpia július 29-én kezdődött. Persze teljesen érthető, hogy csak most kezd el játszani a csapat, mert egyrészt az eddigi meccseknek nem igazán volt tétje, másrészt meg ez a csapat már nem bírt volna nyolc meccset teljes erővel. Ezt is mindenki tudta. A gond csak az, hogy a gyatra kezdés még visszaüthet, ugyanis a szerbekkel vagyunk egy ágon, amit elkerülhettünk volna azzal, ha legyőzzük Montenegrót. Nem tettük, így már az elődöntőben visszatalálkozhatunk a szerbekkel, akkor már ki-ki alapon. Az egyébként elég szomorú, ha magyar vízilabdázó úgy nyilatkozik, hogy az olimpia a kieséses meccsekkel kezdődik. Illetve akkor szomorú, ha még ki is kap a félvállról vett meccseken... Ladorján, köszi, hogy segítesz. Nélküled teljesen elveszett lennék. Igaz, hogy május óta közismert a lebonyolítási rend, de azért köszi, hogy még egyszer elmagyarázod. Hátha tudsz ezzel valakinek újat mondani. Akkor egyébként nem délszlávval játszanánk az elődöntőben, ha megnyerjük a csoportot és az olaszok legyőzik a négy közé Montenegrót/Szerbiát... Ezt csak úgy a teljesség kedvéért jegyzem meg.

lézer hozzászólása
lézer36741
2012.08.06. 22:45

hiribi Látod Te buta előbb tudtam,hogy mit fogsz gonoszkodni,mint mikor leütötted az első billentyűt!:-)))))))

lézer hozzászólása
lézer36740
2012.08.06. 22:40

Végre vizilabdát láttunk,magyaros vizilabdát,de ugye ezért vannak ott a fiúk! Két gondolat a józanság kedvéért: -Mózes 31,3%-al védett,Tempesti biztos nem lesz ilyen nagyvonalú. -A görögj átékvezető most adta vissza a tartozást Pozitiv volt a védekezés,és a csapatszellem,és nagyon megfogták az amerikaikat,akik szét is estek. Látni kell azt is ,hogy a szerbek nagyon eltökélten,mondhatnám könyörtelenül haladtak eddig. Kiváncsi vagyok mi lesz az ausztrálok ellen,mert ellenük tudnak szenvedni. dossantos 2012.08.01 Ja és nyugi,a Románokat,Amerikaikat (bár ott játszik az egyik kedvencem,(Tony Azevedo),és Angolokat megverjük, a kieséses szakaszból is tovább megyünk,és a négy között meg már bármi lehet. Jó kis fanyalgás volt,ugye?

hiribi hozzászólása
hiribi36739
2012.08.06. 22:33

Tényleg szép játék volt. De hol van a \"szakember\" ilyenkor? Szabadságon?

dossantos hozzászólása
2012.08.06. 21:27

B, többen lenyilatkozták a mai meccset megelőzően, hogy most kezdődik az olimpia... hol itt a meglepetés? :D

dossantos hozzászólása
2012.08.06. 21:23

és az is hozzátartozik a meccshez, hogy pl. sok lövés azért nem jött be az amerikaiaknak, mert állt a kapuban egy Szécsi Zoli nevű figura, akinek feltett szándéka volt, hogy a felé érkező labdákat ne engedje a hálóba... :D no meg a blokkok... szóval azt gondolom, a magyar válogatott sokat tett azért, hogy az amerikaiaknak sok minden ne jöjjön be :D

szamárhegy hozzászólása
2012.08.06. 20:39

Gratulálok, nagyszerű magabiztos győzelem volt, de nem lehetett nem észrevenni, hogy a III. negyed elején leült a csapat, nem röpködtünk védekezésben már annyira, a támadásunk statikusabb lett. Ez a rész már nem volt olimpiai döntő szintű, két negyed, meg a harmadik eleje viszont szuper volt. A meccshez hozzá tartozik, hogy az amcsiknak semmi se jött be, csak néhány minden mindegy lövésük. Gratulálok és remélem egész mérkőzéseket tudunk ilyen szinten játszani.

ladorjan hozzászólása
2012.08.06. 20:11

Kedves B! Természetesen most kezdődik a torna, ezt mindenki tudta, aki ismerte a sorsolást, és a lebonyolítási szisztémát, így azt is lehetett tudni, különösebb jelentősége nincs az első meccseknek. Ha elsők lettünk volna a csoportban, akkor is kellett volna még egyszer játszanunk a szlávokkal az auszik után, és ugye a jó ló a derbi napján fut jól. Azért nyilván nem lesz sétagalopp...

BT hozzászólása
BT36728
2012.08.06. 20:03

Elvileg itt lesz valami: http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=8284

B (régi) hozzászólása
2012.08.06. 19:49

Ez a meccs teljesen olyan volt, mintha a fiúk számára most kezdődött volna el az olimpia. Előzetesen azt reméltem, hogy így is fog, ilyen játékkal, odafigyeléssel, koncentrációval, de hát tudjuk, hogy nem így tötént. Ezzel azonban többet nem is kell foglalkozni, a lényeg, hogy úgy tűnik, minden a helyére került, és a srácok esélyeshez méltón megérkeztek a londoni 30. nyári olimpiai játékokra.

APREAND hozzászólása
APREAND36723
2012.08.06. 19:20

Tud valaki közvetitési infót a Spanyol-Olasz meccsről? Élőre is köszi.