FACEBOOK

Vereség az olaszoktól

Vereség az olaszoktól
hozzászólás, 2012.07.16.

Elvesztette második meccsét a Vodafone Kupán a magyar válogatott. Az ellenfél a világbajnok olasz csapat volt. Helyszíni jelentésünk sok videóval, fotóval.

Vodafone Kupa, második nap

Spanyolország-Ausztrália 7:7 (3:2, 1:1, 2:1, 1:3)
Vodafone Kupa, Margitsziget, v.: Stampalija (horvát), Brguljan (montenegrói)
Spanyolország: Aguilar, M. Garcia, Gallego, Szirányi, Molina 1, Minguell, Mallarach, Espanol, X. Valles 3, Perrone 2, Perez, X. Garcia 1, Marsal. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar
Ausztrália: Dennerley, Campbell 2, Cleland, Cotterill 1, Younger, Beadsworth 1, Roach 2, McGregor 1, Whalan, Howden, Swift, Clark (kapus) . Szövetségi kapitány: John Fox
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 2/11
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Cleland


vlv-képek


 Magyarország-Olaszország 9:10 (2:3, 5:5, 1:2, 1:0)
Vodafone Kupa, Margitsziget, v.: Naumov (orosz), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Nagy V. - Varga T., Madaras 2, Varga Dénes 1, Kásás 1, Hosnyánszky, Kiss G. 3, Szivós, Varga Dániel, Biros 1, Steinmetz Á., Hárai 1, Szécsi (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Olaszország: Tempesti - Perez, Gitto, Figlioli 2, Giorgetti 1, Felugo 1, Giacoppo, Gallo 2, Presciutti 2, Fiorentini 1, Aicardi 1, Premus, Deserti. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 6/18, ill. 5/10
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
Kipontozódott: Giacoppo (24.p.), Varga Tamás (25.p.), Figlioli (28.p.)
Kiállítva - cserével, végleg: Hosnyánszky (7.p.), Gitto (12.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

 A pörgősen játszó, nagyon motivált olasz válogatott végig vezetett, futottunk az eredmény után, s bár a meccs szoros volt, hibáinkat könyörtelenül megbüntették, s megérdemelten nyert a világbajnok olasz csapat.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Kiss Gergely első gólja


1:1 - Figlioli első gólja


1:2 - Gallo első gólja


1:3 - Gallo második gólja


2:3 - Hárai gólja


3:3 - Biros gólja


3:4 - Presciutti első gólja


4:4 - Kiss Gergely második gólja


4:5 - Presciutti második gólja


5:5 - Varga Dénes gólja


5:6 - Giorgetti gólja


6:6 - Kiss Gergely harmadik gólja


6:7 - Figlioli második gólja


7:7 - Madaras első gólja


7:8 - Felugo gólja


8:8 - Kásás gólja


8:9 - Aicardi gólja


8:10 - Fiorentini gólja


9:10 - Madaras második gólja

 



Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes, gondolom, hogy az ilyen meccsekből lehet a legtöbbet tanulni, most nem a vereség miatt, hanem a játék miatt, a játék képe miatt. Sok hiba volt, de azért mondj valami reménykeltőt!


- Ezt is unom már, hogy a vereségekből tanulunk, a győzelemből is lehet tanulni, a tegnapiból is kellett volna, de a tegnapiból igazából a jót elhagytuk mára, azt pedig, ami rossz volt - ugye a mérkőzés nagy részében pontatlanok voltunk elöl -, azt megtartottuk. Úgy lőttünk 9 gólt, hogy minimum plusz 4-5-re esélyünk volt, ami normális esetben be kell, hogy menjen. Nagyon naggyá tettük a kapust, de hozzá kell tegyem, hogy Péterről kiderült egy órával a meccs előtt, hogy nincs teljesen rendben, így kevesebbet kellett játszassam. Ma nagyon könnyedén fújták a kiállításokat, tehát fogytak a játékosok és ehhez jött még Hosnyánszkynak a végleg cserés, tehát darabszámra is túl sokat kellett a vízben lenni a fiúknak.

(Lejegyezte: Tina)

 



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi, láttam, hogy a meccs elején még mosolyogtatok egymásra az olaszokkal… Mesélj!


- Volt olyan is… A meccset sajnálom, mert nem tudtunk átlendülni ezen, hogy először, ameddig nem ment hátul – ugye kaptunk hét gólt –, addig elöl belövöldöztük, aztán amikor a védekezést úgy ahogy rendbe raktuk, akkor meg nagyon-nagyon pontatlanok voltak a lövések. Nyilván a pontatlan lövésekhez kellett az ellenfél kapusa, aki tényleg jól védett, de ezt meg kell szoknunk, mert ez lesz. Egy olyan védelmet raktak össze, hogy nagyjából megvannak a lyukak, ha oda lőjük, akkor viszont ő megy oda. Tehát megvannak a blokkok. Jól játszottak, jobban, mint mi, azt mondom. Még valamennyi játékvezetői segítséget is kaptunk, amikor kettővel  mentek, nem nagyon tudtunk vele élni – nem is tudom, hányadik előnyünket tudtuk belőni. Ez a mai pont olyan, hogy ebből azért lehet tanulni, meg kell is, mert ilyen meccsek lesznek az olimpián.

- Köszönöm szépen, Norbi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel nyilatkozata


- Azt hiszem, Dani, ez egy olyan meccs volt, ahol semmi nem sikerült.

- Legalábbis nagyon kevés dolog, védekezésben semmi, támadásban néhány dolog. Szerencsénk sem volt, de mondjuk mi tehetünk róla, hogy kikaptunk, mert egy kicsit figyelmetlenek voltunk, főleg hátul. A tegnapi meccsnek pont az ellentétje volt, ahol nagyon precízen, egymással jó összhangban, kommunikálva játszottuk végig a négy negyedet, most volt egy kis zavar. Hozzáteszem: az olasz csapat az olimpiának ugyanolyan esélyese mint mi, egy jó csapattól kaptunk ki, ráadásul borzasztóan élvezték, hogy itt 4 ezer ember előtt játszhatnak, igazából tét nélkül. Tegnap egy vereség volt bennük, biztos nagyobb harccal is játszottak. Jó csapat, gratulálok nekik, mi meg majd megpróbálunk fejlődni, mert ez a játék - ez nem jó. Holnap van egy ausztrál meccs, azt megpróbáljuk megnyerni, aztán irány London.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dénes nyilatkozata


- Dumi sajnálom, hogy vesztes meccs után állsz a kamera elé, de mondj valamit, milyen volt ez? Nem nagyon volt a végén esélyünk. Elfáradtatok?

- Azt fejtegettem itt épp az imént, hogy a 10 kapott góllal nehéz..., arra nehéz rátenni még egy lőttet. Tehát inkább azt bánom, hogy hátul volt egy pár szerencsés góljuk, amit nevezhetnék elkerülhetőnek is, mert azok voltak, de volt ami kifejezetten mázlis gól volt, azt hiszem pont a félidő előtt az a kapufa, fej, gól, tehát... Mindenesetre ez előfordulhat, ahogy most elő is fordult és ezt kompenzálnunk kell.

- Fásultak voltatok egy picit? Vagy mintha ők jobban fel lettek volna pörögve.

- Igen, hát az olaszok már csak a cosenzai vereség miatt is nagyon fel voltak pörögve, és hát manapság nem ismerek olyan csapatot, amely piszkosabban és keményebben játszana. Ezt a múltkor tudtuk kezelni, most kevésbé, de hát tanulunk ebből is.

- Holnap van még egy meccs. Mire számíthatunk?

- Arra, hogy nyerünk. Azért Ausztrália oké, hogy itt okozott meglepetéseket, de nekünk őket meg kell vernünk.

- Köszönöm szépen Dumi.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Tamás nyilatkozata


- Csuvi, tudom, nem hálás feladat, hogy ilyenkor is nyilatkozni kell. Mit lehet erről a mérkőzésről elmondani, illetve úgy kérdezem, hogy milyen tanulságokat lehet belőle levonni?


- Hangsúlyozom, hogy a védekezésünk nem úgy működött, ahogy tegnap, jobban kell koncentrálnunk a védekezésre, a blokkokra, jobban kell zárni hátul. Az első két negyedben kaptunk nyolc gólt, utána a második két negyedben pedig kettőt, ez azért óriási kontraszt. A végére összeraktuk a védekezést, de addigra már picit el is fáradtunk, ami a fórok "nem belövésében" nyílvánult meg. Nekik támadásban minden bejött, hatalmas kapufás gólokat lőttek, míg sajnos nekünk elöl valahogy nem annyira jöttek be a dolgok. Azt gondolom, hogy ha úgy zárunk, mint tegnap és a kapott gólokat lerakjuk olyan 6-7 gólra, akkor tudunk nyerni. Azt gondolom, hogy 10 kapott góllal nagyon nehéz mérkőzést nyerni, bármilyen szinten. Erre kell odafigyelni, a fórokat picit jobban be kell lőni, több játékot vinni bele, több gyorsaságot, passzt talán.

- Legközelebb jobb lesz. Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)

Kedden a meccs összes gólja a SportKlub Televízió jóvoltából.


Az utolsó nap programja:

július 17., kedd

14.30 Magyarország-Spanyolország női mérkőzés
16.15 Olaszország-Spanyolország
18.00 Magyarország-Ausztrália

1 régi hozzászólás

ladorjan hozzászólása
2012.07.17. 12:45

Józan, okos nyilatkozatok, ezekre alapozva el lehet, el kell kerülni az ilyen kellemetlen meccseket, amikor késve reagálunk a saját hibáink okozta helyzetre, és rohanunk az ellenfél után. Világos, hogy Szécsi az első számú kapus, de a könnyebb meccseken való pihentetésével Nagy Viktort is formába lehet hozni. Az olaszok egyébként ilyen \"piszkos\" játékkal kellemetlenkedhetnek még majd másoknak is, aminek lehetünk mi is a haszonélvezői. Nem lesz sima ügy az olimpia, az biztos, és hát a brazilok sem nyernek állandóan foci-VB-t!