FACEBOOK

Gór-Nagy Miklós túl a sikeres műtéten

Gór-Nagy Miklós túl a sikeres műtéten
hozzászólás, 2012.06.21.

Sikeres vállműtétet hajtottak végre csütörtökön Gór-Nagy Miklóson, aki a válogatott egyik felkészülési meccsén szenvedett súlyos sérülést.

Dr. Gábor Antalt, a magyar válogatott orvosát Szolnokon, a Magyarország-Románia meccs helyszínén kérdeztük Gór-Nagy Miklós műtétjéről:



- Szervusz Tóni bácsi! Hát, sajnos szokássá vált, hogy ilyenkor nyaranta, amikor a kameránk elé állsz, mindig valamilyen műtét technikai részleteiről kérünk beszámolót. Ma műtötték Gór-Nagy Miklóst, kérlek mondd el, mit tudsz erről.


- Igen, Gór-Nagy Mikit Hangody professzor úr operálta, mint annyi más sportolót Magyarországon. Régebbi, apróbb sérülések most komplettálódtak néhány nappal ezelőtt egy edzőmérkőzés során. Magyarul annyit jelent, hogy a vállízületi vápa peremszéle, az úgynevezett labrum leszakadt. Na most ez így biztos hogy hosszú távon nem működött volna, ezért kértük a Hangody professzor urat, hogy operálja meg. Megoperálta, beszéltem vele, jól sikerült a műtét, két csavarral fixálták a leszakadt labrumot, ami annyit jelent, hogy néhány hét rögzítés, majd néhány hét után gyógytorna, aztán lassan úszás, aztán még lassabban vízilabdázás.

- Az 6-8 hét...

- Hát, 8 hét biztos.

- Rendben sikerült minden?

- Minden rendben van, beszéltem a professzor úrral és azt mondta, hogy minden oké.

- Nagyon szépen köszönjük a tájékoztatást.

- Köszönöm én is és gyógyulást kívánok!

- A csapatnál mással nincsen baj, ugye?

- Nem, a többiek mind rendben vannak, köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:


- Amikor a műtőbe vittek, még láttam, hogy az tele van Hangodyval :-). Ott volt Hangody Gyuri, Hangody Laci és természetesen a professzor úr is. Arra gondoltam, hogy nagy baj nem lehet. Bár altattak, úgy tudom, hogy a műtét jól sikerült. Laci barátom varrt össze, úgyhogy nála fogok reklamálni, ha a bőröm alatt maradt valami nem oda való. Persze csak viccelek...

Nincsenek műtét utáni fájdalmaim, viszonylag hamar felkeltem az altatásból. Már megnézték a röntgenen, hogy helyükön vannak-e a csavarok, minden rendben van. Este ettem egy szusi-tálat, a feleségem hozta be, a portugál meccs alatt megettem, úgyhogy azt mondhatom, szinte szanatóriumiak az itteni állapotok. Ennek ellenére, ha minden jól megy, holnap hazamegyek...

Egyébként a vállam belül elég csúnyán nézett ki, de ennek ellenére az MR alapján rosszabb helyzetre számítottak, ami szintén jó hír, hiszen így a gyógyulás is gyorsabb lehet a korábban tervezettnél.

- Mielőbbi gyógyulást kívánunk!

(A képet Mikitől mms-ben kaptuk, a felvételt tükör előtt készítette, így jelezzük, hogy valójában, a látszattól eltérően nem a jobb vállát műtötték, hanem a balt!)

3 régi hozzászólás

Tomute hozzászólása
Tomute36066
2012.06.25. 11:04

Hajrá Miki, Hajrá Eger!

ego72 hozzászólása
ego7236063
2012.06.24. 17:48

Gyors gyógyulást, várunk már Egerben!

balzs hozzászólása
balzs36054
2012.06.22. 14:48

Gyors gyógyulást!