FACEBOOK

Hőségben, a szigeten

Hőségben, a szigeten
hozzászólás, 2012.06.18.

Egy hete még áztunk, míg a most hétfői médiaedzésen a hőségtől levegőt is alig kaptak a sajtó munkatársai a válogatott edzése alatt. Margitszigeti riportunk.

Teljes létszámban (vagyis tehát 17 játékossal) folytatta felkészülését hétfőn a Margitszigeten a magyar válogatott.

Nem csak a parton volt igazi kánikulai meleg, Kásás Tamás elmondta, hogy amikor az edzés elején vízbe ugrottak, semmilyen felfrissülést nem éreztek.

A napi penzumot ettől függetlenül el kellett végezni, s el is végezték a fiúk becsülettel. Mintha most már kicsit több lett volna a kapu előtti játék, nem csak a lövéseket, hanem a center megjátszását is hosszú ideig gyakorolták a fiúk, mindkét kapu előtt.

A kameránk elé kért játékosok is megerősítették, hogy kicsit már a játékosság felé veszik az irányt az edzések, Kemény Dénes elkezdte "felpörgetni őket", hogy a szerdai békéscsabai és a csütörtöki szolnoki magyar-román meccs közönsége semmiképpen se csalódjon kedvenceiben.

Edzés végén csapatkép készült a Generali számára, s a cég képviselője a fotózás után Kemény Dénesnek ajándékozta a fotózáshoz hozott Generali-oroszlánt - az ötéves Márk nyilván nagyon fog ennek örülni.


A nagyközönség legközelebb Békéscsabán találkozhat a Kemény-legényekkel, s örömmel közöljük, hogy strandbelépővel még a csapat edzései is megtekinthetők.

A szerdai meccs előkészítésére külön szervező bizottság alakult, kérésükre közreadjuk az alábbi, technikai tudnivalókat tartalmazó közleményt:

– A magyar és a román csapat kedden 18.00 órától, szerdán 11.00 órától tartja edzését. A két csapat közös edzései nyilvánosak, a fürdőbelépővel rendelkezők megtekinthetik.

– A szerdai, 18.00 órától kezdődő mérkőzésre egyetlen bejáraton, az Árpád soron, a Halászcsárdához közelebbi dupla kapun lehet csak bejutni (tehát a szurkolókat sem a Felső-Körös sori, sem az Árpád sori főbejáraton nem áll módunkban beengedni).

– A kevés parkolóhely és a szűk utcák miatt kérjük, aki csak teheti, ne autóval érkezzen az Árpád fürdőbe! Aki mégis autóval érkezik, kérjük, hogy a Malom téri, illetve a Kórház utcai pakolókban hagyják gépjárműveiket.

– A találkozó kizárólag a mérkőzésre szóló belépővel tekinthető meg (a fürdőjegyek, illetve úszóbérletek a meccsre nem érvényesek).

– Kétféle – jól megkülönböztethető – belépőjegy kibocsátására került sor: a nagy napozó lelátóra 2000 Ft, a kapuk mögötti mobil lelátókra 1500 Ft értékben. Minden jegytulajdonos kizárólag a jegynek megfelelő helyen foglalhat helyet.

– A mérkőzésre érkezők az Árpád fürdőbe, az 50 méteres uszoda 16.00 órakor történő kiürítése után, kb. 16 óra 15 perctől léphetnek be.

– A lelátón a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

– Az Árpád fürdő különböző szolgáltatásai a megszokottak szerint igénybe vehetők, csupán az 50 méteres uszoda használata nem lehetséges az edzések (kedden 17.00–20.00, szerdán 10.00–13.00 óra), illetve a mérkőzés (16.00–20.00 óra) időpontjában.



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:



Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz, Norbi! Hogy telnek a napok?

- Hát, milyen szempontból?

- Reggel fölkelsz… mit csinálsz?

- Reggel fölkelek, jövök ide, az uszodába, itt vagyok egész nap. De szinte mindannyian.

- Azért egy kis naptej, napozás….

- Két edzés között nem sok időnk van. Hát, ez most a nehéz része. Ez a hét abból talán fizikailag könnyebb lesz, mert lesz két meccs. Amik azért mégis csak meccsek!  :-)

- Hogy látod a csapat fejlődését? Vagy ez még eldől a héten?

- Majd a héten eldől. Főleg a két meccsen. Még nem kell nagyokat előre lépni, de javulgatni viszont igen, ahhoz képest, ami volt az USA-ban, meg Kanadában.

- Mit szólsz a Világliga-eredményekhez?

- Hát, nagyjából reális. Ezek azért hasonló csapatok. Ami abból is látszik, hogy ötméteresekkel dőlt el az egyik elődöntő, aztán a döntő is. Úgyhogy ez van, ez ilyen. Minden rivális nagyon jó, vagy legalábbis hasonlóan jó!

- Jól vagytok, minden rendben van?

- Jól, köszönöm!  Minden rendben!

- Úgy haladtok, ahogy terveztétek?

- Tulajdonképpen igen… Meglátjuk a héten! Azért most lesz két meccs, amin kiderül, hogy mi az, ami hiányzik, mi az, amiben javulnunk kell.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Szia Pufi! Nagyon rég beszéltünk. Légy szíves meséld el, mi történt veled az elmúlt hetekben. Milyen volt Amerika?

- Szia! Köszönöm szépen, nagyon jól vagyok. Jól érzem magam. Amerika úgy gondolom, hogy hasznos volt a felkészülés elején. Játszottunk mérkőzéseket. Nyilván nem közönségcsalogató meccseket, mert sok erőnléti edzést és alapozást csinálunk, de úgy gondolom, hogy mindenféleképpen hasznos volt a két hét, amit kinn eltöltöttünk.

- Az amerikaiaktól elszenvedett két vereség utáni hazai visszhangok eljutottak hozzád?

- Nem tudom, fórumokat, hozzászólásokat nem nagyon szoktam olvasni. Úgy gondolom, hogy mindent megtett minden egyes játékos annak érdekében, hogy abban a formában, amiben voltunk, minél jobb eredmény szülessen.

- Mi történt azóta, hogy hazajöttetek? Hogy teltek a napok?

- A múlt hét elég húzósra sikeredett, sok edzés volt, elég kemények voltak, de hát ilyen egy felkészülés minden világeseményre, főleg az olimpiára. Most volt három nap pihenőnk, két és fél nap, úgy gondolom, hogy mindenkinek sikerült hasznosan eltöltenie.

- Jól vagy? Nincsen semmi problémád egészségileg?

- Egészséges vagyok. Nem vagyok sérült. Nem is leszek!

- Remélem én is. Mit várhatunk nézők, szurkolók a két vidéki meccstől? A Románia elleni két barátságos meccstől?

- Szerintem mindenféleképpen nyerünk és reméljük, hogy sokkal jobban fogunk játszani, mint az elmúlt hetekben. Ezt Dénes is pontosan jól tudja és segítette azzal a munkánkat, hogy inkább ilyen pörgetéses jellegű edzések vannak, hogy minél jobban tudjunk pörögni és minél felszabadultabban tudjunk játszani a két meccsen.

- Köszönöm szépen. Békéscsabán találkozunk!

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz Dumi!

- Szia!

- Tőled is aziránt érdeklődöm, hogy telnek a napok, hol tart a felkészülés? Hogy érzed magad, jól vagy-e egészségileg?

- Köszönöm szépen, minden rendben. Alakul. Kemény edzéseken vagyunk túl, ami személy szerint nekem nagyon jól esett. Jó volt elfáradni a múlt héten is. Úgy néz ki, hogy ez most is folytatódott egy kicsit, de ugye megtöri ez a két román meccs, meg az, hogy oda kell utaznunk, de most már egy kicsit azért kell taktikailag is finomodnunk.

- Hol tartotok a felkészülésben? Most már egy kicsit átállt játékra a dolog?

- Erre akartam utalni, hogy igen. Most már azért kombinálni kell a terhelést azzal, hogy szokjunk össze játékban is.

- Mire számíthatnak tőletek a szurkolók, akik kimennek, Békéscsabán és Szolnokon?

- Hát..., nyerünk! Mit mondjak erre?

- Lesz valami játékosság, parádézás?

- Én nem tervezek semmi ilyesmit. Remélem, hogy szép gólokkal, magabiztosan nyerünk, de ezek felkészülési meccsek, amiket a hasznunkra kell fordítani.

- Gondolom, figyelted a Világliga-eredményeket! Mit szólsz ahhoz, hogy a horvátok nyertek?

- Azt gondolom, hogy talán ők voltak a legesélyesebbek! A horvát csapat egyben van, a szerbek ugye nem indultak.

- Ők sem és a montenegróiak sem.

- Na, így szerintem kimagaslott a horvát csapat a mezőnyből.

- Azért csak ötméteresekkel tudtak nyerni! A spanyolok teljesítménye meglep?

- Hát, ők tudnak jól játszani. Nem véletlenül játszottak Rómában is döntőt. De állandó jó teljesítményre szerintem nem képesek.

- Köszönöm szépen, Dumi! Békéscsabán találkozunk!

(Lejegyezte: Varga Bogi)