FACEBOOK

Kupaszerda - magyar reményekkel

Kupaszerda - magyar reményekkel
hozzászólás, 2012.03.13.

Három kupacsapatunk lép színre szerdán és mindegyik jó szereplésében reménykedünk. A teljes program, tudósítás Dubrovnikból, nyilatkozatok a Szeged és a Szolnok meccse elé.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, első mérkőzések

19.00 Budva-Pro Recco

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Év közben már játszottunk Budván. Akkor nagyon sima meccs lett, most azért nehezebbet várok. Ha jól játszunk, akkor 4-5 góllal is jobbak vagyunk. A célunk az, hogy ez a különbség kijöjjön és akkor a továbbjutás el is dőlhet.


20.15 Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- A legfontosabb, hogy ez egy "nyolcnegyedes" párharc lesz, öthetes félidővel. Ki kell adnunk magunkból mindent, hogy előnyre tegyünk szert, hiszen a visszavágón Herceg Noviban nagyon nehéz lesz játszani. Kívánom, hogy szerdán este csak a Primorje legyen elégedett a horvát csapatok közül.


17.45 Mladost Zágráb- SZEGED (DigiSport, vlv, vodapolo - élő)

BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Kicsit hosszú volt a buszút, de megérkeztünk Zágrábba. Tudtunk edzeni egyet este, valamint jól sikerült a délelőtti és a tegnap esti, Novi Sad elleni kétkapus edzésünk is. Bizakodó vagyok, úgy gondolom, hogy jó eredményt érhetünk el!

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Hétfőn délután még Szegeden edzettünk, majd buszra szálltunk, átmentünk Újvidékre, ahol kétkapuztunk egyet a helyiekkel tegnap, illetve ma reggel is még egy velük közös edzésen vettünk részt. Utána megebédeltünk még Újvidéken és buszra szálltunk ismét, jöttünk Zágrábba. Ez egy eléggé hosszú túra volt. Most egy egyéni, fakultatív edzés volt, ahol mindenki felfrissült kellőképpen. Úgy tűnik, hogy mindenki egészséges lesz a mérkőzésre.

- Papesz is? Ha jól tudom volt egy kisebb könyökfájdalma.

- Volt, de úgy néz ki, hogy az rendbe fog jönni, így a legerősebb összeállításunkban tudunk kiállni a Mladost ellen. Természetesen a célunk az, hogy minél jobb eredményt, győzelmet érjünk el Zágrábban. Azt gondolom, hogy ha a csapat a tudásának közel legjavát nyújtja, akkor ez nem lehet kétséges.

- Hogy készültetek? Videóztatok-e sokat, kérdezősködtetek-e olyan játékosoknál, akik sokat játszottak ellenük?

- Videóztunk sokat, a Vojvodina játszott velük sokat, az ő tapasztalataikat hallgattuk meg. De szerintem nekünk nem velük kell foglalkoznunk, hanem szigorúan saját magunkkal. Taktikailag felkészültünk, arra kell figyelnünk, hogy kellőképpen lereagáljuk az ő játékukat. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor nem kell azzal foglalkoznunk, hogy ők hogy játszanak, hanem mi diktálhatjuk a játék iramát és mindent, ami a győzelemhez kellhet.

Hamarosan képek az esti edzésről.


18.40 Jug Dubrovnik-VASAS (Sport2, vlv, vodapolo - élő)


VLV-KÉPEK AZ UTAZÁSRÓL

A piros-kékek kedden reggel autókkal utaztak Zágrábba, ahonnan repülőn tették meg az utat Dubrovnikig. A fárasztó, de jó hangulatú utazás végén egy gyors ebéd várta a csapatot (késő délután), majd rövid pihenést követően átmozgató edzést vezényelt Földi László a szerda meccs helyszínén.

Az edzés után kértünk kameránk egy fiatal és egy "rutinos" játékost.

VLV-VIDEÓK:


Steinmetz Barnabás nyilatkozata


- Szervusz, Barna! Rutinos játékos vagy, nagyon sok nagy meccset játszottál már! Hogy érzed, ez a mostani, holnapi mérkőzés hozhat számunkra örömet?

- Természetesen hozhat. Igaz, hogy nagyon sok mérkőzést játszottam már itt, de soha nem sikerült még győzni. Éppen itt lenne az ideje. Ez most annyiban új szituáció, hogy eddig vagy Bajnokok Ligája-csoportmeccsen kerültünk a Juggal szembe, vagy, hogyha a negyeddöntőben, ellenfélként jöttünk ide, akkor minidig a második mérkőzés volt itt, és az első otthon. Talán most egy kicsit nehezebb a dolguk annyiban, hogy itt kell megnyugtató eredményt elérnünk, ami esetleg a szokásosnál egy kicsit idegesebbé teheti őket, jobban kizökkentheti őket, de ez egy nagyon profi csapat. Nagyon-nagyon erős, tényleg, jó szerkezetű csapat, nagyon-nagyon magabiztosak, tehát nehéz lesz! Tényleg arra kell törekedni, hogy minél szorosabb eredményt játsszunk.

- Ami titeket illet, mit tudsz mondani, mennyire álltatok már össze, egészséges-e mindenki, milyen állapotban vagytok?

- Egészséges most mindenki, hála Istennek! Lekopogom, mert holnapig még sok minden történhet! Úgy néz ki, hogy mindenki száz százalékos állapotban van. Fizikálisan, taktikailag felkészültünk a mérkőzésre. Megnéztük őket videón is, ott is lehetett látni, hogy tényleg egy olyan csapat, ahol szinte nincsen gyenge pont, szinte nincsen lyuk, tehát óriási bravúr kell ahhoz, hogy szoros eredmény szülessen, és akkor úgy menjünk majd a második mérkőzésre, hogy ki tudjuk vívni a továbbjutást.

- Akárhogy is van, óriási lehetőség van előttetek, mert régen álltatok ilyen közel a Final Fourhoz. Hogy látod, mennyire fogtok pörögni? Mennyire dob ez fel titeket? Vagy inkább bénít?

- Bénultak biztos, hogy nem leszünk. Azt kell elérni, hogy úgy, ahogy azt az utóbbi rangadókon is tettük a tavaszi szezonban, az elejétől rögtön magabiztosan, a helyzeteket jól kihasználva, és nem kapkodva játsszunk. Mert nálunk ősszel az volt a jellemző, hogy ilyen „nagy akarásnak nyögés a vége” eset lépett fel már a mérkőzés elején. Tehát, nagyon keményen neki akartunk esni az ellenfélnek, és abból tényleg kapkodás, óriási káosz alakult ki. Hál’ Istennek, ezt a negatív jellemzőnket sikerült tavaszra elhagyni,  és úgy gondolom, hogy már a mérkőzések elejétől, okosan taktikusan, fegyelmezetten játszva tudunk előnyre szert tenni. Itt ugye előnyre nagyon nehéz lesz szert tenni a mérkőzés elején. Mondom, ez nagyon jó csapat, biztos vagyok benne, hogy a hazai pályát  megfújják nekik, hatalmas közönség lesz, akik nagyon fogják őket buzdítani. A saját szavunkat alig fogjuk hallani. Talán ez az, ami a legnehezebb lesz, tehát, hogy hogyan fog menni a kommunikáció. Ezt egy módon lehet megoldani, hogy az elején egy kicsit le kell csendesíteni a közönséget - mondjuk, most viccelek -  de a cél tényleg, hogy a nyakukon maradni, mint a kullancs, mint a pióca. Úgy csimpaszkodni, fárasztani őket, szétúszni őket, mert sok olyan játékos van, aki nagytestű, nagyon erős, de úgy gondolom, hogy jobban bírjuk az úszást, és abban el tudjuk őket fárasztani! Türelmesen, és tényleg, nagyon-nagyon taktikusan!

- Sokan szurkolnak nektek otthon! Holnap találkozunk!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Vámos Márton nyilatkozata


- Szervusz Marci. Dubrovnikban vagyunk, túl vagytok az utazáson, az első edzésen. Milyen állapotban vagytok? Hogy érzitek magatokat? Ez az első kérdésem.

- Abszolút jó állapotban vagyunk, íz 5-6 órás utazás után szerintem jobb állapotban vagyok, mint ahogy gondoltam. Itt vagyunk az Euroliga-negyeddöntőben, és ugye a Jug Dubrovnikkal fogunk játszani. Meglehetősen erős csapat, tele világklasszisokkal, de ettől nem ijedünk meg. Úgy gondolom, hogy elég sokan lesznek kint, elég nagy lesz a hangzavar, de ez minket fel fog spannolni, és meg fogjuk verni a Jug Dubrovnikot!

- Hogy álltok szakmai szempontból? Összeállt-e a csapat, van-e taktikátok, tudjátok-e, hogy mire kell készülni?

- Ugye erre a meccsre nem három napot kellett volna készülni, hanem egy-másfél hetet inkább, ennek ellenére mi csak három napot tudtunk, de nyilván megvan a taktikánk, és megpróbáljuk ráerőltetni a Dubrovnikra ezt.

- Mennyire ismered te, személy szerint az ellenfeleidet?

- Amennyit játszottam a horvát válogatottal, onnan lesznek emberek, meg egy montenegrói válogatott lesz, nagyjából képben vagyok.

- Közvetíti otthon a tv élőben a meccseteket. Mit üzensz haza? Mit várhatnak a szurkolók tőletek?

- Nézzék minél többen a meccsünket, szurkoljanak, és megpróbálunk egy kellemes meglepetést okozni nekik.

- Mit jelent a kellemes meglepetés?

- Hát egy győzelmet!

- Köszönöm szépen, úgy legyen! Holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


vlv-képek az esti edzésől


Eurokupa elődöntő, visszavágók

18.15 SZOLNOK-Sabadell (DigiSport Plus - élő)

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Vasárnap este, a Honvéd-meccs utáni napon mentünk le Ceglédre, pihentünk kicsit, valamint próbáltuk túltenni magunkat azon a mérkőzésen, és ez, úgy gondolom, hogy sikerült is. Nagyon várjuk a holnapi mérkőzést! Nagy tétje van a meccsnek, de ezzel nem mondok újat, hiszen egy Eurokupa-elődöntőről van szó. A csapat egészséges, nagyjából mindenki túljutott a betegségen.

- Ez mit jelent? Van még valaki, aki nem teljesen egészséges?

- Van még, aki köhög, van még aki taknyos volt, egy kicsit fáradt, de nem olyan vészes, úgyhogy tudunk teljes csapattal edzeni, és ez a legfontosabb, mert egész múlt héten szinte nem is volt olyan nap, amikor két-három ember ne hiányzott volna. Így mondhatom, hogy mindenképpen jobb állapotban vagyunk, mint a Honvéd-meccs előtti héten. Várom a holnapi mérkőzést és bízom benne, hogy meg tudjuk verni a Sabadellt. Az előzményekből adódóan úgy érzem, hogy maximális esélyünk van a továbbjutásra az Eurokupa-elődöntőből. Egygólos különbség van, ez nem jelentős hátrány, bármi történhet.

- Merítettek-e valamit az előző meccs hibáiból vagy előnyeiből? Mire számítotok? Sok kiállításos, kevés gólos meccs lesz?

- Az előző meccsből nagyon sokat lehetett tanulni, de igazából a saját játékunkat kell játszanunk. A Sabadell otthonában saját magunknak voltunk a legnagyobb ellenségei, mert nem játszottunk eléggé jól. Nem gondolom, hogy a Sabadell nagyot fog változtatni a játékán, mert nekik bejött az előző mérkőzésen a játékuk, amivel nyertek. Rengeteg fórt kihagytunk azon a meccsen. A védekezésünk mindig elég jó, elég stabil, csak az szokott a gondunk lenni, hogy a mérkőzések utolsó két-három percére elfáradunk fejben, ezért nem tudunk eléggé összpontosítani. Ez nem csak az Eurokupa-meccseinken, hanem a magyar bajnoki találkozókon is meglátszódott, nagyon sok meccs csúszott már ki a kezünkből az utolsó fél negyedben. Ezen mindenképpen javítani kell, de most annyira egyben van a csapat, hogy ezzel holnap szerintem nem lesz gond. Szerintem sok kiállítás lesz, a nemzetközi meccseken általában sok a  kiállítás. Kemény mérkőzésre számítok!

2 régi hozzászólás

mojito hozzászólása
mojito35279
2012.03.14. 08:33

Vitya! Ezen az oldalon lehet nézni a meccseket online, de lehet kérni is műsorokat és az alapján közvetítenek, hogy hány ember kéri az adott műsort : http://onlinetvkeresre.eu/ Remélem tudtam segíteni.

Vitya hozzászólása
Vitya35277
2012.03.14. 01:23

ha bárki tud majd bármelyik meccshez online stream-et, ne tartsa magában!!!