FACEBOOK

Elindult a playersagency.net

Elindult a playersagency.net
hozzászólás, 2012.03.07.

Érdekes neveket fedezhetünk fel egy játékos- és edzőközvetítésre létrehozott új internetes honlapon. A nemzetközi ügynökségi feladatokat is végző vállalkozást két magyar vízilabdás hozta létre.

Érdekes neveket fedezhetünk fel egy játékos- és edzőközvetítésre létrehozott új internetes honlapon. A nemzetközi ügynökségi feladatokat is végző vállalkozást két magyar pólós hozta létre.



GYÖNGYÖSI ANDRÁS a vlv-nek:

Azért szerepelek az oldalon, mert még mindig nincs biztos jövőképem.

Szeretnék Debrecenben maradni és tovább építkezni, de ehhez javulni kell a körülményeknek. Erre látok esélyt, de ugye mindig fontos hogy legyen alternatíva.

Tehát, ha máshogy alakulnak a dolgok, akkor külföldön, ha lehet, Olaszországban szeretnék dolgozni.

Szívesen maradnék egyébként Magyarországon is, de csak olyan helyen, ahol komoly tervek vannak!

Egyébként hiszem, hogy szükség van ilyen szervezetre, mert eddig egyedül a pólóban nem volt és a játékosok magukat ajánlgatták.

Tehát: hajrá playeragency! ;-)

Ma útjára indult a playersagency.net, amely a pólós élet új csapatot kereső szereplőinek kíván segítséget nyújtani, méghozzá nemzetközi színtéren. Megtalálhatjuk a csapatot keresők között Tóth Mártont, Szabó Botondot, Korényi Balázst, Kállay Márkot, a holland válogatott kapusát, Clement Stegmant és a macedón nemzeti csapat, valamint a Debrecen centerét, Szasa Misicset. És a legnagyobb meglepetés: Gyöngyösi András nacionáláját is megtekinthetjük az "Edzők" rovatban, vagyis elképzelhető, hogy a hajdúsági fővárosba nagy tervekkel érkezett "Tojás" a szezon végén, amikor lejár a szerződése, külföldre "igazol".

A játékosközvetítő nemzetközi honlap létrehozója két magyar, egyikőjük neve sem ismeretlen a hazai vízilabda-kedvelők számára: Szeles Györgyről és Szabó Gáborról van szó.

SZELES GYÖRGY a vlv-nek:

- Ismert és kevésbé ismert játékosokat egyaránt szeretnénk menedzselni. Klubot keresünk az érdeklődőknek, s az adott csapattal fel is vesszük a kapcsolatot, előzetes tárgyalásokat folytatunk, közvetítünk a felek között, de segítünk még a konkrét szerződés létrehozásában is.

- Hogy jött az ötlet?

- Bennem fogalmazódott meg. Már évek óta próbálok segíteni kizárólag baráti alapon játékos ismerőseimnek. Találtam csapatot játékosnak Máltán, juttattam ki pólóst Brazíliába, Görögországba, Olaszországba. Egy éve gondolkoztam komolyan ezen és elkezdtem csinálni az oldalt, majd társultam Szabó Gáborral.

- Ehhez a munkához nyilván nagyon jó kapcsolatrendszer kell. Mely országokban mozogtok otthonosan?

- Görögországban a waterpoloagency-vel működünk együtt, de dolgozunk Franciaországban és Olaszországban is. Kapcsolatban állunk a legnagyobb kuvaiti menedzserirodával, amely a vízilabda mellett vívással, labdarúgással, atlétikával is foglalkozik, rendszeresen szerződtet akár egy-egy alkalomra is sportolókat, edzőket, de még játékvezetőket is. Nekünk is az a célunk, hogy felépítsünk egy több sportággal (például kézilabdával és kosárlabdával is) foglalkozó menedzserirodát, de természetes, hogy a vízilabdával kezdünk. Úgy tudom, nemzetközi téren ez az első ilyen site. Gáborral nekünk elsősorban a vízilabda terén van tapasztalatunk, kialakult kapcsolatrendszerünk, így ezt tekintettük alapnak ahhoz, hogy kialakítsunk egy új lehetőséget, amely segít a sportág szereplőinek és megalapozza egy szélesebb alapokon álló ügynökség későbbi működését is.

- Miért érdemes hozzátok fordulnia annak, aki szeretné magát külföldön kipróbálni?

- Mindenki ismeri a vízilabda jelenlegi helyzetét, naponta hallani arról, hogy itt vagy ott vannak "bizonyos problémák". Nekünk az is fontos, hogy biztonságos hátterű, megbízható helyet ajánljunk a kuncsaftjainknak, olyat, ahol nem csak ígérgetnek, hanem a tervek megvalósításához szükséges anyagi forrás is rendelkezésre áll. E mellett olyan játékosoknak is tudunk segíteni, akik tanulással, illetve munkával kívánják összekötni a sportot.

- Sok sikert kívánok az oldalhoz és a játékosközvetítéshez!


SZABÓ GÁBOR

Magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, többszörös korosztályos és Universiade-válogatott, játszott a BVSC-ben, a Vasasban, a Kordaxban, majd  Olaszországban.

Jelenleg a Honvéd utánpótlás korosztályánál tevékenykedik. Edzőként a 2008-as ifjúsági EB-arany fűződik a nevéhez.

SZELES GYÖRGY 
 
2000 óta vízilabdázik, jelenleg is aktív játékos. Eddigi pályafutásának állomásai: Újpest, Ferencváros, Pécs, Firenze, Torino, Vouliagmeni, Ferencváros, Catania. Hosszú évek óta minden nyáron a máltai nyári bajnokság részvevője.

Most várja az olasz állampolgárságot és már edzőként is bontogatja szárnyait.