FACEBOOK

BL: Jug-Vasas, Mladost-Szeged

BL: Jug-Vasas, Mladost-Szeged
hozzászólás, 2012.03.02.

Rómában pénteken elkészítették a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását. A Vasas a Dubrovnikot kapta, a Szeged a Mladostot. Mindkét csapatunk idegenben kezd. Hat magyar érintett nyilatkozata.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők:

JUG DUBROVNIK-VASAS

MLADOST ZÁGRÁB-SZEGED

PRIMORJE RIJEKA-HERCEG NOVI

BUDVA-PRO RECCO

A mérkőzések időpontja március 14. és április 18.

Sorsoltak már a majdani Final Fourra is.

A Budva-Recco győztese a Jug-Vasas győztesével csap össze az egyik elődöntőben, a másik elődöntő két részvevője pedig értelemszerűen a Mladost-Szeged és a Primorje Rijeka-Herceg Novi találkozó két győztese lesz.

A négyes döntő időpontja: május 11-12, a helyszínt még nem közölték, de valószínűleg Róma lesz.

MOLNÁR TAMÁS (Szeged) a vlv-nek:

- A sorsolást befolyásolni nem tudjuk, arra kell készülnünk, akit kaptunk. A Szegednek már az történelmi siker, hogy eljutott a legjobb nyolcba, ez felszabadultságérzést kell, hogy adjon, úgy játszva pedig a Mladost ellen is tovább lehet jutni. Nyilvánvaló, hogy a lehetőségek közül a legerősebb csapatot kaptuk, nekünk minden más csak jobb lehetett volna, de hát ezzel kell főznünk, ami van. Ez még mindig jobb, mint a Dubrovnik a Vasasnak. (Érdekes, hogy a Recco és a Rijeka nem került egy ágra...)

Ha végcélnak a Final Four döntőjét tekintjük, akkor elmondhatjuk, hogy a mi águnk könnyebb, mint a másik, viszont a most számításba jöhető ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk. Belőlük kell felkészülni, ellenük kell továbbjutni. Egyébként pedig jelen pillanatban a Honvéd elleni keddi meccsre koncentrálunk...

STEINMETZ ÁDÁM (Vasas) a vlv-nek:

- Miután második helyen jutottunk tovább, várható volt, hogy erős ellenfelet kapunk. Velünk azonos súlycsoportút, vagy még tán papíron erősebbet is, úgyhogy ezzel tisztában voltunk a sorsolás előtt. Hát mit mondjak? A Jug Dubrovnikról azt tudom mondani, hogy amióta a Vasasban játszom, talán egyszer fordult elő, hogy nem sorsoltak össze minket az Euroligában. Úgyhogy már visszatérő vendég a Dubrovnik a Komjádi uszodában. Annak örülök, hogy a második mérkőzés nálunk lesz és szombati napon, bízom abban hogy az első találkozón sikerül érni egy olyan eredményt, hogy a visszavágóra abszolút megteljen a Komjádi uszoda és jó hangulatú mérkőzés legyen.

- Az, hogy a Jug korábbi sztárja, Miho Boskovics most nálatok játszik, mennyit számít? Ő mit szólt ehhez a helyzethez?

- Szerintem legbelül nem örült neki, de ezt tőle kell megkérdezni. Az biztos, hogy ha valaki, akkor ő ismeri a Dubrovnikot, meg a dubrovniki uszodát, kaput, s természetesen az ellenfél kapusát. De mondom, ezen a téren mi sem panaszkodhatunk, mert elég sokat játszottunk velük az elmúlt években. Nagyon kiegyenlített párharcra számítok. Jó csapatról van szó, úgyhogy azt gondolom, fel kell kössük a gatyánkat, hogyha be akarunk jutni a Final Fourba, de mivel ez a célunk, ezért ennek megfelelően készülünk. Az első meccsig túl sok idő nem lesz, két hét sincs már addig, ráadásul szó van arról, hogy esetleg 13-án játsszunk, mert mindhárom horvát csapat otthon kezd március 14-én. Meglátjuk.

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Kicsit sok az utazás..., most vagyunk úton Zágrábba, a jövő héten Herceg Noviba megyünk, aztán jön a rijekai Final Four... Ahogy a sorsolásról korábban nyilatkoztam is, talán a Budva a legkevésbé veszélyes. Meglátjuk... A legnehezebb ellenfélnek a Jug Dubrovnikot tartom és velük már az elődöntőben összekerülhetünk. Volt már ilyen kétszer is, egyszer bejött, egyszer nem. Lesz egy kemény elődöntőnk, az biztos, de ezzel még nem kell foglalkoznunk.

A két magyar csapat közül a Vasas helyzete nehezebb, de csoportmásodikként jutottak tovább, így erre számítani lehetett. Mindkét magyar csapat továbbjuthat, a Szegednek szerintem különösen jó esélyei vannak. A Mladost sokkal hullámzóbb, mint a Jug, sok függ attól, hogy milyen napot fognak ki. Szombat este többet tudok majd erről mondani, hiszen holnap játszunk velük Zágrábban.

KÁSÁS TAMÁS (Pro Recco) a vlv-nek:

- Valószínűleg a leggyengébb csapatot kaptuk, be fogunk jutni a négyes döntőbe. Szívesebben mentünk volna máshova, mert idén már vagy harmadszor utazunk oda, nem nagyon tudok többet mondani. Az elődöntő nem lesz könnyű, de egyelőre nem foglalkozunk ezzel. Azért vagyunk ennyien, hogy jobbak legyünk mindenkinél. Nem nagyon lehet filózni, be kell menni a vízbe és mindenkit meg kell verni, akit lehet. Ami a magyar csapatokat illeti, a Vasasnak nehezebb dolga van, de talán ők is meg tudják csinálni, a Szegednek meg szerintem abszolút van esélye, hogy bejusson a négybe. Nem lesz könnyű, de amilyen formát mutatnak az idén..., a Mladost pedig nem annyira acélos most, mint a korábbi években volt.

- Hogy van a derekad, játszol-e holnap este Zágrábban?

- Sokkal jobb már, igen, játszom. Nyilván azért vigyázok, nem játszom nagyon sokat, de jobban vagyok, mint voltam.

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A szerencse olyan dolog, ami akkor nyilvánul meg, ha élnek vele. Minden lehetőségünk megvan arra, hogy idén bejussunk a Final Fourba, de ehhez mindkét mérkőzésen jó teljesítményre lesz szükség.

- Hogyan vélekedsz a Vasas és a Szeged sorsolásáról?

- Úgy gondolom, mindkét magyar csapatnak van legalább 50 százalék esélye a továbbjutásra.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Örülök neki végül is... Nem nagyon akartam a Herceg Novit, de be kell, hogy lássam, talán őket volt a legjobb kapni. Ennek ellenére a múltkori tapasztalatok alapján azt mondom, hogy veszélyesek lehetnek, ugyanúgy, mint bármelyik más ellenfél.

- Vasas, Szeged?

- Ami a két magyar csapatot illeti, azt gondolom, hogy a Szegednek jó esélye van továbbjutni, a Vasasnak nehéz az útja, mert a Dubrovnikot nagyon jó csapatnak tartom.

5 régi hozzászólás

jozsi47 hozzászólása
jozsi4735209
2012.03.04. 17:40

Szerintem,illetve a naptár szerint az Ádi tévedésben van.Ha valóban április 18-án lesz a Dubrovnik elleni visszavágó az nem szombat i hanem szerdai napra esik.

Rebo hozzászólása
Rebo35201
2012.03.03. 10:19

A Jug Dubrivnikkal mát szinte összenöttünk. Szinte minden évben összekerülünk velük, váltakozó sikerrel. Utoljára ők nyertek, így most rajtunk a sor. Hajrá Vasas !!( és temészetesesen nagyon drukkolunk a Szegednek is )

Rolling hozzászólása
Rolling35199
2012.03.02. 15:19

Az ember általában agyal, és különböző elméleteket gyárt. amelyek vagy igazolódnak, vagy nem. Most arra gondolok a sorsolás kapcsán, hogy a Recco tuti továbbjutó, a Rijeka esélyesebb a Hercegnovinál. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a Recco mellett 3 horvát csapat ott legyen a FF-ban, így legalább egy magyar csapatnak jó esélye van szerintem. A kérdés csak az szerintem, hogy két magyar, vagy két horvát csapat lesz a FF-ban. Lássuk, mi lesz az elméletből...

Gábor hozzászólása
Gábor35197
2012.03.02. 12:33

Végre - eddig a fázisig - elkerültük a Reccot! ( mert ha továbbjutunk, szinte biztos ők következnek , de ne szaladjunk ennyire előre) Nagyon nehéz párharc lesz, Miho sokat segíthet a \"helyismeretével\" és \"múltjával\". Jó hogy az első meccs kinht lesz, sajnos várhatóan erősen \"megfújják\" majd a bírók a dubrovniki vizet, de ennek ellenére én most adnék egy 55-60 %-os sanszot a Vasasnak a továbbjutásra. A Szeged és Vanja Udovicsics \"Mlaldostjánál\" ez kb. 50-50 %, de ha a Szeged továbbjutna igazi csoda kapujába kerülne, mert szerintem számukra a Rijeka-Hercegnovi páros továbbjutója is verhető lehet és az meg már BL-döntőt jelentene...

baluka hozzászólása
baluka35196
2012.03.02. 12:18

Nem lehetetlen a továbbjutás egyik magyar csapatnak sem. Hajrá!