FACEBOOK

Jadranska Liga: fénycsíkok a final fouron is

Jadranska Liga: fénycsíkok a final fouron is
hozzászólás, 2012.02.24.

Négy magyar játékos vesz részt a Jadranska Liga idei négyes döntőjében, amely Rijekában lesz, s még mindig kísérletként "bevetik" a Pro Recco egyik legutóbbi meccsén alkalmazott különleges medence-kivilágítást.

Bár két forduló még hátravan a Jadranska Liga idei szezonjának rájátszásából, már eldőlt, hogy melyik négy csapat vesz majd részt a március 17-18-i négyes döntőben, amelynek Rijeka ad majd otthont.

A Pro Recco már biztos első, s a Mladost Zágráb sem végezhet a negyedik helynél rosszabb vagy jobb helyen - ez a két csapat vívja majd az egyik elődöntőt. A másik párosítás is ismert, a Jug Dubrovnik és a Primorje Rijeka küzd meg a döntőbe jutásért, ez esetben csak az kérdéses ma még, hogy melyik csapat játékosai lesznek fehér sapkában és melyikéi kékben. A jövő héten játszanak ugyanis egymással Rijekában, s ha a Primorje nyer, a dubrovnikiak elé kerül, s másodikként végez a felsőházi tabellán.

Érdekesség: az adriai bajnokság történetében első alkalommal fordul elő, hogy az előző esztendő bajnoka nem tudta beverekedni magát a legjobb négy közé.

A Jadranska Liga eddigi győztesei:

2008-2009 Jug Dubrovnik (horvát)

2009-2010 Herceg Novi (montenegrói)

2010-2011 Herceg Novi (montenegrói)

(Az olasz Pro Recco ebben a szezonban szerepel először a horvát, szlovén és montenegrói csapatok részvételével indult nemzetközi bajnokságban.)


Az idei négyes döntőnek 2011 után ismét a csodálatos környezetben lévő rijekai Kantrida uszoda ad otthont, s ha nem jön közbe sérülés, négy magyar olimpiai bajnok szerepel majd a meccseken: Kásás Tamás és Madaras Norbert (Pro Recco), Valamint Varga Dániel és Varga Dénes (Primorje Rijeka).

Horvát sajtóinformációk szerint az idei Final Four során alkalmazzák az olaszok által nemrégiben kipróbált technikai újítást: led-lámpákkal kivilágítják az ötméteres és a kétméteres vonalat, valamint a kiállított játékos várakozásának helyéül szolgáló "ketrecet". (A különleges megoldás jadranska ligás debütálásáról a Pro Recco-Jug Dubrovnik meccs kapcsán írtunk.)

Úgy tudjuk, hogy az innováció felkeltette a FINA érdeklődését is, s nem elképzelhetetlen, hogy már a londoni olimpia vízilabda-tornáján alkalmazni fogják!

A Jadranska Liga négyes döntőjében részt vevő magyar játékosokat rövid reagálásra kértük: mit szólnak ahhoz, hogy a technikai újítást már a mostani final fouron alkalmazzák? 
 
MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Örülök neki! Nem is kifejezetten a világítás miatt, hanem azért, mert végre történik valami ebben a langyos pólós világban.

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Minden, ami a vízilabda látványosságát segíti, csak jól jöhet. Bár nem feltétlenül ezekkel a fényjátékokkal kellene ezt elérni, de ha ez csak az első lépést jelenti, akkor örülök.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Üdvözlendő minden egyes olyan próbálkozás, amely a vízilabda népszerűsítését szolgálja. Nem gondolom, hogy ez a kivilágítás fogja megmenteni a sportágat, mindenesetre egy lépés előre.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Nagyon örülök minden újításnak, ami hasznára lehet a pólónak, s a nézők számára segíti a vízben történtek megértését. Ez a kivilágítás azért is hasznos lehet, mert megkönnyíti a bírók számára a döntést, illetve csökkenti a hibalehetőséget.

1 régi hozzászólás

lézer hozzászólása
lézer35156
2012.02.24. 18:05

Kedves Szerkesztőség! Most olvasom,hogy a labdarúgásban Kósa Úr most javasolja,hogy vezessenek be kvótát a saját nevelésű játékosok szerepeltetése érdekében,teljesen logikus javaslat lenne a vizilabdában is,ha a külföldiek szerepeltetésére van kvóta ,akkor a saját nevelésű játékosoknak is lehetne,p.l. három vagy négy saját nevelésű játékosnak ,mondjuk 23 év alattinak kellene beirva lenni mérkőzésenként. Érdemes lenne Faragó Tamást megkérdezni,mi erről a véleménye,persze az Őn véleményére is kiváncsi lennék.