FACEBOOK

Honvéd-Eger 10:9

Honvéd-Eger 10:9
hozzászólás, 2012.02.18.

Komoly rangadót nyert a Honvéd az Eger ellen. Nyilatkozatok, gólok a Kőérből, A forduló eredményei, a vasárnapi program.

Vodafone OB1, 14. forduló

Honvéd-Eger 10:9 (3:2, 1:2, 4:1, 2:4)
Kőér utca, v.: Németh, Kun
Honvéd: Gergely - Jansik, Hangody, Mátyás, Salamon 1, Kovács P., Kovács R. 1, Szivós 6, Tóth M., Gór-Nagy 2, Angyal, Hárai, Hangody L. Vezetőedző: Vad Lajos
Eger: Szécsi - Mezei, Bátori 2, Graham 2, Hosnyánszky 1, Kovács G. Naganuma 2, Varga II. Zs. 1, Seman, Binder, Bundschuh, Biros 1. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 6/9, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódik: Gór-Nagy (28.p.)
Sárga lap: Gerendás György (22.p.), Vad Lajos (26.p.)


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub Televízió és vlv):

1:0 - Szivós első gólja, ötméteres


1:1 - Bátori első gólja


2:1 - Szivós második gólja


2:2 - Graham első gólja

3:2 - Gór-Nagy első gólja


 4:2 - Salamon gólja

4:3 - Naganuma első gólja


4:4 - Naganuma második gólja

5:4 - Szivós harmadik gólja


5:5 - Varga II. Zsolt gólja


6:5 - Gór-Nagy második gólja


7:5 - Kovács Róbert gólja


8:5 - Szivós negyedik gólja


8:6 - Biros gólja, ötméteres


8:7 - Hosnyánszky gólja


8:8 - Graham második gólja


9:8 - Szivós ötödik gólja


10:8 - Szivós hatodik gólja, ötméteres


10:9 - Bátori ejtésgólja



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Meccs előtt általában nem szoktál nyilatkozni, ez rendben van. Meccs után most mit tudsz mondani? Jó kedved van, pedig nem nyertetek.

- Kicsit szarkasztikus jókedv. Két dolog nagyon zavar ebben a mérkőzésben. Az egyik az, hogy talán a sanghaji VB-n láttam két ennyire különböző felfogásban fújó játékvezetőt, tehát az, hogy egy negyedig a Honvéd kapja az ítéletet, aztán egy negyedig mi, aztán egy negyedig ők, aztán az utolsóra meg teljesen megzavarodnak. Ez minket is megzavar. Jó lenne, hogyha előtte beszélnének egy kicsit egymással, hogy nagyjából milyen felfogásban fogunk vezetni. Ahhoz, bármilyen lesz, mi alkalmazkodunk, azzal nincsen gond. A másik, ami zavar, hogy olyan nagyon "félkettes" volt ez a meccs. Sajnos öt olyan csapat van, öt és fél, mert még a Debrecen is nagyon jó lehet, hogy bármelyik játszhatja a döntőt, és az a kettő fogja, ahol mind a tizennégy ember vicsorogva, vért izzadva fejezi be a mérkőzést. Úgy is kezdi el, és úgy is fejezi be.

- Akartam mondani, hogy a befejezésnél ez egyértelműen látszott nálatok, az edzőtök úgy mondta, hogy az elején ez nem volt meg. Gondolom, hangot is ad majd ennek a véleményének.

- Én nem hiszem ezt, hogy nem volt meg mindenkinél, olyan nagyon furcsa volt, lehet, hogy tényleg ezt az időpontot kell szokni, több kávét kell inni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Bátori Bence nyilatkozata


- Szervusz Bence! Nagyon jól játszottál, de kikaptatok. Nagyon csalódott vagy?

- Igen, természetesen nagyon-nagyon csalódott vagyok. Győzni jöttünk ide a Kőér utcába.

- Min ment el a meccs? Miben voltatok gyengébbek?

- Hát egy úgymond teniszből átvett fogalommal, a ki nem kényszerített hibákkal. Fontos szituációkban, amik a meccset döntően befolyásolták, rendszerint rosszul döntöttünk és hibáztunk. Nem tudom, hogy miért. Azon leszünk, hogy ezt holnapra minél gyorsabban megváltoztassuk.

- Nagyon nehéz meccsetek jön és fontos is.

- Így van. Azért mondom, hogy most fölmegyünk az öltözőbe, megbeszéljük. De nem szabad és nem is marad idő semmiféle szomorkodásra. Nincs is rá idő, nincs is rá lehetőség. Itt a lehetőség, holnap javítanunk kell a Szeged ellen. Ebben a szezonban először meg kell vernünk a Szeged csapatát. Eddig is meg kellett volna, de holnap először meg is fogjuk őket verni!

- Annyit mondj még légy szíves, hogy neked jelentett külön motivációt, hogy itt a Kőérben volt ez a meccs?

- Természetesen jelentett. Ugye három évet játszottam itt, persze hogy nagyon sokat jelentett. De hát sajnos kikaptunk, úgyhogy ez van.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Varga II. Zsolt nyilatkozata


- Zsolt, elvesztettétek ezt a rangadót itt, a Kőér utcában, és sok időtök nincs szomorkodni se.

- Valóban elvesztettük. Elsősorban mindenképpen gratulálok a Honvédnak, mert tényleg jól játszottak, nagyobb tűzzel, mint mi. Úgy gondolom, egy kicsit árnyéka volt önmagának a csapatunk, kicsit nehézkesen mozgott a támadás és a védekezés, az egész játékunk picit "árnyékjáték" volt. A végén próbáltuk összeszedni magunkat, kiegyenlítettük a mérkőzést 8:8-ra, de hogy őszinte legyek, nagyon nem érdemeltük meg a győzelmet, úgyhogy ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejteni, mert holnap nagyon fontos rangadónk van a Szegeddel. Remélem, talán átestünk a holtponton a fáradtságot illetően, és holnap egy jobb mérkőzést fogunk tudni játszani a Szegeddel.

- Arra van tipped, ötleted, hogy mi volt ma a baj? Mert olyan enerváltak voltatok tényleg, de hogy mi okozta?

- Ezen gondolkoztam én is a meccs közben, hogy miért érzem magam fáradtabbnak, mint a múlt héten, amikor ugye hasonló felkészülés volt egész héten. Igazából nem tudom, mert ugyanilyen felkészülés volt, akkor nagyon jó erőben éreztük magunkat, nem tudom, az utazás talán, de hát az nem volt annyira hosszú. Ez a kettő óra, hogy miért kettőkor játszottunk, talán az, talán az utazás, nem tudom, igazából nem szabad nagyon kifogásokat keresni. Jól kell játszani mindig.

- Össze tudjátok szedni magatokat? Mert holnap talán még nehezebb meccs lesz.

- Én úgy gondolom, hogy igen, úgy gondolom, hogy össze fogja szedni magát a csapat, rá fogunk készülni a Szegedre, és biztos, hogy nagyobb tűzzel fogunk játszani, mint most.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Gratulálok, Miklós! Szórod a gólokat és nyer a csapat! Azt hiszem ennél többet nem lehet kívánni.

- Egészséget, boldogságot és további szép győzelmeket például holnap Debrecenben...

- Jó, hát azért a mai meccsről mondj valamit! Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy végig vezettetek.

- Igen, attól függetlenül nem lehet azt mondani, hogy végig a kezünkben volt a meccs. A Vasassal ellentétben amikor azt mondtam, hogy végig inkább a kezünkben volt, most azt mondom, hogy ez egy nagyon jó Eger, akiket óriási eredmény legyőzni. Rengeteg taktikai variációval készültünk, úgy gondolom, volt, amelyik bejött, volt, amelyik nem. Mindenesetre nagyon jól jött ez a győzelem nekünk, hiszen nagyon készültünk rá és nagyon jó, hogy nyertünk.

- Hogy érezted, az Eger a szokott teljesítményét hozza vagy gyengébbet?

- Hát megmondom őszintén, nem tudom, hogy az Eger mostanában milyen formában van. Láttuk a Szeged-meccsüket, ahol azért jól játszottak meg kell mondjam. Szerintem az Eger hazai pályán mindig sokkal veszélyesebb, mint idegenben, valószínűleg ez ránk is igaz. Most valahol ez a kis különbség döntött a mi javunkra.

- Nektek gondolom azért is volt nagyon fontos ez a mérkőzés mert így nem szakadtatok le az élmezőnytől. Nézitek a tabellát? Számolgattok már?

- Nézzük a tabellát, de hát a lebonyolítás olyan, hogy elég a végén egy nagyon nagyot robbantani. Persze nem arra készülünk, hogy lesz ami lesz, hanem igenis minél előbb akarunk végezni. Már csak azért is, mert győzni sokkal jobb mint veszíteni. Aztán úgy gondolom, hogy nagyon jó úton vagyunk.

- Van bennetek még több ennél a mostani formánál?

- Abszolút úgy gondolom, hogy igen, volt egy pár olyan helyzet, ahol egy pici rutinnal vagy egy kis gyakorlással, ha esetleg még jobban átgondoljuk a dolgot, az gólokat jelenthet. Így azt gondolom, mindig van hova előre lépni.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: P. K. T.)



Gergely István n
yilatkozata

- Pista, gratulálok! Ez egy nagyon szép és nagyon fontos győzelem volt. Légy szíves foglald össze, értékeld egy kicsit a csapatod teljesítményét!

- Újra tudtunk 10 gólt lőni, ami nagyon-nagyon fontos, mert ugye a Vasasnak is meglőttük a több mint tízet, most is tízet lőttünk az Egernek, úgyhogy azt mondom, nagyon jó a támadásunk. Egy picit talán annyi az egésznek a hibája, hogy miközben nagyon sok gólt lövünk, talán egy kicsikét visszaveszünk a védekezésben, és nem figyelünk annyira oda, mert sokkal több energiát fordítunk a támadásunkra. Ami most nagyon jól sült el, de azért volt ez már fordítva is, hogy nagyon szellősen védekeztünk, és nagyon sok gólt lőttünk. Ezen mindenképpen változtatni kell. Ez az Eger-győzelem nagyon-nagyon fontos volt mindenféle szempontból: a négy között tudunk maradni, kicsit tömörítjük az élmezőnyt, és egy picit az önbecsülésünknek is jót tett a legutóbbi mérkőzések után. A Vasas is lehetett volna jobb is, rosszabb is, de azért egy kicsit csalódottak voltunk, hogy nem tudtunk nyerni. De most ez nagyon fontos győzelem volt, és azt gondolom, hogy újabb erőt ad a következő a bajnokság következő részére. Holnap Debrecen, egy jó kis kirándulás lesz egy nagyon komoly megmérettetéssel. A Debrecen nagyon fogadkozik, hogy meg akar minket verni. Mi nem fogadkozunk, hogy megverjük őket, mi, úgy érzem, vagyunk olyan állapotban, hogy meg tudjuk majd őket holnap verni. Nekünk elég az egygólos győzelem innentől kezdve minden mérkőzésen...

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok, egy nagyon szép, és nagyon fontos győzelmet arattatok! Te is elemedben voltál, úgyhogy szerintem ma minden rendben volt. Hogy látod?

- Köszönjük szépen! Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Ezek a győzelmek adnak nekünk hitet a folytatásra, és fontos három pontot szereztünk, úgy gondolom.

- Végig vezettetek, tulajdonképpen lehet azt mondani, hogy kézben volt a meccs végül?

- Én úgy gondolom, hogy azt nem lehet mondani, hogy kézben volt, de igaz, hogy végig vezettünk, és szerintem megérdemelten nyertünk.

- Az Eger milyen volt?

- Az Eger egy nagyon jó, masszív csapat, rengeteg jó játékosokkal, világklasszisok is vannak benne. Egy nagyon jó csapat, és ezért is örülök, hogy őket le tudtuk győzni. Ez a mi erősségünket is mutatja, úgy gondolom.

- Holnap egy nagyon veszélyes meccsetek lesz, mert ott Debrecenben nagyon várnak titeket…

- Igen, ezt tudjuk, és nem is fogjuk félvállról venni. Egy nagyon-nagyon kemény mérkőzésre számítunk Debrecenben. Jó csapat a Debrecen, de én úgy gondolom, mi jobb csapat vagyunk, és hogyha jól játszunk, akkor mi fogunk nyerni.

- Nem sok két ilyen meccs egy hétvégén? Közben még egy utazás is...

- De, sok, de mit tudunk csinálni? :-) A többi csapatnak is két kemény meccse van, dupla forduló. Ez a kiírás, ezen nem tudunk változtatni.

- Köszönöm szépen, jó utat holnap!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Szolnok-OSC 19:3 (4:1, 5:1, 7:0, 3:1)
G.: Negrean 5, Pásztor 4, Marnitz 3, Kis G., Kovács O., Hangay Z. 2-2, Regős, ill Balla, Szentesi, Galambos

BVSC-Szentes 8:10 (2:1, 3:4, 0:2, 3:3)
G.: Deme, Kotsidis 2-2, Ambrus F., Hőna, Borsós, Rajna, ill. Weszelovszky 4, Szőke, Szabó B. 2-2, Józsa, Pellei

Szeged-FTC 10:6 (2:0, 4:2, 2:0, 2:4)
G.: Molnár T. 3, Kayes 2, Juhász, Younger, Hegedüs, Kunac, Kiss Cs., ill. Kincses 2, Paján, Székely, Mocsári, Deutsch

Kaposvár-Vasas 7:13 (0:2, 2:4, 2:5, 3:2)
G.: Juhász-Szelei, Burburan, Bereczki 2-2, Papp G., ill. Boskovics, Katonás 3-3, Vámos, Fülöp 2-2, Decker, Kiss G., Drasko Brguljan

Pénteken játszották:

Pécs-Debrecen 5:12 (0:2,  1:2,  4:5,  0:3)

G.: O,Regan, Hangay R., Hoppál, Müller, Bóbis, ill. Varga T. 4, Kistamás, Vindisch 3-3, Hegedűs, Tóth Z.


A vasárnapi, 15. forduló programja:

17.00 Debrecen-Honvéd

18.00 Szentes-Pécs

18.00 Eger-Szeged

18.00 Vasas-OSC

18.00 Szolnok-BVSC

19.30 - FTC-Kaposvár

4 régi hozzászólás

Krisz hozzászólása
Krisz35139
2012.02.19. 16:27

Rátérve a Honvéd-Eger meccsre, Szivós szokás szerint nagyot játszott(6 gól, két kiharcolt fór, remek passzok)De feltétlenül meg kell említeni Salamon Ferit is, nagyon érett játékot nyújtott, szép gól, blokk, két labdaszerzés, remek center megjátszások, szerintem simán helye lett volna a bő válogatott keretben...... Az Egerből Seman dicsérhető,nem tudom köze volt-e hozzá, hogy korábban 6 emberelőnyt és egy ötméterest is szállított,hogy a végén 3 kontrát is fújtak ellene, az első még oké, de a többi....

Krisz hozzászólása
Krisz35138
2012.02.19. 16:13

Nem értek egyet Szabó Zolival az alapszakasz tétnélküliségéről,szerintem senki nem szeretne pl. a 4-5. pozícióban ki-ki meccset játszani már a nyolc között és később sem mindegy szerintem, hogy ki kivel játszik a négy között és milyen pályaválasztói joggal...Az idei kiírás azért is tetszik a tavalyihoz képest, (nem sok értelme volt akkor a középszakasznak) hogy végre a kis csapatoknak is van motiváció, pl. a Szentesnek nagy dolog a rájátszásban szerepelni......apropó, az előbb említett csapatnak nagy húzás volt megszereznie Szabó Botondot, jelentősen erősödtek vele.....

szerk hozzászólása
szerk35137
2012.02.18. 21:51

Az.

APREAND hozzászólása
APREAND35136
2012.02.18. 21:06

Csak úgy mégegyszer kár hogy nem nézhetjük,ezeket a meccseket. Amúgy mióta cserélt kispadot Gerendás ,Vad Lajossal? Tudom hogy elírás(legalábbis remélem)