FACEBOOK

Szerencsésen lezárult Madaras fog-ügye

Szerencsésen lezárult Madaras fog-ügye
hozzászólás, 2012.01.18.

Madaras Norbert fél nappal a holland-magyaron történt pólósbaleset után visszakapta régi fogát, ismét játszhat és társaitól sem kell eltűrnie, hogy VV Veronikának szólítsák.

Összességében jó napja volt szerdán Madaras Norbertnek, a magyar válogatott kétszeres olimpiai bajnok balkezesének. Mint megírtuk, Norbi száját eltalálta egy továbblendülő lövő kéz kedden este a hollandok elleni meccsen, s implantátummal rögzített műfoga kiesett, az arca is csúnyán bedagadt. És bár a szövetségi kapitány a vlv-nek azt nyilatkozta, hogy Norbi neki így is tetszik, azért a meccs lefújása után beindult a gépezet, hogy holland részről helyrehozzák az apró malőrt.

Tóni bácsi első vizsgálata után még az uszodában megnézte Norbi arcát egy holland szakember, aki rögtön szervezésbe is kezdett, szerda reggel 11 órára adtak időpontot egy 10-15 kilométerre lévő magánklinikán a betegnek. Mondani sem kell, hogy az ország egyik legelismertebb szakembere fogadta saját klinikáján olimpiai bajnokunkat. A röntgenfelvétel azt mutatta, hogy koponyának az a része nem sérült meg, ahova rögzítették az implantátumot, csak maga a "berendezés", legfőképpen a csavar. Telefonos konzílium zajlott le Norbi hazai fogorvosával, dr. Hóka Sándorral és dr. Czinkóczky Bélával, azzal a két doktorral, akik annak idején, még 2007-ben "megépítették a berendezést". Könnyítette a helyzet megoldását, hogy Norbi már az ütés után, a vízben megtalálta magát a fogat, s az ép maradt.

Brüsszelből megrendelték a reparációhoz szükséges fémalkatrészt, ami 14 órára meg is érkezett, így délután már a végleges beavatkozás elvégzésére hívhatták vissza a beteget.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Ezúton is szeretném megköszönni Henk Eijsbouts-nak, hogy rekordidő alatt visszatette az implantátumomat! Nagyon nagy szerencsém volt, részben magát a sérülés jellegét illetően, részben amiatt, hogy a holland szakember már 30 éve épít be ilyen fogakat, sőt, kifejezetten azt a típust, ami nekem is van, aminek a neve egyébként Nobel.

- A fogon kívül más problémát nem okozott az ütés?

- A szám még fel van dagadva, kellemetlen, ha nevetek, fogat mosok, néha beszédnél is zavar.

- Játszhatsz? Kell vigyáznod valamire?

 - Persze, játszhatok. Vigyázni pedig nem akarok, de nem is tudok. Eddig sem vigyáztam, nem is tudnék úgy játszani.

- A sérülés okozója "adott hírt magáról"?

- Igen, már a meccs után keresett, de nem talált, így Tibin keresztül kért elnézést, aztán ma személyesen is megtette ezt a szállodában, ugyanis ők is itt laknak.

- Korrekt.

- Nem tehetett róla, nem volt szándékos.

- Norbi, köszönöm az információkat, gyors felépülést és mosolyokban gazdag csütörtököt kívánok!


EB-ROVATUNK A TORNA PROGRAMJÁVAL ÉS EREDMÉNYEIVEL


RIPORT A CSAPAT EINDHOVENI ÚTJÁRÓL

AZ ELSŐ EDZÉS AZ EB HELYSZÍNÉN

MAGYAR-OLASZ - ELŐZETES

MAGYAR-OLASZ - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYAR-OLASZ - TUDÓSÍTÁS, GÓLOK, NYILATKOZATOK, FOTÓK

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG - TUDÓSÍTÁS, GÓLOK, NYILATKOZATOK, FOTÓK

SZÜNNAPI EDZÉSRIPORT


Címkék:
Madaras Norbert fog

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34820
2012.01.18. 23:20

Legjobbulást Norbi!